pondělí 21. ledna 2013

Omyl 2012: #10 L'Occitane krémy na ruce

Musím se k něčemu přiznat. Asi nemám doma 10 produktů, které by mě natolik štvaly, že by si vybojovaly umístění v hellten  a toto umístění si tak nějak všeobecně zasloužily. Takže ta omylová desítka bude spíš o tom, co štve mě (z jakéhokoliv důvodu) a koupila jsem si to v minulém roce. Připravte se na to, že si možná kopnu do trůnu některého z vašich oblíbenců, který mě prostě a jednoduše tak nějak štval v roce 2012.

A tím se zvolna dostáváme k vyhlášeným krémům na ruce od L'Occitane. Jsem si říkala, že bych nějaký měla vlastnit. Chápejte... krémy na ruce moc neřeším. A většinou si mažu čímkoliv, co koupím co nejlevněji v místní drogérii. Tak nějak jsem ovšem zatoužila zjistit, co vlastně všichni na tom L'Occitane mají. Krom toho jsem dostala Crabtree&Evelyn před rokem k recenzi a jsem to chtěla fundovaně porovnat, ne... jsem přeci fundovaná blogerka (nějak extrémně velké rozdíly mezi nimi nejsou). A taky si mě naprosto získala podzimní limitka s africkým motivem (nebo jaké motivy to vlastně byly) a vůní růže, datle a manga. Blogovací masírkou jsem si samozřejmě pěkně prošla a okamžitě jsem chtěla vlastnit tu plechovku tělového másla. A pak jsem chtěla vlastnit taky plechovku se třemi tubičkami krémů na ruce. Jenomže tady byl jeden problém, vůbec mi nevoněla varianta růže. Ovšem v obchodě věděla jak na mě, nějaké to prodejní školení asi absolvovala, takže mi řekla, že si to můžu namíchat, jak chci... a za chvíli jsem už platila. Plechovka, krémy na ruce datlový, mangový, třešňový, bambucký... osm stoveček jen luplo a já se těšila, jak si moje ruce užijí voňavou zimu vyživené a hydratované.



Jenže mám problém.... problém číslo jedna. Všechny ty krémy mi najednou tak nějak smrdí. Dokonce jsem chvíli uvažovala nad tím, že si koupím i kulatou plechovku tělového másla ve variantě asi mango, ve slevách ho teď mají za čtyři sta ... jenomže, co pak s tím. Tělo si moc nemažu a když ano, tak tam má monopol Ladybox. A navíc mi to fakt smrdí. Chtěla jsem na to jít mazaně, přeci nevyhodím mini krém na ruce za dvě stovky jen proto, že mi smrdí... však je to fakt mini... to dám!... tedy dáme!... a nabízím svým dětem, ať se taky pěkně namažou, ony se mažou rády a často, pak chodí a jsou šťastné, že voní... co bych pro štěstí svých andílků neudělala... no a naposledy mi blonďatý anděl povídá "ale maminko, proč mi to dáváš, to smrdí... fuuuj!" No prosím fuuuj u L'Occitane, doufám, že jí tento postoj vydrží. Takže tak. Naštěstí varianta obyčejná s bambuckým máslem je parfemačně použitelná, stejně tak ta třešňová... ta se taky ještě dá. Jenomže...



... je tady i problém číslo dvě. Ty krémy jsou slaboučké a ještě slabší. Nedávno jsem umyla nádobí a namazala si ruce. A za pět minut si říkám, že jsem si ruce asi zapomněla namazat, protože je mám takové suché a tahají... tak jdu... a najednou "no co to tady smrdí" "aha, já si ty ruce namazala" "tak proto smrdím"... asi to raději přemažu ještě tím essence, který sice taky není bůhví jaká sláva, ale furt se o suché ruce postará lépe než L'Occitane. 

Jako problém číslo tři bych viděla to ostudné složení, které jsem už pomluvila.

