neděle 5. července 2015

Za červen: Bioaroma, Salcura, Lumiere, Tromborg, vosk a šampon-nešampon

Úplně nevím, co se stalo. Tedy vím, stalo se dvakrát, jen nevím, co převládalo. První: došly prachy. Druhý: došel čas. Výsledkem jsou fakt minimální nákupy. Ale zase rozhodně uspokojující: když na to tak koukám, tak u tří kusů převládá kvalita nad kvantitou, jeden kus jsem fakt potřebovala, další jeden skoro taky, jo a dva kusy jsem měla vyhlédnuté už hodně dlouho, takže když se ukázala možnost dobré ceny, tak jsem neváhala. Jinak jsem ale neměla v červnu skoro žádný čas, a když už jsem nakupovala, tak to byl většinou nábytek... takže kosmetiky nakoupeno fakt malinko. Spotřeba 14 kusů, což celkově dává -9.




**** Steamcream: stýská se mi.
** Body Basics Brazil Orange Oil Body Butter: není špatný, ale voní málo.
**** ebelin odlakovač: jiný skoro nekupuji.




** Living Nature Skin Revive Exfoliant: moc jemný.
* Yves Rocher Fizzy Bath Cube kokos: šumivky od YR ráda nemám, nevoní a nic nedělají.
** Bioderma Matricium: jsem si zázraků nevšimla.
*** Philip B African Shea Butter Gentle & Conditioning Shampoo: docela fajn.




** Depilan Fruity Mix studený vosk pro oblast bikin
No vám tedy nevím. Je pravda, že jsem vosk hodně dlouho nepoužívala a dávala jsem přednost strojku (na nohy trhací, na jiná místa holící). Ale kdysi jsem vosk vyzkoušela a pamatuji si strašnou bolest, hladké nohy a strašnou spotřebu. Je mi jasné, že od té doby technologie určitě pokročila a současné vosky jsou lepší a ještě lepší. Tedy jsem si myslela. Ale ono až tak moc ne. Konala se docela v pohodě bolest, nedostatečně hladká intimní místa a hodně velká spotřeba. Můj hlavní problém s těmito pásky byl, že prostě mají v sobě málo vosku. Když jsem je od sebe odtrhla, tak se mi dost často stalo, že jedna strana skoro žádný vosk nedostala. A při trhání mi vosk prostě nedokázal pobrat všechny chloupky, vzal třeba jenom každý druhý. Z toho vyplývá ta velká spotřeba, kdy mi jedno balení vosků za stovku nevystačilo ani na jednu komplet intim epilaci. Pokrok tedy vidím pouze v celkem malé bolestivosti, ale to si spíš myslím, že to není voskem ale mnou. Jsem už dostala tolikrát přes držku, hlavně v poslední době, že mě takové strhnutí pásku vosku z rozkroku asi nerozhází.

**** Bioaroma krém proti akné s tea tree, bergamotem a geránií
Jo, konečně jsem díky Meduňce vyzkoušela BioAroma. A docela mě to chytlo, to zase jo. Na rovinu tedy: Decleor i Darphin jsou lepší. Nenechávají tak mastný pocit, lépe voní a ráno jsou ty účinky větší. A jo stále si myslím, že tyhle předražené balzámy stojí za ty peníze, i když alternativa od Bioaroma je za desetinu (nebo tak nějak). Na druhou stranu ovšem Bioaroma špatná není. Je sice trošku mastnější, ale ne tak mastná jako třeba arganový olej, v tuto chvíli mnou proklínaný všech mastnot král. A taky pěkně voní. Takže jsem moc ráda, že jsem si vyzkoušela, a rozhodně se plnému balení v budoucnu třeba bránit nebudu.




**** Salcura Topida
Topida to je fičák. Zkoušely jste? Na druhou stranu ovšem fakt funguje. Jako prevence, když si třeba tak nějak říkáte, že to na vás asi leze. Ale funguje i jako lék, když už to vlezlo, tak díky Topidě to s námi dlouho nevydrží. Ale je nutné se tedy smířit s tím, že po nastříkání budete mít pocit, jakože se vám v kalhotkách prohání mentolový severák.
(Mě teď napadlo, že možná někdo neví, na co Topida je. Tak na vaginální mykózy.)




