pátek 6. března 2015

Spotřebováno za únor

Občas se bojím, že skončím tak, že spotřebované články budou to jediné, co mi tady na blogu zbude. Ono stejně ty recenze všech divných věcí, co v drogérii nepotkáte, nikoho nezajímají, tak je ani nikdo nečte, zatímco spotřebované články mají asi tak trojnásobnou a vícenásobnou sledovanost. Takže proč vůbec psát něco jiného, že ano!

Nákupy byly v únoru docela malé, sice to až tak nevypadá, ale já docela hodně z toho dostala. Někde bych měla mít i Ladybox a mohla bych ho započítat do konečné bilance, ale neudělám to, protože si nejspíš z něho vůbec nic nenechám. Chtěla jsem si nechat tužku na pusu, ale vůbec nemaluje, takže asi nic. A tím mi tedy celkem přibylo 19 kusů. Jeden nákup na iHerb, něco málo limitovaných edicí essence a Catrice, trošku levný úlet v Lidlu, trošku vlastně taky levný úlet u Omorovicza, jeden úlet v jakémsi UK eshopu, šampon z drogérky, Pure Fiji i Raw Gaia jsem dostala. 

Zatímco spotřebu jsem dotáhla až na 24 kusů, něco byla plná balení, ale spíš to byly vánoční miniaturky nebo vzorky. Každopádně to dává do mínusu 5 kusů. Prostě rok 2015 vyhlašuji rokem mínusů. I můj bankovní účet souhlasí, prostě všechno v mínusu.




** Mádara Clarifying Toner: Tak jasně no, už vím, že jsem si vybrala ten špatný Mádara toner, ale pořád prostě nevím, co je na něm tak skvělé. Ale tak možná někdy vyzkouším i ten Balancing... uvidíme.

**** Emma Hardie Moringa Cleansing Balm: Už teď se mi stýská.

***** Light Mountain Light Brown henna: Toto je ta nejstudenější henna, co jsem kdy na hlavě měla. A moje asi třetí spotřebované balení. A jak vidíte na první fotce, tak nakupuji rovnou po dvou.

** Weleda Měsíčkový dětský krém: Nic pro mě, moc lanolinu. Ale Barunka je strašně ráda, že jsem jí ten zbytek věnovala. Prý to dobře funguje na ekzém a prý si nové balení možná i koupí sama.




* Manufaktura koupelová sůl: Pokud toto čte některý z mých rodinných příslušníků nebo mužů z mého života, tak bych ráda poprosila, abyste mi nikdo nikdy nedávali kosmetické dárky. A cokoliv k oblečení prosím taky ne. Váš vkus se totiž velmi liší od toho mého. A vy si možná myslíte, že víte, co chci a co by se mi hodilo, ale vlastně nevíte. Raději mi snad ani nedávejte nic, mi to je stejně dost jedno a většinou se mi i uleví, když nic nedostanu. Nemusím totiž řešit, co dělat s něčím, co nechci, a taky nemusím předstírat, jak moc mě ten dárek potěšil. No a jestli mi tedy nutně fakt něco dát musíte, tak alkohol a jídlo se u mě určitě neztratí. Děkuji za pozornost. Ani tento dárek jsem nepochopila, sice je to slané, ale vůbec to nevoní. Tak není to tak nějak zbytečné?

*** Deep Steep Sugar Scrub Passion Fruit - Guava: Týjo, nebýt té mazlavé konzistence a přílišné jemnosti cukru, který bohužel moc nepeelinguje, tak by ten peeling vůbec nebyl špatný. Hlavně ta vůně... ach ta vůně.

*** alverde vánoční másla: Jsem k nim trošku přívětivěji naladěná, než jsem byla před Vánoci. Hlavně jako jedno z těch másel strašně krásně vonělo. A další jedno z těch másel mělo úplně jinou a mnohem víc božejší konzistenci, která se blížila makadamiové variantě ze stálé nabídky, která vlastně není vůbec špatná. Jen škoda, že máslo s dobrou vůní bylo jiné než to s dobrou konzistencí. Tak ale nemůžu mít všechno. A správně tušíte, že třetí balení bylo naprosto průměrné a klidně bych se bez něj obešla.