Problémem číslo čtyři je pak samozřejmě cena. Čtyři krémy a jedna plechovka mě stály 800. Jo a kdyby mi někdo vysvětlil ty výhodné nabídky v L'Occitane, že jeden krém za 200, výhodný set dvou krémů za 400 a výhodný set tří krémů za 600 + plechovka zdarma... no mně to až tak výhodné nepřijde. Taky si pamatuji, jak mi někdo vyčítal, že C&E jsou drahé... no, tak tyhle jsou ještě dražší. Dokonce jsem nedávno narazila na pěkné cenové porovnání... to jen abyste věděli, jak to je s tou drahou cenou u různých značek.



Přiznám se, že ty krémy mi tak smrdí, že aspirovaly na celkem vysoké umístění v žebříčku hellten. Ale pak jsem si uvědomila jednu věc... najednou netoužím vůbec po ničem od L'Occitane. Fakt ne a mé svědomí je čisté. Aneb jak jsem poprvé a na dlouhou dobu naposledy nakoupila u L'Occitane. Takže tento omyl svůj kladný výsledek nakonec měl!

42 komentářů:

  1. Dnes mi pises z duse. L´Occitane je podla mna hlavne neskutocne predrazeny oblb v krasnych obaloch, predavany v krasnom prostredi. A to pisem aj cez to, ze mam od nich svojich oblubencov, ale kremy na ruky to rozhodne nie su.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu se říká biznis, je to smutná skutečnost. :[

      Vymazat
    2. No iste, svojim sposobom si to zasluzi obdiv, poznaju ucinne strategie, ktore zaberaju na cielovu skupinu :)

      Vymazat
  2. konečně nějaký rozumný článek o těchto vybájených krémech

    OdpovědětVymazat
  3. Prodavačky mi říkaly, že budou tuto sadu dávat při nákupech zdarma. Tak tomu asi i odpovídá kvalita. Nečetla jsem celý tvůj článek, takže nevím, jestli jsi je kupovala, nebo zda jsi je měla zadarmo.

    Já jsem si jeden krém na ruce z vánoční kolekce koupila a je opravdu skvělý (na krémy na ruce jsem hotový expert, lol).

    OdpovědětVymazat
  4. Já je taky nesnáším, přijde mi, že hrozně lepí a vůbec nehydratují..celkově jsem k L´Occitane dost skeptická, protože mě rozčiluje, když si firmy hrají na kdovíjaké přírodní extrakty a úžasné složení a ono houby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak já už používám krém jen jeden a to Institut Karité s 25% bambuckýho másla. Složení není kdovíjaká radost, ale bambucký máslo je ve složení hned jako druhá složka a 30ml stojí stovku, 75ml něco přes dvě, nesmrdí a funguje i v zimě.

      Vymazat
    2. institut karité jsem ještě nezkoušela... tak nějak nechodím do obchodů, kde ho prodávají. děkuji za tip, možná příště.

      Vymazat
  5. už som čítala viac názorov, že tieto krmy smrdia. ozaj vyzerajú krásne a v istých chvíľach som po nich aj túžila, ale asi ostanem pri essence :D tie aspoň voňajú super a keď píšeš, že majú aj lepší účinok, nevidím dôvod dávať za krém viacnásobne toľko.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak k tomu mám taky svou historku - jak jsem si celá šťastná koupila krém datle a celé odpoledne jsme s manželem hledali, kde se komu vylil septonex, než jsme zjistili, že jsem to já :D Takže asi toliko k vůni těchto krémů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle jsem si fakt s chuti přečetla a od srdce jsem se zasmala:-)), děkuju, moc mi to zprijemnilo jinak chmurné dopoledne!

    Krém s bambuckym máslem mam taky, říkala jsem si - to musím zkusit, ze? - zname.

    Nicméně uz při nákupu me velice odradily v obchode, několikanásobně, ale tak co, krém mam, docela jsem se těšila.

