čtvrtek 17. září 2015

Tvářenka na podzim

Po letních oranžových jsem si řekla, že podobný přehled by se hodil na každé roční období. Nebo tedy alespoň já barvy střídám, sice když nemám náladu, tak bez problémů sahám po nějakém univerzálním řešení... ale jinak se snažím barvy kolovat. Co taky jiného dělat s takovým množství tvářenek, co mám doma. Na každou se prostě musí někdy dostat.


RT štětce jsou skvělé. Nebo ten na tvářenku jsem na fotku přidala, protože když už, tak už... ten mi přijde spíš takový průměr, protože má na mě moc velký průměr. Mám na tvářenku raději něco menšího. Ale stippling je to nejlepší možný na krémovou tvářenku. Jo a že je ten podzim, tak jsem se přemohla a ponořila jsem se do svých krémových zásob. (není to moje oblíbená konzistence tvářenek) Takže jaké barvy nosím nejraději na podzim? 

Klasicky sahám po vínových a mauve odstínech. Hlavně ty mauve odstíny, tedy hnědé s fialovou, bych mohla nosit pořád. Bohužel je ale trošku problém v tom, že málokterá značka umí opravdu mauve barvu. Dost často tyto pokusy totiž sklouznou do trapných vínových, hnědých, červených nebo dokonce oranžových podtónů. No a to prostě nechceš. Najít vínovou barvu je přece jenom o něco jednodušší a možná na podzim tak nějak i tradičnější.





Tak nejdřív ty vínové. A taky ty trošku mauve.

EDM Wild Vines (tvářenka se ještě prodává, ale tento odstín už bohužel ne)
No a není tedy čeho litovat, protože odstín je sice krásně vínový, ale na pleti se ukáže jeho docela výrazný terakotový podtón. Což v mém případě studeného odstínu pleti způsobuje, že tvářenka vypadá špinavě. Mi ty oranžové odstíny jdou jenom, když jsou výrazně do červena, tyhle terakotovo hnědo-rezavo-červeno-oranžové odstíny jsou pro mě takové trošku peklo.

Silk Naturals Pretty Plum (koupíte)
Takže zapomeňte na EDM, co už se neprodává, SN jsou lepší. V balení vypadají oba odstíny dost podobně. Vlastně skoro identicky. Ale po nanesení se v EDM ukáže ta terakota, zatímco SN tak krásně protne švestkové, vínové, červené a fialové odstíny.

O týhle jsem tady mlela už dost. Někdy před dvěma lety to byla moje nejoblíbenější podzimní barva a je to na ní i vidět. Byly tam sice nějaké ty nesrovnalosti v odstínech, ale jsem maximálně ráda, že tvářenku doma mám. Loni jsem ji sice moc nepoužila, ale letos jí to vynahradím. Barva je krásně mauve s docela výrazným studeným fialovým odstínem, ale jinak v zásadě je to vínová... taková moc pěkná vínová, skoro do hněda.





Trošku neklasicky (pro mě) sahám zrovna teď i po hnědých odstínech. Jsou to takové dost hybridní barvy, něco mezi bronzerem, vínovou tvářenkou a neutrální hnědou tvářenkou.

UNE Blush B08 (koupíte na FD)
I když tento konkrétní odstín je nejspíš zrovna vyprodaný, tak nevadí. UNE totiž prodává jenom neutrální přirozené odstíny, které se mezi sebou liší fakt jen maličko. Měla jsem tyto tvářenky dvě a jednu z nich jsem urychleně darovala hned po vybalení, ani jsem ji nezkoušela... vypadaly totiž úplně stejně. Můj problém s touto tvářenkou je trošku až moc tuhá hutná konzistence. Ono je to skoro jako tvrdě zalisované, až tedy na to, že to je krémové. Ale suše krémové, víme ne? Bohužel se od konzistence odvíjí i pigmentace, která je docela malá a občas si jakože fakt máknu, než to něco pigmentu pustí. Následný efekt na pleti je velmi přirozený, podtón je spíše červený, ale celkem dohněda. Výdrž je menší, přišla mi z těchto všech dnešních tvářenek nejmenší, ale zase osm hodin dá, celý den vypadá opravdu hodně přirozeně a spíš se jen tak ztrácí doztracena.

Cargo Blush Prague (koupíte, když hledáte, levně na přeprodávačských eshopech)
Ten odstín vypadá tak nudně, prostě trošku špinavá hnědá. Ale po nanesení se ukáže ten hravý mauve podtón, který na mé studené pleti jde opravdu do fialova až růžova. Moc hezké to je. A přiznám se, že jsem si tuhle pořídila kvůli názvu odstínu, ale rozhodně nelituji. 

