čtvrtek 26. dubna 2012

Ponožkový drdol - alternativy

Když se nad tím zamyslím, tak co se mi na ponožkovém drdolu líbí nejvíc. Líbí se mi, když je veliký. Líbí se mi i to, když je hladký, ale ne naprosto uhlazený. Líbil by se mi ten tvar, kdyby byl trošku víc free. Zamýšlím se už nad tím dlouho a toto jsou moje alternativy, které fungují na mé hlavě bez bolestí.

Ponožkový drdol na volno
Prostě klasika s tou drátěnkou, jen je nutné to nemontovat tak těsně a trošku si s tím pohrát. Sice to není úplně ještě ono, časem to třeba ještě vychytám. Jen tak mimochodem, ten způsob, kdy si uděláte culík, navléknete drátěnku, rozprostřete vlasy, zagumičkujete, aby vlasy na drátěnce držely, a zbytky vlasů prostě někam nějak zamotáte... tak to považuji snad za naprosto nejhorší variantu ponožkového drdolu. Výsledkem totiž je uhlazený maličký bobek a kolem něho omotané vlasy.


Drdol ze smyčky
Další možností je prostě se na tu drátěnku totálně vykašlat a zaměřit se spíš na velký nadýchaný drdol. Na internetu a YouTube najdete spoustu návodů na "messy bun", které zahrnují tupírování a modelování drdolu. Ten svůj já dělám naprosto jednoduše. Dělám si jakoby culík, ale neprovléknu vlasy až na konec, udělám smyčku. A tuto smyčku jakoby přeložím a udělám z ní další smyčku. Trošku to pomuchlám, nějaké prameny povytahuji, něco zasponkuji a je to. Jen tak mimochodem, toto je přesně ten typ drdolu, kdy koukáte na holku v lavici před vámi, která začne s dlouhými vlasy a gumičkou a postupným protahováním a potahováním a zastrkáváním dosáhne výsledku, kdy naprosto nechápete, jak to udělala. A každá holka si to asi nejspíš dělá jinak...


Okrouhlý drdol
Ten tvar ponožkového drdolu dokonce můžete úspěšně nafingovat bez použití drátěnky. Já k tomu potřebuji zvlněné vlasy, pak si udělám culík, hlavu trošku předkloním a ty vlněné vlasy rozprostřu kolem gumičky. Vlasy si většinou sednou do požadovaného tvaru, pak jen podtočím a zasponkuji konce.


Drdoly nijak nefixuji, nesprejuji nebo nelakuji, většinou mi vydrží celý den. Vlasy mám dlouhé zhruba pod lopatky. A jak si děláte drdol u vás doma?

17 komentářů:

  1. jo tak o takový krásný messy bun - drdol ze smyčky jsem se pokoušela tisíckrát, ale nikdy se mi to nepovedlo.... a přesně - říkala jsem si, jak to ty holky okolo dělají... došla jsem k závěru, že to je asi tím, že jsem sice měla vlasy pod lopatky, ale hoooodně prostříhané, takže jsme si nemohla motat po chuti:-D ale to je asi jen alibismus...... teď mám vlasy kousek pod ramena, prostříhané taky hodně, ale úplně jinak a pořád se namůžu nabažit toho, jak moc krásně vypadá obyčejný culík, případně culíky dva....

    každopádně už u předchozích dvou vlasových příspěvků (teď v týdnu a někdy dávno), jsem si říkala, že takhle má vypadat hlava a vlasy na drdol! a taky šíje :-) jsi vyloženě drdolový typ od pohledu!

    OdpovědětVymazat
  2. Trb, souhlasím s Pet, ty jsi vyloženě drdolový typ! Drdoly se mi líbí, hrozně. Ale na jiných. Kamarádka např. praktikuje drdoly, když má "bad hair day" a hrozně jí sluší. Já v tom vypadám prostě blbě :(. Nevím, co s patkou, jestli natupírovat a nahoru, nebo vyžehlit a na bok...tak jako tak, necítím se v tom dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. A mě to právě nejde jinak, než když dám ten donut k hlavě, kolem rozprostřu vlasy a konce nějak naaranžuji :( Mám sestříhané vlasy, tak to dělí neplechu, vypadává a nejde to prostě namotat...
    a stejně to nosím jen doma, zatím jsem nenašla odvahu jít s tím ven, přestože se mi to na jiných líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkoušela jste už podložku s patentkou, která se namotá na culík a zacvakne? vypadá to stejně, jen je to rozdělávací
      na google se dá vyhledat jako vycpávka do drdolu s patentkou, nechci sem dávat ten dlouhý odkaz

      Vymazat
    2. jj to s tou patentkou taky znám, ale nemám vyzkoušené, přijde mi to od pohledu to samé jako ten koblih.

