úterý 2. února 2016

5 pod 500: makeup

Musím se přiznat, že vymyslet 5 dekorativních věcí pod 500, které používám pravidelně a ráda a které nebyly limitky, jsou dostupné alespoň po netu a navíc jsem je už neomílala pětkrát dokola... no byla to trošku výzva. Nakonec jsem se ale rozhodla, že opakování je dobré, alespoň se nám to bude dobře pamatovat.


Někde jsem se nedávno dočetla, že Ecotools štětce nic moc. No já jsem dost nenáročná uživatelka a Ecotools štětce, hlavně ty na tvář, mám opravdu ráda. Toto je můj nejnovější přírůstek a také zrovna teď nejoblíbenější štětec pro nanášení minerálního makeupu. On je tak jemný, nabírá přesně to nutné množství pro jemné zapudrování, nanáší naprosto bezchybně, bez jakékoliv stopy. Přirovnala bych ho ke stippling od RT, jen tedy na ten musím při nanášení minerálního makeupu trošku víc tlačit. Takže vyhrává jasně Ecotools a navíc je snad i levnější. No nejlepší štětcový nákup minulého roku. A je skvělý nejen na sypký mmu, ale i na tvářenku, pudr, tekutý makeup...

Teprve po nafocení a napsání, při doplňování linků, jsem zjistila, že ten můj odstín, co zrovna tak moc používán (Rose Queen), už nemají v nabídce. Ale nevadí, ostatní odstíny jsou taky fajn. Třeba Berry Merry, který je jen neutrálnější a trošku ještě víc nenápadnější verzí. Jinak Rose Queen je zrovna mým takovým každodenním odstínem, nechce se mi vůbec vybírat ze sbírky tvářenek, co bych mohla, a tak opakovaně sahám po této maličké. Má totiž sice naprosto až nudný odstín, ale prostě dokonalý pro můj tón pleti. Studený, nenápadný, přirozený.

Pokud nesahám po DG Rose Queen, tak většinou sáhnu po této SN. Nemám krémové tvářenky úplně v oblibě, vlastně nejraději mám asi zrovna ty minerální sypké, když nad tím tak uvažuji. Ale tato krémová je úžasná, hlavně tím, jakou má konzistenci. Takto nějak si představuji, že vypadají gelové tvářenko tyčinky od Illamasqua. Gelová konzistence, která nejdřív vypadá výrazně, ale po rozetření a vstřebání nechá jen tu neskutečně přirozenou barvu. Jinak doma mám dvě tyto krémové tvářenky od SN a ta druhá (Tickle) má spíš krémovou konzistenci, kdežto Entice je prostě na pleti tak lehká...

Tak ale tyto rtěnky jsem tady už ukazovala a opěvovala. Po delším čase můžu říct, že jsem nasbírala některé další odstíny. Taky jsou rozdíly mezi odstíny, ty z původní řady (moje nejoblíbenější jsou 02 a 09) mají docela tuhou konzistenci a podle mě vydrží nejdéle. V podstatě stejné jsou i ty z další řady, tam mám nejraději asi přirozenou 19, i když s výdrží mi to tedy přijde trošku horší. Z matné řady (červené obaly) používám nejvíc světlou růžovou (101), ta má spíš sametovou takovou až silikonovou konzistenci. V kolekci nude (hnědé obaly) jsem si ještě nic nevybrala, ale na Asosu jsem se slevou za tak nějak 2 libry ulovila nějakou loňskou další kolekci, co u nás snad ani nebyla. Odstín 37 je hodně ohnivý odstín, ale zároveň s podílem korálově růžové, takže je to sice oranžová, ale i já s chladným tónem pleti si ji můžu dovolit. Bohužel mi ale konzistencí přijde zatím nejhorší, je spíš krémová a moc dlouho mi na rtech nedrží.

Ten snad tady ani nikomu nemusím představovat. Někdy mám pocit, že tímto makeupem jsem na české blogové scéně zanechala největší otisk. Vyzkoušel ho kde kdo, psal už o něm kde kdo, občas mi za jeho doporučení poděkuje i nějaká ta čtenářka. Co k tomu dodat. Je perfektní. Krytí je možná menší, ale dokonale to vynahrazuje tím, jakou dělá pleť. Přirozeně hezčí, jak od přírody, hladkou, jemnou, dokonalou. A nejlépe funguje odstín Cameo!

SN Entice - Rimmel Kate 37 - DG Rose Queen

Tak to bylo mých pět levných věcí v dekorativní kosmetice. Nakonec to ani tak těžké nebylo, stačilo sáhnout do minerální kosmetiky. U pečující si nejsem úplně jistá, že nakonec vůbec budu schopná vymyslet 5 levných věcí, co používám...

12 komentářů:

  1. Mám Ecotools štětec na oči a jsem s ním poměrně spokojená (a to jsem docela frfňa :D), tak to s nimi asi tak hrozné nebude. :)
    Tvářenky Darling girl mají naprosto úžasné odstíny, prsty mi cukají, že to prý potřebuju... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem na Darling girl taky šla, abych přidala link... a přiznám se, že bych si rozhodně vybrala nějaké nové odstíny. i tekuté rtěnky bych si vybrala. nebo ty měnící se tekuté pigmenty na oči nebo co to vlastně je... no vybrala bych si.