Lipstick Queen Oxymoron Matte Glow Deafening Silence (koupíte už jen v jiném odstínu, třeba SpaceNK)
Matte Glow... je to prostě oxymoron. Já bych řekla, že vzájemně takový dost vyrušující oxymoron. Ono to totiž není ani matný ani lesklý. Myslím, že hlavní myšlenkou bylo asi tak nějak to, že se to dá použít na tváře i na rty, není to lesklé, spíš to bude připomínat rtěnku, takovou matnější, ale zároveň to nebude vysušovat. Což se asi tak nějak povedlo, ale přijde mi, že cenou za to bylo to, že jde prostě tak nějak o obyčejnou barvu na rtech. Vydrží průměrně, nanáší se spíš zle, protože to je sušší, ale zase to ani nezvýrazňuje a nevysušuje... no na pusu prostě průměr. Ale na tváře je to fajn. Hlavně tedy kvůli odstínu, protože žádný takový nemám. Hnědá, sofistikovaná a hodně dospělá. Podzimní hnědá, nenápadná i výrazná. Prostě oxymoron. Dost pigmentovaný, nanáší se v pohodě, vydrží dostatečně dlouho. A to balení je tak krásně jednoduché... Vlastně díky barvě mi to přijde v pohodě i na rty, u mě se ukáže oranžový broskvový podtón, ale pořád to je hnědá, v tenké vrstvě to jen sjednotí rty, v trošku větší vrstvě to dá takový ty moje lepší rty. Takže vím, že jsem v tomto trošku oxymoronová, ale kvalita je možná tak mírně na průměrná, odstín je skvělý.





No a hlavně se ani na podzim nevažte, raději se odvažte s barvou. Jasně mauve a zastřené vínové jsou fajn, ale není od věci si občas nějaký ten pošmourný den rozsvítit.

Už jsem to asi nejspíš říkala loni, ale klidně to letos zopakuji. Tohle je ta nejkrásnější a navíc i nejkvalitnější vínová tvářenka, co vlastním. Možná jsem to loni jenom naznačila, ale teď to víte naplno. Tak to víte. Odstín je prostě krásný. Čistá vínová, krásně do červena. Rozhodně to není fialová, ale prostě vínová. Jak jinak by se ještě dala popsat vínová barva? Nějak mi dochází slova. Tak raději o té kvalitě. Pigmentace je neuvěřitelná, přesně tak, jak to mám ráda. Nanáší se velmi dobře, chvilku to občas sice vypadá, že to trošku flekuje, což je nejspíš dané tou obří pigmentací a že to štětec fakt nabírá poctivě (a hodně), ale vždycky se to krásně rozmázne, takže rozhodně neflekatí. Výdrž je celodenní bez pardónů. Jediný, co mě na tom štve, je balení. Víčko totiž vypadává z pantů. Škoda no, ale odstín je prostě můj podzimní nej.

Kiko Rebel Bouncy Blush 04 Passion Red Wine (koupíte u Kiko, současné LE)
Možná jsem se o ni vyjádřila nepříliš nadšeně, ale teď už nadšená jsem. Ta tvářenka je úplně megapigmentovaná. Stačí malé ťupnutí štětce... a je to skoro až moc. Ale hodně se jakoby vsákne do pleti, což utlumí tu řvavou barvu. Na tváři mi tak zbude akorát jemně červeno-vínový odlesk. Vypadá krásně, dlouho vydrží, navíc to má pěkné balení. Není co řešit. Podle mě tuhle tvářenku potřebujete všechny.

Darling Girl Soft Focus Blush Cherry Bomb (koupíte u DG)
Týjo. Kdysi dávno jsem se tady vyjádřila o jakési svítivé tvářence, že už jsem na to moc stará. Že se v tom necítím. Že ta barva je na mě moc, nesluší mi a vypadá to trapně. Ráda bych odvolala, co jsem kázala, a nově kážu, co jsem zatracovala. Konkrétně tato DG je prostě super. Ten odstín je hodně. Nebudu vám lhát, je to fakt divočina. Nebo vlastně ani ne? Protože při rozmazání z té ultra silné barvy zbudou spíš jenom ty červené lehce do vínova kontexty. Na mojí světlé pleti se to přetvoří na skoro až růžovou. Ale hodně výraznou. Musím dávkovat opatrně a dobře rozmazávat. Ale vypadá to tak krásně. Rozhodně si hodlám barvu nechat minimálně do Vánoc, než ji zase někam zastrčím do té mojí obří sbírky.


Tak že bychom si konečně dali i nějakou tu flašku vína? I když tedy dávám přednost spíš bílému.

8 komentářů:

  1. Moc krásné odstíny! Hlavně ty poslední. Mimochodem jak bys definovala mauve barvu? Je to asi trapné, ale mně taky někdy splývá s vínovou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no pro mě je tedy mauve mix hnědé a fialové. studenější než vínová. je to taková spíš růžová než vínová s hnědou a fialovou. nebo alespoň vínová s hodně hnědou.

      Vymazat
    2. Aha, díky. :D Takže vínová je víc do červena?

      Vymazat
    3. no mauve mi přijde mnohem blíž třeba takové starorůžové nebo barvám jako dusty rose. kdežto vínová je výraznější, mnohem červenější a teplejší.
      ale schválně jsem si našla teď na google obrázky mauve... a google v tom má taky dost dobrý hokej.

      Vymazat
  2. Nalakala jsi me na Une tvarenku, mam stejnou pleť jako ty, tak by mi snad slušela, ale ja se proste těch věci Une z FD bojím, ze jsou dávno po expiraci. Nedávno jsem objednala cca 6 kousku a když pominu fakt, ze na ofiko stránkach je uz dávno nemají, tak tri produkty neuvěřitelně smrdí. Jakoze proste žlukle a zkazeně, na odéry přírodní dekorativky jsem zvyklá, ale tady bylo fakt jasné, ze uz jsou za zenitem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? to se mi nikdy nestalo. navíc une mám doma skoro dva roky a pořád skoro jako nová. taky jsem se bála, že se mi hned zkazí... a ono ne. ale zase chápu, že se toho bojíš, taky jsem se poprvé bála. asi jsem měla štěstí.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...