pondělí 15. června 2015

Spotřebováno květen: Avon, Juice Beauty, Faran a Tony Moly

Jako tohle nebude pěkné a milé povídání. Jsem v květnu naprosto zbytečně nakupovala. No dobře. 

Koupila jsem Evolve AHA masku. To je v pohodě. Sice jsem k tomu koupila hromadu dalších zbytečností, ale to si odpouštím.

Taky jsem nakupovala u Pixi. To úplně nebylo v plánu, ale byla příležitost... a já bych si to tonikum stejně koupila na podzim, takže tohle je jenom do zásoby. (Kdyby měl někdo zájem, tak nabízím Pixi tonikum, párkrát vyzkoušené, vlastně plné, jako nové. Jeho majitelce nevyhovuje. Info na emailu.)

Ale pak jsem nakupovala u Yves Rocher... a to se tedy na sebe zlobím. Mě zlomila nějaká prodejní akce, že taška asi zdarma a k tomu úložné boxy... a jak stěhuji, tak úložné boxy se vždycky hodí... zatměla se mi mysl, koupila jsem nějaký výhodný letní balíček a další blbosti... a tak mi přišel balíček z YR. Hnusně zabalený, s přehledem vyhrál soutěž o nejhůř zabalený balíček, co mi letos došel... když jsem to otevřela, tak se na mě vyvalilo to aroma levné plastové Číny... a prostě ne, tisícovka utracená za naprosté blbosti, to asi spotřebuji, ale radost z toho nemám, ani jsem to nefotila. Jo a kdyby to někoho zajímalo, tak tělové máslo Tradition de Hammam fakt smrdí, až jsem se z toho rozbrečela.




Takže ve výsledku nakoupeno 20 kusů, z toho tak polovina naprosto zbytečně. No stalo se... no. Spotřebováno 12 kusů, prodáno 5 kusů v blogsale, což mi opět dává plusovou bilanci. Vzhledem k těm naprosto zbytečným nákupům YR mi to je skoro až líto. Však už jsem říkala u minulého měsíce, že ta spotřeba mi v posledních měsících moc nejde. 




**** Light Mountain henna Light Brown: po tom, co zrušili hennu u TANF, je toto moje nejoblíbenější henna
*** TBS Drops of Youth: jako příjemné, ale cena neodpovídá účinkům
*** Davidoff Cool Water Woman: proč ne
* Marc Jacob Honey: nechápu oblíbenost této tuctové mírně přeslazené záležitosti




*** Origins Out of Trouble: lepší než černá a moc hezky osvěžující
*** Evolve Perfect Radiance Facial Polish: příjemná konzistence a už se nevyrábí




**** Avon Planet Spa Purifying Rhassoul Clay Face Mask jsem dostala od jedné čtenářky. Děkuji! A já jsem prostě na ty rasúlové spa věci ujetá. Stejně jako Tradition de Hammam od YR (kromě toho tělového krému, ten voní dost jinak než zbytek řady) mi i tohle od Avona úplně nehorázně vonělo. Přitom to ale byla tuctová vůně, nijak extrémně orientální... ale zase fakt na tónu mého nosu. Dokonce mi i přišlo, že něco málo to dělalo. Třeba to umělo trošku likvidovat černé tečky. A nevysušovalo to. Jemná konzistence se zase dobře nanášela. V rámci možností se to i dobře smývalo. Ale je pravda, že obličej to nechalo trošku oranžovo červený a špinilo to ručníky. Jak už to ten rasúl většinou umí. (A teď schválně, kdo všechno si spolu se mnou bahna rasúl potajmu přejmenoval na Rha’s al Ghul?)




** Juice Beauty Stem Cellular Repair CC Cream Natural Glow mě nehorázně zklamal. Nevím, proč jsem čekala od přírodního CC hodně, ale čekala. Možná to bylo tím, že to je prostě ta Juice Beauty, ta chválená značka s přírodním složením. Ale nevím, tohle tedy určitě výhra nebyla. Absolutně to nekrylo, dost divně to vonělo a vůbec ta konzistence byla taková zvláštní. Navíc to na mně oxidovalo, takže i když byl odstín nejdřív v pohodě, tak za chvilku nic moc. Ještěže to vůbec nekryje, takže tmavý odstín se trošku ztratil... ale i tak. Tohle je pro mě zbytečnost nehorázná. Alespoň, že to mělo SPF.




