pátek 19. února 2016

Spotřebováno: Oskia, S5, Lancome, Nuxe, Havlík a henna

Můžu na sebe být dost pyšná, v lednu jsem skoro nic nenakoupila. Kusů deset a na peníze to bylo taky málo. No prostě šikovná. Navíc ... odlakovače jsem potřebovala. A taková menší perlička, v DM drogérii koupíte malé balení odlakovače ebelin za 39,90 a velké balení toho samého odlakovače za 39,90. Tak tomu se říká objemová sleva! No a odlakovač jsem potřebovala taky proto, že moje nové laky od Illamasqua jsou úplně boží. Chci si je lakovat pořád znovu a znovu. Kupovala jsem je na Asosu se slevou a přidala jsem k nim i jednu rtěnku Kate od Rimmelu. Krém na ruce je LE essence, na ty já mám prostě slabost. No a hennu jsem taky potřebovala a jednu jsem hned spotřebovala. Však říkám... já si v lednu skoro ani nic nekoupila.

Pokud jde o spotřebu, tak jsem spotřebovala celkem 20 velkých kusů, což mi dává deset do mínusu konečné bilance. No a k tomu devět pytlíčků, nic moc extrémně zajímavého, takže si probereme jen ty zapamatovatelné.


Rainbow Henna Dark Brown
Při nanášení jsem docela nadávala. Až moc hrubě namleté. Nepřilnulo to k vlasům, opadávalo mi to, nechtělo to na vlasech držet. No bordel to udělalo hrozný. Ale druhý den ráno se mi ta barva opravdu zalíbila. Možná až moc tmavá, ale moc pěkně studená. Navíc na rozdíl od nedávného pokusu s Five Fives hennou to nic neobarvilo. Dokonce i na ručníku, do kterého jsem si utřela zrovna nabarvené vlasy, nezůstaly skoro žádné skvrny, jen trošku hnědé šmouhy. Po pár dnech mi tedy barva přišla až moc tmavá, nebyla jsem si jistá, jestli je tohle to pravé. Ale musím říct, že teď po čtvrtém umytí a asi třech týdnech nošení se mi to líbí. Barva už není tmavá, je spíš hnědá (tak středně), s klasickými hennovými odlesky, ale pořád je docela dostudena, červená se ukáže až při určitých úhlech dopadu světla. Takže za mě vlastně spokojenost a novému balení bych se nebránila. Ještě mám doma tuto hennu ve světlém odstínu, tak uvidíme.


Oskia Renaissance 360
Jako jo, bylo to fajn. Ale zdá se to jenom mně, nebo prostě je to fakt? Jakýkoliv kyselinový krém mi přijde k pleti úplně nadbytečný v okamžiku, kdy dvakrát denně používáte kyselinové tonikum (Pixi - v mém případě). Takže já můžu akorát tak říct, že to pěkně vonělo, mělo to dobrou konzistenci, rychle se to vstřebalo a ten obal byl úplně super. Ale mračivku mi to nevymazalo, pleť to sice vyhladilo, ale ta byla hladká už před tím díky Pixi... A pokud bych měla doporučit krém od Oskia, tak doporučím radši Bedtime Beauty Boost, který je prostě boží.

S5 Illuminate Serum
Došlo mi už asi před měsícem a každým dnem si uvědomuji, že mi chybí. Jo, mělo to trošku pomalý nástup a asi měsíc po začátku používání mi přišlo, že to nic nedělá. Ale pak to najednou dělat začalo. Pomalu, postupně, ale svědomitě a upřeně. Prostě ty mrchy tmavé skvrny mizely. No a pak mi S5 došlo a skvrny přestaly mizet. A prostě tam pořád jsou. Potřebuji nové bělící sérum. A jsem úplně blbá, že jsem si tohle neobjednala rovnou další a že jsem si koupila něco nového (a levnějšího). No uvidíme, třeba se za půl roku k S5 zase vrátím.

Lancôme Advanced Génifique Youth Activation Concentrate
Zas jako nechci se nějak extrémně vymezovat proti... ale proč je v tom tolik silikonů? Jinak to neudělalo nic. Alespoň já si nevšimla, ale vyhlazuje to pěkně, hezky se to nanáší, vykouzlí to hebkou a jemnou tvářičku... jen ty dlouhodobé účinky jsem nezaznamenala. Oba vzorky jsem používala postupně a vydržely mi asi měsíc, možná i víc.