    K tomu, co jsi napsala, a s čím se ztotoznuju, bych jen dodala, ze to děsně lepí - potvrdil každý, komu jsem to dala odzkoušet,
    Zlatý krém na ruce od essence!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě aspoň nelepí. A co ti provedli v obchodě, povídej přeháněj;-)

      Vymazat
    2. na mně taky nelepí. tak teď nevím. taky by mě zajímalo, co ti provedli?

      Vymazat
    3. No jako holky neteste se, ze me svazali provazem a zaklidíli do sklepa;-)
      Spis se proste jedna o ten přístup, který mi fakt nesedí.
      Nacpat komukoliv cokoliv, všechno do nebes vychvalit, když člověk rekne, ze mu treba neco nesedí, tak ho přesvědčovat, ze to neni pravda atd.
      Jo! A navíc mi měli dat k nákupu dárek a nedali! (A to se přece nedopouští:P)

      Vám nelepi? Mne fakt přijde, ze jak se vsakne, tak mam pak lepkavy pocit..
      ( vymenim lepkavy za nelepkavy:-)!!!)

      Vymazat
    4. Ha, ta mě vždy pozoruji ostrizim zrakem, asi abych jim pod kabatem neodnesla pulku obchodu a nikdy nic nenabizi. Asi nejsem pristupny typ.

      Vymazat
    5. Asi se k tobe zapišu na lekci:P


      Určitě uz propocitavaji, kolik by se ti toho pod ten kabát vešlo:P

      Vymazat
  8. Já od nich mám tři ten klasický, novou limitku med a mango a zatím mi vyhovují, ale ano musím souhlasit, že jsou vcelku předražené. Ale asi sem taky prošla blogerskou masírkou a byla sem ovlivněná. :) Líbí se mi tvá upřímnost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam tiez od nich kremy a vyhovuju mu,aj ked su take drahe.

      Vymazat
  9. Nemyslíš spíš omyl 2012?

    Jinak jsem ráda, že konečně někdo na Loccitane nepěje ódy :)

    OdpovědětVymazat
  10. všem děkuji za komentáře, alespoň vím, že nejsem jediná, kdo si o těch krémech myslí svoje.

    (ale zase na druhou stranu... mám alespoň tu plechovku!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plechovka za 800... Dobrej úlovek :P
      Myslim ze tentokrat to zvládnu bez teto libustky a nepobezim pro to!

      Vymazat
    2. cha... jen závidíš!

      Vymazat
  11. Já měla jeden kdysi k časopisu a jeden si koupila samostatně ve slevě, asi tři, čtyři roky dozadu a nemůžu si stěžovat. Voněl mi, ale nepřesvědčil natolik, abych si jej kupovala znovu. Přijde mi to za hodně peněz málo muziky, ostatně jako komplet L´Occitane, bohužel, tak to je.

    OdpovědětVymazat
  12. Takc o se týká L'Occitaních krémů na ruce, tak to největší souhlas, jsou nechorázně lehké a i ten s tím bambuckým máslem mi z rukou zmizí dřív, než se řekne švec...

    Nějakou pleťovka má ale L'Occitane dobrou, abych jim zase neškodila ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem ráda, že jsem masírce nepodlehla a krém si od L'Occitan nekoupila, myslím, že jsou na trhu mnohem lepší i levnější krémy!

    OdpovědětVymazat
  14. Tyjo já jsem od L´occitane chtěla pořád něco vyzkoušet, strašně mě ta značka lákala, psala jsem to teď i na blog a holky psaly, že není nic moc. Děkuju, děkuju:) Myslím, že si mi ho celkem rozmluvila, takže moje peněženka Ti bude vděčná!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To že krem na ruky je zly ( ako pre koho) neznamena ze vsetky produkty su zle :))) ja mam od nich sampon a som neskutocne spokojna a aj krem mi vyhovuje :)

      Vymazat
  15. Což o to, ten s bambuckým máslem mám ráda... Ale jen proto, že jsem ho dostala, před více než rokem k Vánocům a od té doby jsem si ho sama znovu nekoupila. :)
    Jako jejich věci možná nejsou špatné, ale nemyslím si, že stojí za ty peníze... :) (ale ještě mi od nich nic nesmrdělo...)

