neděle 14. května 2017

Právě teď: pleťové masky

Známe se? Takže víme, že jsem maskový závislák? Si nedokážu představit, že bych nepoužívala masky. Jako jo, občas jsem unavená a najdu si čas třeba jen jednou za tři dny. Nebo jsem někde daleko a vynechám celý týden, ale trpím u toho strašně. Prostě bez pořádné masky není pořádné pleti. Nebo tak nějak.

Od té doby, co jsem naposledy shrnula své oblíbené pleťové masky, už uteklo spousta vody, takže je na čase si to znovu zrekapitulovat. Navíc se mi od dob toho článku dost změnily potřeby pleti a sahám po úplně jiných maskách. Nových! Lepších? Ale pojďme nejdřív navázat na ten poslední článek, ten se jmenoval 10 nejlepších pleťových masek. A asi jo, byly to nejlepší masky, co mám ve výběru dnes asi není výrazně lepší, ale stačí mi to a mojí pleti to právě teď vyhovuje. Minulé masky, těch 10 nej, bych dneska rozdělila do několika skupin:
  • ty, co jsou fakt super, mám je stále doma, někdy v novém balení, ale momentálně je skoro nepoužívám, protože to nepotřebuji, pupínky se mi nedělají (May Lindstrom Problem Solver, Tarika, Elemental Herbology Facial Detox, Evolve Light Perfect AHA Maska)
  • ty, které jsem dopoužívala a opravdu bych je chtěla jednou vlastnit znovu, ale zatím nic nekupuji, protože mám masek doma víc než přehnaně (Aromatherapy Associates Overnight Repair Mask, REN Flash Rinse 1 Minute Facial)
  • ty, co zbyly, postupně mi došly a byly nahrazeny jinými
U posledním článku péče o pleť jsem masky navíc vynechala, protože se mi nechtělo s nimi tahat z koupelny. Teď jsem se tedy překonala, takže masky mojí koupelny jsou právě tyto:

(odkazy vedou na obchody, kde jsem koupila já, občas i s affiliate linkem)


Azélique Age Defining Activated Charcoal & Clay Mask (iHerb)
Ona to asi není úplně nejlepší čistící maska. Problem Solver ji asi předčí, jak čisticími tak i peelingovými schopnostmi. Ale je neuvěřitelně fajn. Jednoduše se používá, nemusí se míchat s vodou. Snadno se nanáší, je to hned rozetřené. Docela rychle usychá, tak za dvacet minut je hotovo. Ale zároveň nevysušuje a nedráždí. Má v sobě malá zrníčka, co poslouží jako peeling. A navíc úžasně voní a je to černé. Má to i docela fajn složení a v akci mě to stálo jen asi deset dolarů.  Jediné, co bych vytkla, že když ji nechám na obličeji dlouho (hodinu a více), tak zrníčka se úplně přilepí na obličej a jde to špatně umýt.

Sukin Detoxifying Clay Masque Super Greens (MyPure)
Tohle byl takový impulzivní nákup, ale rozhodně nelituji. Maska je jemná, hodně jemná. Možná by mě zklamala, kdybych měla opravdu problematickou pleť. Na Tariku a Problem Solver to v čištění prostě nemá. Ale protože tohle není zrovna můj problém, tak dokážu ocenit velmi jemnou konzistenci (trošku mi to připomíná jemnost Lulu&Boo zelené masky, kterou vlastně v mém domácím portfoliu masek nahradila). Taky to, že absolutně nevysušuje, jde snadno nanést a velmi snadno i umýt. Na obličeji je příjemná, v rámci možností vyčistí a hlavně nedráždí, spíš zklidňuje.


Bravura London Salicylic Acid (Bravura London)
Myslím, že jedním z hlavních faktorů, proč mi stačí i slabší čisticí masky, je tento chemický peeling. Dávám ho vždycky hned po odlíčení a umytí pleti, nechám asi deset minut působit, vím, že instrukce říkají něco jiného, ale nevadí mi to, nesmývám ho, ale hned nanáším čisticí masky, nejlépe s obsahem jílu. A výsledkem je čistá, hebká, jemná a navíc i zklidněná pleť.


V dalším setu jen rychle zrekapitulujeme masky, co ráda používám, ale už mi dochází. Většinou mám v balení tak na jedno až dvě použití. Navíc tyto masky si většinou vysloužily i svou vlastní recenzi, takže není třeba se v tom nějak přehnaně hrabat.


