úterý 14. března 2017

Collalloc - ten další kolagen

* dostala jsem k recenzi od collalloc.cz

Že jsem dostala k recenzi Inca Kolagen, co je profláklý na telefonogramu horem dolem, to přece už víte.  A že se mnou nic moc neudělal, jsem se asi taky zmínila. Prostě smůla. Ale dostala jsem nabídku i na levnější alternativu, tak mi došla poštou... a já se ztratila v záplavě růžové.

Ono abych řekla pravdu, tak balení se mi líbí o hodně víc než u Inca. Možná je té růžové až moc, ale mně se líbí hlavně vysouvací balení a se samotnými pytlíky se mi i lépe manipulovalo. Další rozdíl vidím v používání. Samotný prášek se trošku hůře rozpouští oproti Inca, alespoň mi to tak přišlo, na druhou stranu, když tomu dáte čas, tak se rozpustí kompletně, což u Inca mi třeba i po půl hodině pořád ve vodě často plavaly cucky.

Stejně jako u Inca i tady něco málo chuti cítím, ale nevadí mi to. Vlastně ještě jinak, mi to až chutnalo. Jsem sypala Collalloc do vody a často pila ještě nerozpuštěný. Ono to totiž nechalo ve vodě jakoby krystalky, co se teprve začaly rozpouštět. No a pokud jsem to vypila v tomto okamžiku, tak ty krystalky se daly pokousat a tak pěkně křupkaly. A chutnalo mi to. To je asi jen tak na okraj, stejně každého zajímá, jak to fungovalo.



Stejně jako Inca i Collalloc jsem dostala na měsíc používání, tak stále zůstává otázkou, jestli by se mnou něco udělalo delší používání. Tentokrát jsem ovšem už byla připravená, že nejspíš si ničeho nevšimnu... a taky že nic. Když to vezmeme popořadě jako s Inca, tak klouby jsou u mě v pohodě, změna nenastala žádná. Vlasy a nehty mám taky dobré sama od sebe, změna nenastala. Celulitidu nemám, takže tam to hodnotit taky nebudu. 

Otázkou je, jestli to náhodou přece jenom nepomohlo na pleť. Od začátku roku se mi opravdu hodně zlepšuje pleť. Není to ještě úplně ideální, hlavně mám celkem nerovný tón pleti, navíc když málo spím, tak se na mně začíná docela výrazně ukazovat můj věk. Ale pupínky se mi skoro nedělají, většinou tak tři za týden a to je množství, které jsem měla naposledy snad jako těhotná. Přijde mi, že i černé tečky na čele mi ubyly, i když na tvářích se mi pořád občas nějaká udělá. Na druhou stranu si myslím, že za to můžou spíš některé produkty z péče, které konečně přináší ovoce. Takže nedokážu úplně spolehlivě říct, že pěknou pleť mám díky kolagenu. Ale nedokážu ani říct, že zrovna kolagen měl účinek na pleť nulový, protože pleť se mi opravdu během čtyř týdnů braní docela zlepšovala... a to se taky počítá.

Je tady ale jedna oblast, kde jsem to fakt pečlivě sledovala, kde je možné naprosto vyloučit účinek kosmetiky a kde jsem si od kolagenu slibovala hodně a ještě víc.




Aneb je tady to moje rozbité koleno. Jako kdo vymyslel to, že na velké slávy se chodí slušně oblečený, tedy pro holky jsou přijatelné tak akorát lodičky, a pak se ta sláva chodí zapít a v Praze jsou ty kostky obzvláště vypečené... no spadla jsem no. Jako deset let mi bylo už dávno, ale stejně jsem chodila loni na podzim s rozbitým kolenem. A jizva se mě fakt drží, jsem si myslela, že do Vánoc to bude pryč a nebylo. Takže v tomto směru se na mně mohl kolagen opravdu vyřádit.

No a já vám tedy nevím. Pokud pomineme to, že jsem pokaždé fotila za jiného světla, a proto má moje noha pokaždé jiný odstín bílé, tak tam nějakou výraznou změnu prostě nevidím. Nebo nějakou tam vidím, ale žádný zázrak to není, mi přijde, že to je tak zhruba změna, která by nastala po měsíci přirozeně... takže asi tak. Jako jo, ta poslední noha vypadá nejlíp, ale myslím si, že to je spíš světlem. Každopádně jizva se mnou pořád je a pořád docela viditelná. Bojím se, že ani do léta se jí nezbavím. Ale tak co už, jsou i horší věci, třeba jí v létě pořídím sourozence na levé noze.

Fotky jsou v následujícím sledu: vlevo nahoře před (navíc i se slušivou modřinou, jak jsem spadla v lednu na ledu) - vpravo nahoře po asi 10 dnech - vlevo dole asi tak po 18 dnech - vpravo dole po 26 dnech od začátku kolagenové kúry, takže vlastně u konce.


Tak nevím no, pro mě to asi tyhle kolageny moc nejsou...

5 komentářů:

  1. Myslím, že ho skúsim hneď ako vypotrebujem niektorý doplnok výživy. Moje zhodnotenie Inca Collagenu: prvý mesiac každý deň jeden sáčok do vody pri raňajkách, smrdí ako ryby, nejaká pachuť tam tiež je. Prvé asi 3 týždne úplne žiaden účinok, koleno bolelo stále rovnako. Potom to zrazu prestalo, po vypotrebovaní balenia som plánovala mať jeden sáčok obdeň, ale bolesť sa zas vrátila takže znovu dávka každý deň a nič nebolelo. Cez víkend som mala posledný sáčok, zatiaľ sa bolesť nevracia, avšak občas cítim slabé bolesti aj v členkoch a oboch kolenách, akoby pulzovanie, možno si navykli na kolagén tak, že nechcú byť bez neho? Tiež ma občas bolí ľavé zápästie, ale ktovie či som si ho niekde neudrela (také veci si nepamätám, nie je na to čas). Kolagén určite budem brať znovu, zrejme tento ružový - tá cena Inca Collagenu je naozaj pálka, na to, že je to mesačné balenie. Na pleti som si žiaden účinok nevšimla, ostatné problémy nemám. Možno modriny sa hojili o niečo rýchlejšie, ale inak nič. Stále je to však super pokrok a dúfam, že účinky budú dlhodobé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, když mě vlastně teď nic nebolí. já to i věřím, že na klouby a tak je kolagen super... ale fakt s tímto problém nemám, takže tohle bohužel opravdu nemůžu ověřit. asi počkám pár let a pak kolagen vyzkouším ještě někdy.

      Vymazat
  2. Tak to vysouvací balení je určitě lepší než u Inca, ale zkus jej používat trošku dýl než jedno balení, rozdíl nemusíš pocítit po měsíci ale klidně po roce, je to jen o tom jak se to tvé tělo s tím vypořádá :). Já teda sama za sebe mám Inca Col. ráda.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sám výrobce udává, že maximální účinek má produkt po měsíci používání. opravdu nevidím důvod, proč do sebe sypat doplňky za stovky korun celý rok, abychom mohla konstatovat, že to nic nedělá. (navíc se dá i polemizovat, že měsíc inca + měsíc collalloc = dva měsíce a to by se už nějaký ten účinek projevit mohl)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...