úterý 25. září 2012

Zapečené linky

Tak na úvod si něco ujasněme... toto není recenze. Ve svém bláhovém okouzlení zapečenými linkami jsem právě ve fázi hromadného nakupování. A tak mám doma linky černé, modré, zelené a hnědé od tří různých výrobců (jedny jsou dokonce přírodní) a pořád se tak nějak nemůžu rozhodnout, které jsou lepší. Asi to zatím uzavřeme s tím, že všechny stojí za to, a povíme si pohádku o tom, co je na zapečených linkách tak skvělé a čím jsou vlastně tak odlišné.



Jsou zapečené. Takže asi něco vydrží, mají delší dobu trvanlivosti a nemůžou vyschnout. Nebo jako můžou vyschnout, když je namočíte, ale to tak nějak patří ke koloritu hry a není to ničemu na obtíž.

Na sucho si s tím moc nezakreslíte. Nevím proč jsem si významnou část svého kosmetického života myslela, že zapečené linky jsou jenom luxusně pojmenované stíny. Stíny na mokro používám jako linky hodně často... a fakt to není to samé. Voda smíchaná se stíny je vlastně spíš taková hmota tekutějšího rázu... zapečené linky smíchané s vodou je úžasně pigmentovaná tekutina, transformace směr tekuté linky je víc než zřejmá. A hlavně, když jsou zapečené linky suché, tak z nich nějakou tu pigmentaci nevytřískáte ani důraznou domluvou.



Zapečené linky si nanáším vlastním štětcem, což pro mě je neskonalá výhoda, často si se štětečkem přibaleném k tekutým linkách nerozumím. Kdežto tady si můžu vybrat... zkosený, se špičkou, rovný... to, jaký použiji tvar štětce, je na mně a ne na výrobci linek.

A jak takovou zapečenou linku používám? Namočím štěteček, pošmrdlám linky, voda se obarví, podle toho jak moc tekutou (to pak přidám trošku vody) nebo hustě pigmentovanou (to nechám vodu spíš vsáknout a pak teprve nabírám barvu) chci, tak reguluji přísun vody. Kromě vody můžete použít tzv. sealer, což je speciální tekutina pro vytvoření linky z čehokoliv (sealer prodává Illamasqua nebo Inglot a určitě i jiné značky, já po tom nikdy moc nepátrala), možná je lepší dělat si linky se sealerem, protože potom jsou i voděodolné...


Jestli pořád nevíte, jak na to, tak Borůvka k tomu nedávno natočila velmi názorné video, které prozradí vše. Já si ty linky sice dělám zkoseným štětečkem a zatím doluji jenom jedno ložisko, ale jinak je to úplně to samé.

Tak tenkou linku, jakou si udělám se zapečenou linkou, jsem si ještě nikdy před tím neudělala. Tak dokonalou mezilinku, jakou si udělám se zapečenou linkou, jsem si ještě nikdy před tím neudělala. Tak přesnou linku, jakou si udělám se zapečenou linkou, jsem si ještě nikdy před tím neudělala. Tečka. Domluvila jsem. Nemám co dodat.

moc se mi líbí ten přirozený efekt linky-nelinky-mezilinky-bezřasenky.
o nějakém tom full-effect-eye si pohádku povíme třeba příště

26 komentářů:

  1. Asi mám naprosto ignorantský dotaz: ale co je to ta mezilinka?
    Jinak já na linky používám obyč tmavé stíny, tak tohle by mohlo být docela fajnové upgradování. T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mezilinka (a nejsem si tedy jistá, jestli to je oficiální český název) nebo tightline je taková linka mezi vnější a vnitřní linkou. vlastně se jen ďobkuje mezi řasy...
      článek: http://denjekrasny.blogspot.cz/2011/09/linky-mezilinky.html a opravdu je mezilinka se zapečenými stíny mnohem lepší než s gelovkami.

      Vymazat
  2. Ta linka je opravdu povedená, v podstatě imituje hustý základ obočí. Taky linky dělám tmavým stínem hodně tenkým štětcem. A myslím si, že ji umím tenkou, ale takhle tenká linka se mi teda nepovedla. Bravo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji. to chce právě ty zapečené linky a hodně tenký plochý nebo zkosený štěteček. pak to jde samo.