      Vymazat
  4. ja mám vlasy ako drôty... mne ešte nič poriadne na hlave nevydržalo :D o nejaké drdoly sa ani nepokúšam

    OdpovědětVymazat
  5. Téda, ten první je nádherný a co to máš za barvu? Je to tvoje přírodní? Že spíše ten vrch máš světlejší a ten konec (ten drdol) máš tmavý? To jak mně odrůstá barva, tak vrch mám úplně tmavě hnědý a právě vrch mám do zrz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tedy chtěla jsem říct, že právě konec mám do zrz.

      Vymazat
  6. pet a sirii, holky, oběma děkuji za pochvalu. drdoly mi svědčí, to asi jo, ale zase vypadám blbě s rozpuštěnými vlasy...

    anonymní, to jsou moje vlasy s hennou. a jsou dvoubarevný, protože před půl rokem jsem opustila hennu od lushe a od té doby jsem ještě nevychytala, jakou jinou hennu v jakém odstínu si mám na hlavu dát. takže konce vlasů mám tmavě hnědé (mnohokrát hennované lush caca noir) a odrosty mám zrzavé až světle hnědé (tedy jako daří se mi to postupně vychytat, naposledy jsem to měla po barvení skoro stejné, ale strašně rychle se mi ta barva z odrostů vymyla... nemám na to teď moc času, ale doufám, že další barvení už to nějak zvládne)

    OdpovědětVymazat
  7. :-o :-o já prostě nedokážu pochopit, jak může udělat něco tak dokonalého!!! :-o ty máš těch vlasů snad bilion a až na na zadek ne? :D ;-))

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkná barva vlasů, trb! :-)
    Mlmochodem zkoušet si podobný drdol vytvořit na hlavě, tak mi ty ruce snad už nikdo nerozmotá...
    Ale víc se mi přece jen líbil ten nižší drdol.

    OdpovědětVymazat
  9. To je nádhera. Díky tobě se to snad konečně taky naučím. Jen jsem asi natvrdlá a nechápu pod první dvojicí fotek tohle:
    "A tuto smyčku jakoby přeložím"
    Jinak mám dost těžké vlasy, v praxi to znamená, že po čase funguje zemská přitažlivost, i obyčejný ohon jede dolů.
    Rejčka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jakoby ty vlasy přeložím poprvé (to je ta smyčka, jak když děláš culík a neprotáhneš do konce). a protože už mám vlasy dlouhé, tak je přeložím podruhé a zagumičkuji. lépe to asi vysvětlit nedokážu.

      jinak i já mám dost těžké vlasy, culík nahoře hlavy nesnesu vůbec, strašně mě z toho bolí hlava. ono i ty drdoly musím většinou vychytat, protože mi dost věcí nedrží... a opravdu seriozně uvažuji nad tím, že to ostříhám, život s pěti centimetry vlasů je o tolik jednodušší.

      Vymazat
  10. Jak dlouhé máš vlastně svoje vlasy? Podle těch fotek 2 a 3 mi přijde, že je musíš mít až pod zadek, no a k tomu samozřejmě asi dost husté. Závidím :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzerá to krásne, mne sa akosi v tomto stále nedarí, neviem, či to bude vlasmi alebo som taká nešikovná :D

    OdpovědětVymazat
  12. Už jste někdo zkoušel tekuté tvářenky od Alverde?
    http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_dekorativekosmetik/produkte_dekorativekosmetik_teint/154826/alverde_liquid_rouge.html
    Na ruce mi to udělalo flek, strašně rychle to zaschne, ale asi s tím neumím zacházet.
    Rejčka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jen na ruku v obchodě. přišlo mi, že to nemá žádnou pigmentaci, alespoň mně se barva na ruce vůbec neukázala, ani ve druhé vrstvě. a jsou moc tekuté, naprosto mě odradily ty opatlané testery... takže když to shrnu, já si je určitě nekoupím.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...