    OdpovědětVymazat
  16. Krém na ruce nebo na jinou část těla (pravda, na obličej nemám odvahu, co kdyby se mi vyrazily beďary) jedině Ozalin za asi třicet korun z lékárny. Na moje věčně suché lokty, kolena, stačí večer poctivě tak dva tři dny po sobě večer natřít a v pohodě. Mně osobně smrdí, strašně, ale pomáhá (inu, levandule, jestli vám levandule teda někomu voní...). Smrdím i svému králíkovi. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja jsem o tech kremech na ruce take psala, ze je to zklamani a neni na mne dost hydratacni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej to máš pravdu, ten článek jsem četla... mě hlavně docela udivilo, že já třeba na ruce toho moc nepotřebuji a stejně ten krém (i ten bambucký) je na mě málo. tak nevím, kde se stala chyba.

      Vymazat
  18. děkuji všem moc za komentáře. jinak o pleťové kosmetice l'occitane toho moc říct nemůžu. možná někdy zkusím tu proslulou pěnu, ale jinak mě tam vůbec nic neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trb, jsem na tom stejně. Mívala jsem od nich tuhé parfémy - krásně voněly, ale přišlo mi to jako zbytečnost. Nerada se v něčem patlu venku prsty =/
      Co se týče krémů n a ruce, jsou pro mě stejně přebájněné asi jako od Crabtree.. Tam se mi zase nelíbí ani jejich přístup, což v L´occitane si aspoň nemám na co stěžovat. Takže za mě tyto velké značky ne, já radši poznávám ty malé, ještě neprozkoumené =)

      Vymazat
  19. Z loccitane osaliu sa pomaly, ale isto zobudzam aj ja... Po ich kremoch mam ruky este viac suche ako predtym, ale napriklad tonikum a cistiaci gel archangelika mam velmi rada...

    OdpovědětVymazat
  20. Tentokrát chválím22. ledna 2013 v 4:44

    Tebe moc nechválím teda, ale tady musím. Opravdu povedený post, užitečný.

    OdpovědětVymazat
  21. jééé a já se je zrovna chystala vyzkoušet. díky moc, aspoň ušetřím :-))

    OdpovědětVymazat
  22. Sto lidí, sto chutí. Je mi líto, že ti nepadly krémy do "oka". Pořídila jsem si ten klasický krém a teď z limitky medovej, jsem nadšená. Skvělá skladná velikost, super vůně a účel plní skvěle. Ano, jsou dražší ale stačí neutrácet za kraviny a člověk to nemusí tak řešit :)Pokud je nechceš, ráda odkoupím :D

    OdpovědětVymazat
  23. musim nesuhlasit.mam dost suche ruky a tento krem prvy z prava mam doma a som s nim spokojna,mam aj sampon,aj sprchace a vyhovuju mi.ale kolko ludi tolko chuti,nie? :))) cena je trosku vyssia,ale tak su aj drahsie znacky.

    OdpovědětVymazat
  24. no vidíte, já jsem věděla, že spousta lidí se mnou nebude souhlasit, protože ten krém je boží...

    OdpovědětVymazat
  25. Mě třeba pořád vůbec nic neláká od L'Occitane. Přijde mi to hodně předražené a nezajímavé :).

    OdpovědětVymazat
  26. Ja mam verzi bez vune a jsem spokojena. Priznam se, ze domacim pracim moc nedam, takze mi staci. Libi se mi design. Ale na stridacku mam Indulonu a prijdou mi srovnatelne (az na cenu).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...