úterý 22. května 2012

Uzlíkový drdol

Moje účesové příspěvky jsou neskutečně populární na Google. Ani vám nebudu počítat, kolik lidí na blog přijde, protože potřebuje vědět "jak udělat drdol na hlavě". Sice nevím, kde jinde by ten drdol chtěl někdo dělat, ale tak budiž... drdol na hlavě udělat umím. Chtěla jsem si opět nastřádat těch drdolů víc (alespoň tři), ale nepovedlo se, buďto se mi nechtělo fotit nebo se to vyfotilo divně... takže dneska je to jenom o uzlíkovém drdolu. A nejspíš je to na dlouho dobu poslední účesový příspěvek, protože jsem se nechala ostříhat... A to zas byla akce, vám povím. Nejdřív jsem byla před zrcadlem zklamaná, protože jsem se opravdu chtěla nechat ostříhat a ono to vypadalo, že ostříhaná moc nejsem. Ale hair stylista Jirka pořád stříhal a stříhal, bylo to poprvé, co mě někdo stříhal hodinu, až jsem se podívala na zem a tam vlasů jak vlny ze stáda ovcí. Pak jsem si prohrábla vlasy a... já mám najednou na hlavě jenom polovinu vlasů. Ještě si nejsem úplně jistá, jestli se mi to líbí, je bezva, že si můžu konečně udělat culík a že mě z vlasů nebolí hlava... no ale pořádný drdol si asi delší dobu neudělám, spíš jen takový pidi drdůlek.

Drdol z uzlíků jsem si začala dělat naprosto náhodně. Byla jsem totiž zvyknutá si takto motat na spaní vlasy, když si pohodlně upevníte pérka, tak se v tom spí tak, že to ani nepoznáte. A ráno je výsledkem účes retro třicátých let. Ty uzlíky se taky nejlíp motají, když jsou vlasy mokré, takže večer jsem umyla vlasy, nechala proschnout, zamotala a ráno jsem se probudila glamour. A pak jsem se jednou podívala pořádně do zrcadla a zjistila jsem, že vlastně to vůbec nevypadá s těmi uzlíky špatně. A tak čas od času, když mám čas a vlasy si myji až ráno, uzlíky namotám, nosím celý den, pak v nich i spím a ještě se druhý den probudím se sexy vlnami... takové dva v jednom. Nejvhodnější délka na tento typ účesu mi přišla, že je delší mikádo, prostě vlasy někam maximálně po ramena. To se to pak motá lehce a logicky, stačí jeden uzlík a zasponkovat. Já už mám teď vlasy někam po lopatky (tedy měla jsem před tím velkým stříháním), takže musím trošku špekulovat a občas musím udělat ty uzlíky i dva. Dá to sice víc práce, ale zase to vypadá docela pěkně.


Jak motat uzlíky? Představte si, jak byste udělali uzlík na laně. Nemyslím ten způsob, kdy vezmete dva konce a svážete do uzlu. To ne. Myslím to, jak vezmete lano, uděláte smyčku a jeden konec tou smyčkou protáhnete, utáhnete a je to. Tak takto uděláte smyčku z pramenu vlasů, protáhnete konečky smyčkou a konečky zasponkujete, pokud máte vlasy delší jako já, můžete udělat dva uzlíky, tedy další smyčku a konce opět protáhnout. Nebo ty konce jen omotejte kolem a někde zasponkujte. Na fotce to mám sponkované docela halabala... jde to udělat i pořádně, takže sponky nebudou vůbec vidět.

Jinak uzlíkový drdol můžete udělat i barevně.

A vzkaz pro Verunku... tak toto je to, co jsi viděla na živo.

22 komentářů:

  1. Ha, výborně! :-) Už vím jak na to. Teda, možná moc nevím - na mě z těch fotek koukají jaksi zakroucené cůpky. Uzlíky moc nevidím. Na kolik pramínků si vlasy při tomhle dělíš? Ale vypadá to dobře ;-) Mohla bych to zkusit, i když ty mrchy moje vlasy jsou tak rovné a hladké, že se mi stejně nejspíš samovolně rozpletou, i když do nich narvu pár desítek pírek.
    Občas si podobný glamour účes dělám, když si vlasy umyju a jenom na několikrát celkem pevně svážu do gumičky (ten jednoduchý drdol, máš ho v některém předchozím příspěvku), a jak v průběhu dne proschnou, tak večer je rozpustím, vydatně nalakuju a ony se krásně vlní.
    A z vlasů nebuď smutná, ony zas dorostou. Pro teď si užívej lehkou hlavičku :)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pramínků bylo konkrétně v tomto případě deset tak plus mínus.
      já ani nejsem smutná, vlastně jsem si říkala, že bych to zvládla možná i o dost kratší... ale je to prostě nezvyk, já si sáhnu na vlasy a skoro žádné nemám (tedy teď mám vlasů asi jako normální člověk, ale stejně.)

