pondělí 21. března 2011

Rozjasňovač aneb kam s tím...

Rozjasňovače 1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl 

Minule jsem probrala rozjasňující báze a makeupy a teď už se vrhnu přímo na rozjasňovače. Před tím, než jsem začala psát tento článek, šla jsem obhlédnout svou nasyslenou kosmetiku pro trochu té inspirace. Trošku jsem se bála, že téma rozjasňovač bude velmi objemné, až tak zle jsem nedopadla, rozjasňovačů jako přímo produktů plné velikosti určených na rozjasnění mám doma vlastně jenom čtyři.

Rozjasňovače slouží pro zvýraznění částí obličeje, které byste rády ukázaly světu. Rozjasňující třpytivý efekt totiž přitáhne pohledy přesně tam, kam chcete. Možnosti při použití rozjasňovačů jsou obrovské stejně jako konzistence různých produktů.


  • Druhou klasikou je rozjasňovač v pudru. Ten doma nemám zrovna žádný, ale tajně toužím po některém od MAC, klasikou je taky např. Shimmer Brick od Bobbi Brown, který by měl mít alternativu u Essence. A nebo se mi taky líbí jedno japonské tvářenko-rozjasňovací kombo, no ale u nás v dm to neprodávají. Ale vlastním spoustu minerálních rozjasňovačů, což jsou vlastně taky pudry v sypké podobě. Na fotce je jen zlomek toho, co mám doma, nechtělo se mi všechno hledat a fotit, většinou jsou to vzorky.

  • Taky si můžete koupit rozjasňovač v tyčince, např. All Over Color Stick od e.l.f., já mám doma odstín Persimmon, ale jako rozjasňovač ho nepoužívám, protože je moc barevný (vůbec mi nějak uniká smysl výrazně barevných rozjasňovačů), tak ho používám jako lesklou tvářenku. A toužím zcela veřejně po tyčince od Progress in Health, i když si tedy nejsem jistá, jestli to taky nebude spíš tvářenka...

  • Alternativou je i pěnový rozjasňovač, Maybelline pěnový rozjasňovač byl můj vůbec první. Vlastně ani nechápu, jaktože ho mám ještě doma... asi z nostalgie. A myslím, že v Česku se nikdy neprodával, ani na netu ho nemůžu najít, asi už se nevyrábí. Škoda...


  • A kdo si líčí oči, ví, že existuje i rozjasňovač v tužce. Doma mám e.l.f. Eye Widener, který nestojí ani za těch utracených £1.50, Inglot tužku, která je spíš krémové barvy a oči rozjasní hodně přirozeně a jemně, a tužku essence z kolekce Cute as Hell, která je naprosto skvělá.


    Takže něco si z toho vyberte a teď už postoupíme do dalšího stupně naší vyšší dívčí, protože úspěch rozjasňovače ani tak nezáleží na produktu jako spíš na správném místě aplikace. Základní poučka zní: rozjasňovač naneste tam, kde to chcete zvýraznit, matný bronzer naneste na místa, která chcete na obličeji zmenšit. Ha... to je pravidlo co. Vzhledem k tomu, že nedokážu vyfotit sama sebe tak, abych nevypadala jako právě propuštěná z blázince nebo koncentračního tábora, přizvala jsem na demostraci modelku:


    Takže připravte si štětec a zrcadlo, jdeme na to.
    • Oblast A je klasické místo, rozjasňovač se nanáší nad lícní kosti (kde už je tvářenka), ale pod kruhy pod očima. Jestliže nanesete klasický rozjasňovač na opuchy a kruhy pod očima, jen k nim přitáhnete pozornost a opticky je zvětšíte, takže to prosím nedělejte a raději to zapatlejte tekutým korektorem nebo použijte speciální projasňovač očního okolí.
    • Místa B a C jsou součástí líčení očí, zesvětlený nadočnicový oblouk a vnitřní koutek oka oči opticky otevře a zvýrazní celkový oční makeup. Obtáhnout bílou tužkou můžete i vnitřní spodní linku, to zase opticky zvětší oční bělmo a budete mít kukadla jak zrcadla.
    • U bodu D začínají pokročilá kouzla. Rozjasňovač na vrcholu horního rtu opticky zvětší retní obloučky, je to stejný trik jako když si přidáte trošku lesku do prostředka spodního rtu. Pokud máte byť i jen náznak knírku místu D se s rozjasňovačem vyhýbejte prosím zdaleka.
    • Oblast E je vrchní hrana nosu. Tuto oblast velmi často zvýrazňují blogeři a vizážisté většinou asijského původu (Michelle Phan viz. po páté minutě videa). Víte proč? Protože mají nosík jako knoflíček pěkně naplácnutý tam, kam patří, aby nezabíral moc místa. Já mám nos jak vrata, takže této oblasti se spíše vyhýbám.
    • A pokud toužíte po opravdu lesklém vzhledu, tak smíchejte rozjasňovač s tvářenkou na jablíčkách (oblast F).
    Tak a máme to za sebou. Já si většinou rozjasňuji jenom nadlícní oblast, k tomu přidám tak jako náznakově nadočnicový oblouk a trošku toho máznu i na spánky. Když si chci dát záležet, tak přidám rozjasnění horního rtu. Většinou používám Shimmering Facial Whip od e.l.f.u nebo BonBon, který si pro lepší nanášení ředím kokosovým olejem nebo kakaovým máslem. A když si výjimečně líčím oči, tak bílou tužkou obtáhnu vnitřní spodní linku a vnitřní koutky.
    Doufám, že jsem záhadu rozjasnění alespoň trošku objasnila. Jestli jste z toho jenom trošku zmatený, tak nevadí, já jsem ze začátku taky byla. Chce to jen zkoušet před zrcadlem a správné místo aplikace už nějak vychytáte. A zůstaňte na příjmu, protože si chystám ještě minimálně jeden článek na téma rozjasňovače.

      5 komentářů:

      1. Milá Krásnová, já děkuji!! Hnedle zétra ráno vyzkouším!

        OdpovědětVymazat
      2. Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že dobrý. :-) Mám doma takovou třpytivou krabičku z Tchiba, takže jsem aplikovala na nadlícní oblas a udělala jsem si světýlka u očí a pod obočím. A krásné to bylo, teď jsem seděla u kadeřnice a dělalo mi to hezkej obličej. Díky za rady porady, milá Krásnová. :)

        OdpovědětVymazat
      3. já jsem tak ráda, že se někdo řídí mými radami poradami... takže není zač a příště stačí zase říct. nebo klidně jenom naznačit.

        OdpovědětVymazat
      4. Parádní blog. Díky!

        OdpovědětVymazat
      5. Srozumitelné, děkuji.
        Roza

        OdpovědětVymazat

      Děkuji za všechny komentáře!

      Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...