pondělí 3. prosince 2012

Elizabeth Arden: Eight Hour Cream Skin Protectant

* dostala jsem a teď už tomu můžeme snad říkat i Rena-swap




Nesnáším konzistenci tohoto krému. Ono se stačí podívat na složení :

Petrolatum 56.8%, Lanolin, Mineral Oil, Fragrance, Salicylic Acid, Propylparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides

... jo jasně, prostě naředěná obarvená vazelína. Taky se to jako vazelína chová, sedí to na pleti, nevsakuje se to, je to mastné, ulepené, ještěže na rozdíl od vazelíny 8hour cream docela pěkně voní. Zbytek toho složení taky nic moc. Lanolin... ten je asi zodpovědný z větší části za barvu a taky za to nevsakování. K tomu nějaký ten minerální olej, paraben, trošku rostlinných olejů, antioxidant (BHT) a iron oxides, což tedy moc netuším, proč a k čemu tam ty oxidy želez-ný -natý -itý - ičitý... co já vím jaký jsou. Jedinou zajímavou složkou je vlastně kyselina salicylová a tocopherol, které je právě odpovědné za ty proklamované hojící účinky.




A ono to fakt funguje. K mému překvapení výsledky jsou viditelné. Stačí nanést večer a ráno se budím s novou kůží. Tedy s úplně novou ne, ale prokazatelně hezčí. Bohužel se nedokážu přenést přes tu konzistenci krému a nemůžu ho používat jako noční krém. Nezvládnu jít spát s tím mastným, ulepeným ksichtíkem... takže používám 8hour jenom jako večerní masku. Nanesu, nechám tak dlouho, jak to snesu, někdy i pár hodin, před spaním umyji a namažu něčím normálnějším. Ráno pak mám pleť sjednocenější, jakékoliv boláčky jsou zahojenější, suchých šupinek ubylo nebo se úplně ztratily, prostě jsem kočka jedna radost.




Kdysi dávno Dejnička chtěla, abych srovnala jednotlivé cica-krémy z lékárny. Měla jsem v plánu jí na to napsat celý článek, ale z různých důvodů (lenost - lenost - megalenost) jsem se k tomu zatím nedostala, tak alespoň takto. Pokud bych měla seřadit tyto krémy podle svého nejlepšího svědomí, šlo by to asi takto:
  • na posledním místě Bioderma Cicabio: nejsem si tak úplně jistá, jestli je na posledním místě zaslouženě, protože jsem měla jenom trošku vymačkané v lékárně do kelímku, výsledky snad nějaké má, ale docela malé a navíc... na pleti se mi drolila, konzistence byla docela dobrá, ale prostě se mi sama odrolila během pár hodin a pokud jsem Biodermu použila bodově, tak to bylo vidět, kde je namazáno.
  • hned potom La Roche-Posay Cicaplast: nesnáším jeho konzistenci, lepivá, hnusná, silikonová, výsledky má docela malé... myslím, že by klidně v mém hodnocení mohl být až na posledním místě, kdybych tu Biodermu vyzkoušela pořádně?
  • na vrcholu pak sedí Avene Cicalfate: hodně lidí si stěžuje na jeho konzistenci, že je mastný, hustý a hutný, mně naopak vyhovuje, mám pocit, že jsem se opravdu namazala něčím lepším (když jsem byla mladší, strašně ráda jsem se mazala prostě hustou vrstvou indulony a říkala si, jak se ta moje pleť má... tak tohle je něco podobného) a hlavně? s Cicalfate jsem opravdu viděla výsledky, pamatuji si dobu, kdy jsem ho používala po MoM od Lush a ráno jsem se budila s novou pletí, prostě zázrak.

Tak 8hour je stejně dobrý jako Cicalfate, jen ta konzistence mu to trošku kazí. Možná je i lepší, možná mi paměť Cicalfate maluje k lepšímu (už dva roky jsem ho nepoužila), možná bych měla zajít do lékárny a zase to prubnout. Zatím si ale vystačím s 8hour.

16 komentářů:

  1. Cakala som viac od tohto kremu a zlozenie nebudem ani radsej komentovat

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem Cicalfate neměla, ale tenhle mám už nějakou dobu. Používám ho ale jen lokálně, když potřebuju něco zahojit (třeba když si moje nenechavé ruce rozrýpou pupínky na obličeji) a funguje skvěle. Občas ho použiju na noc jako vysoce regenerační masku, ale jako noční krém bych ho taky nezvládala.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju!:-* A moc si vážím toho, že si to pamatuješ:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Občas si taky udělám radost nějakou lepší kosmetikou, ale platit takové nekřesťanské peníze za obyčejnou vazelínu s lanolínem ... to bych si je asi raději namíchala sama v kuchyni. I když pokud to někomu pomáhá a má z aplikace dobrý pocit, tak proč ne :-) Prune

    OdpovědětVymazat
  5. just for fun: 8hour cream je tím složením pověstný, že je to prostě jenom obarvená vazelína... ale mě ty výsledky opravdu překvapily, protože to funguje

    in your face: jj lokálně to občas taky použiji, když se nechci celá potírat tou vazelínou.

    dejnička: a já se zase spíš stydím, že mi trvalo víc než půl roku, než jsem to sepsala.

    prune: naštěstí zrovna 8hour se dá občas koupit docela levně, tak do tří stovek, v nějaké akci klidně i méně. ale máš naprosto pravdu, že je to jenom vazelína. kdybych ji nedostala, tak dost dobře je možné, že bych ji ze svého nekoupila (a přitom bych o dost přišla, protože to funguje!)

