neděle 10. června 2018

Péče o pleť - červen a před tím

V předchozím článku o péči jsem si vlastně jen postěžovala, co mi nevyhovovalo a na co si teď dávám pozor. Ale vůbec jsme si nepověděli nic o tom, co mi dělá dobře. Nebo alespoň o tom, co zrovna používám. Mám totiž takový menší problém... do ničeho ve své momentální péči nejsem nijak extrémně zamilovaná. A pokud ano, tak to stejně došlo/dojde.

Pojďme ale nejdřív shrnout momentální stav pleti. Na začátku tohoto roku se mi neskutečně zlepšila pleť. Tak moc, že se mi třeba dva týdny neudělal ani jeden pupínek, pak teda jeden na bradě a pak zase spoustu dní moc. Pak se to někdy asi v březnu začalo kazit, kazilo se to i v dubnu, ale já chtěla zpátky svou únorovou pleť. Což se mi víceméně podařilo až teď. Ještě to není stoprocentní, ale víceméně je to klidně na promenádu bez makeupu.

Tak trošku paradoxně si nemyslím, že by to bylo nějakým zázračným produktem. Dala jsem si totiž dvě menší předsevzetí. Chtěla bych letos v létě hodně omezit péči o pleť. A taky chci nejdřív nakoupit jakýkoliv produkt na pleť až na podzim. A kdyby mi to třeba nákupně ujelo až na Black Friday v listopadu... tak se taky nikdo zlobit nebude. Takže ten nový zázračný produkt se ke mně stejně nemá jak a kudy dostat, jedině ze zásob ve skříni... a tam bych to moc neviděla, tak jsou spíš ležáky. Zatím se mi ale docela daří nenakupovat, hodně tomu napomáhá fakt, že jsem si zakázala převádět peníze na PayPal. No ale zároveň mi hodně věcí dochází. Třeba tonika mám ještě do zásoby, ale takový retinol došel a nový není, stejně tak céčko dochází a nové doma nemám. Tak uvidíme, jak se s tímto poperu, bez retinolu asi vydržím, ale bez céčka to nedám. To si asi nějaké pořídím.

Takže jakou mám momentálně péči o pleť?



Ráno se umývám gelem s céčkem od InstaNaturals. Jako asi to není nijak špatné, ničím výjimečné sice taky ne, ale nevadí mi a tak hezky spolu koexistujeme bez problémů. Jako toner mám stále Acwell s lékořicí. Myslela jsem si, že už jsem ke konci, tak jsem začala hledat (a kupovat) nové tonery na ráno už někdy v dubnu, ale Acwell mi pořád drží a vypadá to, že spolu ještě zůstaneme tak dva měsíce. Což mi ale vlastně nevadí, protože on je docela fajn.

Po Acwell dávám céčkové sérum Purito, které jsem si ale přejmenovala na hyaluronové sérum, protože to céčko v tom stejně nic nedělá. Na to pak dávám mix šneků od Cosrx (který mi zrovna včera došel, takže nově už bez šneků) + tři kapky The Ordinary reseratrolu + tři kapky boosteru od Balea, oranžový a modrý střídám, ono je to stejně jedno, protože nic nedělají, ale na pleti jsou příjemné. Líbí se mi ten mokrý hydratační pocit na pleti, který mi tato kombinace dá tak na pět minut každé ráno. Na to pak mažu většinou nějaký vzorek krému, často rovnou opalovací krém a makeup/BB. Momentálně mám vzorek krému s arganovým olejem, který voní dost jako pánská kolínská, ale na pleti je příjemný. Opalovací krém dávám buďto Sulwhasoo, UNT, nebo Eucerin.




Večer se odličuji zbytky Astridu oleje a taky alverde limitkovým gelem. Obojí už tak jako mele z posledního, ale odličovače mám snad ještě tři další schované ve skříni, takže už aby to došlo. Pak umývám Foreem a Andalou Naturals mandarinkovým gelem, který mi vyhovuje a navíc voní jako mandarinkový džus. Většinou dám ještě nějakou masku, často krémovou hydratační, občas čisticí, občas kyseliny od Bravura.