      Vymazat
  2. Jediné co bych mohla jmenovat jsou konturky na rty a balzámem na rty. Ne ze bych nemela doma levnější kosmetiku, mám, ale rozhodne ji nepoužívám déle nez tyden od jejího nakupu. Ta kosmetika se pro me hrozne rychle stane bezcenou (vcetne Kate Moss rtenek). No je mi to lito, proto uz to skoro nedelaaam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je přesné, taky to tak mám. raději už do drogérií vůbec nechodím, však k čemu mi je, že mají tvářenku ve slevě a levně, když mi to je vlastně jedno a raději používám něco lepšího. ale Kate rtěnky mám ráda, to zase jo. spolu s Illamasqua jsou to moje nejčastěji používané rtěnky.

      Vymazat
  3. JMP určitě, jistě díky Tobě :-) - a zvesela to šířím už pár let dál. Já bych ještě přidala žlutou Rimmelku řasenku (nic víc od řasenky nežádám, mám druhou), Bourjois tvářenku (54 Rose Frisson) a nově se mi moc líbí dvojté tužky od Rimmelu za dvě stovky - kajalka + stín. Jo a Alverde gel na obočí, též druhý v pořadí. Jinak taky asi jen tónované balzámy na rty od Lush (bezbarvé počítám do péče). Péče mě stojí určitě o dost víc - a klidně bych i přitvrdila, kdyby bylo za co :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, Bourjois tvářenku jsem tam mohla taky přidat, ta se vlastně do limitu vejde. na druhou stranu používala jsem ji sice opravdu ráda, ale teď už asi rok pomalu ani nevím, kde ji mám, a ani se mi nestýská. alverde gel na obočí je fajn, ale musím se přiznat, že lepší mi přijde Benefit nebo Becca, alverde mám spíš jako nouzovku, protože se mi nechtělo utrácet. řasenky se taky dají najít levně, ale v tomto směru mi to je tak jedno, co si na oči dám, že pokud z toho neslzím a víceméně se to moc nedrolí a nešmouhá během dne... tak mi to je jedno. Lush tónované mi přijdou na můj vkus moc suché, mám doma asi Snow Fairy nebo jak a nechávám si ji jenom pro tu vůni, ale vůbec se nedokážu přimět k tomu to používat.

      Vymazat
    2. Já mám totiž dvě tvářenky :-D, z čehož ta druhá je jakýsi vzorek Benefit Bella bamba a vydrží mi snad doživotně, vyhovují mi dost obě. Gel jsem jiný nezkusila, stačí mi a co jsem nově od své 72leté tetičky dostala tip na domácí barvení obočí, nevím, proč mě to dřív nenapadlo, je to levný, je to hned a je to super! Pak stačí fakt jen gelem uhladit. S řasenkou to mám stejně, žlutá je prostě fakt dobrá a rozdíl od Diora jsem nezaznamenala, krom ceny ;-). Balzám vlastně není balzám, mé dva červené beru spíš jako vonící a chutného pigmenty, to je fakt, taky pod ně musím nejdřív mazat, ale ráda je mám. No, v péči si to všechno vynahrazuju ;-), líbí se mi názor, že čím lepší pečující, tím méně třeba dekorativní a jakýchkoli korekcí.

      Vymazat
    3. já tedy obočí barvit nepotřebuji, takže jsem vlastně spokojená jen s gelem a minimem barvy. ale Benefit se mnohem snadněji používal, má lepší kartáček a obočí dal do formy během jediné přičísnutí. kdežto s alverde na to musím tak jako myslet a dávat pozor. Benefit mi navíc líp držel. ale jeho cena je velmi zlá a rychle se to spotřebuje... jinak já taky mnohem raději utrácím za péči, a úplně nevím, jestli vůbec mám doma pět levných pečujících věcí, co používám.

      Vymazat
    4. Jo :-), to by byla asi Tarika, pleťová voda, balzám na rty a komponenty k výrobě "bahýnka". Občas nějaká maska, i když teď zrovna takovou nemám doma, našla by se.

      Vymazat
  4. Kritiku na Ecotools jsem četla na blogu u Martiny Fraňkové. No, nevím, zrovna ten stippling, co tu máš, mě velmi zaujal. Na pudrové produkty nemám ráda štětce velikosti malého králíka typu Mufe, spíš menší. Navíc větší štětec = větší plýtvání produktem. Carol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, tam jsem to vlastně asi četla. na pudrování mi taky vyhovují spíš menší štětce, které můžu lépe kontrolovat. jako mám od Ecotools i nějakou sadu na oči a ta mi přijde tak zhruba průměrná, ale jejich štětce na tvář mám opravdu ráda. tento stippling, flat top, zkosený na makeup i stippling, co vypadá jako holící štětka. moje snad nejpoužívanější štětce.

      Vymazat
  5. Kate rtěnky mám ráda, ale ty matovky od Mabelline...no ♥
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...