      Vymazat
    2. vždy. když mi kadeřnice prostříhala vlasy a já si pak do nich hrábla, plakala jsem a měla jsem 14 dní záchvaty zuřivosti, že jsem plešatá, přitom to vypadalo krásně bohatě, dobře se mi to upravovalo....teď je kadeřnice uz 3rok na mateřské a pokračuje....takže mi takto razantně nikdo vlasy nestříhá.... ale mám pocit, že jich i tak mám nějak míň ...

      Vymazat
    3. no jasně, že to je tím prostříháním. a brutálním v mém případě. je to strašný nezvyk, já to asi tři roky nosila do mikáda, pořád delšího až nejdelšího, až to ani mikádo nebylo. takže do rovna, jen lehce prostřihnuté konečky... a to je rozdíl.

      ale je pravda, že mi to nevadí, vlastně se mi to i líbí. dneska jsem mohla mít celý den culík a vůbec mě z toho nebolela hlava.

      Vymazat
  2. To je fakt nadhera !! Jen skoda, ze jsem tak hloupata, ze ten postup nechapu :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Mno, tak jsem taky totálně mimo a naprosto netuším, jak na to. Nemáš náhodou i fotky postupu uzlíkování?

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hezky. Mě ale vždy fascinuje, jak Ti takové účesy dokáží vydržet celý den. Chtěla bych Tvé vlasy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ani ja nechapem :DDD Nedalo by sa to nakreslit v skicari, ze aky by mal byt postup priblizny, lebo vobec nvme, ako na to.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja nahodou celkom chapem, len neviem ci by som to potom vedela aj oduzlikovat, moje vlasy maju silne tendencie sa uzlit len tak samy od seba a nie vzdy je to prave esteticke :D
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré, škoda, že mi drdoly nesluší... A co fotka nového sestřihu, ta nebude? :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, to je pěkné, ale vypadá to trochu komplikovaně:-)

    OdpovědětVymazat
  9. moc se mi to líbí, ale nechodila jsem do skauta a asi jsem nikdy nemela potrebu delat uzel na lane, takze tapu .... protoze to zni nejak moc jednoduse :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jsi fakt talent ta tyhle účesový piplačky!!!
    Prosím, prosím! Udělej ještě jeden vlasový článek s tím novým střihem! Moc ráda bych viděla tak rozpuštěné a i obyč culík či malý drůlek, protože na netu je plno velkých plných drdolů, které jsou sice krásné, ale né pro mé kratší vlasy, takže ted bych byla mooc ráda, kdyby jsi něco takového udělala ty! Já bych byla štastná i za fotku s normálním culíkem! Vážně ;-))
    Moooc děkuji!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za komentář.
      zamyslím se nad tím, ale fakt mi přijde, že žádný nový kreativní účes už nevymyslím.

      Vymazat
  11. vůbec nejste nikdo hloupé, to jen já to asi neumím moc vysvětlit. zkusím se zamyslet, jak bych vám to mohla nakreslit nebo nafotit... ale to je prostě normální uzlík (uděláte smyčku a jeden konec protáhnete tou smyčkou - fakt v tom nehledejte žádné tajemnosti).

    OdpovědětVymazat
  12. Vlasové příspevky na účesy mě zajímají, jen jsem trošku na štíru s tou prostorovou orientací a tím spojenou představivostí takže když si přečtu tvůj návod stejně nechápu. chjo, ale vypadá to hezky.

    OdpovědětVymazat
  13. Milá trb, taky prosím, prosím a moc smutně koukám! Další vlasový příspěvek s novým účesem a plno fotek!!! :-))))

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to báječně!Zkoušela jsem to, ale bohužel mám na to příliš krátké mikádo, musela bych to mít že strašně tenkých pramínků, abych vůbec mohla ten koneček protáhnout smyčkou, a to by mi asi upadly ruce, než bych to dokončila. ale díky.Petra

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle se Ti mooooc povedlo, měla bys psát/fotit účesy častěji a chtěla bych Ti poděkovat za milý komentář k rtěnkám Dermacol. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jéé ty jsi šikovná! A já si umím udělat tak max. culík. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Jsi vážně šikula, obdivuji :)

    OdpovědětVymazat
  18. Krasny uces...ten si spravim, ked pojdem najblizsie von :)) inak som dost velky blazon do kozmetiky, licenia a parfemov, tak som sa tiez rozhodla o tom pisat na svojom blogu, budem rada, ak ma navstivite na http://znackovakozmetika.blogspot.com/ :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...