pátek 31. ledna 2014

Zimní verze makeupu

Nečekám, že dneska bych pověděla něco megaobjevného. Jsem si naprosto jistá, že tohle znáte nejspíš všichni. Ono taky na tom není moc co vymýšlet... prostě makeup s krémem.

Proč? Protože když venku mrzne, tak potřebuji občas trošku pořádněji namazat. Je možné to řešit hutnějším denním krémem, ale na ten se většinou makeup nanáší špatně. Proto je často lepší trochu toho hutného krému smíchat s obvyklým makeupem. Variantou je taky hutný krém dávat až na makeup... já si letos vybrala spíš to míchání. 

Jak na to? Tak vezmete trošku makeupu a trošku krému a smícháte to. Co asi tak jinýho byste s tím chtěli dělat. Nejlíp se míchá samozřejmě na hřbetu ruky, protože pak se nemusí nic umývat a tak. Nejjednodušeji se míchá prstem. Jsem ovšem zrovna ve fázi, kdy jakýkoliv makeup nanáším štětcem, takže i míchám štětcem. Nebo spíš míchám na štětci, nejdřív si ťupnu do krému, pak do makeupu a pak rovnou nanáším. Všechno se promíchá až na tváří a přijde mi to takto jednodušší a rychlejší.

Co na to? Míchám Bourjois Bio Detox makeup se Steamcreamem. Je to naprosto ideální dvojka. Ani jeden neobsahuje silikony. Detox makeup je takový zvláštní, nedostatek silikonů je tam dost znát, špatně se roztírá, rychle zasychá, ve výsledku může dost mapovat a tak. Steamcream je taky zvláštní, hodně lidí si stěžuje, že je na obličeji těžký a že se na něj dává blbě makeup. Ovšem kombinace těchto dvou je naprosto perfektní. Těžší olejový Steamcream dodává krémovost a kluzkost suchému odlehčenému Bio Detox. Kombinace dvou nevýhod dává dohromady jednu velkou výhodu, roztírá se jako sen, zanechá pleť sametově hebkou, lehce rozzářenou díky výživnému Steamcreamu, ale stále přirozeně zamatovanou suchým Bio Detoxem. Navíc! a to jsem až překvapená, tato kombinace vůbec netrpí tím strašným zlozvykem tónovacích krémů nebo jiných kombinací hydratačního krému s makeupem... nízkou krycí schopností. Tohle kryje docela dost, jasně záleží hodně na dávce Steamcreamu, ale i tak... já jsem s krytím maximálně spokojená a to mi věřte, že v této oblasti jsem náročná. A na obličeji mi vydrží celý den, prostě značka ideál.

Jo a taky zbožňuji vůně jednotlivě i dohromady.




21 komentářů:

  1. Tak zrovna ja tohle neznam, nemicham. Prvni kremuju a pak nanasim make-up. Pokud bych potrebovala hutnejsi krem, tak jedine na noc. I kdyz se vecer prelicuju, tak se zas nakremuju. Nepouzivam baze a jen make-up se mi roztira spatne, takze vzdy pred hydratuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak nevím, jsem to asi blbě napsala. míchání makeupu s krémem není náhrada normálního krémování. je to spíš taková pomůcka jak vysušujícímu a suchému makeupu (což ten bio detox je) pomoct, aby byl normálně nositelný i v zimě, kdy mám pleť sušší. (což ten bio detox za to stojí, abych ho nosila i teďkom)

      Vymazat
  2. Když já nemůžu vůbec krémovat:(
    Hned mám na obličeji neplechu ( možné i nemožné značky..)
    Na noc dávám Biodermu Global, který mi neuvěřitelně pomohl ( hehehe, díky zrušenému blogu Lili/Libor?) a ráno mám obličej fakt ok, že můžu dávat makeup rovnou na ksichtík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele, tak v týhle fázi jsem taky byla. nakonec jsem to vyřešila tak, že večer jsem se nemazala, maximálně jsem se nastříkala květinovou vodou. a ráno jsem se tedy namazat pak musela... ale krémy mi nedělaly dobře, nakonec se to vyřešilo, když jsem dostala Matis BB k recenzi. ten mi nedělal nic špatného a hydratuje fakt skvěle.

      ale naštěstí už to přešlo. i tak si ale dávám pozor a večer dost často nemažu, občas si dám jenom zrovna steamcream. a ráno si dávám pozor taky, spíš si dám výživnější sérum nebo BB krém nebo zrovna tuhle variance z článku.

      no a Bioderma Global bych už asi neměla taky zkusit?

