čtvrtek 7. ledna 2016

Spotřebováno za listopad: Acorelle, Clarins, EOS, Missha, Attitude a taky henna

To klidně povím už teď. V prosinci jsem nakupovala hodně a ještě víc. Proti tomu byl listopad tak nějak nic. Koupila jsem jenom 12 kusů a většina z toho byly limitky. Nakoupila jsem vánoční kule a k tomu něco málo z DM. Spotřeba byla taková standardní, asi 17 kusů a k tomu i nějaké ty pytlíčky, co jsem nepočítala...


Vůbec nevím, odkud tak jako to spotřebováno dneska vzít. A tak to vezmeme spíš jen telegraficky... a začneme tím, že si dáme 5 minut ticha za minerální makeup Lumiere Luminesse, který byl tím nejlepším minerálním makeupem na světě a už se nevyrábí. A já nevím, co budu dělat. V poslední době jsem docela spokojená se svou pletí, ale absolutně nespokojená s tím, jak na mně vypadají snad všechny makeupy. Výsledkem této frustrace je to, že jsem nakoupila nějak moc makeupů a pořád nejsem spokojená. Chci zpátky Lumiere. 


A menší minutku ticha bychom mohli držet i za řasenku Kevin Aucoin The Essential Mascara, která byla sice tak nějak prý základní, ale jinak dost boží. Držela celý den, hodně zvýraznila, ale opravdu přirozeně, bez slepování a bez hrudek. Jedno z nejlepších malých balení řasenek, co jsem kdy vyzkoušela.


Acorelle sprej proti zarůstání chloupků opravdu fungoval. Sice tedy ne na 100 %, ale tak minimálně o polovinu pomohl redukovat špatný růst chloupků po vytrhávání strojkem. Mně se totiž normálně tvoří takové ty pupínky, co nejsou pupínky, jen se tam prostě hromadí chloupek a hledá cestu z kůže ven. Často mi taky zarůstají chloupky a rostou jakoby pod kůží, jsou vidět, ale nejsou venku. Tento sprej takový nepřístojný růst opravdu efektivně redukoval. Že bych si koupila v létě znovu?


Attitude Little Ones Shampoo byl velmi příjemný. Opravdu účinný, jeden z nejúčinnějších přírodních šamponů. Obsahuje tedy kokosový sulfát, což by někomu citlivějšímu mohlo asi vadit. Mi to nevadí a navíc se mi na tomto šamponu líbila jedna věc. Vůbec se mi po něm nemastily vlasy. Jakože klidně týden jsem dala bez problémů, třeba tak čtvrtý pátý den stačila troška suchého šamponu a jelo se prostě dál. Jinak tedy šampon myl docela hodně, nechával až skoro vysušené vlasy, což ale napravila troška kondicionéru nebo nějaké jiné péče.


Takže to jsme začali tím hezčím a teď už si dáme to škaredější. Třeba takový EOS krém na ruce. Naprostá zbytečnost, která tak akorát hezky vypadá. Do kabelky fajn. Na machrování velmi fajn. Na občasné namazání v pohodě, hlavně se rychle vsakuje a hezky voní. Ale zkuste si tím mazat ruce třeba dva dny a nemile se vám odmění. Alespoň já pak vždycky měla suché a hodně šupinaté ruce. Jo a kdyby to někdo nevěděl, tak nedávno jsem tyto krémy na ruce viděla i v místní DM.


Five Fives Henna Dark Brown je nejhorší henna, kterou jsem měla za posledních asi sedm let na hlavě. Horší je snad už jenom ta obyčejná henna z DM. Tohle navíc vypadalo nejdřív docela slibně. Tak standardně jemně namletá, dobře se s ní manipulovalo, dobře se nanášela i to šlo dobře smýt. Jenomže pak... to vůbec nebarví. Odrosty mi normálně zůstaly vidět. Šediny tam taky zůstaly. I když tedy uznávám, že ten přechod od barvených k zatím nebarveným kořínkům se asi trošku zjemnil. Ale i tak... tohle bylo obrovské zklamání. Navíc vlasy se tedy skoro neobarvily, ale v následujících týdnech henna z vlasů neuvěřitelně pouštěla a obarvila kde co. Ručníky, vanu při mytí vlasů, hřeben, světlé tričko... všechno bylo modré, vlastně stačilo si jen hrábnout do vlasů a nehty byly modré a já se až bála něco si obléct. Jako beru to, indigo se prostě vymývá a barví modře. Když si barvím vlasy, tak počítám, že budu mít modrou vanu a při prvním česání modrý hřeben. Ale prvním mytím vlasů se to srovná a pak už to je pohoda. Barva sice vlasy opouští, ale nenechává za sebou stopy. Ne tak Five Fives, trvalo jí to asi čtyři umytí hlavy a dva týdny, což bych tedy hodnotila jako nepřijatelné a nikdy více!


Clarins Mission Perfection Serum podle mě nic nedělalo. Jako jo, bylo to příjemné. Ráno nebo večer. Dobře se to nanášelo, hned se to vsakovalo, póry to neucpávalo a vůbec v pohodě. Ale taky to nic nedělalo. Možná jsem jen potřebovala víc času, přece jenom pytlíček mi vydržel asi jenom dva týdny a kousek. Ale stejně, alespoň něco málo, kdyby to udělalo...


