neděle 8. dubna 2018

Péče o pleť večer - 4 varianty

V poslední době jsem se i já dopracovala k systému střídání péče o pleť. Vždycky jsem byla spíš zastáncem pravidelnosti, prostě každý večer to samé, střídat opatrně a rozhodně to nějak neroztáčet. V poslední době ale střídám. Sice ne produkty, na to si stále netroufám, třeba zrovna minulý týden jsem si zastřídala trošku vzorky a teď mám na levé tváři semeniště černých teček a nevím, z čeho to mám. Takže produkty spíš střídám opatrně a promyšleně. Ale výrazně střídám množství produktů, které ten daný večer použiji.

Aby bylo jasno, tak před všemi různými kroky péče samozřejmě praktikuji toto: odlíčit - omýt gelem a Foreem - maska dle výběru, nebo taky bez masky. A pak už vrstvím tu péči podle toho, jak se na to cítím. Ve všech případech také používám oční krém.



4 produkty pro večer, kdy jdu ven


Kdy to používám? Ne moc často, prostě když se večer odlíčím, ale přitom se chci pak znova namalovat, protože jdu ještě ven. (a to fakt není moc často, vedu dost nudný noční život) Vlastně občas do téhle kombinace někam vmáčknu retinoly a je to moje normální večerní péče, to když chci rychlovku.

Co je třeba? Hydratační tonikum - olej - vodu - hydratační esence - vyhlazující krém.

Jak a proč? Základem je v tomto případě rychlost a hlavně hydratace. Protože jsem prostě unavená a stejně se mi večer ani nikam nechce, pleť je taková zašedlá, tak potřebujeme trošku nakopnout. Kdybych měla čas, tak bych ještě dala kyselinovou masku, ale ten čas až tak spíš není. Takže odlíčit a umýt a pak už tonizuji. Vzhledem k tomu, že předpokládám, že se vrátím normálně domů, budu se ještě jednou odličovat a mazat, tak nedávám aktivní látky. Tonikum volím spíš hydratační, momentálně Acwell s pendrekem. Pak už následuje olej s vodou, používám už asi měsíc Mádara Superseed a máme se docela rádi. Na olej další tonikum, úplně ideálně nám to šlo s Trilogy, ale když není, tak beru za vděk i těmi šneky od Cosrx. Nakonec pak dávám Kosmea krém, který normálně používám spíš ráno, ale večer je taky super, hlavně jemně vyhlazuje pleť a opticky ji napíná. Protože je večer, tak můžu normálně vynechat opalovací krém, takže po těchto 4 produktech se hned maluji.



6 produktů pro pracovní dny

Kdy to používám? Když večer přijdu pozdě domů a chci jít brzy spát, protože ráno zase brzy vstávám. V praxi na tuhle variantu přijde řada tak dvakrát až pětkrát týdně, jak se to sejde, občas vynechám poslední dva kroky a vystačím si vlastně jen s oleji.

Co je třeba? Kyselinové tonikum - (kyselinové sérum) - vitamin C - 30 minut pauza - retinoly - olej - voda - šnečí esence - hutnější krém.

Jak a proč? Základem pro takové večery je použít co nejvíce produktů a aktivních látek, ale zároveň minimalizovat časovou náročnost. První základní látkou je kyselinové tonikum (ByWishtrend Mandelic Acid), které občas ještě vrstvím dále s kyselinovým sérem (The Ordinary Lactic Acid 10%). Hned pak následuje céčkové sérum, záleží tedy na druhu céčka, ale teď mám prostě ascorbic acid (ByWishtrend), takže dávám s kyselinami kvůli pH a čekám asi půl hodiny, než pokračuji. Pak už dávám retinolový skalen (The Ordinary), nechám chvíli vsáknout a vrstvím přírodní olej (Mádara). Přemáznu šnečí esencí, pomáhá oleji se vsáknout. A namažu Azélique krém, který je docela hutný, takže ještě přestříkám vodou a pomalu jdu spát.



10 produktů pro maxi péči

Kdy to používám? Když mám večer čas. Zas jako si nemysleme, že to je namazané hned. Ono když se k tomu přidají všechny doporučované časy, tak to chvilku trvá. Ale když jsem doma, začnu třeba v pět a opravdu mi nedělá problém se následující snad tři hodiny jít každou půl hodinu do koupelny namazat.

Co je třeba? BHA sérum - 30 min - kyselinové tonikum - kyselinové sérum - 30 min - vitamin C - 30 min - retinoly - pauza - olej - medová ampule - olej - šnečí esence - hutný krém.

Jak a proč? Velmi důležitý je začátek. Je totiž doporučováno BHA nechat asi půl hodiny působit, než na něj něco namažete. To aby se mu nenarušilo pH. Pak to samé se doporučuje s AHA. Céčko (askorbová) má to samé doporučení. A retinoly se naopak doporučuje dávat na spíše neutrální pH pokožky, protože se pak nejspíš o kousek lépe vstřebávají. Takže si to spočítejte sami, že je v tom je víc čekání než mazání. Pak už většinou na sebe kombinuji různé oleje, většinou dva s ampulemi, tonikem, krémem. No nějak to prostě nakombinuji, trvá mi to celou věčnost a pak jdu spát.



