neděle 4. října 2015

5 nad 500: péče

A tak tady máme opět snobskou rubriku 5 věcí, které stojí více než 500. Dokonce, když se na to tak podívám, tak všech těchto pět věcí dohromady stálo více než 5000. Však říkám: snobská rubrika. A u péče to pro mě platí několikanásobně... jako kdybych si na sebe měla namazat krém pod stovku... tak to asi budu dlouho rozvažovat a nejspíš stejně dojdu k závěru, že se raději ani mazat nebudu. Což ovšem ale na druhou stranu je nutno i poznamenat, že ke stejnému závěru bych možná došla i v případě nějaké té nádhery z parfumérie za tisicku. Prostě v tomto jsem fakt pizda zelená. To jsme ale trošku odbočili, takže pět produktů pečující kosmetiky, které mě stály více než 500 korun. Některé dokonce výrazně více a i přes tu všechnu finanční náročnost nelituji jediné utracené koruny.

Varování: následující text obsahuje výkřiky nadšení, velmi přehnané výroky, se kterými se nemusíte ztotožnit, a často emocionálně zbarvené hodnocení produktů. Přistupujte tedy k textu obezřetně, za jakékoliv nákupy provedené vaší stranou v návaznosti na tento text odmítám přebírat odpovědnost.



(1) May Lindstrom Problem Solver a The Honey Mud
A začneme pěkně zhusta a dvojitě. Se současným velmi pěkným kurzem libry totiž jedno malé balení vyjde klidně i na víc než 2000. Jasně v rámci nějaké té akce, slevy a tak, se můžete dostat i na přijatelnější cenu kolem 1500, ale i tak je to pálka neskutečná. A bojím se, že ji budu muset zaplatit znovu. Mi totiž dochází Problem Solver a já si nejsem úplně jistá, co budu dělat, až se tak stane. Jasně můžu se pokusit tu díru v mém srdci zaplácnout třeba Tarikou... ale prostě to není to samé. Má jistota, že Problem Solver je ta nejlepší možná existující maska na akné v celém vesmíru, neustále roste. Medové bahýnko mám doma teprve krátce, takže se mi zatím nechce vydávat rozhodnutí, že si někdy koupím i druhé balení, ale to první si rozhodně užiju, i když mě stálo ty dva tisíce vlastně. A ještě něco bych ráda řekla: vy si možná myslíte, že tu nejlepší pleťovou masku jste už vyzkoušely a určitě ji máte doma v koupelně... ale dokud jste nevyzkoušely May Lindstrom, tak víte velký kulový!

(2) Mad Hippie Vitamin A Serum
Chtělo by se mi to vztáhnout na celou značku, ale když se nad tím zamyslím, tak to exfoliační sérum za nic nestálo, arganový antioxidační olej byl opruz a zbytek zatím nemám ozkoušený. Navíc pokud vezmu v úvahu, že céčkové sérum je téměř stejně účinné, pokud si ho vyrobím pomocí DIY sama doma... tak mi zbyde jenom to áčkové sérum. A to sice používám teprve asi měsíc, ale i tak jsem do něj zamilovaná. Hladší, jasnější, rozzářenější pleť bez pupínků. A spolu s Pixi Glow tonikem je tohle moje dvojka, se kterou nejspíš prožijeme velmi příjemnou zimu.

(3) Pixi Glow Tonic
Tohle můžeme vzít krátce, protože jsem o tom už mlela dost často. Pokud máte akné, ucpané póry, černé tečky, bílé tečky, strupatou pleť a tak podobně, tak tohle potřebujete. Tečka. Vím sice o několika případech, kdy si zrovna tento tonik s dotyčnou pletí nesedl... ale je mi to jedno. Prostě to potřebujete. Zkuste to. Nebudu s váma diskutovat, tohle je to nejlepší exfoliační tonikum, co jsem kdy zkoušela. Trošku mi tedy v hlavě šeptá hlásek, že Clearegen od UNT bylo stejně dobré, ale vzhledem k tomu, že to se už nevyrábí, tak je to jasný ne?

(4) Tromborg Cleansing Foam
No a tohle je zase ta nejlepší čistící pěna, co jsem kdy zkusila. Chválila jsem tu od L’Occitane. Chválila jsem ještě víc Rudolpha. A Tromborg je ještě o třídu víš. S cenovkou, která je tedy taky víš. Nojo, ale tak co s tím naděláme? Za snobismus se prostě platí už jenom z podstaty. Nebo tak se spokojte s locitánkou, zapomeňte, že byste ráno potřebovali tu nadýchanou dokonale krémovou hutnou nádheru, která se ovšem z pleti smývá tak lehce jak namydlený sulfát. Určitě nepotřebujete tu lehkou citrusově kořeněnou vůni, která ale vůbec není dotěrná, spíš jen o sobě dává lehce vědět a pokaždé to potěší. No a už vůbec nepotřebujete tu krásnou hebkou pleť, kterou po umytí získáte. Locitánka taky dobrá, jako taky to zvládá, dejme tomu. A stojí o něco míň a klidně ji seženete v místních obchodech. No ale kdo chce něco víc... jako co na to říct. Já bych dala přednost Tromborgu před L’Occitanem kdykoliv a kdekoliv.

