pátek 9. září 2011

Proč (ne)používám stippling brush?

Začnu takovým menším úvodem. Stippling brush jsem si koupila asi před třemi lety a tak nějak jsem do něj nevkládala velké naděje, protože já jsem prostě prstíková. Ale ono to funguje a makeup nanesený stippling štětcem opravdu vypadá mnohem lépe. Svůj stippling jsem kupovala u Adorned with Grace Minerals a byla jsem naprosto spokojená. A po více než dvou letech pravidelného používání se stala taková divná věc, štětec začal pouštět barvu a černit. No řeknu Vám, naťupkat si makeup černě barvícím štětcem... ve výsledku nic moc. Vypadala jsem tak trošku zašedle. Vlastně vůbec nechápu, proč se něco takového se štětcem stane a ještě k tomu po dvouletém používání... No nic, moc jsem se tím netrápila, protože přece jenom stippling štětec u mě není na seznamu každodenních potřeb. A nový jsem si objednala až nedávno od e.l.f. (Ano jsem pokrytec, nedávno jsem si stěžovala, že mě nudí nakupovat u elfů a číst o elfech recenze... no a hleďme ho, uběhlo pár dní, otrnulo mi a píši si svou vlastní recenzi na proslulý a všemi chtěný Studio Stippling Brush.)



A proč je stippling štětec tak skvělý?
  • Poskytne opravdu velké krytí. Ani moc nezáleží na typu makeupu, i když samozřejmě platí přímá úměra, že čím víc krycí makeup, tím víc bude krycí i konečný výsledek. A taky je pravda, že i makeupy s naprosto nedostatečným krytím při nanesení stippling štětcem toho zakryjí hodně.
  • Udělá naprosto bezchybnou pleť. Jasně trošku to závisí i na tom, že poskytne velké krytí, ale to není vše. Při ťubkování stippling štětcem dosáhnete tzv. airbrushed finish, takže jakoby naprosto vyhlazené pokožky bez jediné vady. Pokud zvolíte vhodný odstín makeupu, výsledkem je opravdu přirozený vzhled bez jediné chybičky. 
  • Makeup lze celkem snadno a beztrestně vrstvit, zvyšuje se tím krytí, ale zároveň vše zůstává přirozeně vypadající jako při první vrstvě. 
A názorná demostrace. Fotila jsem před zrcadlem, takže na jednu stranu světelné podmínky nebyly právě ideální (sice jsem bílá, ale až tak ne...), na stranu druhou jsou veškeré nedokonalosti pleti mnohem lépe vidět. Mezi oběma snímky PO byla pauza zhruba dvaceti minut, nutných na odlíčení a vstřebání krému. Nepoužila jsem korektor, ani bázi, ani pudr, focena je pleť bez makeupu a s makeupem. Snímky nebyly upravovány, jen výřezem, pro velikost na obrázky klikněte.

makeup (Maybelline Satin Liquid) nanesený prsty

makeup (Maybelline Satin Liquid) nanesený stippling

    No jo, ale když je stippling tak skvělý, proč ho tedy moc často nepoužívám?
    • Mám ráda svoji pleť. Mám ráda její barvu a mám ráda své pihy. Bohužel při použití stippling štětce platí, že opravdu maskujete, makeup pak překrývá pleť naprosto dokonale a vytváří tu iluzi bezchybného bytí.
    • Nemám ráda velké nánosy makeupu. Se stippling štětcem spotřebujete při nanášení přeci jen o něco víc makeupu  a často je nanesená vrstva na obličeji "cítit".
    • Makeup má při tomto způsobu tendence maskovatět, pudrovatět a zalézat, kam nemá. A tady opravdu záleží na kvalitě makeupu, jestli počáteční krásný efekt vydrží celý den nebo dojde k sesutí hornin. 
    • Makeup naprosto zamaskuje přirozenou barvu pleti. V tomto případě opravdu platí, že vytváříte nejdříve čistý kanvas a až poté malujete výsledný obrázek. Takže pro přirozený vzhled je nutno nějakou barvu do obličeje vrátit tvářenkou, konturou a rozjasňovačem. 
    Podle všeho by takový Beauty Blender měl být ještě lepší a úžasnější než stippling brush. No bohužel nemám právě volných pár chechtáků pro zábavné srovnání, takže s nákupem neobyčejné houbičky na makeup zatím otálím.... Doufám, že alespoň částečně jsem zbořila mýty, že má pleť je dokonalá.

        17 komentářů:

        1. O tom vajíčku som počula, tiež by som ho chcela vykúšať no cena mi príde trochu ujetá :D A aj stippling by som mohla vyskúšať no... Pekna recenzia.

          OdpovědětVymazat
        2. Ja stipling brush mám,ale moc ho nepoužívám, přijde mi, ze je to s nim nadlouho. Na makeup používám každodenně flat top kabuki a kryje stejně jako stipling ale netrvá to sto let:-) jinak se mu moc líbí to porovnání na fotkách, víc takových:-)

          OdpovědětVymazat
        3. Já si nemůžu pomoct, mám taky tenhle od Elfu, ale naprosto mi to s ním nejde, zkoušela jsem tekutej EL i minerální Sassy a výsledek byl žalostný. Asi to chce trénovat delší dobu.

