sobota 28. prosince 2013

Bilance za prosinec

Kdybyste jen věděli, jak mně se nechce. Nechce se mi nic... jen bych seděla před počítačem a pasivně do sebe vstřebávala naprosto nepodstatné informace z netu... vlastně ani to už se mi nechce. Chce se mi jenom sedět a dokoukat všechny díly Good Wife, abych po Vánocích mohla navázat na normálně vysílaný premiérový díl. Jednou za den bych ten tv-maraton přerušila a obhlídla, co nového se objevilo ve slevách a nakoupila... pak bych šla asi spát a další den si to zopakovala. No ale to nejde... tedy minimálně do té doby, než se bohatě provdám.

Nevím přesně, kdy a jak k tomu došlo... taky jste zaznamenali, že kosmetická bilance se pomalu ale jistě stává takovým synonymem pro bezduchou, zbytečnou a naprosto podřadnou činnost? Už se do toho navážel snad každý druhý fashion blog (tedy já jich moc nečtu... takže ta statistika je silně vycucaná z prstu), občas se do toho opře i nějaká ta kosmetická hvězda a podle všeho počítání spotřeby šamponu nepřijde smysluplné ani časopiseckým redaktorkám. Tak nic no... ale jste si fakt všichni jistí, že když budete vědět, kolik šamponu jsem spotřebovala za jeden měsíc, že se ten svět fakt nezmění? Ani trošku?

...

Tak asi raději popojedem.

Nákupy jsem už z velké části ukázala, hlavně nejzajímavější věci. Celkově to bylo 37 kusů. Spotřebovala jsem kusů 13, z toho jsem 2 kusy zapomněla vyfotit, a 4 jsem darovala. Což mi dává dohromady 20 do plusu, takže celkem standardní výsledek v mém případě. Spotřeba byla taková umírněná, navíc některá balení byla spíš menší než větší... a něco jsem spíš vyhodila, než spotřebovala.







*** Zuri Skincare Cream Cleanser (nákup)... tak asi takto... při současné konstelaci blogo-hvězd a všeobecné posedlosti odličovacími balzámy bych ráda poznamenala, že tohle bylo spíš mlíko... a že to není moc přírodní... i tak mi to přišlo dost dobrý, odlíčilo se všechno prvním tahem včetně řasenky a vůbec nenechalo mastný povlak... což jsou dvě vlastnosti, kterými se nemůže dost často pochlubit leckterý profláklý 100% přírodní odličovač.
** Garnier Mineral Deodorant / Antiperspirant byl tak nevím, prostě antiperspirant... já si v tomto ohledu až tak nevybírám.

* Freeman Facial Anti-stress Mask Dead Sea Minerals (recenze) mě spíš ke konci dost iritovala než, že by působila antistresově... ale jo modré to bylo pěkně.
* St.Ives Apricot Cleanser (recenze) mě až tak moc neiritoval, ale stejně to nehodlám opakovat... mám pocit, že veškerý hype kolem těchto peelingů je dost přehnaný.
*** essence krém na ruce z loňské limitky... ale jo proč ne, kdyby se to třeba někdy objevilo znova, tak si to nejspíš koupím... ani ne tak proto, že je ten krém tak skvělý, jako spíš proto, že musím mít každou limitku, co potkám, že ano.

**** Pure Fiji mangový šampon (recenze)... tak tohle zase jo... chci další balení... že by ananasový?

*** Burt's Bees balzám na rty medový (recenze) byl snad nejlepším balzámem na rty, co jsem měla doma, na puse vydrží dlouho, opravdu regeneruje, chrání a dost účinně bojuje proti vysušování... jakože kam se na BB hrabou všechny CR, hurá! nebo LS.
* Figs&Rouge balzám na rty byl pro mě naopak dost utrpením... matlavá, zrníčková hmota, kterou jsem moc nepochopila... a navíc se mi zkazila, takže jsem asi čtvrtinu vyhodila.
** bambucké máslo skořicové Lulalu (nákup)... tak prostě vzorek bambuckého másla, který tedy absolutně nevoněl po skořici... nebo jsem ta divná já?
* Fleur de Bach antistresový denní a noční krém... se mi taky zkazily... myslím... nebo že by mi uniklo, že tyhle krémy mají být černé?
** Ziaja avokádové tělové máslo bylo prostě v pytlíčku, stačilo mi na jedno namazání celého těla, rychle se vsakovalo a asi nebylo špatné.

