čtvrtek 8. srpna 2013

Tarte Amazonian Clay 12-hour Blush: Park Ave Princess - Dollface - Fantastic

* koupené v kanadské Sephoře (set bronzeru a tvářenky za $20) a na eBay (jedna tvářenka s poštovným taky za $20)

V kanadské Sephoře jsem dlouho stála a vybírala odstín v plné velikosti, ale nakonec jsem si ji nekoupila, i když balení plné velikosti je ještě o chloupek hezčí než tyhle miniatury, je větší, má zrcátko, líp se otvírá a tak. Ale tyhle mini taky fakt stojí za to, jsou malé a šikovné, skladné a roztomilé... jo tak balení se mi líbí moc. Tedy zapomeneme na bronzer, který je fakt ošklivý. Ale jinak je to krása, v barvě odstínů, z velmi kvalitního plastu, který těsní a doléhá, relativně dobře se otvírá (bohužel tedy nehtem), drží zavřený... a navíc je to dost skladná záležitost, vejde se všude a reliéfy na povrchu obalu i tvářenky jsou prostě supercool. Jinak mě ale ty tvářenky dost zklamaly. Zklamala mě pigmentace a zklamala mě výdrž.

No... není to až tak špatné a v konečném výsledku jsem dokázala své zklamání eliminovat!




Proč mě zklamala pigmentace? Jsem zvyknutá si ťupnout štětcem a tvářenkovat... tak to u Tarte nefunguje, nenenenene... štětcem se musí pořádně pošudlit, což sice věřím, že někomu to bude vyhovovat, ale mě to ráno snad pomalu až unavuje. Nakonec jsem si tedy zvykla a kroužím štětcem jak divá.

Proč mě zklamala výdrž? No ty brďo, to vůbec nedrží! Jsem si z nešťastnosti malovala klauní tvářičky, za dvě hodiny byly moje tvářičky normální zdravé tvářenkové barvy, za další dvě hodiny nebylo po tvářence vidu ani slechu. Smutné. Ale dala jsem tomu šanci a najednou jsem zjistila, že byly dny, kdy mi tvářenka vydrží celý den, a byly dny, kdy mi vydržela jen ty dvě hodiny. Mi nějak nejdřív nedocházela souvislost a příčinnost či následnost, až po pár týdnech mi to došlo, že tvářenka nedrží na Lumiere minerálním makeupu. Což je docela smutný, protože to je můj velmi oblíbený minerální makeup. Ale na kombinaci Matis BB a Just Pure Minerals a nebo meteoritky to drží docela dobře, naprosto bez hnutí až do odlíčení.

Což tohle jsou dvě docela smutné vlastnosti, protože od svých tvářenek čekám brutální pigmentaci a brutální výdrž kdekoliv, na čemkoliv, kdykoliv. Věřím ale, že spousta lidí si v ani jednom z těchto směrů stěžovat nebude, protože rádi štětcem po tvářence šudlí a minerální makeup nepoužívají! A ještě byste asi měli vědět, že ty tvářenky docela smrdí, tedy když si k nim čichnete hodně zblízka... bronzer jako stará nivea, jedna tvářenka jako zkažené bláto (asi z Amazonky?) a druhá jako spálený plast (asi ze znečištěné Amazonky?).




Bronzer Park Ave Princess je docela pěkná barva. Jsem se bála zlatých třpytek, trošku jsou vidět při detailním průzkumu, ale naštěstí na obličeji skoro ani ne. Hlavně ten odstín je tak pěkně univerzální, že jsem ho používala docela často a to na bronzery nejsem, barva je střední hnědá, trošku do zlatava, ani kousek oranžový, spíš béžově-bronzová. Jo a balení se mi fakt nelíbí, přijde mi tak jakože oldschoolově kýčovitě opulentně nehezké.




Tvářenka Dollface je z této trojky moje nejoblíbenější. Je totiž velmi přirozená, trošku teplá, ale to nevadí, nemusím být pořád za zimní královnu, velmi pěkně tento odstín jakoby projasňuje a myslím si, že bude slušet snad každému. Neutrální barva, celkem růžová ale s velkou dávkou tělově broskové, díky tomu působí opravdu přirozeně, ale přitom ještě stále dost studená, aby pro ni mé srdéčko zahořelo.




