neděle 10. července 2011

Péče o nehty a okolí

Nebudu se tím dále tajit. Mám naprosto příšerné nehty. Malé, kulaté, různých tvarů a délek. A k tomu mám přesušenou kůžičku, záděry a krvavé ranky. Moc tomu nepomáhá, že si záděry ráda okusuji. Naprosto mě to uklidňuje, většinou dosáhnu vnitřní nirvány, pak mě ale probudí do reality zvuk kapající krve... Jako maminka mi to sice říkala vždycky a příležitostně mi to říká stále: Neokusuj si ty nehty!, ale myslíte, že ji poslouchám?.?.?. Ne raději si nakoupím spoustu krémů a doufám v kosmetický zázrak.




Lush, Lemony Flutter Cuticle Butter - Saloos, Bio Karité balzám na nehty - Burt´s Bees, Lemon Butter Cuticle Cream - Silk Naturals, Chocolate Cream Cuticle Balm. Seznamte se s mojí další obscesí, balzámy na nehtovou kůžičku. Když se to tak vezme, nehty až tak zlé nemám. Rostou mi přiměřeně, netřepí se, nejsou zažloutlé ani hrbolaté. Prostě nehty celkem fajn. Ale ta přesušená a přerostlá kůže kolem... A tak skupuji všechny balzámy tohoto druhu, dostupné i nedostupné. Nabízím Vám menší srovnání.



Lush: Lemony Flutter Cuticle Butter
Od dalších tří balzámů se tento krém od Lush odlišuje, protože je to vlastně krém-máslo spíše na domácí použití, zatímco zbývající tři balzámy lze lehce přibalit do kabelky pro denní péči. Lemony Flutter se lehce nabírá, je opravdu hutný a dlouho zanechává mastný pocit. Je vhodný i jako regenerační krém na ruce nebo na nohy. Není to klasický balzám na nehty, i když řadou svých vlastností se takovým balzámům přibližuje. Voní po citrónech jako ten od Burt´s Bees, jen trošku jemněji, je taky stejně žlutý. Snadno se nabírá a nanáší, nevýhodou ovšem je, že nejde příliš nanést ve slabé vrstvě, ruce pak celé zapatlá, protože se pomalu vsakuje. Ale pro tu vůni a pro tu barvu a pro tu konzistenci prostě Lemony Flutter zbožňuji. Mažu se s ním večer, nejdříve nanesu na nehty a potom na celé ruce. Cena je zhruba 180,- Kč z Anglie (bez poštovného) nebo 275,- v českém Lush za 50 g.




Saloos: Bio Karité balzám na nehty
Tento balzám je bílé, lehce nažloutlé barvy a velmi hutné konzistence. Pro nanesení se musí povrch pošmrdlat prstíkem. Při tělesné teplotě balzám taje a na prstu zbude právě tolik, abyste si to namazaly na jeden nehet. Obsahuje dýňový olej, který prospívá nehtům a zpevňuje je (oficiální informace). Bio Karité je pro mě spíše olejové struktury, po nanesení zůstává celkem dlouho na nehtech, špatně se vsakuje a vůbec mi to přijde spíš jako olej než bambucké máslo. Příznivých účinků na nehty jsem si nevšimla, i když jak říkám, s nehty jako takovými já problém nemám. Ze všech čtyř balzámů mi nejméně voní a taky má nejškaredější balení, plastová piksla se šroubovacím uzávěrem. Velikost je 19 ml, koupila jsem v místní lékarně za 68,60 Kč.




Burt´s Bees: Lemon Butter Cuticle Cream
Tento balzám mám moc ráda. Líbí se mi balení v malé plechovce, líbí se mi žlutá barva a citrónová vůně, která může být pro někoho až moc štiplavá. Oproti Saloosu Bio Karité se Burt´s Bees rychleji vsakuje, má spíše máslovitou konzistenci, lépe se nabírá a na nehtech mám mnohem méně mastný pocit. Kupovala jsem na feelunique.com za asi 150,- Kč, velikost 17 g (tak zhruba to odpovídá velikosti Saloosu).