Jako kyselinové tonikum mám ještě pořád mandlové od By Wishtrend, ale už opravdu jen malinko, déle než dva dny mi už nevydrží, pak plánuji používat Vichy. Jinak čas od času používám ještě kyselinu salicylovou od The Ordinary, většinou jako první, ještě před AHA tonikem. Pak dávám olej s retinoly. Měla jsem Ordinary, ale došlo, takže jsem doma našla vzoreček Sarah Chapman, tak uvidíme, jak nám to spolu půjde. Po retinolech dost často dávám platýnkovou masku, kterých jsem si za poslední dva měsíce nakoupila hromady. Nechám tak dvacet minut, ještě chvilku vsáknout, pak mažu Mádara olej. A přes to často ještě nějaký vzorek krému, co jsem našla doma. Občas přes to dám ještě Weledu Skin Food, kterou chci prostě spotřebovat. Úplně nakonec pak spací masku od Sulwhasoo, které jsem si nakoupila vzorky a docela mi vyhovuje, přes noc dost viditelně regeneruje a hydratuje.


A na co jsme to ještě zapomněli? No na oční krémy. Ty momentálně střídám dva, ráno a večer. Reviva je na ráno, je hodně lehká, okamžitě se vstřebávám a dávám toho docela hodně. Lehce hydratuje a nedělá ani problémy pod makeupem. Na večer pak používám hutnější balzám DNA, který je dost mastný a opravdu balzámovitý. Obojí mi vyhovuje, ale zase na zadek jsem si ani z jednoho nevšimla.

Tak nějak jsem se dostala do zvláštního stádia péče o pleť. Spousta věcí mi během následujícího měsíce dojde a mně se tak nějak ani nechce nakupovat cokoliv do zásoby. Taky jsem si to ještě na další skoro tři měsíce zakázala... a taky chci spotřebovat hodně vzorků, co jsem za poslední leta nasyslila. Tak uvidíme, jak dlouho mi toto vydrží a jak se to bude pleti líbit.

5 komentářů:

  1. aaaa, tak konečně vidím na Tvym blogu značku InstaNatural. Máš toho víc od nich? Já jsem v nějakym poblouznění objednala 2 séra (retinol a céčko) a ještě jeden krém. A jako úplně odvařená z toho nejsem (hlavně z retinolu a z toho krému), céčko je v pohodě, má to i výsledky, ale podle recenzí na iherbu jsem čekala do rána nový obličej. Jinak držím pěsti se spotřebováváním, jsem teď ve stejný fázi. Minimálně mám zákaz nákupu masek a sér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám toho od instanaturals doma ještě dost. tento gel mě moc nezaujal takový průměr. céčkové sérum jsem už spotřebovala, taky mě nezaujalo, spíš zklamalo, protože vůbec nic nedělá. no a zbytek se uvidí, mám ještě krém s céčkem, opalovací krém a tonikum.

      Vymazat
    2. krém mám retinol+vit A no a nechává mastný film, že ho umývám i ráno po večerním mazání. Ale na zimu doufám bude lepší.

      Vymazat
  2. Myslíš, že nějak závisí na pořadí třeba u retinolu? Já ho obvykle dávám až na konec. Jakože vpodvečer odlíčím, dočistím, někdy kyseliny, maska, pak hydratace s olejem a až před spaním dám ještě retinolovou spací masku nebo klasicky The Ordinary emulzi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, tak to je otázka. já dávám retinol co nejdřív, protože je to aktivní látka a chci ji v pleti co nejvíc a co nejhloubš. oproti tomu třeba hydratační krém nebo olej stačí, když bude na povrchu, protože tam přesně je ta hydratace a mastnota potřeba. takže retinoly dávám hned po toniku. rozhodně před hyaluronem, před oleji a před krémem. kdybych měla céčko, tak to bych dávala na kyselinové tonikum ještě před retinoly.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...