**** Lumiere Veena Velvet Light Neutral
Lumiere je jedna z mých nejoblíbenějších značek minerálního makeupu. Jejich mmu totiž kryje hodně a vypadá přirozeně. Hlavně varianta Luminesse je prostě skvělá. Dokonce jsem strávila spoustu času tím, že jsem fotila a psala článek, a když jsem dopsala a chtěla doplnit odkazy, tak jsem zjistila, že prostě už není. Chtěla jsem počkat, že třeba zase bude. Ale stále není a já se bojím, že asi ani nebude. Takže prostě je mi smutno, že mi došlo moje předposlední balení. Ještě někde mám plné balení právě Luminesse... a pak mi bude smutno ještě víc.




Víte co? Já byla na Tromborg škaredá. Jo sice platí, že to je předražené. A za tu cenu mi to vydrželo tak na deset až patnáct použití, což je fakt málo, ale ono i to balení je malé a maska/peeling ubývá fakt rychle. A navíc jsou určitě lepší masky na pleť, než tady toto. Jenomže Tromborg je asi nejlepší peeling na obličej, co jsem kdy zkusila. Neskutečně si vážím toho, že měli u Tromborgů dostatečné kule na to, aby udělali fakt peeling, co peelinguje. Žádné jemné šolíchání, žádné pro citlivou pleť a šetrně, žádných pár kuliček miniaturní velikosti... nenene... místo toho pořádně škrábavé hrubé částečky, které pleť prostě obrousí do nové podoby. Do nové hladší, jemnější, sjednocenější podoby. Asi to nebude pro každého. Věřím, že něco tak hrubého by si někdo nedal ani na celulitidu. Ale mně to maximálně vyhovovalo. A stýská se mi. Škoda, že cena není poloviční, bych snad v Dánsku i někoho zaúkolovala, ať mi to doveze... Navíc mi Tromborg ukázal, že potřebuji ve svém životě něco drsného, přemýšlela jsem nad tím a fakt potřebuji pleť čas od času ohoblovat pořádně mechanicky. Hlavně teď v létě, kdy kvůli sluníčku nepoužívám kyselinové tonery. Prostě hroší kůže, víme. Tromborg tedy vynechám, ale potřebuji ve svém životě urychleně znovu MoM od Lush.




Šampon-nešampon neboli klasický kondicionérový typ šamponu. Nepění to, má to konzistenci jako kondicionér nebo vlasová maska, ale funguje to jako šampon. Takže vmasírovat do vlasů, opláchnout a je to. Nemusela jsem po použití používat kondicionér ani nic jiného, vlasy byly jemné, hebké a mírně definovaně zvlněné. Nevýhodou ovšem bylo, že jsem toho spotřebovala hodně moc. Jedna malá lahvička (100 ml) mi vydržela na 4 umytí. Jako chápu, že mám dlouhé husté vlasy, ale tolik peněz (£15 za 300 ml) za šampon, co mi vydrží na chvilku, fakt nedám.



19 komentářů:

  1. No som zvedavá na ten suchý šampón od Aussie a aj ten samoopaľovák od Dermacolu, lebo o oboch som rozmýšľala nad kúpou :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. suchý šampon mi smrdí, ale efekt má docela fajn.
      samoopalovací Dermacol mi voní jako pomeranč a docela pěkně opaluje. dokonce mi už párkrát i někdo pochválil barvu.

      Vymazat
    2. Máš porovnání třeba s Batiste, Klorane nebo Lee Staffordem, prosím?

      Vymazat
    3. mám srovnání s batiste a lee stafford. nejhůř mi voní asi batiste, ale aussie je hned za ním. ovšem rozhodně aussie asi nejlepší efekt a hlavně nejdelší. přirovnala bych ho k osis dust it. brutálně vysušuje vlasy, voní jako babičkovské vlasy, ale fakt dodá objem, vlasy zdrsní a efekt vydrží. momentálně to mám na vlasech od soboty (vlasy jsem myla ve středu, v sobotu jsem dala aussie) a zrovna včera jsem si říkala, že efekt pořád boží. dneska už to asi smyju, protože to dost vysušuje vlasy, je mám jako slámu.