Silk Naturals: Chocolate Cream Cuticle Balm
Tento balzám má skvělou čokoládovou vůni, trošku jako oříšková čokoláda. Konzistence je v tomto případě hodně máslovitá s mini hrudkami a při vyšších teplotách krém taje. Stačí ho nechat třeba jen v teplejší místnosti a už se pomalu topí. Balzám se rychle vsakuje, řekla bych, že z výše uvedených má nejrychlejší dobu akce. Přijde mi, že je taky nejvýživnější a nejúčinější, při používání tohoto balzámu mám okolí nehtů v nejlepším stavu (i když ten rozdíl je opravdu minimální a možná jen v mé hlavě). Nevýhodou je konzistence, vzhledem k tomu, že je taková tající, pravidelně nabírám víc balzámu než potřebuji a on pak strašně rychle ubývá. Balení v plechovce je hodně maličké a celkem špatně se otvírá, zvláště v okamžicích, kdy máte mastné ruce. No a právě jsem zjistila, že Silk Naturals už ho nevyrábí. To je ale strašná rána. Před půl rokem jsem zaplatila za nevím kolik (na plechovce to není nikde napsané, ale to balení je opravdu malé, asi tak poloviční od Saloosu a Burt´s Bees) zhruba osmdesát korun (bez poštovného).




Pokud bych to měla seřadit, pořadí by šlo asi následovně:
  1.  Burt´s Bees , protože má dobré účinky, krásně voní a má malé praktické balení.
  2. Lush, protože má také dobré účinky, ale do kabelky si ho dávat nebudu.
  3. Silk Naturals, protože prostě lépe voní.
  4. Saloos je nejspíš až na konci, protože ho můžu dostat v každé drogérii, ovšem vychází nejlevněji a výkonem se těm ostatním naprosto vyrovná, takže pro někoho to bude naprosto jasná volba. 
A který používáte na nehty Vy? Nebo máte ještě nějaké tajné tipy, které bych měla ozkoušet?

12 komentářů:

  1. Já používám primárně Burt´s Bees, pokud ho zrovna nemůžu najít, tak Saloos. Škoda toho Silk Naturals, ten bych ráda zkusila. Mají místo něj nějaký jiný nebo mazátka na kůžičku úplně zrušili? Nic podobného jsem tam nenašla, ale třeba jsem jen špatně koukala...

    OdpovědětVymazat
  2. viennettka: taky jsem tam nic nenašla... asi zrušili úplně. nebo třeba jen přeformulují složení?

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď používám Saloos, přijde mi fajn, ale úplně stejný jako jiné jejich balzámy a másla, přijde mi, že se liší maximálně vůní. Lush na mě čeká zavřený ve skříni:-D A jinak často nanáším olejíčky, u těch mě baví, že to nemusím patlat prstem, ale natřu jednoduše štětečkem.

    OdpovědětVymazat
  4. Film Černá labuť jsi viděla? :-))
    Taky nanáším olejíčky a když vařím, tak občas namažu olivovým olejem (taky lokty).
    Rejčka

    OdpovědětVymazat
  5. dejnicko, mě to právě štětečkem nebaví vůbec, raději šmrdlám prstíkem a připadám si při tom strašně cool a kosmeticky uvědomělá.

    rejčko, při vaření se taky mažu olejem nebo klidně i máslem. a černou labuť jsem neviděla, takže nic...

    OdpovědětVymazat
  6. Aha, ve filmu je několik dost hrozných záběrů co se záděrů týká. Proto jsem se ptala.
    Rejčka

    OdpovědětVymazat
  7. rejčko, no jaj, to mohlo být klidně na mě...

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Babička má takovej olejíček od O.P.I a ten je fakt dobrej. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ten Saloos jsem měla a nic moc jsem nepozorovala, zato LUSH mi vyhovoval mnohem víc - jak vůní, konzistencí, tak i účinky. Ale to balení je nespotřebovatelné, trvalo mi věčnost to dopatlat. Jo a zatrhlou kůžičku si mám tendenci okusovat taky. A protože mi to pak vždycky začne bolestivě hnisat, koupila jsem si další nůžtičky na kůžičku a nosím je neustále v kabelce. A dokonce je i používám. I když lidi na zastávce na mě občas divně koukaj.

    OdpovědětVymazat
  11. yarisse: i mě to občas hnisá... a tak raději stříhám a doma mám nůžky na všech možných strategických místech.

    OdpovědětVymazat
  12. taky něco poradím, stojí to sice 400 Kč, ale pro mě nejlepší. Je to z řady kosmetiky od Douglasu, malý placatý kelímek a v něm růžový krém. Jmenuje se to Máslíčko na nehty, je v tom plno olejů a lanolin. Stačí málo a rozažete to po nehteh a lůžku. Nezapije se to hned, chvíli to trvá, ale nehet je lesklej a kůžička hebká, taková pěkně naducaná. Mám ráda ji jejich laky na nehty. Stačí jedna vrstva, lesk jak blesk a vydrží toho dost.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...