sobota 23. července 2011

Bronzer: pěkně dozlatova

Bronzery: 1.díl, 2.díl 

Bronzery dokáží velké věci ve dvou oblastech. Bronzerem můžete nafingovat opálení a bronzerem taky můžete získat proklatě jasné kontury obličeje. Protože je léto, dneska Vám povím něco o bronzovém opalování a ke konturování se dostaneme příště.



Nejužívanější formou běžného bronzeru je forma slisovaného pudru, který se nanáší štětcem. Občas se vyskytne i bronzer v krému, ale není to příliš obvyklé, variantu, kterou jsem zvažovala na toto léto, už v Eyeku neprodávají a náhradní řešení je moc drahé. Takže mám doma jen slisované bronzery a nebo bronzery minerální. Když se chci "opálit" používám nejčastěji  Face&Body Bronzer od H&M. Je sice trošku uprášený, ale líbí se mi, že je matný, odstín není moc tmavý a hlavně na mě vypadá opravdu přirozeně. Balení je veliké, i když asi tedy ne tak obří jako Guerlain Terra Inca. Většinou nanáším nejbližším kabuki štětcem.



Pro opálený vzhled bronzer naneste na vystouplá místa obličeje. Tedy tam, kde se přirozeně stejně opálíte nejvíc. Následující návod je můj vlastní originální postup, jak si to maluji já. Nejspíš existují i jiná místa, kam se bronzer hodí, ale já o nich nevím nebo jsem je už systematickým nepoužíváním dávno zapomněla.
  1. Nejdříve naberu trošku bronzeru na štětec a nanesu klasicky na jablíčka jako tvářenku, pokud jsem v hravé náladě, nejdříve nanáším tvářenku a přes to bronzer.
  2. Znovu si naberu (menší množství) a lehce si přejdu hranu nosu a bradu. 
  3. Zbývající barvou ve štětci přejedu pořádně krk, dělám to proto, že mám krk celoročně stejně barevný odstínem 00 vápno, v zimě se to ještě dá, ale v létě to vypadá zvláštně až případně hodně blbě. Pokud je nutné, barvu ještě přidám a pořádně rozmažu všechny okraje, jak na čelisti, tak i u výstřihu.
  4. Trošku barvy (velmi zřídka) přidám i do výstřihu, ať už na celou plochu zlehka nebo cíleně do žlábku.
  5. Na štětci už mi stejně nezůstala skoro žádná barva, takže teď už jen pořádně přejedu všechna zasažená místa, abych rozmazala okraje a prázdným štětcem také přepudruji celý obličej, to mi dodá jen velmi lehce opáleného vzhledu. 
  6. Pokud jsem stále v hravé náladě, vezmu klasický štěteček na oční stíny (typ, který mi první padne do tlapy) a lehce si pobronzuji i banánek /záhyb /crease (nebo jak se tomu vlastně říká v češtině) oka, oči si líčím minimálně, takže tato malá operace mi dodá trošku hloubky a pronikavosti pohledů. (... a v tomto bodě už lehce přesahuji do oblasti konturování)

    Tak a to je vše. Máte rády bronzery? A kam si je malujete?

      6 komentářů:

      1. Já že jsem první muž, který tento blog sleduje? To je blbost. :D Určitě jich je tu více. :D

        Tom

        OdpovědětVymazat
      2. Me neslusi bronzer na nose, max tecka, ale rovnez davam pozor na krk :-), obcas davam taky do zlabku, na ramena a paze. A myslim ze bronzer je hodne dulezity a stale podcenovany.

        OdpovědětVymazat
      3. Já se s bronzery pořád učím a stále hledám ten dokonalý matný, ne moc oranžový, ne moc tmavý. Dávám tak nějak podle nálady - někdy jako tvářenku, někdy jako konturu, někdy oboje. Na krk dávám málokdy, vadí mi to. Do dekoltu dávám jen někdy a opatrně - ve vedrech se potím a už se mi stalo, že se mi mé krásné opálení slilo kamsi mezi prsy, ehm...

        OdpovědětVymazat
      4. Mimochodem: já jsem asi nikdy u svého pudru/bronzeru/tvářenky neviděla dno. Docela závidím.

        OdpovědětVymazat
      5. tom, já nevím, proto se ptám...

        tavimi, a mě zrovna na nose sluší, protože mi ten nos tak jako trošku zmenšuje. a já si zase myslím, že bronzery jsou na nic a až moc přeceňované.

        yarisse, já jsem se dostala na dno, protože je to vlastně jediný bronzer, který používám, a protože ho mám už pět let...

        OdpovědětVymazat
      6. já bohužel bronzerum stále nepřišla na zoubek :(( mám doma jeden od Astor, který mi ale nevyhovuje ... teď mám objednaný jeden od ELF tak uvidíme :) jinak na ty v H&M jsem už také koukala ... budu je muset ještě omrknout :)))

        http://angellovely-things.blogspot.com

        OdpovědětVymazat

      Děkuji za všechny komentáře!

      Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...