úterý 25. října 2016

Drahý tělový krém? Ano! Ne?

No jo, tak to je otázka do pranice. Bývaly doby, kdy jsem byla lakomá vůbec si koupit třeba tělový krém za stovku. Fakt ne. Jsem se prostě nemazala. Já to ani nijak nepotřebovala a nakupování tělové kosmetiky mě nebavilo. Vlastně ani dneska mi to nic moc neříká, třeba absolutně nechápu důvod, proč má někdo v koupelně víc než jeden sprchový gel. Ani ten jeden úplně nechápu, zrovna teď nemám sprchový gel ani jeden, dneska jsem se musela oholit obyčejným mýdlem a taky jsem to přežila, že ano. Tak takový nějaký přístup jsem měla i k tělovým krémům a všeobecně k mazání celého těla.


Pak jsem ale otěhotněla. A strije jsem ve svém životě nechtěla. Stačí mi ty, co mám na nohách, protože jsem rychle vyrostla. Další jsem nepotřebovala. Takže jsem se ponořila do tajemství masážních olejíčků pro těhotné. Odtama byl jen kousek k různým máslům a dalším mazadlům. Narazila jsem na Lush a jejich tuhé oleje... a vykoupila celý sklad. Úplně jsem se v tom vyžívala a mazala se dvakrát denně. Třikrát denně. Nakupovala jsem těhotná másla všude. V drogérii, v lékárně, v parfumérii, na netu. Všude prostě a neměla jsem limit. No a od té doby mi to zůstalo.

Nebo jako zůstalo je silný pojem. Ono s tím malým miminem a hned pak s tím dalším jsem neměla moc čas se mazat a absolutně jsem neměla čas někde nakupovat drahá mazátka. Ale postupně pomalu se mi to vrátilo. TBS, parfumérka, šlehaná pravá bambucká, oleje, míchané i jednodruhové, suché i mastné, prostě všechno. Aby to vonělo. Aby to pokožku zesametnilo. Aby se to dobře roztíralo. A hlavně aby to vonělo. Tolik asi chci po tělovém mazání. A asi na to nemám cenový limit. Klidně si koupím i tělové máslo za tisícovku, když mi to voní. Na druhou stranu nejsem ale ani snobka ... a já prostě ty podzimní a zimní limitky od alverde chci! A ulovím je i letos. Paradoxní trošku je, že se pořád tak úplně mazat nepotřebuji. Já se tak nějak mažu, protože chci. Takže tohle berte v úvahu, až si budete podle mých rad nakupovat něco dražšího. Ono to možná pokožce skoro nic nedělá a jen já to nepoznala?

No ale teď už bez dlouhých keců... jaká mám tedy drahá tělová mazání právě na stolku u postele?


Lyonsleaf Body Butter * koupila jsem na lyonsleaf.co.uk
Tohle je tak malinkatý vzoreček, že jeho účinky nedokážu úplně posoudit. Ale něco zvládnu. Nádherně to voní. Jako ty další věci, co jsem v Lyonsleaf objednala, mi přijdou dost propadák, ale tohle tak krásně voní. Nedokážu vůni popsat, teď jsem do toho tady strčila nos a nedokážu to popsat, fakt ne. Jen prostě vím, že to stálo za to a že si k tomu chci čichnout znovu. Výjimečná je i textura, která se dost odlišuje od mastných přírodních másel. Tohle je dokonale hebké, krémové, máslové, hedvábné a jemné. Je mírně mastné, ale vsakuje se v pohodě.

Weleda Zklidňující tělové mléko * dostala jsem z biooo.cz
Toto tělové mléko z dětské zklidňující řady je skoro až geniální. Ono má jakoby hutnou a hustou konzistenci. Ale celkem rychle se vstřebává, občas jsem se s ním namazala i v létě a nepřišlo mi na pokožce nějak přehnaně těžké. Úplně úžasně voní. Jako tak klidně, trošku jak spící miminko. A vůně je docela dlouho z pokožky i cítit. Hlavně je tedy cítit, že jste se něčím namazali. I druhý den ráno, možná trošku i druhý den odpoledne. Je to hutná nálož, která je na pokožce opravdu hodně příjemná. Že uklidňuje, nedokážu posoudit, nemám citlivou ani podrážděnou kůži. Stojí přes čtyři stovky, takže bych ho určitě nezařadila mezi levnou tělovku, ale podle mě se to docela vyplatí.

Yves Rocher Tradition de Hammam krém * koupené v YR obchodě
Tohle máslo jsem koupila jen proto, že mám ráda Tradition de Hammam řadu. Protože krásně voní. No a máslo voní úplně jinak než celý zbytek řady. Podraz prostě. Navíc tento krém voní tak uměle chemicky ovocno květinově. Je to silná vůně a v plné koncentraci dost nepříjemná. Naštěstí po namazání se zjemní, odlehčí, není tak intenzivní a jsem si na ni tak zvykla, že mi docela i voní. A z pokožky voní i druhý den. To je plus. Velmi dobrá je konzistence, i když to YR prodávají jako máslo, tak toto je luxusní tělový krém. Naprosto bez potíží se roztírá, okamžitě se vsakuje, ale přitom té pokožce i něco málo dá, rozhodně to není žádný slabý čajíček. Takže nakonec jsme došli s krémem ke vzájemné shodě, respektujeme se a máme se rádi.


