úterý 17. června 2014

Jak moc multifunkční je multifunkční Dr.Bronner’s

* koupené v biooo.cz

Dr.Bronner’s je takový zvláštní úkaz. Slibuje toho strašně moc. A strašně moc si na svých slibech zakládá. Že prý umí x způsobů využití obyčejného tekutého mýdla a že prostě multifunkčnost stejně tak jako multitasking je super věc a neobejdeme se bez ní ani náhodou. Nebo jak teda?




Tekuté univerzální mýdlo ALL-ONE je prostě bronner. Vlajkový produkt značky, kdo ho neměl, o hodně asi přišel. Prý toho umí hodně. 18 a více způsobů použití. Což tedy si myslím, že kdybyste vzali obyčejné mýdlo, nebo třeba obyčejný sprcháč, tak minimálně polovinu těch použití to zvládne taky. Ale jen můj názor. Na co jsem ho používala já? Jako sprchový gel. Dobrý, ale vysušuje. Jako pleťový čistící gel. Dobrý, něco málo to i odlíčí, jen trošku štípe v očích a taky vysušuje... na obličeji mi to až tak nevadilo jako na těle, protože pleťový krém mám s sebou skoro vždycky, tělový krém často nemám ani doma. Jako šampon. Ale jo, šlo to, čekala jsem to větší průšvih, ale dalo se, jako nouzovka určitě fajn. Jako zubní pastu. No dobře to nechutná, to bylo asi tím, že jsem neměla nějakou tu mátovou variantu. No a to je asi tak všechno, jasně používala jsem ho i jako mýdlo na ruce, když jsem se s ním sprchovala, tak jsem to vzala při jednom a umyla si tím i intimní místa, případně i ty nohy jsem oholila... ale nevím, prostě nic výjimečného. Měla jsem variantu levandulovou, protože levandulový olej mi tak všeobecně dělá dobře na pleť. Občas si někdo stěžuje, že tahle mýdla jsou moc tekutá, já spíš měla problém s tím, že lahvička je pevná, dírka malá a dost málo mi toho lezlo ven. Jinak asi ano, novou lahvičku sice hned nepotřebuji, nevidím v tom žádnou zvláštnost, ale kdyby na to přišlo, jako malé cestovní balení pro případ nouze na všechno včetně umytí obličeje... to bylo fajn.

Balzám na rty Orange Ginger je na mě moc matlavý. No se stačí taky podívat na složení... samé oleje, i když docela oceňuji nápaditost a absenci ricinového, olivového nebo kokosového. Stejně tak se mi líbí i nepřítomnost bambuckého másla. Na konzistenci je to docela znát... je prostě olejová. Nic, co bych nějak extrémně u balzámů na rty vyhledávala. Na rtech to moc nedrží, výživné schopnosti jsou stejně výkonné jako výdrž a ochrana rtů je taky asi dost podobná. Vlastně jediný, co u tohodle balzámu stojí za zmínku je jeho zázvorová vůně. Ta je příjemně autentická, sice to není úplně čerstvý zázvor, ale je to příjemná změna. Takže asi tak... jednou mi to stačilo.

Tělový balzám jasně, že jsem si pořídit musela. Kvůli plechovce, kdyby to náhodou někomu nedošlo... to jsem prostě musela. A taky jsem z něj zklamaná nejvíc. Já vám nevím, ale tyhle přírodní konzistence, kam se narve hodně vosku a doleje se to olejem, aby to jakože alespoň trošku tálo... tak není to úplně to nej. Na prst se nabírá strašně málo, takže větší plochu si tím moc nenamažete. Což nechápu, proč se to tedy jmenuje tělový balzám, protože zkusit si tohle namazat na celé tělo... je hodně odvážný program časově asi tak na prodloužený víkend. Za výzvu bych vůbec označila už jenom situaci, kdy si chci namazat ruce. Nebo klasicky taková ta namáhaná místa, lokty, kolena, paty... no nevím. Pak to tedy namažu a je to strašně olejové. Nevím, kde se vzal mýtus, že když namažeme něco namáhaného olejem, tak se to napraví... bych to spíš mazala nějakým máslem, třeba mangovým, to mi na to přišlo fajn. Jo a navíc, víčko na plechovce nedrží a při každém posunutí mi padá... čímž bych chtěla říct, že tohle je fakt dost opruz, který je snad k ničemu nebo nevím.

Tekuté mýdlo na tělo i vlasy Shikakai jsem už vzala jen tak, abych tu sbírku bronnersů dovršila. A nakonec musím tedy říct, že mi asi vyhovuje nejvíc. Opravdu totiž obsahuje nějaké to shikakai, a na vlasy to má tak dost podobné účinky. Docela pění, trošku tedy zamrzí jeho menší umývací schopnost, to tedy čisté shikakai nebo univerzální bronner toho umyjí ve vlasech víc. Shikakai mýdlo nechává takový povlak na vlasech, který mi pak zůstává v hřebenu a prostě nic moc. Navíc tahle Baby varianta dost smrdí. Mně alespoň smrdí a hnědá barva estetičnosti při používání taky dává dost na prdel. Ale zase vlasy se po něm nemastí a mají docela objem. Na tělo nebo na ruce bych to moc nedoporučila, hlavně kvůli té divné vůni/smradu a hodně divé barvě. Jo a při použití na tělo stejně vysušuje. Takže si to nějak přeberme... na občasné používání docela fajn, hlavně pokud máte rádi shikakai a pokud jeho účinky zkombinujete s obyčejným šamponem.


