pátek 27. června 2014

3 vlastnosti, které u tvářenky vždy uvítám

* koupené u Vivo

Vivo je odnož MUA, Famous a tak. Nebo MUA je odnož Vivo? No prostě se to vyrábí společně, jen do jiných obalů a Vivo se navíc prodává dráž. Asi aby to bylo pěkně diverzifikované. MUA mě nebere, Famous mi nevoní přes ty kýčovité obaly... ale Vivo je v podstatě docela fajn. Nebo alespoň tyto tvářenky jsou docela fajn. Protože proto:

(1) Ano, ano, ano... pigmentaci to má dostatečnou. Stačí jenom přejet a na štětci je toho víc než dost. Vlastně stačí jenom máchnout a tvářička je jako malovaná. Takovéto tvářenky mám asi nejraději. Jako nebudu lhát, občasné kroužení občas i uklidňuje, ale stejně spíš upřednostňuji pigmentaci jako blázen. Tohle bláznivé sice není, ale dostačující je to dost.

(2) Taky je to zapečené. Zapečené tvářenky jsou taková menší in-vlna v poslední době, kdy ovšem přes jejich obrovské výhody se musíme často smířit s nevýhodami typu špatně-se-to-nabírá-sakra a chce-to-drsný-štětec-kurnik. Viz třeba Bourjois. Což se naštěstí Vivo vyhlo. Stačí i ten nejjemnější štětec. Navíc tvářenka skoro ani nepráší, nebudu vám lhát, trošku si občas zapráší, ale dá se to naprosto v poklidu pošefikovat. Tvářenka se snadno nabírá, snadno nanáší, snadno rozmazává... vlastně se na tu tvář přenese skoro sama... stačí si jen pomyslet a v letu-sletu blesku-tlesku oka-mžiku je hotovo.

(3) A vydrží celý den. Krásně syté a barevné. Prostě víc od tvářenek fakt nečekám.

(A tedy musím uznat, že tyto vlastnosti vlastně splňovaly všechny tvářenky koncernu MUA-Vivo-Famous-atd, které jsem zatím zkusila.)





Musím říct, že se mi líbí i balení. I když mi přijde až nadbytečně velké a masivní. Nevadí. Hlavně je pevné, dobře drží víčko, ale ještě stále se dobře otvírá, klidně i bez použití nehtů. Balení je sice plastové, ale vypadá jak kovové a je takové elegantně masivní. I když tedy ne až tak moc luxusně, ale pěkně solidní střední třída. No líbí se mi, líbí.

Jedinou výtku mám tedy k tomuto. Jakože fakt si někdo myslí, že si kupuji dva odstíny, protože chci doma mít tu jednu a tu samou barvu dvakrát jen s jiným jménem? Nebo já nevím, jak si tu podobnost dvou odstínů vysvětlit a proč se to proboha stalo zase mně?

Odstíny mám doma tedy dva: Peaches and Cream a Cinnamon Glow. Nějaké menší rozdíly tam jsou, ale to musíte být opravdu kosmetický nadšenec a navíc dost ne-barvoslepý, abyste to zaznamenali. Skořicová je trošku víc do hněda a zlata, zatímco broskvová má růžové žilky, takže vypadá tak růžové. Na tváři se to dost srovná a vypadá to... no asi bych to nazvala jako taková univerzální broskvová. Taková ta, co sluší snad každému. Na mojí pleti dodává zdravé odlesky, něco jako opálení kombinované s dobrým spánkem. Oba odstíny mají v sobě zlaté odlesky a třpytečky, které výslednému odstínu ale nijak neubližují, spíše dodávají šťávu.

Odstín je pěkný, slušivý, nosivý, lichotivý, značně univerzální. Když k tomu přičteme snadnost nanášení a výdrž po celý den, tak dostaneme tvářenku, kterou mám právě vyhrazenou pro rána, kdy fakt spěchám a navíc potřebuji, aby mi nalíčení vydrželo celý den.

Jen prostě nechápu, k čemu mám doma ty odstíny dva. Nebo jaký je tedy mezi nimi rozdíl? Na první pohled Peaches and Cream tedy sice vypadá hezčeji, ale na tváři se jakékoliv rozdíly ztratí. A tak vůbec mi přijde trošku mimo... mít kolekci několika málo odstínu a obarvit je tak podobně. No prosímvás. To kde jsme!



Cinnamon Glow

Peaches and Cream

Peaches and Cream - Cinnamon Glow

13 komentářů:

  1. Pri tom "občasné kroužení občas i uklidňuje" som si spomenula na moje nedávne krúženie v Hradci, kde som márne pol hodinu hľadala nejakú odbočku na diaľnicu - a teda ukľudňujúce to nebolo ani náhodou :) Ale pardon za off topic. Tvárenky vyzerajú pekne, škoda len, že sú také podobné, to by ma naštvalo.

    OdpovědětVymazat
  2. To je škoda, že jsou skoro stejné. Jinak to vypadá vážně jako celkem prima tvářenky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to je pech, vypadají opravdu prakticky totožně. :(
    Ale ten odstín(y) je fakt pěkný. :)

    OdpovědětVymazat
  4. také mi přijdou stejné, škoda...

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo, možná jsem mimořádně kosmeticky nebarvoslepá, ale já v tom rozdíl vidím docela zásadní a výsledek na tváři by mě zklamal. Peaches mi přijde hezčí a je škoda, že z té růžové se na tvář nedostane ani stopa. Já tyhle nazlátle broskvové odstíny nějak nevyhledávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no peaches je hezčí souhlasím, ale v podstatě ten rozdíl není skoro vidět. na fotce jsem to trošku vytáhla... ale přiznám se, že občas v koupelně ani nevím, kterou mám v ruce, dokud se nepodívám na název.

      Vymazat
  6. všem moc děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. jujda tak to by ma celkom nastvalo keby som si kupila takmer totozne farby..ale no nevadi, ked su dobre tak ich vyuzijes :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivo mě mile překvapilo. Mám odstín Rouge Shimmer a musím uznat, že na zapečenou tvářenku se na štětec nabírá neuvěřitelně snadno, až jsem se poprvé zmalovala jak klaun. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem to napoprvé docela přehnala a dost mě to tenkrát překvapilo.

      Vymazat
  9. Nemůžu si pomoct, ale já tyhle všechny značky asi nenávidím. Po mega nákupu MUA (50% sleva udělala svoje) jsem je prostě začala nenávidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to chápu... taky tu averzi trošku mám. taky jsem u všech těchto značek udělala jeden nákup a tím to končí. a u makeup revolution ani objednávat nebudu! protože to je stejně jenom převlečená mua.

      ale zase musím přiznat, že tahleta tvářenka je celkem super!

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...