neděle 6. července 2014

Spotřebováno a nakoupeno za květen

Tak možná sice pozdě, ale přece. Pozdě hlavně proto, že se mi to vůbec nechtělo sepisovat, je toho totiž nějak hodně. Jsem furt čekala (celý měsíc), že se to třeba napíše samo ... a pořád nic. Což tedy já v poslední době docela hodně čekám, že se docela hodně věcí udělá docela samo ... a tak nějak docela to zatím nevychází. Ať žije prokrastinace. Občas si říkám, jak to bude super, až o mně po prázdninách budou všichni říkat, jak jsem rozjetá, že mám všechno napsané a všechno v cajku ... to bude bezva, nemyslíte? Teď už mi zbývá jen to rozjet.

(Nejlíp asi někam na pláž nebo tak něco.)

(No nic popojedem.)




Moje nákupy byly. Prostě byly, jaké byly, takže docela veliké. Ale je pravda, že hodně věcí jsem dostala. To hlavně na té první fotce. Tam jsem taky docela hodně věcí koupila pomalu až snad omylem, že to bylo levné. Jedinečná příležitost, co se opakovat nebude. Nebo momentální posedlost Alienem, která se snad doufám, také už opakovat nebude. Na druhé fotce pak vidíte moji (tedy před měsícem) aktuální posedlost iHerbem, která se docela určitě opakovat ještě někdy bude. Je na světě málo jistot, toto je jedna z nich.

V součtu to pak vychází na 34 kusů. Což mi přišlo jako docela v pohodě, protože jsem si říkala, že je to konečná... že totiž v podstatě v červnu online nakupovat nebudu vůbec, protože nebudu znát ještě svoji novou adresu. A kamenně nebudu nakupovat taky vůbec, protože nebudu mít čas. Ani jeden z těchto předpokladů se až tak nevyplnil a nakupování jsem si užila i v červnu. No nic.

Naštěstí i moje spotřeba byla hodně drastická. Chtěla jsem toho co nejvíc vypotřebovat, aby se mi třeba doma něco přes prázdniny nezkazilo, takže nakonec nějaké ty spotřebované pytlíčky, 6 vyhozených a 28 plnohodnotně spotřebovaných a jeden darovaný... což překvapivě dává v konečném součtu mínus 1. Tak to bylo nečekané.




**** Ayuuri Naturals Neem Powder... jo tak jestli něco, tak neem mám ráda a nejspíš se k němu někdy vrátím.

***** Evolve Light Perfect AHA Mask... trošku se mě až dotklo, že já jako největší propagovatelka této masky jsem ji od BIOOO.CZ zadarmo nedostala a to nové balení jsem si musela koupit za své vlastní těžce vydělané peníze.

** Saloos Bio Sezamový olej... no nevím, té saloosácké kvalitě pořád moc nevěřím, ale v podstatě jsem sezamový olej měla docela ráda.

* libebit zelený jíl... tak kamínková forma je fakt vopruz, příště jedině práškový, tomu bych dala klidně hvězdiček několikrát tolik.

* TonyMoly Essential Mask Sheet Pack Pomegranate... čas od času to s nima zkouším, stejně mě ale smysl plátýnkových masek nějak míjí úplně bokem.

* Nature Republic Blackhead Brake Clear Charcoal Nose Pack... NIKDY NIKDE ŽÁDNÝ takový nějaký proužek na nos/čelo/bradu nevytáhl ani jedinou moji černou tečku, tento nebyl výjimkou.

*** Tony Moly Tomatox Magic White Massage Pack... vůbec není špatný a za tím prvním sepsaným dojmem si pořád stojím.

** The History of Whoo In Yang Sleeping Repair... no pořád nevím, asi spíš ne, ale necháme to na konečný verdikt, snad ještě dvě tyhle pytlíko-ampulky mám doma.




*** REN Clarifying Toning Lotion... ale jo klidně jo, jen tedy REN to buďto jenom přejmenoval nebo rovnou přemodifikoval, teď se to jmenuje Clarimatte Clarifying Toner. 

*** Palmers Daily Cleansing Gel... na čištění štětců fakt super.

**** Himalaya Herbals Purifying Neem Scrub... je mnohem lepší než HH neem maska a asi tak miliónkrát lepší než jakýkoliv jiný peeling, které jsem kdy zkoušela použít jako masku, chvíli jsem si tedy myslela, že momentální Antipodes lepší bude... ale není.

