neděle 27. března 2011

Rozjasňovač aneb dobrý sluha - zlý pán

Rozjasňovače: 1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl

Už jsme probraly, co to rozjasňovač je a jak ho použít, takže možná si teď říkáte: je to ten kosmetický zázrak, na který už delší dobu čekám? Samozřejmě platí, že jsou určité typy pleti, kde se takový rozjasňovač bude vyjímat lépe než na jiném typu pleti. Pamatujte si ovšem, že každý je individuum a obecné poučky jsou sice krásné, ale dokud něco nevyzkoušíte na sobě opravdu v reálu, ten správný názor si na to určitě neuděláte.

Nicméně jsem se trošku zamyslela a na následujících řádcích pojednám o souladu různých typů pleti a rozjasňovačů...

Problematická pleť
Pokud máte celoplošně postižený obličej, tak na rozjasňovač rychle zapomeňte. Věřte mi, nebude to vypadat dobře. Raději všechno zamaskujte a zamatujte a s tvářenkou taky pro jistotu opatrně. Mám to vyzkoušené... Vlastně i teď se mi to stává, ráno se probudím a levá strana tváře patří patnáctileté poďobané puberťačce, zatímco pravá strana se tváří jak sofistikovaná třicítka s šarmem. Vezmu svou oblíbenou rozjasňovací bázi, nanesu a nastanou divy... Pravá strana vypadá jako odpočatá, do růžova vyspinkaná pětadvacítka, zatímco levá půlka vypadá jako pátnáctiletá poďobaná puberťačka, která se snažila akné vyléčit notnou dávkou olivového oleje... Jediné, co v tomto případě doporučím je Lumiere Luminesse, protože ten kromě rozjasnění taky hlavně umí pořádně maskovat...
Jestli jste opupínkované jenom lokálně, tak myslím, že lokální rozjasnění je možné použít, já bych se toho nebála. Takže jestli máte osypané čelo, klidně si mázněte trošku toho rozjasňovače na lícní kosti. Jestli máte akné na tvářích, vyzkoušejte rozjasňovačem upozornit na rty. Princip je jednoduchý, nikdy rozjasňovač nenanášejte tam, kde je problém.

Mastná pleť
Mě je to jasné... Někdo se leskne sám od přírody, tak se bojí, že rozjasňovačem jen přidá lesku jako blesku a že se budou protijdoucí odvracet oslepeni světlem. Já bych se až tak nebála a minimálně vyzkoušela. Moje zkušenost je taková, že rozjasňovač sice přidá lesk, ale před tím pleť tak jakoby trošku zmatní a hlavně co je důležitější, dodá jí pěstěný vzhled.
Problém mastné pleti je ještě jiný. Makeup na mastném občas často moc dlouho nevydrží. V tom případě se může stát, že zatímco na čele už makeup stekl do nenávratna, a proto je vidět přirozená a Vaše vlastní lesknoucí se mastnota, na tvářích ještě rozjasňující makeup vytváří svůj sofistikovaný vzhled. A to vypadá... zvláštně nebo taky spíš hodně mastně. V tom případě to chce odmastit papírkem a snad i pro jistotu zapudrovat. A tím se stejně ten celkový rozjasňující efekt trošku vyruší...

Starší pleť
Když jsem nastoupila do svého opravdového prvního zaměstnání, měla jsem šéfovou. Starší než já, takové už šéfové většinou bývají, věkem asi kolem padesáti. A já na ní opravdu obdivovala, jak každý den ráno vypadá odpočatě a svěže, jako kdyby naspala dvanáct hodin. Zatímco já byla mírně do zelena, pod očima spíše do šeda. Myslela jsem si, že rozdíl je v tom, že ona chodí do práce na desátou a já na osmou, že ona jezdí autem a já tramvají a pak ještě autobusem, že ona žije zdravě, na dietě a já se po nocích socializuji, že ona používá vychytanou kosmetiku od Chanelu a já mám tak akorát v koupelně vystavený Vichy, častěji však Niveu. V té době jsem byla kosmetické nedonošené káčátko, takže jsem nevěděla, že je to rozjasňovačem. Když jsem šla se šéfovou někam na jednání, vždycky jsem obdivovala, jak se jí tak zdravě lesknou líčka a spánky vysílají lesky zdraví, pohody a krásy. Ruce sice měla jak šedesátiletá stařena a na čele vrásky jak korýtka pro prasnice (omluvte mé vyjadřování, soudila jsem mládím svých dvaceti let), ale vypadala tak nějak mladší, hezčí, rozjasněnější... Takže v tomto případě bych se rozjasňovačů opravdu nebála.

Suchá pleť
...podle mě nemá z rozjasňovačem žádný problém. Jedině snad opatrně na pudrové formy, které můžou pleť ještě víc vysušit, ale v zásadě platí: rozjasňujte, co Vám síly stačí. Protože ten lesk jako blesk, který by nemusel slušet mastné pleti, u pleti suché naopak dodá efekt zdraví...

Unavená pleť
Neváhejte ani vteřinu, vůbec nechápu, že rozjasňovač doma ještě nemáte... Pro unavenou a šedou pleť byl tento kosmetický zázrak vynalezen.

Bezproblémová pleť
Tak tady je celkem jedno, co, kam a v jaké formě si naplácáte, bezproblémové pleti bude slušet cokoliv...

2 komentáře:

  1. ja mam pocit, ze mam na ksichte vsetky zmienovane typy pleti okrem tej poslednej ;o)
    ale uz som experimentovala a moze byt :) vdaka za tipy!

    OdpovědětVymazat
  2. Vím, že je to starší článek, ale napadlo mě (protože mám stejný problém, jedna strana obličeje v pohodě a druhá poďobaná), že to může být třeba z přikládání telefonu na tvář, popř. z polštáře - i když u toho si nejsem tak jistá, přece jenom, většinou se v noci převalujeme.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...