A na závěr úplně to největší zklamání. Missha Ginger Vinegar Baby Food Mask nedělá vůbec nic. Nebo něco málo to dělalo. Třeba se mi sloupala kůže z půlky levé paty. Pěkně to vypadalo, pod tím nová hladká kůže. Ale musela jsem to zastřihnout, protože najednou se to začalo loupat do masa, což není úplně praktický pro chození. No ale zastřihla jsem a čekala jsem, že se třeba oloupe i druhá půlka levé paty a v mých nejsmělejších představách se mi měla oloupat i pravá pata a měla jsem mít patičky jak pětiměsíční miminko. No a nic se nestalo. Pravá pata je pořád stejně hnusná, zatímco levá pata má i po dvou měsících uprostřed malý schod z toho, jak jsem to tam ustřihla. Jo a už jsem říkala, že snobská Missha verze baby foot masky stojí asi 150 Kč na eBay, zatímco ty noname, co fungují možná i lépe, koupíte už za 40 Kč? Ale zase na druhou stranu musím Misshe uznat, že mají hodně dobře propracované balení. Ponožky opravdu drží na nohou a neprotíkají, takže s nimi můžete normálně i fungovat... to je ale tak jediné plus.



8 komentářů:

  1. zaujal mě Acorelle sprej proti zarůstání chloupků, taky s tím mám problém a neměla jsem vůbec tušení, že něco takového existuje ... vím, že jsou na tento účel nějaké spešl krémy, kdysi dávno jsem nějaký měla, byl docela drahý a nic nedělal, takže jsem si řekla, že to vyjde nastejno jako mazat obyč tělovým mlékem, což ale taky nepomáhá :D ... hennu mám, neobarvila nic, ale naštěstí nepouštěla (i když já mám měděnou, takže bez indiga), teď ji přidávám do Henné Color, abych se jí zbavila, ale nejdřív si obarvím odrosty a pak teprve přidám na zbytek vlasů, páč mě dycky dokáže nejvíc naštvat, když se crcám půl dne s barvením a pak se po smytí neukáže rozdíl :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. acorelle sprej byl v tomto nejlepší, co jsem kdy zkusila. dokonce bych i řekla, že lepší než pravidelné drbání drsnou lufou. teď ještě zkouším krém s kyselinami od palmers, on je sice spíš na stařecké skvrny, ale říkám si, že by mohl posloužit stejně? protože na ty skvrny funguje. tak uvidíme no.

      a jako ta henna mě dost naštvala, jakože fakt nejhorší výsledek (tedy nulový) barvení hennou, co jsem kdy měla. přitom ale holky v biooo si ji dost pochvalují. tak asi máme prostě divné vlasy.

      Vymazat
  2. O Eos krému i balzámu lze říct, že je to málo muziky za hodně peněz, prostě taková módní záležitost.....Henna, hernajs, ještě že jsi to napsala, chystala jsem se ji vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně eos je vysoce módní záležitost. zase ale na druhou stranu je to tak pěkné podívání, že občas v té drogérii uvažuji, že bych si koupila další, i když mi vlastně nevyhovoval ani krém na ruce ani balzám na rty.
      no a tuhle hennu za mě fakt nedoporučuji. i když jak říkám, holky v biooo si ji pochvalují hodně.

      Vymazat
  3. EOS ma nebaví, v podstate je to také predražené voňavé nič. Missha na nohy vyzerala tak nádejne, budem hľadať u iných značiek. Akurát Acorelle sprej proti zarůstání chloupků by som hneď brala ALE ani na acorelle.cz ho nemajú a ani na biooo,čo ma dosť mrzí, na ofiko stránkach acorelle.com ale prekvapivo je (aj kopec ďalších vecí ktoré na českých stránkach chýbajú), kde si ho kupovala ty?

    OdpovědětVymazat
  4. od missha na nohy jsem si slibovala hodně, jsem si říkala, tak to bude určitě lepší než levné noname baby foot masky z ebay a ono nic. fakt mě to zklamalo hodně. u acorelle mi přijde, že v plném sortimentu nemají skoro nikde. což je možná docela škoda. jinak já kupovala na mypure, tam mají sortiment snad skoro celý. a navíc jsem to tenkrát kupovala v nějakém výhodném balení asi 1+1, takže ani ta cena tolik nebolela. ale platí se zase poštovné, takže jinak ho mívají třeba i na naturisimo

    http://www.mypure.co.uk/brand/acorelle/acorelle-epilation/acorelle-ingrown-hair-treatment-p1390

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já tu Missha masku používám přes noc a nemůžu si jí vynachválit, fakt do 14 dnů se mi oloupou komplet celé nohy. Ty no name masky z ebay jsou sice levnější, ale takový účinek jsem u nich nezaznamenala a navíc nejsou uživatelsky tak vychytané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? jsem to měla na nohou asi tři nebo čtyři hodiny a oloupala se mi polovina jedné nohy a ještě to dost bolelo. tak asi moje chyba a já bych přitom tak chtěla, aby to fungovalo. ale souhlasím, že uživatelsky je na tom missha mnohem lépe než cokoliv jiného. asi tak o 200 %.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...