*** Rawganic Organic Face Cleansing Balm... velmi jednoduchý co do složení, velmi účinný co do efektu, velmi levný na to, že je to v podstatě ten supercoolin čistící/odličovací balzám navíc v plechu.

**** Silk Naturals Pore Refining Toner... mám doma ještě poslední lahvičku a až mi dojde, tak budu plakat... jako náhradu jsem vyzkoušela Andalou toner a není to náhrada ani omylem.

*** Dr.Bronners univerzální mýdlo levandulové... jsem strašně navnaděná vyzkoušet mandlovou variantu, jinak já ho používala jako pleťový čistící gel a v podstatě super.

**** Silk Naturals SuperSerum... jo koupím někdy znova! pořád je to totiž boží.

** Oskia Get Up & Glow... ne! prostě to nechápu, já žádný okamžitý efekt na pleti nevidím a vzhledem k tomu, že dvě sachetky mi poskytly 10 ml produktu, který vystačil na dva měsíce používání, tak vám klidně povím i to, že dlouhodobého efektu jsem si taky nevšimla.




** Klorane Shampoo with pomegranate... prostě normální šampon.

***** Pure Fiji Coconut Creme Conditioner Mango... tak tohle už snad bez komentáře.

*** alverde olej z divoké růže... proč ne.

* Bioaquanol stimulátor vlasového růstu... vzhledem k tomu, že se svým vlasovým porostem jsem docela spokojená, tak jsem neměla absolutně žádnou trpělivost to aplikovat pravidelně, už jsem to málem vyhodila, ale pak jsem se hecla a spotřebovala to... účinků jsem si nevšimla, což se při používání jednou měsíčně ani nic jiného čekat moc nedá.




**** The Body Shop Body Butter Passion Fruit... jsem milovala. (Ale na okraj je nutno poznamenat, že víc než dvě stovky bych za TBS nedala)

* The Body Shop Body Scrub Chocomania... jsem nesnášela.

**** MOR Black Currant Iris Hand Cream... jsem milovala a kdybych věděla, kde za rozumný peníz koupit nové balení třeba i v jiné parfemaci, už by bylo moje.

** Nature Republic Hand Cream... jsem nechápala, průměrný krém na ruce s výraznou silikonovou konzistencí, ale balení pěkné to jo.

* Dr.Hauschka Sprchový krém... jsem nakonec spotřebovala, ale bůhví jaké uspokojení mi to taky nepřineslo. Sprchové gely spíš nepoužívám.

* Aromatherapy Associates Bath & Shower gel Revive Morning... jsem dostatečně neocenila, takže jsem zbývající tři minilahvičky darovala, věřili byste, že mi všechny čtyři voněly úplně stejně... no jo, prostě jsem ignorant.

*** Raw Gaia Raw Chocolate Orange Bath Melt... jsem si do koupele házela ráda, jen jsem na ně ustavičně zapomínala.

** Sparitual Organic Bath Salts... jsem si osolila jednou a tím to asi tak skončilo.




0 Vie Seventh Heaven Nourishing Cleansing Balm... je něco strašného, mastného, nesmytelného, já vím, že i levného, ale tohle fakt ne.

Maybelline Affinitone... fakt jsem to s ním zkoušela po dobrém, ale nespolupracuje, vypadá jako maska, zalézá do pórů a navíc vysušuje.

**** JellyPongPong Fairy Lashes... já vím, že to malovalo docela málo, ale mně se ten efekt na řasách tak líbil, bohužel s postupujícím časem to malovalo pořád míň a míň, až to domalovalo.

**** alverde Maximalize Aubergine řasenka... jsem měla taky ráda, ale ta zase začala opadávat, takže jsme se musely rozloučit.

* tónovaný balzám na rty... nebyl špatný, ale barva se mi moc nelíbila, takže jsem ho nepoužívala a on začal na protest plesnivět... což znamenalo konec našeho vztahu.

*** EOS... to samé platí i pro EOS, který mi začal ve víčku tmavnout a fakt to vypadalo jako plíseň, chtěla bych sem s čistým svědomím napsat, že EOS si už určitě nikdy nekoupím, ale teď ho tady mám na dosah za dobrou cenu ve všech variantách... tak uvidíme, jak dopadneme.