Jeffrey James Botanicals The Mask Whipped Raspberry Mud Mask (recenze) (iHerb)
Neskutečně lehká, voňavá a velmi příjemná maska. S obsahem AHA a jílu, takže opravdu čistí. Když jsem ji otevřela, tak jsem tedy byla trošku zklamaná, opravdu jsem si myslela, že si kupuji jílovou masku bez kyselin, nevím, na co jsem při nákupu myslela. Ale svou texturou a vůní a vlastně i účinky mě maska nakonec přesvědčila, že to byl dobrý nákup. Bude se mi stýskat.

Mille Ulivi Revitalizing Mask (biooo.cz)
Od této masky jsem vůbec nic nečekala a přiznávám se, že jsem vzorky tenkrát otevírala s obavami, protože glycerin. Zbytečně, je to fajn. Maska viditelně do druhého dne regeneruje, hydratuje, obnovuje, rozjasňuje. Má příjemnou krémovou texturu a ovocně voní. Až nakonec mě vzorky nejen mile překvapily, ale i přesvědčily, že plné balení se u mě doma neztratí. Já jsem ho tedy dostala, ale opravdu ráda jsem ho používala. Na druhou stranu musím ale říct, že pokud bych si měla koupit nové balení, tak asi raději sáhnu po Aromatherapy Associates, která sice stojí ještě o kousek víc, ale má mnohem lepší složení a i větší účinky. Ale na BIOOO mají i vzorky, tak můžete vyzkoušet, třeba vás to přesvědčí víc než mě.

May Lindstrom Honey Mud (recenze) (Cult Beauty)
Honey Mud jsem tady nedávno pomluvila a jako... je to prostě tak. Bude se mi po vůni i konzistenci stýskat. Ale ty nulové účinky a přehnaná cenovka mi fakt chybět nebudou. Dokonce jsem si schovávala jeden vzorek, že ho použiji jako terapii, až mi dojde plné balení... ale nakonec jsem i vzorek darovala, protože mně to fakt vůbec nic nedělá.


Manuka Doctor 10+ Bio Active Manuka Honey (iHerb)
Honey Mud jsem si mohla bez problémů darovat, protože účinky na mně nemá žádné a čistý manuka med je prostě lepší. I ten mi ovšem pomalu dochází, bez něj si ale svůj život představit nedokážu. Pokud jde o med, tak ho používám jako masku většinou jen čistý, občas ho smíchám s práškem (lékořicovým, tanaka, matcha, jíl, neem...). A med jako masku miluji. Rozjasňuje, regeneruje, obnovuje, sjednocuje, čistí a bojuje proti pupínkům. Snadno se používá, lehce se umývá. Stačí i obyčejný med, ale ten manuka je ještě o kousek lepší. A taky o dost dražší, protože jsem škrt, tak si kupuji tu nejnižší kvalitu. I tak jsem spokojená. Občas mě ale napadne, co by třeba se mnou udělalo například varianta se silou 20 a více...


Tímto se dostáváme k poslední skupině pleťových masek. A to ty nejnovější, které se právě chystám otevřít a používat.


Nature Republic Blackhead Brake Sebum Control Pack Peel Off (eBay, ale vůbec netuším u koho)
Tuhle Nature Republic jsem už používala, ale odložila jsem ji, protože mám pocit, že toho dělá fakt málo. Maska byla součástí sady proti černým tečkám, kde bylo tonikum pro otevření pórů (to bylo úžasné), sérum pro uzavření a proti ucpávání pórů (takový průměr) a tahle maska. Ta je taky silně průměrná, navíc nemám ráda slupovací masky. Ale už se mi to doma válí věčnost, tak než to vyhodím, jsem si řekla, že to ještě párkrát vyzkouším.

Queen Helen Avocado & Grapefruit Masque (iHerb)
Tohle byl dost impulzivní nákup za minimum peněz, tak uvidíme. Ale je pravda, že si od toho moc neslibuji. Takže je asi jenom dobře, že toho mám doma tak velké balení?

Balance Me Radiance Face Mask (Balance Me)
Myslím, že malé balení masky jsem dostala v rámci jakési vzorkové akce, sama bych po ní nikdy nesáhla. Ale maska má opravdu dobré ohlasy a slyšela jsem o ní jen samé superlativy, tak vyzkoušíme uvidíme.

