sobota 5. září 2015

5 věcí nad 500: makeup

Taková menší varianta toho, jak koluje po blozích a Instagramu 10 věcí pod 100. Jsem asi snobka, ale osobně si raději vybírám ze skupiny nad 500. 

Ceny jsem brala v potaz bez slevových akcí, takže pokud se budete snažit, tak každou jednu věc za tuhle předraženou cenu rozhodně seženete.


(1) Matis BB krém, Réponse Blanche
Možná jsem s tím už trapná, protože jasně, BB krémů existuje takové množství za mnohem lepší cenu. Ale tento je prostě ze všech nej. Chystám se na koupi svého čtvrtého balení, protože tento už došel. Co víc k tomu dodat. Kryje dostatečně, vydrží celý den, hydratuje, nanáší se jako sen, na pleti je příjemný a má SPF30. Stojí asi třináct stovek a stojí za každou utracenou korunu. I když tedy na netu ho seženete i pod tisícovku.

(2) Mineral Fusion lisovaný makeup
Tohle je fakt o fous. Protože jako bývaly doby, kdy 25 dolarů bylo méně než pět stovek. Ale díky vymazlenému kurzu české koruny se nad pětistovku dostaneme bez problémů i v tomto případě. S lisovanými mmu jsem začala experimentovat někdy začátkem tohoto roku. Doma tak mám zatím dva kousky (tento a Honeybee Garden), které mě oba trošku zklamaly tím, že kryjí o dost méně, než jsem zvyklá u normálního mmu. A taky trošku práší. Ale jinak to je takový menší fotošop v kompaktu. Kryje tak mírně středně, ale jde to velmi dobře vrstvit... a navíc to vykreslí tvářičky jak čerstvě vyžehlené prádlo.

(3) Meteoritky od Guerlain
Vzhledem k tomu, že jsem se během posledních dvou let přehoupla z kategorie spokojená uživatelka do kategorie trapná sběratelka... tak tady prostě nesmí chybět. Jejich cena ustavičně stoupá, gramáž balení se tak nějak snad i zmenšuje a stejně mě každá nová LE dostane. Už jste viděli vločkovou zimní? A co to umí? Vyhlazuje to pleť. Bohužel mi nikdy nestačí samotný, na to mám moc nedokonalou pleť, ale na makeupu... je to prostě jedno velké aaach.

(4) Hourglass Ambient Lighting Powder
Bývá přirovnáván k meteoritkům. Což je možná tak trošku pravda, ale pro mě jsou meteoritky spíš taková výjimečná událost, kdežto Hourglass mi přijde takový obyčejnější. Je to nejspíš jen pocitové odlišení, přeci jenom to balení Hourglassu je obyčejnější a levnější. I tak ale nelituji jediné libry, co jsem za Hourglass utratila. Hlavně ten můj fialový odstín (Mood Light) je boží, lehce prosvětluje pokožku, vyhlazuje, rozjasňuje. Rozhodně to není koncentrovaný bodový rozjasňovač, má to tak decentní efekt, že jedině jako fixační rozjasňující pudr. Prostě takové meteoritky.

(5) Illamasqua rtěnky
Tuhle rtěnku bývalo možné koupit pod pětistovku. A klidně ještě za méně. Díky ale opět skvělé měnové politice ČNB a taky díky velmi nenápadnému graduálnímu zdražování na straně Illamasqua už rtěnky nakoupíte jen za mastňáckých zhruba sedm stovek. Ale nevadí, i tak si možná v budoucnu někdy koupím další. Důvody? Neskutečná výdrž, přitom ale také velmi komfortní nošení, bez rozpíjení, vydrží to i pití a třeba i oběd... líbí se mi balení a z odstínů bych si taky vybrala. Třeba takovou Salacious pořád nemůžu dostat z hlavy. I když jsem ji viděla už i na sobě na živo... a to mi přišla úplně jiná než na fotkách, ale stejně ji chci a jednou bude moje.

16 komentářů:

  1. Jo, už jsem viděla vánoční limitku Guerlain, snad ty meteoritky nebudou stát majlant :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bojím se, že jo, ty loňské stály víc než 1500 (pokud si to dobře pamatuji). no ale necháme se překvapit...

      Vymazat
  2. Ani jeden z produktů nemám, ale nemyslím si, že jsi snob. Kde jsou ty doby, kdy pokud stál výrobek nad 200, tak mi to přišlo moc? Teď když se mi něco dražšího líbí, tak ty peníze za to prostě dám a nespokojím se např. s levným dupem. I když za to asi může i přechod z chudé studentky na výdělečně činnou pracující osobu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si nedávno vzpomněla, jak jsem si kdysi kupovala nový makeup a 249 mi přišlo strašně moc. jo tenkrát bych za nějaké essence za stovku asi taky byla ráda.