      Vymazat
    4. Já mám hned druhý den vlasy mastné, takže vysušení je žádoucí, akorát moc nemám ráda ty vlasy pak na omak, ale jestli to má takhle super efekt tak vyzkouším, za mě zatím na objem nejlepší právě Batiste xxl objem.

      Vymazat
    5. ten jsem nezkoušela, jenom batiste nějakou cherry a ještě jakýsi flower... a prostě batiste za mě efekt nula nula nic, druhý den je to pryč a navíc mě z té vůně bolí hlava. takže za mě aussie.

      Vymazat
  2. Salcura intim sprej jsem měla v malém balení xkrát ted jsem si koupila velké a víš co je zvláštní? Takový fičák už to není? Nevím jestli jsem si zvykla nebo změnily koncentraci :/ Ale i tak je to ideální letní parťák. Bioaromu mám moc ráda jen tenhle krém mě od nich nenadchlo, mastný a já si účinků nevšimla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si myslím, že sis asi zvykla. mně už to pak taky nepřišlo jako bůhvíjaký fičák. tohle je moje druhé malé balení a to druhé mi přišlo slabší, ale myslím, že jsem si prostě zvykla. a pořád přemýšlím, jestli investovat do velkého balení...

      Vymazat
    2. jj, zvykla, když už to čekáme, tak to není tak hrozný jako ten šok poprvé:-D

      Vymazat
  3. Ten krém BioAroma na smíšenou pleť není zdaleka tak mastný jako ten na problematickou pleť, ten jde úplně vpohodě používat na den pod makeup. Už jsem si zvykla i na tu vůni, takže za sebe fakt doporučuji vyzkoušet i ten!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já se rozhodně na bioaroma ještě někdy kouknu... (když se mi nebude chtít investovat do nového decleoru)

      Vymazat
  4. Vosky radši nepoužívám, zkusila jsem to asi jen jednou kdysi a přesně stejný problém- bolest a nic moc to nevytrhalo..ale jak jako dostáváš přes držku??:-O
    Co myslíš tou alternativou od Bioaroma za desetinu?
    A jo, Topida je fakt fičák:-D Ovšem, když člověk přežije ten začátek, tak fakt super funguje.
    A já už se chtěla zaradovat, že mám náhradu za EDM..:,-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no přes držku... jakože psychicky. v posledních pár týdnech jsou na mě všichni tak ošklivý, že mě nějaký vosk v rozkroku fakt nerozhází.
      lumiere byl lepší než edm, vlastně to byl důvod, proč jsem edm opustila.
      alternativa: jakože bioaroma je skoro tak dobrá jako decleor, přitom ale stojí desetinu (myslím, že ten můj decleor, co jsem měla, má základní cenu asi 80 liber nebo tak nějak)

      Vymazat
    2. Řekni kdo a já ho pokoušu!:-*
      Mno a až ti dojde Lumiere, tak půjdeš do čeho?
      Ahá, sem to trubka pochopila obráceně...

      Vymazat
    3. až mi dojde lumiere, tak fakt nevím. prostě nevím o ničem tak krásně krycím v první vrstvě. jedině snad lucy minerals? ale ten mi nesedí a svědí mě na obličeji... takže fakt nevím. pořád je tady alternativa se vrátit k edm... ale ta krycí verze mi taky moc nevyhovovala... prostě nic. nemám k tomu řešení.

      pokousala jo? hele ale byli na mě škaredí i jakože fakt velká zvířata.

      Vymazat
    4. Když to EDM už je blbě sehnatelný a taky mě ke konci už nebavilo, hledám nějaký nový zázrak:-(
      Pff, mám super nový zuby a výcvik od koček:-D

      Vymazat
    5. Dejni, ale tady toho EDM mají mraky
      https://www.pinkpanda.cz/znacka/everydayminerals

      kdyby tě zase začalo bavit :)

      Vymazat
    6. No vida, to jsem vůbec netušila, díky:-*

      Vymazat
    7. no. nebo pro ty, kteří stejně jako já chovají silné nesympatie k pandímu eshopu, tak potom iherb nebo cocktail cosmetics.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...