Roger & Gallet Precious Replenishing Balm * koupené na escentual.com
Tohle je konečně pořádné máslo. Husté, hutné, výživné. A samozřejmě voňavé a luxusní. Konzistencí mi trošku připomíná TBS másla, vlastně je to skoro to samé. Dobře se roztírá, rychle se vsakuje, hodně dobře hydratuje a vyživuje, pokožka je jemná i druhý den ráno, intenzivně voní a je cítit i z kůže. Navíc má naprosto úžasné ňuňací balení, přirovnala bych ho k L’Occitane tělovým máslům, jak měli snad předminulý rok takovou tu rádoby africkou limitku se šroubovacími víčky, tak tohle je přesně to samé. A navíc to tak krásně voní. Jak sladké exotické ovoce.

MOR Hand and Body Lotion Snow Gardenia * koupené na feelunique.com
Pokud jsem o něčem v předchozím textu napsala, že to voní... na to rychle zapomeňte. MOR totiž voní. To je naprostá esence vůně. A věřím tomu, že to nebude pro každého. Snad všechno, co jsem kdy od MOR měla, vonělo tak nějak zvláštně. Taková ta intenzivní, těžká, exotická, erotická až bordelová vůně. Co k tomu dodat, to jsem prostě já. Jak kdybyste do obyčejné květinové vůně přilili trošku nějakého parfému od Thierry Muglera a k tomu přidali Givenchy Ange ou Demon a špricli na to kadidlo a něco takových těch levných parfémů za pár šupek, co koupíte na souku v Dubaji. Tak přesně tak to voní. Těžce, orientálně, ale zároveň květinově a sladce. Až moc sladce. No a jinak? Jinak je to luxusní tělový krém, balení s pumpičkou, konzistence lehká ale výživná, dobře se roztírá, rychle se vsakuje. Chci toho doma litry od všech variant, co existují.


Když na to tak koukám, tak jasně... Garnier za stovku to není. Ale zas taková drahota to taky není. Klidně bych si to všechno koupila znovu. I když to nepotřebuji. Ale chtěla bych se ještě zeptat? Jakou máte finanční hranici pro tělový krém nebo máslo? A jak drahé je už moc drahé u tělové kosmetiky?

Lyonsleaf - Weleda - Yves Rocher - Roger&Gallet - MOR

8 komentářů:

  1. Já jsem mazací člověk :) Většinou dávám za týden 3 procedury - 1x něco krémového/máslového, 1x olej a 1x samoopalovátko. Hezky se u toho namasíruju a to moje kůže miluje :) Hranici jsem si žádnou nestanovila, moje marnivost nemá meze... ale věci, co mám doma nebo chci se cenově pohybují od pár stovek, kolem tisícovky, určitě nemám nic dražšího než za 2k.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já se mažu skoro každý den, ale když se delší dobu nenamažu, tak vlastně nepoznám rozdíl. se mažu každý den, protože můžu a mám doma litry krémů a másel. myslím, že dražší než 2k jsem taky nikdy nic nekoupila, maximálně kolem té tisícovky...

      Vymazat
  2. 20 evri moj limit. Mazem sa od kedy som objavila kozmeticky svet,t.j. od 1990 roku ��. V case tehotenstva som pouzivala len oleje, mazala jak blazniva, lebo strie. Strie sa nevytvorili, vytvoril sa odpor k mazaniu. Chvalabohu, presiel, takze mazem dalej. V poslednom case kupujem dookola alverde telove maslo pre tehotne, tusim so zlezom. Miesam s olejom, co je poruke. Ale tych 20 eur je skratka limit, spotrebujem toho vela, tak mi je luto davat viac.
    PS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem už určitě dala víc než 20 éček. jinak to těhotenské máslo od alverde taky vždycky chci, projdu kolem něj v drogérii, prohlídnu si ho a pokaždé si říkám, že až mi dojdou tělová másla, tak si koupím tohle. ještě k tomu nedošlo.

      Vymazat
  3. Já se mažu většinou spíš proto, že se tím chci navonět, málokdy na sobě snesu toaletku, natož parfém. Takže vůně je podmínka, taky přívětivé složení. Většinou to je Lush, Weleda, teď Korres. TBS mi voněla právě jen nějaká jedna z té africké řady asi, ale zdála se mi drahá (na TBS), moc tam nechodím, protože mi vůně většinou nesedí, z téhož důvodu už nekupuju másla Alverde, všechny mají stejný základ "vůně" a už mi to roky leze krkem. Limit asi kolem pětistovky, víc bych dala jen opravdu du za něco, co by mi suplování i celodenní vůni. Nejvíc mě zaujal asi R&G a Lyonsleaf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. R&G je skvělý. má stejnou konzistenci jako TBS, ale mnohem lepší vůni. jinak Lushem jsem se tady kdysi mazala a ten taky voní skvěle... si od něj musím zase někdy něco pořídit.

      Vymazat
  4. Ja tom mám dosť podobne ako ty. Nikdy som nebola fanúšik telových krémov, masiel a pod. Ale odkedy som tehotná, mažem každý deň a baví ma to. Aktuálne u mňa vedie najviac
    telové mlieko na suchú pokožku s karité od Yves Rocher, má úžasnú vôňu, ktorá mi sadla. Ale pre Alverde limitky si tiež skočím a celkovo mi tých masiel, olejčekov a krémov na telo akosi pribúda. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alverde limitky jsem nakonec sehnala všechny a já jsem spokojená. hlavně ten karamel mi voní jako punč s hruškovým džusem a troškou rumu... za mě fajn.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...