* essence Crystalliced liquid eyeshadow... jsem strašně dlouho nepoužívala, až mi vyschl, ale nevadí, co si tak pamatuji, stejně to nebylo nic úžasného.

***** alverde tužka na rty... si rozbila víčko, já to nevěděla a ona si vesele malovala v kabelce, až jsem ji jednou našla a zaplakala nad víčkem, pak jsem si ale vzpomněla, že jsem si ji koupila dvakrát, a tak jsem tuto kabelkově vymalovanou vyhodila i s počmáranou kabelkou a do nové kabelky přestěhovala tu úplně novou tužku.



Pokud bych měla z dnešní kosmetické přehlídky vyzdvihnout některé produkty, tak by to byly tytok! Evolve maska, protože opravdu funguje. Himalaya Herbals peeling, protože ho koupíte skoro všude za pár korun a je fakt boží. Silk Naturals, protože neznám snad lepší toner (a sérum taky není špatné). TBS body butter, protože se mi po něm stýská. A vlastně možná ještě neem... ten taky není špatný. Ale jinak je to dneska všechno, nějak mě to unavilo, asi si jdu raději zase odpočinout!

34 komentářů:

  1. Bioaquanol 1x měsíčně :D. Hele, já dala 3 měsíce a to 2x denně a úplný prdlajs, takže i 1x za měsíc bylo dost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže jsem vlastně o nic nepřišla. to je dobře!

      Vymazat
  2. Hmm super nákupy a poctivě jsi dopotřebovala hafo věcí, smekám :)

    OdpovědětVymazat
  3. som zvedava co povies o tom Andalou pore minimizer - kupovala som ho asi vtedy co ty - zlava 20% na Andalou a asi som cakala privela... Nejak to nefunguje. Vzala som od nich este nejaky toner c vit. C ale ten je este len v poradi... Ked tak minirecenzia na ten poreminimizer potesi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no zatím nevím. nutno říct, že ho používám jen občas na zkoušku a pořád kombinuji se silk naturals... ale dost mi vadí ta parfemace a přijde mi docela silný na esenciální oleje, mně to třeba až tak nevadí, ale pro citlivou pleť bych ho určitě nedoporučila.

      Vymazat
  4. Ten Cookies and cream krém na ruce jsem si koupila taky a jsem velmi zklamaná, na rukách strašně smrdí :-(( Zato se sprchovým olejem Yves Rocher jsem docela spokojená, hezky myje a parfemace je skvělá. Pomerančové máslo z první fotky bych si taky nechala líbit :-P

    chválím spotřebu .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně ten krém docela voní, dokonce mi voní hodně. pomerančové máslo mají v praze ve fashion aréně za nějaké směšné peníze. fakt si to nepamatuji, ale bylo to tak šedesát? osmdesát? možná i míň. to jsem prostě koupit musela.

      Vymazat
  5. Už chápu tvou lásku k Evolve. Teď zkouším ten jejich cleansing melt a úplně u toho blahem taju..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna cleansing melt... no nevím, sice super voní, má super konzistenci, ale zanechává trošku povlak a taky mi přijde, že se moc nehodí na odlíčení očí. ale snažím se mu přijít na chuť a uvidíme do konce prázdnin.

      Vymazat
    2. Toho povlaku jsem se taky bála, ale nic špatnýho mi to nedělá. Naopak. Tak já se moc nelíčím, takže moje šminky to vezme v pohodě..

      Vymazat
    3. no což ono... i moje šminky to vezme v pohodě, ale musí se dávat pozor, protože štípe v očích. a nechává docela mlhu. no a na povlaky já jsem totiž vysazená, tak proto ...

      Vymazat
    4. Štípe do očí jako prase a jako dobrý, ale tak nějak jsem nenašla důvod, proč by měl být lepší než cokoliv jiného než používám (většinou kombinaci nějakého mýdla a čistého jílu). A jestli chceš něco z biooo, tak nesmíš každýho, kdo ti napíše, poslat hned do prdele, to je těžký s tebou taky...

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. v místním diskontu Normal? Normale? Normali? tak nějak se to jmenuje. jestli si dobře pamatuji, tak je mají za 30DKK

      Vymazat
  7. Affinitone je satan approved, bez debat.