*** Khadí světle hnědá henna byla mojí hennou číslo jedna snad tak rok ... a nutkavě jsem pocítila potřebu se posunout dále, uvidíme, jak to dopadne.
* Palmolive sprchový gel byl prostě sprchový gel (ten z červencového Ladyboxu) a voněl pěkně... to zas jo.


No a je to. Tak co, změnil se svět alespoň trošičku, když teď všichni víme, že mi došel Pure Fiji šampon? A jste kvůli tomu taky tam moc smutné jako já?

24 komentářů:

  1. Já mám tyhle tvé bilanční články ráda, vždycky u tebe objevím něco nového, co jsem doposud neznala (ano přiznávám, mám mezery v blogo-kosmetickém vzdělání :D) a vždycky si říkám, hele to neznám, to se mi líbí, to bych mohla zkusit :) Tvoje bilance nejsou nuda na pořád ty stejné značky a vždycky u tebe objevím další věci, co mě baví :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty antistresové krémy od Bacha jsem si koupila ve vzorku a teda kvalita nic moc, nechávají na obličeji oddrolovací povlak, stejně jako antistresová maska. Docela zklamání. Jinak bilanční články za mě jo, baví mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám taky tu antistresovou masku a jsem z ní úplně paf! Mám po ní nádhernej xicht, o drolení nemůže být ani řeč a navíc miluju ty jejich vůně, bych se s tím mazlila od rána do večera a do postele na noc se tím mažu :) Tak doufám, že se mi nezkazí, to bych obrečela!

      Vymazat
    2. fakt jo? antistresová maska je dobrá? já o ní uvažuji už dlouho, ale prostě mám k těm bachovkám naprosto iracionální osobně zatížený despekt, který mi zatím nedovolil nakoupit... ale tu masku bych docela chtěla.

      Vymazat
    3. já právě jsem na ně zase zatížená :) tak to máš těžký... ale já tu masku nepoužívám jako masku, ale spíš jako noční krém. Ono se to docela rychle vpije a mám tu papulu pak fakt krásnou na omak. Já ted používám vysušující mast od doktora a potřebuju tím pádem pěkně hydratovat a promazat a ta maska je super! Stejně super mi připadá maska od Lumene, tu mám taky relativně novou a používám ji prakticky stejně. Ale ta vyjde mnohem levněji :)

      Vymazat
  3. Pěkné číslo, já mám většinou kolem šesti :D Šmoulí maska mě láká.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo,jo musím souhlasit..u Tebe najdu vždycky něco,co neznám..a hlavně se mi moc líbí,jak píšeš...jsi pro mě "internetová redaktorka"..A pak si říkám,ne ne ne,nejsi blázen,že máš tolik kosmetiky a láká Tě zkoušet další..koukej,vždyť je to normál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď nevím... na mě spíš nekoukej... já moc normál nejsem (asi nejspíš). a moc děkuji za komentář.

      Vymazat
  5. Já taky bilance ráda. Co naopak nerada, jsou ty články o bloggerech a spol v časákách, takže na odkaz jsem klikla a nepřečetla a jsem na sebe pyšná za ušetřený čas. Mě na tom nejvíc zajímá to hodnocení, nejde o to, jestli ti došel šampon nebo krém. Ale pokud někdo, koho znám a kdo má takový přehled a arzenál, řekne, že by si danou věc klidně koupil znovu, tak je to pro mě celkem zásadní informace. A jsem zvědavá, co vybereš za hennu. Já jsem teď nalomená, jelikož mi bylo z více stran doporučeno nechat to odrůst na moji barvu, že prý je daleko hezčí. Asi to zvážím, protože jsem si jako výsledek nenakupovacího předvánočního traumatu koupila biosilk a mám po něm krásný vlasy, takže možná na chvíli vyměním hennu (minimálně tu barevnou) za silikony. No fuj teda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to přečetla a co chce říct ta blogerína jsem pochopila jenom napůl. Tyhle ukničený články já tak nerada. Blogování je dobrovolná činnost, ve volným čase, pochopitelně nijak nehonorovaná. Jdu na trh dobrovolně s vlastní kůží, tak si nemám na co stěžovat, že kvůli tomu utíkám z práce, nic za to nedostávám a koukají na mě s despektem.