**** Faran Camel Milk Soap Dessert Flowers Honey & Aloe je tím nejjemnějším mýdlem, které jsem kdy na obličej zkusila. Já vím, že je dražší a stojí snad přes dvě stovky, ale jedno mýdlo mi vydrželo téměř tři čtvrti roku. Používala jsem ho večer na čistění pleti. Mýdlo je naprosto jemné, pokud si ho nenarvete rovnou do oka, tak ani neštípe, dokonale všechno vyčistí a absolutně vůbec nenechá na pleti žádný povlak. Přitom ale nevysušuje. Nechá jenom jemnou hebkou pleť. Ani trošičku ne vrzavou, jak už to tak po mýdlu bývá. Jen prostě dokonale čistou. Spolu s Emma Hardie odličovačem to byla moje nejoblíbenější čistící dvojka za hodně dlouhou dobu.
*** Raw Gaia jsem primárně používala na ruce, ale přijde mi, že když jsem ho dávala na obličej, tak se možná i Faranu vyrovnalo. Jen s jednou připomínkou: RG je mastnější, takže mi nechávala na obličeji takový menší povlak. Ale na ruce byla fajn.
*** Dr.Bronner’s mandlové tuhé bylo taky vlastně fajn. Nejvíc fajn bylo, že to vonělo jako marcipán. Bohužel vůně se po pár týdnech používání vytratila, ale i tak bylo mýdlo fajn. Bylo tedy taky docela mastné, stejně jako RG na obličeji nechávalo jemný film.




**** Tony Moly Tony Tint jsem nedávno našla zapomenuté ve skříni, tak jsem ho urychleně nastěhovala do koupelny. Protože jsem si pamatovala, že je to prostě fajn. Jako tvářenka i jako rtěnka. A to taky platí. Barva je hodně výrazná krvavě červená, ale na pokožce se trošku zjemní, spíš do vínově nebo višňově červené. Na puse vydrží dlouho, nanášení je docela opruz, chce to použít prsty a pořádně rovnoměrně rozmáznout a chvilku to trvá. Ale pak to zase dlouho vydrží, jakože půl dne minimálně. Na tvářích to taky vypadá pěkně. A nejlepší je, že mini balení koupíte na eBay fakt za hubičku. A kdysi spousta prodejců dávala tyhle tinty i jako dárek k nákupu, to nevím, jestli ještě platí. Tuhle lahvičku už jsem musela vyhodit, neskutečně mě totiž vytáčelo, že přestala těsnit. Vždycky jsem skončila s krvavou skvrnou různě na rukách, a pak jsem ve stresu hledala, kde mi teče krev... no a nakonec červená skvrna skončila i na bílém tričku a prostě #tonechceš!


9 komentářů:

  1. Ahoj Trb! Já se hlásím na to Pixi Tonikum. Kontakt na mě je zenab@centrum.cz. Předem děkuji! Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Tiez mam to Pixi tonikum, ale co ja viem....nejak odviazana z neho nie som, RENko je lepsie.
    Lucc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tedy měla i REN, ale Pixi je pro mě fakt lepší, jak instantní photoshop.

      Vymazat
  3. Ta rada YR ma fakt dve rozne vone, sprchovy olej a peeling vonaju super. Telove mazadlo som sice nemala, ale mala som sprchove mlieko a to smrdelo tak, ze som to vypouzivala iba s absolutnym sebazaprenim. A to som mala dve balenia, co mi dal niekto na vianoce. a ked uz som bola na konci toho druheho, tak prisla segra s tym, ze mi dala kozmetiku, co jej nevyhovuje a bolo tam tretie sprchove mlieko.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem to tělové máslo už jednou voněla v obchodě a to mi fakt smrdělo. jsem si myslela, že je zkažené... ale jak to teď vypadá, tak mi to prostě smrdí. přitom ta řada jinak voní tak pěkně. zkoušela jsem peeling, ten voní nejlíp, sprchový olej a zářivou masku. no prostě jsem zklamaná a beru to od YR jako podvod. že já si raději nekoupila znovu peeling.

      Vymazat
  4. Opět jsem nic z tvého spotřebováno nezkoušela. Líbí se mi Pixie a Faran. Od YR mi vyhovuje jen balzám na rty a sprchač což koupím i jinde tak už do YR nechodím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faran byl fakt super. jedno z nejlepších mýdel, co jsem kdy zkusila na obličej.

      Vymazat
  5. Farana mýdlo mám nějakého doma, až ukončím stěhovací manévry a vysvobodim svoji kosmetiku ze zajetí krabic a chaosu, tak mrknu které, když velblouda tak chválíš :) mydlím teď černou Misshu, ale případně velbloud půjde do fronty.

    OdpovědětVymazat
  6. Rha’s al Ghul je nej! :D
    Teda hodně si mě nalákal na Faran mýdlo, i když teda tuhá mýdla vůbec nevedu...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...