Nuxe Reve de Miel
Aneb můj nejoblíbenější noční balzám na rty. Nevím, co víc k tomu dodat. Tohle je prostě geniální záležitost a rozhodně si zaslouží svůj status celosvětově snad nejoblíbenějšího a nejlepšího balzámu na rty. Trošku matlavá konzistence, mírně nepřírodní složení, ale pak si to namažete na rty a aaach. A pak se ráno probudíte a ještě jedno velké aaach nejspíš ze sebe dostanete. Rozhodně myslím, že se s Nuxem nevidíme u mě doma naposledy. A to, co jsem postavila před měsícem k posteli na večerní mazání pusy, se Nuxovi neblíží ani ke kotníkům. (Therapi Honey Skincare Lip Balm)

Havlíkova přírodní apoteka Havlíkův přírodní zázrak
A víte co? On to možná zázrak není, ale zase mě to ani ničím neštvalo, navíc to namazalo fakt pěkně. A tak vůbec bych se plnému balení nebránila. Jen si tedy nejsem jistá, jestli to není až moc základní výbava, přeci jenom mám raději něco sofistikovanějšího. Navíc je to tak základní, že tohle zvládne kdekterý balzám (noční pleťový), ať už třeba BioAroma nebo ten Emptage Island Beauty, co používám zrovna teď. No a pro sofistikovanější verzi zase raději příště sáhnu po Decleoru, hned jak se mi naskytne ta příležitost, že budu potřebovat nový noční krém a doma nebudou zásoby. V komentářích mi právě Havlíka kdosi doporučil, že funguje na černé tečky, proto jsem taky tento vzorek načala. Ale to se tedy nepotvrdilo, alespoň u mě ne. Na druhé stranu mě to ale ani ničím nenaštvalo, takže po nepodařené ranní čistící masce si tímto u mě Havlík docela vylepšil image.


Tak to byl takový skromný leden. Zatím to vypadá, že únor bude na nákupy rozhodně bohatší a zajímavější, ale ve spotřebě to snad bude za měsíc ještě skromnější. 

12 komentářů:

  1. Balzám Nuxe bych chtěla vyzkoušet, stejně jako jejich olej;)

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by zajímal odstín té Kate rtěnky. Díky, Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Havlíka mám celkom rada. Mám od nich jeden krém a síce nie je pod makeup, ako nočný mi vyhovuje.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem moc zvědavá na světlejší henu, kadeřnice barví už pár let do zrz, možná by se mi líbilo zkusit to a nebýt závislá na její návštěvě, jen mám obavu z výběru tmavoplavo-rezavé přírodně vyhlížející a případného návratu k barvě, kdyby byl pokus neúspěšný.. Oskia se mi líbí moc, ale ceny ještě horší, než ty drahé, co používám jindy :-). Máš pocit, že jsou fakt řádově lepší než třeba ten, co používáš teď? A všimla jsem si trendů modrých olejů v ultradrahé přírodní kosmetice - on ten vratič vypadá fakt nádherně (ale o jeho přínosu v kosmetice nevím tedy nic), zvlášť v něčem baleném jako Blue cocoon, Luna (a ty jejich dvoubarevné Sundey Riley oleje!) nebo Herbivore maska apod. Mé tyhle blbiny taky děsně bavěj, jen nemam na to, nechat se oblbnout jen zajímavý vzezřením, i když je to kráaaasa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo mě ty modré věci asi nelákají. May jsem měla vzorek (asi týden až dva používání) a nějak mě to neoslovilo. Decleor mi přišel lepší a to jakože o dost. Sunday Riley mě asi taky neláká. ale nedávno jsem narazila na Mahalo Care a ten jejich modrý bych chtěla moc zkusit, ovšem cena + poštovné + dph = tak asi nic. Oskia je opravdu dobrá, i když jak co. maska skvělá, čistící gel na to nejsem asi moc cílovka, Get up and Glow zbytečnost, Bedtime Beauty Boost skvělý. přirovnala bych ho k Decleoru, ale je to levnější a není to tak mastné. jinak regeneruje a opravdu tak jako ozdravuje. no a henna světlá je problém. ale ta správná kombinace senny, henny a indiga vypadá pěkně. no uvidíme, jak takto.

      Vymazat
    2. Já Decleór také měla a zatím ho nic úplně nenahradilo, ale měla jsem nějaký obyčejnější tip, než ty. Dodělávám střídavě BioAroma, ale zas je to jen jde z několika tipů a věřím, že každý je jiný - mám s mandarinkou na suchou pleť, což jsem nevybrala úplně nejšťastněji. Teď ho mám spíš do dekoltu a obličej olejuju. Dalšímu testování

      Vymazat
    3. ... zdar! :-D

      Vymazat
    4. nojo, ten decleor asi nic nepřekoná.

      Vymazat
  5. Tak ráda bych si barvila vlasy jen přírodní barvou,ale četla jsem,že pravá Henna je jen červená.Můžu se zeptat na složení hnědé Henny? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hodně záleží na přesných poměrech, hnědá henna je většinou henna + indigo, světlá hnědá henna je většinou směs henna + indigo + senna (+ amla a třeba i další). no a čím víc henny, tím červenější. čím víc indiga, tím tmavší a tím rychleji se to vymyje. čím víc senny, tím míň to barví.

      Vymazat
  6. pixi glow je moj sen na odskusanie
    galantosfun

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...