      Vymazat
    2. Díky za resumé, jsem ráda, že jsem se udržela a nečetla to.

      Vymazat
    3. no článek... mi přijde jako zase taková ta žabomyší válka. protože jakože nevím, ale blog i časopis mají každý úplně jiný účel, takže nechápu, proč a nač nějak kvůli něčemu bojovat. ale tak asi jde hlavně o ty věci zdarma, že ano.

      no a hennu jsem vybrala nějakou úplně neznámou z iherbu. je vidět na tom nákupním obrázku, bílá krabička úplně vpravo, co tam není vidět celá. moji barvu bohužel si nemůžu nechat odrůst, protože pak se mě všichni ptají, jaktože jsem tak šedivá... no prostě jsem no.

      Vymazat
  6. Za mě tyhle bilance ano. zjistila jsem například, že Figs and Rouge se kazí nejenom mě.

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám bilance ráda a tvoje počítání šamponů mi přijde nejzajímavější ze všech. Jo a Figs and Rouge se mi taky zkazil, ale už dávno. Minulý týden jsem vyhodila zkažený Ladybox balzám (ten speciálně jejich, červený).

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ten šampon vypada super, že bych ho zkusila ? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já si žádných výsměchů nevšimla, asi nečtu ty správné blogy. Jaká hrůza...
    Tyhle bilance mě baví. A tečka.

    OdpovědětVymazat
  10. Mne naopak prijdou bilancni clanky o spotrebovanych vecech mnohem zajimavejsi a uzitecnejsi nez posty ve stylu "new in", ktere mi - kdyz uz zabloudim na nejaly ten fashion blog - pripadaji maximalne pipkoidni a u nichz mi naprosto unika smysl sdeleni.

    OdpovědětVymazat
  11. Bilance jsou super! Já jsem vždycky napnutá, jestli bude + nebo -. A u sebe žádné bilance nedělám, já snad ani nespotřebovávám, takže žádné napětí a nakonec bych se nad sebou musela zamyslet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ti tedy nevím... ale ty jsi u mě napnutá, jestli to bude plus nebo mínus? mi přijde, že já jsem pokaždé plus! že to snad ani jinak nejde.

      Vymazat
  12. Ahoj. S tou lenosti jsem na tom úplně stejně. Nejhorší na tom je, že se to den co den zhoršuje. K těmto bilančním článkům. Taky je píšu. Taky mi připadají k ničemu. Ale jsou oblíbené. Podle statistiky si je chodí číst hodně lidí. Mě je nebaví číst, nebaví mě je psát. Stejně je píšu a stejně si je tady každý měsíc čtu.

    OdpovědětVymazat
  13. děkuji všem moc za komentáře... úplně mě překvapilo, kolika lidem se zkazilo figs&rouge. přitom já jsem se docela snažila to spotřebovat, ale u toho velkého balení to asi snad ani nejde. no nic, jdu asi zkontrolovat LB balzám, ten tady taky někde ještě mám.

    s bilančními články je to vůbec zvláštní. patří totiž fakt mezi nejčtenější, přitom spousta lidí říká, jaká to je nuda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlásím se do klubu zkažených figs&rouge a to hned 2 kousky!

      Vymazat
  14. Souhlasím, a někdy už mě ani to sledování seriálů nebaví a unavuje, to už je vážně bída.. Ale ono nás to rychle přejde, až se vrátíme do normálu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...