No kdybych to měla nějak sesumírovat, tak ze čtyř produktů mi dva přijdou fajn, další dva dopotřebuji spíše z donucení. Opětovný nákup neplánuji ani u jednoho produktu, maximálně kdybych potřebovala malé balení čistícího gelu na pleť, který zvládne v případě nouze umýt i vlasy... koupím znovu univerzální klasiku. Ale to je fakt šance dost malá. Navíc si myslím, že multifunkčnost je u tohoto produktu pouhý marketingový obal a že jakékoliv přírodní mýdlo (a dost možná i nepřírodní) by zvládlo to samé. A vůbec mi ta multifunkčnost přijde přeceňovaná.

27 komentářů:

  1. já miluju to multifunkční mýdlo, které používám víceméně jen jako mýdlo, na vlasy nene, to byl děs běs a to je mám krátké! Měla jsem tu malou cestovní verzi a musela jsem si koupit velkou butelu, má to snad skoro litr, ani teď z hlavy nevím. Mám překvapivě mátovou variantu :) Plánuju o něm napsat už pěkně dlouho, ale nemohu se dokopat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musím tedy říct, že jako tekuté mýdlo to prostě funguje... jako jakékoliv obyčejné tekuté mýdlo. tedy s tekutými mýdlo moc zkušenost nemám, nepoužívám je, takže asi nedokážu až tak docenit super vlastnosti bronnera? ale jaký je tedy rozdíl mezi alverde a bronnery? obojí mi umyje ruce a asi nejspíš rozdílně voní.

      hele ten levandulový jako šampon... mi to až tak strašný nepřišlo. sice jsem měla trošku suché vlasy, asi by se hůř rozčesávaly (já se ale nečešu), ale jinak v pohodě.

      Vymazat
    2. co si budeme povídat, rozdíl mezi niveou a tímto v rámci mytí nevidím, jsem z toho vyplesknutá asi spíš kvůli té mátě, protože je to fakticky věrohodné a hooodně to osvěží a chladí. Vysušování jsem si nevšimla, ale pravdou je, že se po tom člověk cítí spíš odmaštěný než namazaný.
      Vlasy jsem měla po tom hodně hrubé a nerozčesatelné a já je ráda hladké a jemmné, takže toto se mi neosvědčilo.
      Jo a líbí se mi to taky proto, že to fakt pění, což nebývá u těch přírodních gelů úplně pravidlem.

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že to slyším i od někoho jiného. Měla jsem nějaké tělové mazadlo a nevonět to po levanduli.. a hlavně to mělo konzistenci jak mléko na odličování, ne na mazání. Dle mého, Bronner's má hezké obaly, ale to je asi tak všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak zase jako proti funkčnosti já nic nemám. funguje to, tak jak má. jako normální tekutý mýdlo, jako olejový balzám na rty a jako tuhý vosk s troškou oleje. spíš mi přijde, že prostě ta multifunkčnost není nic výjimečného. že takových bronnerů tady vlastně kolem nás je.

      Vymazat
    2. no dyť, jen nikdo neměl ještě ten nápad napsat na to 18v1, toť celé, tou multifunkčností jsem se tedy absolutně nezabývala, to je reklama :)

      Vymazat
    3. Mě právě nenadchla ani ta funkčnost..

      Vymazat
  3. Akurát včera večer som robila objednávku a prihodila som tento balzám :) Zo značky som zatiaľ nič nemala a tá oragne-ginger kombinácia ma celkom nalákala. No som zvedavá na svoje dojmy. Teraz som rada, že som prihodila aj Hurraw, pre istotu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no hele, mně se moc nelíbí ani hurraw, je na mě moc matlavé... takže třeba se ti bude tohle líbit!

      Vymazat
  4. Já používám Shikakai v čisté formě a funguje dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skikakai v čisté formě podle mě funguje a umývá ty vlasy lépe než tohle shikakai od bronnersů. ale jen můj dojem.

      Vymazat
  5. mě lákalo jejich mléko - pomeranč a levandule, nevím proč, ale kombinace pomeranč a levandule mi zní prostě skvěle i přesto, že vůni levandule nesnáším :D nicméně ty obaly jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takto mě právě lákala ta kombinace se zázvorem. nakonec jsem neodolala a nevím tedy. příště si asi raději zajdu koupit čerstvý zázvor do intersparu... ten voní lépe a je užitečnější.