          OdpovědětVymazat
        4. Ach jo,nechtěla jsem utrácet, ale...
          Jdu na Elf a jdu si ho objednat:)

          OdpovědětVymazat
        5. teda vyzera to uzasne! az neuveritelne!!

          ja mam nastastie teraz plet v poriadku (2ks skvrnky po hormonalnej burke) a tiez mam rada jej prirodzeny vzhlad a pehy (ja ked si dam ten dream liquid tak ma dost vytaca, ze mi zmizikuje pehy), takze momentalne makeup ani nepouzivam, len licenku, rozjasnovac a puder.

          ale kazdopadne vdaka za recenziu, ten vysledok je vazne ohromujuci. ako to nanasas? pumpnes si na ruku makeup, do toho si podobes tym stetcom a potom dobes po tvari?

          OdpovědětVymazat
        6. girlienamedz: ta cena beauty blender, je jak z jiného světa... a to se ta houbička musí ještě pravidelně měnit.

          plumfoolery: je pravda, že trvá déle než prsty. to je vlastně další důvod, proč stippling až tak nepoužívám. flat top kabuki jsem taky zkoušela a je zvláštní, že mi to s ním trvalo ještě déle.

          mína: nevím možná to chce opravdu trénovat. jinak stippling jsem zkoušela na minerální makeup a to teda nic moc, spotřebuje moc makeupu, moc práší a vůbec lepší je flat top kabuki na tohle.

          noogeta: však jo, jak jinak. musíš bojovat o zásoby, až dojdou.

          jana šamalík: přesně tak, pumpnu makeup na hřbet ruky, ťupnu do toho stippling, ťupkám po tváři a tak dál dokud nenaťupkám všechno...

          OdpovědětVymazat
        7. Jo přesně, flat top kabuki na minerál používám a jde mi to skvěle, navíc já potřebuju to krytí velký, takže mi to takhle vyhovuje. Nicméně ještě tedy potrénuju ten tekutej, protože ten mi nejde ani prstama.

          OdpovědětVymazat
        8. ja som jednu dobu nanasala make up stetcom, ale len dermacolovy s tym korektorom, inak nanasanie stetcom zozerie viac make-upu takze na drahsie znacky by som ho nepouzivala, bolo by mi to luto, no a nieco na sposob beauty blenderu som videla v Spehore v Rime:)(cena bola tusim okolo 8 eur)

          OdpovědětVymazat
        9. nevím proč, ale po tomhle štětci asi jako jediná vůbec netoužím :) jelikož jsem se zamilovala do minerálů, tak stipple neptořebuju :)

          OdpovědětVymazat
        10. je to zaujímavé, aké zázraky dokáže jeden štetec..ale vzhľadom na to, že som makeup nepoužila už asi 4 mesiace, pretože tiež mám rada svoje pehy na nose a zvyšok sa mi nechce zakrývať, hoci nie som dokonalá, ale čo tam po nerovnomernej farbe pleti :) aspoň to vyzerá prirodzene... ale až sa mi zhorší pleť, pouvažujem nad tým stiplling brush

          OdpovědětVymazat
        11. Jsem moc ráda, že jsi se pustila do tohohle postu.
          Chtěla jsem stipple objednat v elfu, jen co naskladní, ale i když je výsledný efekt prakticky dokonalý, neobjednám ho, protože právě tu dokonalost bych na sobě asi nesnesla.
          Myslím si, že mám (až na takové ty občasné přechodné nesrovnalosti) pleť docela dobrou a takový ten "maskoidní" pocit nemám ráda...
          Ale jak píše nina, pokud (až) se mi pleť zhorší, o stipplu pouvažuji znovu, snad bude potom skladem... :D

          OdpovědětVymazat
        12. evie: mě to až tak moc nevadí, že je štětec náročný na spotřebu makeupu. stejně mám zrovna makeupů doma tři kila... jinak já samozřejmě vím, že existují různé napodobováky beauty blenderu, jenže si myslím, že vyzkouším tři levnější varianty, ty budou stát za nic, takže utratím spoustu peněz naprosto zbytečně... no a pak si konečně koupím ten beauty blender a ten bude stát taky za nic, takže vlastně to bude naprosto neefektivní spotřeba peněz.

          daniela: a tak je to správné...

          nina, kyky: podle mě stippling není moc na denní použití, minimálně pro mě ne, ale příležitostně, když vlastní pleť stojí za nic a já chci vypadat úžasně, tak je dobré ten stippling doma mít.

          OdpovědětVymazat
        13. Já poslední dobou používám na makeup Powder brush od Elfu a jsem s ním strašně spokojená. Přijde mi, že je potřeba mnohem míň úsilí než se Stippling brush (taky vlastním jeden od Elfu) a taky asi míň makeupu. Navíc mi přijde, že výsledek je neporovnatelně lepší, ale záleží na tom, co člověk preferuje...

          OdpovědětVymazat
        14. O stipling štětci jsem začala uvažovat hned jak jsem začala používat tekutý make-up, ale po tom srovnání si ho budu opravdu muset koupit. Mně žádná z těch nevýhod nevadí a výsledek na té druhé fotce vypadá úžasně.

          OdpovědětVymazat
        15. Stipple se mi hrozně líbí a chtěla bych ho vyzkoušet, ale já používám jedině pěnový make-up takže to pro mě padá ...

          http://angellovely-things.blogspot.com/

          OdpovědětVymazat
        16. huraaa, takuto recenziu som hladala - uz len cakam na novy prisun peniazkov, hned objednavam...! uz davnejsie poskulujem po tomto stetci, nie konkretne od e.l.f., ale celkovo po tomto type... nuz ale ked si e.l.f. chvalis, pojdem donho aj ja ;-)

          OdpovědětVymazat

        Děkuji za všechny komentáře!

        Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...