Fantastic je z LE Fantastic Foursome a je žvýkačkově růžová, taková hravá a dětská. Kupovala jsem si ji, protože jsem po ní fakt toužila, hodně se mi líbila, vlastně se mi pořád líbí, ale musím se přiznat, že ji moc nenosím. Díky malé pigmentaci není na tváři moc výrazná, pro efekt, který jsem chtěla, to musím vrstvit, navíc je hodně studená a na léto se asi moc nehodí, no... možná její čas ještě přijde na podzim!




Park Ave Princess - Dollface - Fantastic


Tak nutno poznamenat, že na tom tvářenkovém speciálu jsem se trošku sekla a tvářenky jsem měla nastěhované v koupelně asi dva měsíce, než jsem se dokopala k sepsání recenze. A celé ty dva měsíce jsem je používala svědomitě a se stále větším potěšením. Opravdu jsem se do Tarte postupně snad až zamilovala, hlavně do Dollface, která vypadá prostě v létě krásně, občas jsem ji vrstvila i na bronzer, jakože bronzer klasicky bronzerově, na tváře, nos, čelo a bradu... k tomu na tváře ještě navíc tvářenku. Moc pěkný efekt to udělalo! No ale pomalu cítím, že je na čase se posunout dál! Kterou tvářenku si dáme teď?

12 komentářů:

  1. Jsou nádherné, snad budu mít někdy štěstí je v zahraničí zakoupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebo na eBay, tam mi přijde, že jsou docela snadno dostupné!

      Vymazat
  2. Barvičky jsou fakt krásné a ani balení mi nepříjde nijak ošklivé,ale smrdící Amazonka mi tedy nechybí..Ne že bych ji někdy snad cítila to ne,ale tak nějak to asi nebude nic pěkného.A vzhledem k tomu,že mám v šuplíku tvářenek ještě na příštích deset životů,tak raději nebudu pokoušet peněženku.Budu se jen kochat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, tak ono to naštěstí není vůbec cítit, to já jen pro účely recenze vrazila čumák až do tvářenky! hele, ale když nevíš, jak voní amazonka, tak jak můžeš vědět, že by se ti to nelíbilo?

      Vymazat
    2. No já nevím,ale za a) psala jsi zkažené bláto a to asi nevoní
      b)musím si nějak zdůvodnit,že je prostě nepotřebuji
      c)asi by se mi to líbilo,ale já je prostě nepotřebujíííííí

      Vymazat
  3. Tak na základě tvého popisu bych si je určitě nekoupila :-D. To ty peníze radši investuji do jiné relativně dražší kosmetiky, i když ty tvářenky vypadají dobře, o tom žádná! Ale jsou moc komplikované :-D.

    Já jsem v americké Sephoře vsadila u tvářenek na nudnou klasiku - chtěla jsem nějakou od NARS, a vzhledem k tomu, jak jsou u nás brutálně drahé, byl její dovoz jasná volba. Ale zůstala jsem odstínově při zemi, když už první tvářenka NARS, tak klasika a jsem hrdou majitelkou odstínu Orgasm (nuda, co? :-D ). Jenže mě se i líbil, třeba na léto je super! U ostatních Sephoráckých nákupů jsem se už víc odvázala a přivezla si i věci, které u nás k dostání nejsou :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po tom, co s ní mám zkušenost na vlastní tváře, bych si asi taky nekoupila. maximálně tak jeden kus, protože to balení je fakt pěkné.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no...tak ono hodně záleží na výběru odstínu, a pak i červenající tváře můžou mít tvářenku.

      Vymazat
  5. Já nad Tarte slintám už dlouho, ale jsem teď trochu na rozpacích:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to si správně, po svědomitém ozkoušení, si nemyslím, že je to až takový musthave. jako nejsou špatné, když už je mám, tak je budu používat, ale další si docela určitě kupovat nebudu.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...