*** TBS vánoční máslo jablečné: Jako tohle jablečné spíš ne. Voní to trošku jako jar nebo něco takového. Ale zase to vonělo mnohem, ale opravdu mnohem déle než alverde. A roztíralo se to taky líp. Prostě s TBS je radost se mazat.




** essence krém na ruce: Průměr.

* Omorovicza Deep Cleansing Mask: Řekla bych taky průměr, bohužel vzhledem k ceně je to spíš průser.

**** Oskia Bedtime Beauty Boost: Vysoký nadprůměr. Chci si koupit nové balení. Nebo ne? Nebo chci nové balení Decleoru, co mi taky dochází a já si ho šetřím? Nebo chci raději Oskia? Já fakt nevím.

**** Mary Cohr Ice Lift: Tak tohle chci docela určitě. Tohle je jak makeup. Nanesete, po deseti minutách smyjete, já smývala po asi půl hodině, abych si to užila... a kouká na vás ze zrcadla nové lepší já. Sjednocenější barva pleti, napnutější pokožka a co je úplně nepochopitelné, alespoň já tomu nevěřím a to jsem to viděla na vlastní oči... přirozené jemné zdravíčko a lesk. Prostě jak po použití makeupu, tvářenky a trošku málo rozjasňovače. Jak z kolekce ready-to-wear.

**** Avéne Cicalfate: Tohle byla moje asi druhá nebo třetí tuba. Čtvrtou si docela určitě koupím, jakmile budu mít cestu do naší levné lékárny.

*** SynCare Regenerační sérum: Ale jo, bylo to zajímavé a bylo to docela fajn. Nejdřív jsem to nedokázala otevřít, pak jsem byla překvapená, že to vypadá jak mlíko... no a fakt to bylo docela fajn, ale asi žádná nutnost.

**** MyChelle Clean Skin Serum: Miluji ho, chci ho, kdy ho koupím?

** Korres Lip Butter: Jo odstín v pohodě, jen škoda těch nedostatečných výživových hodnot.

** Suki Cleansing Clay: Asi nic výjimečného, když si to nepamatuji. Takový ten nový jíl, víme ne, ale Elemental Herbology nebo Matis je určitě lepší.

** Dr. Alkaitis Organic Enzyme Exfoliating Mask: Fakt divná konzistence tohleto, trošku jak jíl s hodně najemno mletými vločkami. A na pleti to bylo ještě divnější. Tedy nejdřív v pohodě, ale po smytí to bylo tak nějak divný. Pleť jsem měla tak jakoby zdrsněnou, jak kdybych ji přejela fakt jemným šmirglpapírem. Nebylo to úplně nepříjemné, spíš jenom překvapivé. No a než jsem to stačila prozkoumat, tak to najednou přešlo.

*** Tikei Foundation: Ale jo, byla bych ochotná uvažovat o plném balení. Hlavně u odstínu C0, ten mi teď v zimě sednul moc pěkně. Je totiž přesně v odstínu mého krku. Což mi tedy trošku zesvětlilo obličej, ale já mám bílou ráda a v zimě to vypadá dobře. C1 pro mě byla taky fajn, ale musela jsem potom dát i na krk, jinak to nebylo úplně ideální. Barevně mi hodně sedly odstíny C0, C1, N0, N1. C i N mi přišly víceméně hodně neutrální a ideální pro světlé studenější odstíny pleti, C je tedy o trošku růžovější, ale fakt jen o trošku. R na mně bylo moc růžové, W a P zase moc žluté. A fakt škoda, že víc nekryje, to jsem si občas zasteskla...



14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. no vidíš vlastně. mi tady někde taky sedí balíček...