    OdpovědětVymazat
  8. četla jsem dost špatnou recenzi na tvářenky a bronzry od Physical Formule, tak snad tobě budou vyhovovat, těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak vzhledem k tomu, že jsem pár takových recenzí i sama napsala, myslím, že se s tím vyrovnám docela dobře.

      Vymazat
  9. Uz som ani nedufala, ze sa tu tento clanok objavi ;) Potesila si ma. Neviem sa dockat nakupov a spotreby za jun. Ale som uplne vystrasena zo splesnivenych balzamov na pery. Ja mam kopu prirodnych balzamov, ktore nestiham spotrebovavat a desim sa, ze sa s nimi nieco stane. Ach jaj. Bojim, bojim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se asi boj. já mám doma taky asi deset otevřených přírodních balzámů na rty a taky se bojím. můžeme se bát společně!

      ale nutno říct, že u toho GingerLuv jsem si o to až říkala, protože jsem ho skladovala v koupelně. no a EOS byl zase skoro spotřebovaný, takže v podstatě to až tak nebolelo.

      Vymazat
  10. Aha, takze 20% slevu na Andalou jsem prosvihla. :( Jsem moc zvedava, co nam povis o Pumpkin Glycolic Mask. Stale vaham, jestli koupit jen tu masku nebo cely zkusebni Brightening kit. Anebo Evolve masku? :) Ale Andalou je mi strasne sympaticka a vsechny krabicky lahodi memu oku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. andalou je mi právě taky strašně sympatické. nejdřív jsem si chtěla taky koupit nějaký kit, ale pak jsem vzala rovnou masku, protože ta mě zajímá nejvíc a ve velkém balení to prostě vyjde levněji.

      Vymazat
  11. tak ty andalou masky už jsem měla v košíku taky a pak jsem je nějak zapomněla objednat, vzpomněla jsem si na ně až při pohledu na tu tvoji fotku... tak to se mi ještě nestalo :D tak budu doufat, že jsem o mnoho nepřišla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha... tak ty objednávky andalou byly asi nějaké zakleté. já zase zapomněla, že jsem už objednala a objednala jsem podruhé... úplně to samé. naštěstí jsem si to uvědomila asi dvě hodiny po zaplacení, takže jsem si akorát vyzkoušela rušení objednávky u iherbu.

      Vymazat
    2. škoda, žes to nekoupila 2x, máš tam stejné věci jako jsem chtěla, tak bych to brala :D:D

      Vymazat
    3. ale jinak jsme úplně normální.

      Vymazat
  12. Nad tím zeleným jílem z Libebitu jsem taky přemýšlela, ale jelikož jsem líná a ještě nešikovná, tak jsem to vzdala :-) Ale dostala jsem jejich bahno z mrtvého moře a to mi vyhovuje opravdu hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo bahno je super. jíl bych spíš doporučovala nějaký nobilis nebo dr.popov, tenhle kamínkový byl spíš dost opruz.

      Vymazat
  13. Tvoje nákupy byly, jsou a budou! :-D
    Máš můj obdiv, že tolik spotřebuješ, že tolik nakoupíš (ehm, bych možná taky zvládla), že jsi na stavu -1 a že to dokážeš sepsat, vůbec se nedivím, že se ti do toho nechtělo. Je toho fakt mraky.
    A do Evolve půjdu taky. Ale musím počkat, než se mi podaří spotřebovat co mám doma. Hm, takže asi 2 roky, to nezvládám :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. evolve, minimálně tu masku, doporučuji všemi deseti!

      Vymazat
  14. Ahoj, koupila jsem si plné balení toho supersera, ale moc mi nevyhovuje. Tak ti ho můžu poslat, pokud máš zájem:)

    OdpovědětVymazat
  15. Já si u spotřebovaných věcí začínám řikat, že blogerky maj trojitý tělo a 5 hlav nebo nevim, jak to dělaj... Ale jsem zato ráda bo mám co číst, že:-D Já jsem smutná, že jsem ten krém cooikes nesehnala, ale zas jak čtu výše, třeba by mi taky smrděl, tak už jsem smutná míň. Balzámů mám otevřeno neustále několik a klep klep, ještě mi nic nezačalo plesnivět.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...