(5) Eve Lom Cleanser
No jo uznávám, tady to moje přírodní snobské pizdovství notně dostalo na frak. Protože Eve Lom odličovač je asi tak přírodní, jako já sluníčková a romantická. To tam máme nějaký ten minerální olej a k tomu pegy, s přírodou se to snaží až dost na konci. Ale nevadí. A taky je to dost drahý. Ale ani to nevadí. A nejspíš bych vždy dala přednost předraženému minerálnímu oleji od Eve Lom před například Bioderma micelárkou v akci. Odličuje to totiž super, intuitivně bych dala asi spíš přednost Emma Hardie, kdyby bylo na výběr, ale že nebylo, tak i ta Eve Lom je fajn.

11 komentářů:

  1. Se omlouvám, že koment není úplně k článku, ale musím se upřímně vyznat, že miluju tvůj blog. Já blogy už nečtu žádné. Samé PR články, hrozné fotky, gramatika...odradilo mě to a teď uspokojuji svoji kosmetickou duši na instagramu, kde mi opravdu stačí obrázek a stručný popis. Výjimkou je tvůj blog, protože nic takového a ani vzdáleně podobného jsem neobjevila. Máš poutavé popisy, dokážeš porovnávat podobné produkty nebo nabídnout alternativy - je pravda, že dekorativní kosmetika mi tedy úplně nesedí (abych zase jen nechválila :-D), ale v pleťovce nemáš konkurenci. V dnešní době všichni jen klikají a není čas na nic, přesto jsem si dnes čas udělala a koment ti zanechala :-) Hezkou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nevadí, že to není k tématu... takovéto komentáře mi může psát kdokoliv a kdykoliv. a klidně i vícekrát denně.

      opravdu děkuji moc za komentář. jsem ráda, že pro někoho je blog ještě stále přínosný, mám totiž občas pocit, že ten instagram mě (nebo tedy blogy všeobecně všechny) asi brzy převálcuje. a já v tom pořád nevidím nic přínosného... k čemu je obrázek s pár slovy a vtipným hastagem, no prostě pro mě ne, do instagramu jsem zatím ještě úplně nedorostla. i když občas mě to taky láká, že bych si založila...

      Vymazat
    2. Ani ja príliš nechápem Instagram, mám radšej blogy (a najmä tento :-), proste mám rada, keď je to "obkecané" a mám čo čítať :-D
      A btw ďakujem za tip na tonikum od Bravury London, čo sa tu kdesi spomínalo, dochádza mi Pixi tak som si povedala, že vyskúšam lacnejšiu alternatívu.
      Lucc

      Vymazat
    3. jj, to jsem dávala na twitter jako tip, taky bych ho ráda vyzkoušela, ale mám pixi ještě jeden do zásoby, tak zatím nic. a klidně mi sem potom někdy napiš, jaké to bylo a jestli to bylo fakt stejné nebo třeba i lepší...
      a děkuji moc za komentář a přízeň.

      Vymazat
    4. Jasne, dam vediet. Podla vsetkeho by to malo mat porovnatelne ucinky, kedze zlozenie je velmi podobne, ale ako to obcas chodi ze "ked dvaja robia to iste, nie je to to iste".
      Necham sa prekvapit.
      Lucc

      Vymazat
  2. Ach May - už jsem si v Ingredients taky kus bahýnka vyprosila a jo, je to moc příjemné! Bylo mi líto to smývat, tak jsem ho používala spíš jako masku. S pupínky se to za poslední roky, kdy mám ráda svou pleť, už tak často nestýkám a na to málo právě Tarika a C sérum stačí, ale Á sérum je v pořadí! Tonikum mám od Gebhardové ženšen a odl. krém Rodial - Eve se mi vůbec nelíbila a Emmu jsem neměla, teď už měsíc čekám na vzorek Aurelie ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě jsme zapomněla dodat - článek boží a dlouho jsem ho vyhlížela a teď chci ty tipy, které jsou snobsky božské a neopomenutelné, ale stojej míň ;-).

      Vymazat
    2. gebhardt ženšen taky chci a vždycky, když ho jdu koupit, je vyprodáno. jinak aurelie mám doma vzorek a brzy na něj asi dojde. týjo a tipy na levnější jo? no zamyslím se, třeba něco vymyslím.

      Vymazat
  3. Ach jo, když já bych si to Pixi tonikum i koupila, ale přijde mi, že s tonikama nějak neumím šetřit a hned je vyplýtvám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mi i přijde, že to Pixi nějak rychle ubývá. každopádně já ho už nanáším spíš jako sérum nebo takové to lotion od asiatů... a pak to ubývá naštěstí pomaleji.

      Vymazat
  4. Tak můj účet teď zaplakal, děkuji ti :( :D Pixi tonikum mě natolik zaujalo, že ho prostě musím mít.. a přece nebudu platit 15 liber za poštovné, tak jsem mu přihodila i menšího bráchu v podobě Glow séra.. a jestli mi tohle nevyrobí pleť jako porcelánové panence, tak už nevím..:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...