      Vymazat
    2. Hani, musím říct, že je to takový můj zázrak, hrozně mi pomohl, měla jsem na bradě a na místě, kde začíná krk strašný boláčky, dlouhodobě, bylo to fakt hrozný... to jsem neměla ani v pubertě, tak natož s třicítkou na krku...
      Nyní používám pravidelně Boidermu čistící gel, pak zelenou micelárku ( ráno) a večer to završím Globalem. Nechci to zakřiknout, ale začínám mít obličej jak photoshopu, takže hurá!!!!!!
      Global a zelenou micelárku i ten gel opravdu vřele doporučuji, už se mi ani nedělají žádné náhodné pupínky a i černé tečky se dost zredukovaly.

      Vymazat
    3. no tedy k photoshopu se ještě neblížím, ale jinak na tom začínám být taky dobře. zrovna teď nemám na obličeji nic, asi tři ucpané póry na levé tváři a to je všechno. jsem tedy trošku flekatá... ale i to se lepší. pro mě byl tím zázrakem mychelle sérum a nejspíš i evolve aha maska. ale global určitě taky někdy vyzkouším a uvidím.

      Vymazat
  3. Jo, tohle znám, a taky používám, přijde mi to jako největší vychytávka :D Kdysi mě to naučila moje !Babička!.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha... mi bylo jasné, že tohle je prostě starý trik a nikoho tím nepřekvapím. když to věděla už babička.

      Vymazat
  4. tiež miešam, a občas keď je aj teplejšie, lebo klíma v práci a cítim sa bez krému ako slivka. krásne sa s miešaním dá pohrať kombináciou make upu a rôznych krémov, a vždy iný finish a vzhľad :) Som všetkými desiatimi za, inak miešam aj keď líčim iné ženy, lebo občas majú tak strašne suchú pleť, že spraviť dobrý podklad je boj a toto fajne pomáha :) V rámci pokusov som aj do BBečka dala krém a to bola aká paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi taky líbí, že krémem si můžeš upravit finish makeupu. do BB jsem tedy krém ještě nedala, na to nemám tak suchou pleť... ale občas míchám BB s makeupem a to je taky super.

      Vymazat
  5. Tak tuhle vychytávku používá mamča kvůli suché pleti celoročně už spoustu let. S mojí mastnou pletí to úplně moc nekamarádí, nebo jsem ještě nenašla vhodnou kombinaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se mnou se to moc nekamarádí zase v létě. ale od podzimu do jara to pleť občas pomalu až vyžaduje.

      Vymazat
  6. No vidíš, steam mě nenapadl... Já mám moc ráda BB od REN, akorát, že on je právě takový sušší, což bylo v létě ok, ale teď se mi kvůli tomu blbě i nanáší. Tak to vyzkoušim. Jinak neví někdo - je to opravdu tak, že už se u nás nedá sehnat jinde než za tu strašnou cenu 460 nebo kolik? Já ho mám ještě za nějakých 270 nebo tak z té jedné přírodní mýdlárny, ale vypadá to, že už ho nemají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi až tak moc ne. si pamatuji, kdy to ještě stálo 12 euro za kus. teď už i ofiko cena na co.uk stojí dost za nic a ještě ten kurz...

      nejlevněji ho asi seženeš na asosu, občas mívají ve slevě, snad za 12 liber a když vychytáš ještě 10 % slevový kód... tak je to nejspíš to nejlevnější, o čem vím. ale nemůžeš si vybírat design plechovky, většinou jsou tak tak tři možnosti.

      Vymazat
    2. Tak to je na prd, jsem si říkala, že pár plechoveček bych ještě zvládla, jsou fakt krásný. Akorát, že cena cca 300 za kus by mi přišla akorát, je ho sice hodně, ale nic až tak světobornýho na něm není...

      Vymazat
    3. a to já za něj třeba někdy i tu pětistovku dám. jakože je toho dvakrát víc než obyčejného krému a navíc dostaneš tu plechovku... furt mi to přijde docela levný.

      Vymazat
    4. On mi moc nesedí na obličej, jinak bych tu cenu kvůli množství překousla. Ale jako krém na dekolt nebo pro děti to je moc, to si raděj něco namíchám sama.

      Vymazat
  7. Oboje mám, zkusím. Fakt díky za tip! Ačkoliv moje plet je díky denní exfoliaci Clarinsem taková, že nasákne všechno v pohodě a steamcream považuju za jeden z nejlehčích krémů vůbec...

    OdpovědětVymazat
  8. Btw má někdo tip na Bio détox v odstínu 52 v praze/online? vůbec mi nejde už sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemám. možná na asosu? navíc se mi to trošku plete, ale nebude náhodou tento makeup končit? jakože se už doprodávají jenom zásoby.

      Vymazat
  9. Míchala jsem. S BB krémem míchám jen různé odstíny make-upů, i když to někteří považují za neschopnost najít si správný odstín MU. Jenže na mě se fakt těžko hledá dobrý odstín… A když to bude potřeba, klidně zase míchat budu. Jen ten steamcream mě až tak nenadchnul. Není špatný, ale zase zázrak to taky není a nejlepší je na něm ta plechovka.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...