pondělí 25. května 2015

MOR Cosmetics

* koupené na nicehair.dk

A na úvod se asi trošku zastavím u eshopu. Existuje totiž v několika verzích, i když to je dánský eshop. No a ta anglická verze ještě nedávno posílala snad všude po Evropě, dokonce poštovné k nám bylo přijatelné, myslím, že za to chtěli 5 euro nebo tak nějak. A tak jsem si eshop uložila, přihlásila se k NL a plánovala, že si někdy nakoupím, hlavně MOR, protože toto je jediný evropský eshop, na který jsem kdy narazila. A MOR je prostě fajn, já ty jejich vůně mám strašně ráda. Ta chvíle přišla nedávno, kdy na MOR nasadili takový výprodej, že už jsem to prostě v sobě nedokázala držet. I strávila jsem asi dvě hodiny vybíráním vůní a variant, naskládala si košík asi tak za € 150, pak ho další dva dny redukovala... a nakonec jsem zjistila, že eshop přestal posílat k nám. Že do takového Německa to pošlou, ale my trapáci z východní Evropy už máme prostě smůlu. 

K tomu se přidalo i zjištění, že oni nejspíš s MOR končí. Ten výprodej je pořád větší a je v něm pořád míň produktů... a já tedy nevím, jak vy, ale já jsem kvůli tomu strašně smutná. Hodně hodně smutná. Hlavně proto, že nevím o dalším eshopu, který by MOR nabízel. Což je prostě smutné. Co na tom MOR vidím?

Takže vidím na nich obal. Existuje několik verzí obalů, tyhle černo zlaté se mi až tak nelíbí, lepší jsou ty barevné, s nimi se navíc i lépe manipuluje. Ale i tak se mi MOR grafika líbí. Je to temnější, kýčovitější, rádoby luxusnější. 

Taky na nich čuchám vůně. Ty jsou přesně takové jako obaly. Temné, kýčovité, takové gótické. Přitom nejsou přeslazené. Ucítíte tam nějaké to pačuli, kadidlo a jiné temné přísady. Takové ty, na které se často nadává. Ty špinavě orientální a bordelózní. Takové, co mě baví. Nemůžu tedy říct, že všechny vůně jsou přesně takové, vyzkoušela jsem jich jen pár... a podle obalu i popisu některé vypadají, že budou třeba květinové. Ale vůně, které jsem vyzkoušela, byly rozhodně spíš temnější než sluníčkové.

Ráda se s nimi mažu. I přes to, že účinky nejsou úplně ideální. Tohle jako jo, namažete to a rozhodně je to lepší než L’Occitane nebo Crabtree&Evelyn. Jo přesně s těmito přehypovanými předizajnovanými přestajlovanými krémy bych MOR srovnala. Jenže jsou tak nějak hezčí. Stojí v základní ceně asi tak stejně, ale voní lépe, voní z rukou déle a sice to nejsou žádné zázraky, ale rozhodně jsou lépe vyživnější.

Takže mně se po MOR Cosmetics bude stýskat. Mám ještě trošku krému na ruce a vypadá to, že si ho budu muset šetřit. Dokud nenajdu nějakého dalšího evropského prodejce nebo nepojedu na návštěvu do Austrálie. Tipy? Někdo něco?




5 komentářů:

  1. Značku MOR neznám. Docela je diskriminace neposílat do Česka. Když už posílají do zahraničí, tak je jedno, jakou nalepí na balík adresu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já myslím, že oni přestali zasílat, protože prostě si to od nás nikdo neobjednával. ta jedna zamýšlená objednávky by je asi nevytrhla. a možná je poštovné do Německa prostě levnější.

      Vymazat
  2. Já to řeším tak, že si to nechám poslat na virtuální adresu do Německa a oni mi to přepošlou do ČR. Mám jednu firmu, jsem max.spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se musím přiznat, že jsme tyhle virtuální adresy nikdy nevyzkoušela. mi na tom vadí to, že pak musím platit dvojí poštovné.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...