A jeden důležitý produkt pro extra péči

Kdy to používám? Kdy jsem opravdu unavená, je vidět na pleti dehydratace, ale zároveň mám na to čas.

Co je třeba? Všechno to, co před tím, a k tomu platýnková maska. A paradoxně doporučím, čím víc glycerinu, tím asi lépe.

Jak a proč? Začínám kombinací aktivních látek. No jasně, mi řeknete, že aktivní látky jsou přece v platýnkové masce... tak si tomu věřte dál. Takže začínám aktivními látky, podle nálady, určitě AHA tonikum, céčkové sérum, retinoly, občas přidám i ty BHA. Pak následuje olej s vodou. Ten je hodně důležitý, protože pomáhá glycerinu s hydratací. Po oleji klidně dám ještě hutný krém a na tohle všechno si lupnu platýnkovou masku, nechám působit, jak se mi zachce, zbytek vklepu do pleti a jdu spát. Hlavní kouzlo v tomto případě spočívá v glycerinovém základu esence z platýnka. Glycerin totiž funguje trošku jako bariéra. Na jedné straně drží na pleti všechen ten olej s vodou a s aktivními látkami, na druhé straně nepustí nic dalšího k pleti. Je to jako, když si namažete ruce hutným krémem a ruce si dáte do rukavic na celou noc. Taky se probudíte s hebkou pokožkou na rukou. No a stejně tak funguje platýnková maska na všech mých možných vrstvách. Pomáhá udržovat hydrataci, zlepšuje regeneraci a vyhlazuje pleť. 

13 komentářů:

  1. Pane jo, je toho dost, ale určitě to pomáhá a to je hlavní. :-) Pleť si zaslouží trošku hýčkat za to, jak ji pořád týráme. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Super, parádní návod, to jsem potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den ještě jednou, již jsme spolu mluvily mailem :),díky za parádní tipy a návody, už si tu pomalu dávám dokupy produkty,ale pořád nemůžu přijít na hydratační tonikum (chápu to tak, že ho na sebe špíchnu rukama), máte prosím tip, jaké pořídit (stejně budu objednávat v zahraničí, tady se to snad ani nevyskytuje?). Děkuji moc, K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně od Hanky utkvěl hlavně a především tip na Trilogy - Hydra-Tone Softening Lotion.

      Vymazat
    2. přesně tak, hydratační tonikum na sebe dávám normálně rukama. trilogy bylo fakt skvělé, měla bych si ho znovu pořídit. vlastně mě ani jiné, které bych si chtěla pořídit opakovaně nenapadá. teď zkouším různé lotion/skin/essence z asijské kosmetiky, ale zatím mě tedy nic nezaujalo na tolik, abych to doporučila. taky jsem nedávno používala vzorky od mille ulivi (mají v biooo.cz) a docela mi přišly fajn. tak všeobecně bych doporučila něco s obsahem pečujících hydratačních látek, takže aloe, hyaluron, glycerin.

      Vymazat
    3. A co Hada Labo? Baleni vypada sice trochu nudne ale dela, co slibuje. Funguje skvele. Vrele doporucuju. Mam toner a milk a moje dehydrovana plet si vrni blahem..;-)

      Vymazat
    4. za mě ne. měla jsem dvě varianty. obyčejnou a asi bělící? ucpávalo mi to póry, což by asi nevadilo, dost se mi změnila od té doby pleť a teď už mě jen tak něco neucpe. ale hlavně mi přišlo, že to nic nedělalo. jako účinky podobné jako cosrx, asi úplně na nic to není, ale zase to ani není něco, z čeho bych se tetelila blahem.

      Vymazat
    5. Holky díky, Trilogy už je na cestě, přihodila jsem k němu sukin olej a mám Mádaru oční krém grátis, prostě šetřit se musí žejo :)) A ještě bych měla jeden dotaz, asi to nepatří uplně do diskuze, ale tak zkusim: začala jsem používat céčko (předtím jen klasika micelárka,krém)a teda začaly se mi dělat kvanta takových těch pupínků malých, co jsou vidět hlavně proti světlu :D, jestli víte, co myslím. Může jít o čístící efekt? Já tak nějak čekala spíše třeba velké boláky, ale ne toto...tak nevím, zda vytrvat, nebo vysadit. Jinak žádnou reakci nemám, kůži citlivou také ne...babo raď...

      Vymazat
    6. týjo, tak s tím zkušenost nemám, takže nevím. jako asi to může být čištění, ale spíš ne... a není to podráždění? zkusila bych céčka ubrat a přidávat postupně.

      Vymazat
    7. No, nemám tedy zkušenost, ale jako podráždění to nepůsobí, jsou to normálně pupínky, které se dají vymáčknout :) a aplikace mne neštípe, nepálí, pleť není červená, fakt uplně v pohodě. No, tak asi vysadim, hodim obličej do normálu, pak nasadim a uvidim. Každopádně díky!

      Vymazat
    8. tak pak nevím... jedině ubrat a uvidí se, co se stane.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...