Laidbare Pore Minimiser Facial Masque (LoveLula beauty box)
Já nemám Laidbare moc ráda, takže sama bych po masce opět nikdy nesáhla. Ale přišla mi v beauty boxu, co jsem si koupila na vánoce, tak přece to nevyhodím. A dám jí šanci. Naštěstí to vypadá jako malé balení, tak třeba se s tím ani nebudu moc dlouho trávit. A možná se s tím nebudu trápit vůbec a bude to boží?

Azélique - Sukin 
Jeffrey James Botanicals - Mille Ulivi - May Lindstrom

Nature Republic - Queen Helene - Balance Me - Laidbare

A jaká je vaše momentální oblíbená maska? 

Protože inspirace na skvělou pleťovou masku není nikdy dost.

8 komentářů:

  1. Já momentálně používám litokomplex, není to přímo maska, ale pleť je po ní lepší, už jsem ho měla v minulosti 2x a vždycky se k němu zase ráda vrátím. Perfektní masky má Pure Fiji, ale se dají koupit jenom ve 2 e-shopech. Jeden má poštovné za 160 a druhý naprosto ignoruje platící zákazníky a zboží skladem odesílá na zásilkovnu až týden od objednávky :D Takže pak nevím, který si mám vybrat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžu si pomoct, ale litokomplex mi přijde jak sekta. vím, že je to možná předsudek, ale tím jak se před pár lety prezentovali... si je prostě pamatuji a je to sekta! na pure fiji se podívám, ty mám hodně ráda. díky z tip.

      Vymazat
    2. Já je teda před 3 lety potkala jen na veletrhu a přišli mi v pohodě. O žádné další divné prezentaci nic nevím, četla jsem o nich asi jen u 2 blogerek. :D Co se týče produktu samotného, tak je dobrej, jinak bych si ho opakovaně nekupovala, vždycky dá pleť dokupy, když začne nebýt zrovna kamarádka. Akorát je důležité dodržovat návod a opravdu to tam nechat jen těch pár desítek sekund a nemazat se po použití hned, ale tak za půl-hodinu. Pleť je po tom taková vyhlazená a jemná, že si toho všimla i moje kosmetička.
      U té pure fiji jsem měla tyto 2 masky a obě byly moc fajn, až mě to překvapilo.
      http://www.purefiji.cz/cs/produkty/pece-o-oblicej/cistici-maska-ibiskova/
      http://www.purefiji.cz/cs/produkty/pece-o-oblicej/exfoliacni-maska-z-enzymu-papaji-a-ananasu/

      Vymazat
  2. ja mam momentalne niod flavonoide mud - brutalne ma stipe, nemozem ju vobec pouzivat,stipat zacala nedavno, v zaciatkoch bez problemov. klasicka cistiaca maska, asi poslem dalej. dalej mam niod myrh este daco v nazve, cistiaca a vypinacia, dobra, vysledky vidim, niod mstic must, ta je uzasna na stiahnutie porov, potom mam tariku, niet co dodat, zeleny il, tiez niet co dodat, potom filorga- maskopeeling, bublinkujuca vraj oxido daco, sice brni to sraandovne, ale na zadok som z nej nepadla, potom tam mam od hadka ta ranna, ako fajn, ale cisty med je ovelA lepsi, praskova cokoladova, chutne vonia, inak neviem, neurazi, nenadchne, dalej dve od khadi, tie milujem, mam ruzu a santaove drevo, mala som aj pomaranc.

    a potom take dIY ako nimbovy prasok, lekoricovy prasok...
    dosla mi dr.alkaitis, ta bola fajn, odacite som dala dalej, zacala ma stipat. snad este nejake vzorkove balenia by sa nasli.
    maskovala som niekedy kazdy den, teraz tk 3x do tyzdna.
    PS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neem a lékořice prášky jsou bezva, ranního hádka jsem ráda neměla a spotřebovala jsem to s odporem. jinak čokoládovou práškovou mám doma taky a vůbec nepoužívám, protože špiní vanu.

      Vymazat
  3. Laidbare masku mám a to je naprostá bomba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak už jsem vyzkoušela a mi to přijde spíš jak průměrný peeling než jako maska. ale tak uvidíme, kam se to vyvine.

      Vymazat
    2. Já měla Laidbare taky a nic moc nedělala, oproti jílům slabota. Ale hezky voněla.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...