      Vymazat
  3. Mám doma ty od LM a hrozně mi štve že se horní mezilinka obtiskne dolů a vypadá to, že mám orámovaný vnitřek oka...což všichni víme, že je fuj...tobě se to neděje? Prosím o radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se mi ještě nikdy nestalo. zkus ji malovat trošku víš a nebo už nikdy nemrkej... lepší rady asi pro tebe fakt nemám.

      Vymazat
  4. Tak to vypadá hodně dobře. Akorát já se nelíčím v koupelně, taže běžet tam, jen abych si namočila štětec...a oslintávat ho se mi taky moc nechce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě si tam můžeš něco nakapat... (jako třeba sealer)

      Vymazat
  5. jsem myslela, že z toho vznikne po nakapání spíš kašička...tak jsem zase o něco chytřejší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si to právě taky tak myslela. takže jsem byla mírně v šoku, když jsem poprvé zapečené zkusila... a pak jsem je vyzkoušela a byla jsem v ještě větším šoku, protože je to tak jednoduché si s tímto namalovat linku, že to snad jednodušší být nemůže.

      Vymazat
  6. Já vždycky když se pokusím o takovouhle krásnou linku tak na pravém oku je dokonalá a levé vypadá jak kdybych měla zimnici. Fakt na tohle talent nejsem xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to chce jen trénovat. moje linky taky kdysi vypadaly všelijak.

      Vymazat
  7. Asi začnu trénovat, když vidím, jak hezky to vypadá. Jak dlouho to vydrží? Mně přijde, že mám na oku strašně moc kůže, prostě namalovat rovnou hezkou linku na oku je pro mně nemožný :D asi to chce ten trénink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drží to celý den, ale!... nejsou voděodolné, takže nebrečet a nechodit do lesa, když prší. a když si budeš moc mnout oči, tak je odrolíš. jo a to platí pro případ, když je mícháš s vodou jako já. když to namaluješ se sealerem, tak to podle mě vydrží nekonečně dlouho...

      Vymazat
    2. Takze se sealerem můžu jít brečet do lesa, když prší? :D No koukala jsem na to videiko od boruvky a dokonalost sama. Kde se daji koupit dobre linky a stetecek?

      Vymazat
    3. já myslím, že se správným sealerem se můžeš osprchovat, jít si pobrečet do deště, projít se lesem, přeplavat dalešickou přehradu a linky budou stále vypadat skvěle. štěteček používám ten modrý zkosený od essence (ten na mezilinky) nebo pak mám ten zalomený od alverde, tenký špičatý od real techniques a tenký špičatý no name z ebay. a taky vím, že borůvka používá normální štětec z malířských potřeb, ten nejtenčí možný. linky mám z illamasqua.co.uk (používám zatím nejvíc), laura mercier jde koupit všude možně - já ji dostala a nvey eco mám z beingcontent.com

      Vymazat
  8. Lámat umíte dobře, potvůrky, nevím jak dlouho ještě budu odolávat a nějaké zapečené taky odkliknu... 8-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně takovéhle linky bych taky chtěla vytvořit.

    Asi si taky nějaké koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem z toho efektu naprosto paf každé ráno, protože to vypadá jak přirozené nenamalované oko, ale tak jako hezčí.

      Vymazat
  10. přiznám se, že jsem o nich nikdy neslyšela, nečetla....doplňuji u tebe vzdělání

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co vzdělání, vzdělání si nedoplňuj... doplň si kosmetickou výbavu!

      Vymazat
  11. Ja k tomu muzu rict jen to,ze se mi nikdy nicim nepivedlo udelat linku-az timto. Mam LM a tez se mi neobtiskava,myslim,ze se to muze stat,pokud je moc velka vrstva barvy ,nic jineho me nenapada. Myslim,ze to jde jakymkoliv tenkym steteckem,zkousela jsem ruzny a slo to vzdycky,myslim,ze zalezi ciste na preferencich dotycne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak já umím linku třeba i gelovkami, i stíny, i klasicky (si fandím)... ale prostě zapečenými je nejtenčí a asi i nejhezčí.

      Vymazat
  12. Já jsem na tohle byla neschopná a tak mám teda permanentní make-up, ale tohle je věc, co mi nikdy nešla. Respekt :-) Docela ale koketuju s myšlenkou, že bch si to ještě někdy zvýraznila právě tímto. Dobrý tip :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Strašně krásná barvička těch linek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...