      Vymazat
  6. Tak to já je mám zas ráda. Ty mýdla jsou totiž poměrně dost hojivý, jak tuhý, tak tekutý, tak shikakai. Bohužel shikakai (mám variantu tea tree) prostě fakt nemůžu na vlasy, což nechápu, ale mám je potom normálně mastný, ale fakt brutálně. Přitom na tělo to spíš lehce vysuší. Asi to zkusím ještě na obličej a rozhodnu se, co to teda vlastně dělá. Balzám na rty mám ráda hodně právě pro tu olejovost, bambucký máslo v balzámech mi děsně vadí, spíš mě vysušuje než cokoliv jinýho. Tady je základ avokádo a to je fajn. Mně se na té multifunkčnosti líbí to, že je deklarovaná, tudíž nemusím řešit, na co jo a na co ne. Třeba normálním sprcháčem by mě nenapadlo mýt zuby. A zrovna zubní pasta je to, co zapomínám nejčastěji (pak pyžamo, netuším, co přesně to o mě vypovídá... :-) ). Takže mám prostě tu malou lahvičku na cesty a pak vím, že mám všechno... A mandlová verze voní parádně. Tekutá teda, tuhá moc ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem je měla taky mastný a bylo to nejspíš tím, že jsem toho shikakai dala moc. když ho dám míň a opravdu pořádně napěním, tak nemám mastný vlasy... ale mají takový povlak v délkách. naopak u kořínků jim to svědčí, mají větší objem a míň se mi pak mastí hlava. na tělo mě taky vysušuje, na obličej jsem nezkoušela.

      jinak bambucký máslo v balzámech na rty mě taky vysušuje. jsem to zjistila docela nedávno a dost mě to tedy překvapilo. všichni si tak libují, jak je saloos výživný a já z toho měla suchou a popraskanou pusu. takže absenci bambuckého jsem tady uvítala... jinak bych ho asi nekupovala.

      mandlová jo? tak že bych ještě zkusila? jinak já když někam jedu, tak většinou zapomínám ručník... tak nevím, o čem tohle vypovídá. asi jsem skrytá špindíra, co nepředpokládá, že se bude někdy umývat.

      Vymazat
    2. Já si právě ručník hystericky všude beru, i do hotelu, takže mám pak přeručníkováno. A ručník ti přinejhorším každej půjčí, ale pyžamo, to už se každýmu nechce, že jo... A jestli si bereš mýdlo a ručník ne, no tak chceš asi volně uschnout... Ta madle voní fakt autenticky, jako ten nejhutnější pravý marcipán, nevím, jestli se tím zvládnu mýt, já mám na marcipán úchylku a toto mám chuť sníst.

      Vymazat
  7. Balzám na rty mám limetkový a přijde mi naprosto úžasný. :-) Zatím jsem měla nejoblíbenější Carmex, ale "doktor" jej s přehledem strčí do kapsy.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji, ale tohohle doktůrka nechci. Mi to zase přijde jak nafouknutá bublina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale tak alespoň je funkční. jinak ale jo... je to trošku nafouknuté.

      Vymazat
  9. Jako fakt super blog, a to nechci nijak podlejzat. Zjistila jsem. že spoustu věcí, co mam na seznamu prostě nepotřebuju. Kolem Dr. Bronner´s chodim už nějak ten pátek, kouknu na to, očucham to a pak to zase vrátim do regálu. Pořád čumim na na drugstore a nebo americkou Sephoru a píšu si seznam, co si všechno koupim, až tam někdy pojedu. Což je asi tak ještě dva roky nereálné. A objednávat přes net tedy taky nechci. Nebaví mě moc věci, co jsou běžně dostupné a kromě čistící masky a olivového oleje od Avonu, jsem si nikdy nic nekoupila dvakrát ( a krom řasenky YSL). Tudíž tuhle situaci s Bronner´s mam odbytou a těšim se na další recenzi něčeho, čemu taky odolávám, abych měla 100% jistotu, že je to jen nafouknutá bublina typu Soap&Glory. Děkuju:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za komentář. bronnerse můžeš podle mě s klidným svědomím odškrtnout. maximálně tak na cestování je podle mě dobrý. jinak ani já si moc často nekupuji věci dvakrát.

      Vymazat
  10. Tak nějak jsem to odhadla, proto jsem si nic od nich nikdy nekoupila a fakt to tak je....navíc nechápu, co je výhodného na multifunkčnosti? To může chtít snad jen chlap, my ženy se přece rády obklopíme různými lahvičkami a přípravky v různých verzích a parfemacích :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no týjo přesně tak. by to bylo fakt divný, kdyby mi v koupelně místo mých asi dvaceti lahviček stál jenom jeden bronner.

      Vymazat
    2. cítila bych se hrozně :-D

      Vymazat
  11. Zkus balzám mazat na mokrou kůži - bude se lépe rozmazávat a mnohem víc hydratovat. Já to takhle dělám s balzámy od Saloos (které se jinak taky nedají na celé tělo použít) i s tělovými oleji, a přijde mi, že to vcelku funguje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jono... to je sice pravda, že na saloos to funguje, ale bronner má naprosto jinou konzistenci... oproti saloosu je to jak šutr... tohle si fakt na celé tělo nikdo nikdy nenamaže ani omylem.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...