      Vymazat
  2. Proč ta skepse na začátku článku? Já tvoje příspěvky čtu ráda a vždycky mě potěší, když zjistím, že jsi napsala nový na jakékoli téma.
    Koupelové soli mám ráda, pokud se dobře rozpouští.
    Strašně ráda bych vyzkoušela Oskiu a Mary Cohr, ale vzhledem k tomu, že to asi v našich drogeriích a parfumeriích nepotkám, bůhví kdy se k tomu dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nebylo ani míněno jakože negativně skepticky. spíš času mám nějak málo a článků je tady pořád míň a míň... až nakonec tady zůstane jeden měsíčně. tak takto skepticky to zase jo.

      no jo, když mně ta Manufaktura přišla fakt zbytečná, prostě to bylo jenom slané, bez barvy, bez vůně... a Mary Cohr potkáš jenom v salonech nebo v Praze v jejich prodejně. Oskiu jedině na netu.

      Vymazat
  3. Na tvůj blog jsem narazila dosti nedávno, ale tvé psaní se mi zalíbilo i když se zatím aktivně do komentování nezapojuji. :-)
    Z ukázaných produktů neznám ani jeden, tak se vyjádřit nemohu. :D

    OdpovědětVymazat
  4. S tím balancing tonerem tě zklamu. Mádara bude měnit u všech tří tonik složení a bude to pěkně hnusný. Sice to balancing nekriticky miluju, ale koupi toho novýho si teda pěkně rozmyslim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měnit složení....? Ach jo....Asi mě fakt raní mrtvice ;) Tak dlouho na něj číhám a když konečně by mohlo být naskladněné, tak to vypadá na nové složení - že já mám na to tedy fakt štěstí... :)

      Vymazat
    2. Obávám se, že jo.. Ale prý až někdy od května, takže se snad dočkáme ještě várky starého zboží. Budu si muset nakoupit do zásoby! :))

      Vymazat
  5. taky nesouhlasím, čtu všechno, i recenze na produkty, které bych si sama třeba nekoupila (ne úplně přírodní), a myslím, že méně známé značky jsou právě tvoje přidaná hodnota ;). Neznám jiný blog, kde bych se dozvěděla tolik nového, a ne to samé ohrané pořád dokola :). S Manufakturou souhlasím, to by mě taky nepotěšilo (já před Vánoci vyhlašuju seznam, ze kterého si obdarovávající můžou vybrat :D) , a ten růžový Deep Steep si jednou taky konečně pořídím, už kvůli vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (teď se jenom třesu, jestli jsem správně použila termín "přidaná hodnota" haha, nebo řekněme radši deviza :D)

      Vymazat
  6. ale no tak, ty divne veci, co v drogeriich (skoro) nejsou (treba cukrovy peeling!), jsou prave ty zajimave.

    OdpovědětVymazat
  7. všechny jste moc milé. a tak děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Čtu Tvůj blog pravidelně už fakt dlouho (vlastně patřil mezi ty první české v mých záložkách před lety) a pořád mě to u Tebe baví. Dokonce před pár měsíci, když jsem byla nemocná a neměla náladu na nic a na nikoho, tak mou jedinou zábavou, která mi zvedla náladu a nelezla na nervy, bylo právě opětovné čtení Tvého blogu pozadu do historie až k začátku - jako taková knížka "kosmetická encyklopedie" ;)

    Jinak souhlasím s Y., že nezvyklé značky jsou Tvojí přidanou hodnotou ;)

    Tu Emmu si musím prostě pořídit (když už tu je fakt naposled) a taky abych nedopadla jak s tím tonikem od Mádary - pořád jsem čekala, až dodělám Caudalie a že pak si ho pořídím, samozřejmě pak nebylo, takže číhám, číhám... no a teď se bude měnit složení - asi mě trefí.... :)

    Ty jo, studená henna...no, přemýšlím o tom čím dál víc.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej děkuji. no a studená henna je fajn, ale strašně rychle se vymývá, jakože dvě mytí hlavy a je to zase do červena přitom ta barva je tak pěkná... škoda no.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...