      Vymazat
  3. Vánoční LE s hvězdami je krásná a to jsem i po letech stále v kategorii spokojená občasná uživatelka :) Meteority používám hlavně na jaře, asi kvůli té vůni či co...

    Nějak mi v tomhle víc přes rok sedí Chanel Les Beiges, který zase nevyhovuje většině ostatních.
    Jinak s tím Matis bb, ten sem a k Tobě zkrátka patří. Za tu dobu dokonce to mám tak, že vidím někde Matis bb a vzpomenu si na Tebe :)) většinou mám problém si vybavit, kdo kterou věc chválil. A asi si ho nakonec i koupím, vcelku mě láká a ze vzorku byl fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a sakra, bych možná měla začít mlet o něčem jiném. no tuto zimu to zkusím, už jsem nakoupila jiné makeupy a vytáhla všechny svoje vzorky mmu... tak uvidíme.

      Vymazat
  4. Dobrý den.Jsem vaše pravidelná čtenářka a mám prosbu.Nenapsala by jste mi na jana_kop@centrum.cz svoji adresu?Mám doma Matis BB cream a i když máme velmi podobný typ pleti - vůbec mi nesedl.Ráda bych vám ho poslala - nic za něj nechci,budu ráda když vám udělá radost.Je jednou použitý.Jana

    OdpovědětVymazat
  5. nemyslím si, že bys byla snob :)). Pravda je, že dražší věci jsou v 99 % případů dražší z nějakého důvodu (jsou kvalitnější, krásné obaly apod.) a člověk z nich má tak nějak větší radost :). Možná jsem snob taky haha :D. Ale moje zásada je radši míň a dražší než víc a levnější. A z jiného soudku, moc se mi u tebe poslední dobou líbí fotky ;))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to tak, prostě za tu cenu většinou toho dostanu víc. ať už v kvalitě nebo v obalu. a děkuji, jsem ráda, že se fotky líbí, mám nový foťák a je pravda, že ještě jsme se úplně nesžili, ale zkoušíme to spolu. taky mi přijde, že co jsem se přestěhovala, tak tady je prostě mnohem lepší světlo, hlavně na jižní straně. a navíc mám tu naprosto cool parketovou podlahu... tady se fotí prostě jedna radost.

      Vymazat
  6. A do prčič...Ten Guerlain jsem neměla....neměla...nikdy viděééét.... nemyslím si,že je to snobárna...je to nádhera.Ty časy,kdy stovka za rtěnku byl majlant,jsou dávno pryč:-D Jenže jsem neměla ani potuchy,že existuje Guerlain a Chanel byl absolutně nedostupný!A teď se za to až někdy nenávidím,jak čučím na všechny ty novinky a nejmíň půlku z toho chci mít doma,ikdyž vím,že to nikdy nespotřebuju,že je to prasecky předražené a že spoustu věcí vyzkouším jen sporadicky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty letošní vánoční kule jsou fakt pěkné. sice si myslím, že odstínově to bude skoro nepoužitelné (jakože moc třpytkaté a moc bílé), taky že to cenově bude přehnané (tipuji si tak 1600), navíc že budou všude hned vyprodané... ale i tak si je asi budu muset koupit. hrozný prostě.

      Vymazat
  7. Je to super! Budou další, žejo?! Pečující, žejo?! Tam si teda myslim, že se daj sehnat i super věci DO 500,- (Tarika, M. Gebhard u mě momentálně), ale taky testuju - ach ouvej!!! - ten čokopuding od May L. a na cestě je sérum i olej od Aurelie, to bude bolet!
    Jinak z tohohle mám jen jedny kule, Matise asi budu muset prubnout a za makeup a rtěnku mi není líto nad 500 dát, občas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bude i pečující. i když tedy mám pocit, že asi své čtenáře už ničím nepřekvapím... mají mě nějak moc dobře přečtenou.

      Vymazat
  8. Tohle se mi libi o moc vic nez 10x do stovky!.
    No a ty Meteoritky... Si porad rikam, ze se prece nenecham utahnout na nejaky hvezdicky ne...? No, ale mozna necham... Jenze ted zas koukam, ze ta cena se nejak neprijemne zvysila. Tak asi nic.

    OdpovědětVymazat
  9. Hele, tak to je konec. Já meteority odjakživa nechápu, nefunguje to na mě a nebo jsem slepá a pan doktor na očním se spletl, když tvrdí, že nemám oční vadu... ani LE čehokoli mě nechávají chladnou... ale ty vločky... já miluju vločky, Vánoce a všechno okolo... já něco z toho budu fakt nutně potřebovat!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...