    OdpovědětVymazat
  6. Co na tom teda tak strašně dobře funguje? :-) Jaká je tam koncentrace té kyseliny? To je asi to jediné, na co by si člověk i vsadil, vazelínu si člověk může umíchat fakt i doma... Mno, ale vypadá to dobře, na lokální použití teda. Vzhledem k té hutnosti bych se bála, že až se s tím pěkně nabořím čumákem do polštáře, budu ráno vypadat mnohem mnohem hůř. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Prý rena-swap :-) Já ho právě dřív taky používala na noc, ale pak už jsem to nějak nezvládala, strašně mi vadí, když vím, že utírám krém do polštáře. A s tou cenou to je přesně tak, já ho měla za necelý tři stovky a když ho srovnám s avene cold cream, kterej stojí stejně a je to vlastně jen vytuněná indulona, tak to jsou pro mě rozhodně líp utracený peníze.

    OdpovědětVymazat
  8. A legenda praví (ale teda nevím, je to fakt legenda :-) ), že to původně umíchala jako mazání pro koně, jak si namáhají ty šlachy (co se nějak odborně jmenují a já to zapomněla) a prý v tom snad byly i nějaké byliny, což ale podle složení už moc nevypadá, tak nevím. Ale je fakt, že poprvé jsem si to koupila v době, kdy mě postihla nějaká děsná hormonální bouře a vypadala jsem strašně. Byl to můj první kousek "luxusní" kosmetiky, tak jsem na něj náležitě spoléhala a je pravda, že to opravdu hodně pomohlo. Z čehož plyne, že možná by bylo občas nejlepší se namazat indulonou nebo vazelínou a nazdar bazar :-)

    OdpovědětVymazat
  9. lilith: hele, jaká je ta koncentrace? nevím, ale myslím, že veliká asi nebude... na druhou stranu to ovšem to funguje rozhodně líp než vazelína (ozkoušeno a vazelína na mě nefunguje skoro vůbec). spát bych s tím raději nechodila, taky se dost bojím, že po 8hour spánku můj 8hour krém skončí kdekoliv okolo.

    rena: jasně rena-swap, jak jinak bys tomu chtěla říkat? no jo, ale avene cold cream mi přišel konzistencí přívětivější, i když je pravda, že tam to složení taky nic moc. rozhodně ovšem 8hour mě opravdu překvapil tím, že funguje. až mi dojde asi si koupím avene cicalfate, ale myslím, že k 8hour se ještě někdy vrátím. ovšem legendu jsem neznala a pobavila, říkáš, že mazání pro koně tedy funguje jo?

    OdpovědětVymazat
  10. Mám tu před sebou měsíčkovou vazelínu z DMka. Krom vazelíny je tam i lanolín, nějaké vitamíny a rostlinné výtažky a troška parfemace. Jo, taky je do oranžova. Přemýšlím, jesli je pokožka schopna poznat rozdíl mezi touto budget verzí a slavnou klasikou. Mariam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokožka ne, peněženka ano.

      Jink na tom složení nevidím nic závadného. Ale vůbec. Jeden mýtus a potáhne se snad stovky let. Bububu, omg.

      Vymazat
    2. tak to tedy si nemyslím, s mou pletí namazání vazelínou nedělá vůbec nic. kdežto účinky 8hour se projeví... ale tedy konkrétně tuto měsíčkovou vyzkoušenou nemám.

      na složení závadného nic není, jen prostě tomu ta normální parfumérková cena asi osmi stovek? moc neodpovídá.

      Vymazat
  11. mariam, tak to nevím, 8hour má vlastně jen dvě aktivní ingredience (tedy podle mě, možná někdo bude vědět něco jiného) a to Salicylic Acid a Tocopherol. pokud to obsahuje i vazelína z dm, tak asi nebude rozdíl. podle mě ta vazelína je tam jenom jako základ, protože je to levné a dobře se to maže. lanolin tam je pro tu barvu. oleje jen tak pro hladší a tekutější konzistenci. ale bych to musela ozkoušet na vlastní obličej.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj trb, zrovna minuly tyden jsem narazila ve winners na tuto sadu od elizabeth arden. Obsahovala tento krem,jeste balzam na rty a krem na ruce. Vsechno ze stejne rady 8 hour. A ja naopak musim rict, ze je uplne bozsky. Mam samozrejme suchou pokozku a kdyz se k tomu pripoji kanadska zima, tak neni nic lepsiho. Mam samozrejme zalibu v hutnych kremech a delaji me pokozce dobre. A co se tyce balzamu na rty, tak ten ma super roztomily obal a je take uzasny. Opravdu jako vazelina v tuhem stavu. Bohuzel krem na ruce me nijak neokouzlil. A nejlepsi na konec. Cela sada vysla na dvacet dolaru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že jsi spokojená. já jsem nad tou sadou taky přemýšlela už párkrát, občas se dá vychytat za dobrou cenu třeba na fragrencedirect.co.uk nebo na feelunique.com teď jsem ale ráda, že mám jenom ten krém, protože krém na ruce mě moc neláká a tyčinka na rty až tak moc taky ne.

      Vymazat
  13. Od Elizabeth Arden mám jen tělové mléko a toaletní vodu s vůní zeleného čaje :) Oboje mám moc ráda... S tímhle krémem ještě zkušenost nemám, ale možná o něm popřemýšlím na zimu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...