pátek 12. října 2018

Péče o pleť ŘÍJEN 2018

Na úvod bych ráda poznamenala dvě věci, naprosto k věci. Jsem v posledním týdnu dostala pár dotazů, co si myslím o konci Deciemu a The Ordinary. Tak já si myslím, že to zatím není tak žhavé, jak se to dělá. A taky si myslím, že mi to je asi jedno. Jako jo, chtěla bych od nich vyzkoušet ještě pár věcí, ale tak kolem a kolem... právě teď mám od Deciemu v koupelně 3 věci. Jedna z nich mě štve, nic nedělá, je zbytečná, ale pořád to používám, protože čekám na godota a pořád nic. Druhá mě štve obalem a spotřebuji ji, obsahem není tak špatná, ale rozhodně jsou pro mě někde tam venku lepší a přijatelnější a levnější varianty. No a třetí věc mám docela ráda, ale asi se bez ní obejdu. Tak tolik asi ke konci Deciemu.

Za druhé si pak můžete všimnout, že nastala taková menší invaze jiné značky. UNT. Kdysi jsem ho používala docela hodně a některé věci byly geniální, používali třeba AHA a BHA kyseliny v kosmetice, v toniku i séru, dřív než to vůbec bylo cool. A bylo to hodně cool a fungovalo to. Momentálně jsem naprosto na větvi z bělicího tonika, což jsem naznačila už v minulém článku. A myslím, že si ještě něco dalšího pořídím. Každopádně mám pocit, že asijská kosmetika všeobecně v posledních několika letech opravdu na sobě zapracovala. Že mně to The Ordinary snad nakonec ani chybět nebude. Jako jasně, jestli to bude ještě možné, tak si příští týden po výplatě možná objednám. Jestli na mě do příští středy někde něco zbude, protože dřív na to asi nebudu mít čas.


Jsem v poslední době líná. Což jste si možná všimli podle frekvence článků tady na blogu a projevuje se to i ráno v koupelně. Momentálně nejčastěji používám ráno: mycí krém Niod (pořád nesnáším to balení) - tonikum UNT (bez toho ani ránu) - hyaluron Derma E (co si říká sérum s céčkem, jen prostě necéčkuje) - hydratační krém Decleor - opalovací krém InstaNaturals. Když mám náladu, přidám protistárnoucí The Ordinary. Občas přidávám ještě kyselinové tonikum, ale to je fakt tak maximálně jednou týdně, většinou o víkendu nebo během home office, když vím, že zůstanu doma, protože sluníčko i teď v říjnu pořád docela pálí. Jo a taky jsem našla doma Lanolips ten čistý, tak ho teď mažu, protože mám suchou pusu a prasklý koutek a lanolin mi opravdu dost pomáhá. Lepší než Nuxe.

Co bych tak ještě dodala? Nekupujte si nic od InstaNaturals. Ono to teoreticky vypadá krásně, složení nádherné, slibované účinky ohromující. Zklame vás to. Bude to bolet. Koupíte si toho hodně, protože v tom uvidíte své sny o krásné pleti, uvidíte v tom tu čistou přírodu, budete čekat hodně. Nekupujte to.  Ke konkrétním výrobkům blíže někdy v článku, co mám rozepsaný, ale prostě nekupujte to.


I večer jsem občas líná. A už se mi i stalo, že prostě odlíčit, tonikum, olej a nazdar. Většinou ale večer používám: odličuji černou Omorovicza (existují levnější a lepší odličovače) - umývám UNT s Foreem (šlo by to) - tonizuji Cosrx BHA (bez toho ani ránu) - Alpha Lipoic Acid od The Ordinary s HadaLabo hyaluronem (už abych to spotřebovala) - variace na olej - krém.

Občas přidávám Idéalia Peeling od Vichy. A jako není to špatné. Pokud máte rádi glykolovou AHA a chcete to koupit v kamenné prodejně, tak za tohle klidně jo. Mně glykolová úplně nevyhovuje každý den, takže používám třeba obden, konzistencí je to spíš tekutý gel, ale nelepí a na pleti mi je Vichy příjemné. A ta lahvička je fakt hezká.

Z olejů prostě stále miluji SkinRescue. To je geniální věc. A jo, retinolová emulze od The Ordinary je asi lepší, ale tohle dost šlape na paty. Říkala jsem to v tom článku před týdnem a říkám to znovu, asi na tom něco bude. Jinak oleje Woodenspoon nemám ráda, uživatelsky jsou na tom prostě nízko. Dokonce ten hutnější antiage jsem začala dávat do vlasů, protože se mi ani nechce se s tím patlat na pleť, tak nepříjemné mi to je. A ten Xhekpon krém není špatný, ale nic výjimečného. 

Používám samozřejmě i masky, ale nechtělo se mi to fotit, je to pořád to samé na stejno. Prostě Problem Solver, peelingy Bravura, Azélique, zelený peeling Acure,. Jo a pravidelně používám platýnkové masky, pořád mě to baví, ale naštěstí se teď docela krotím v jejich nakupování.

6 komentářů:

  1. ja som teda od the ordinary vyskusala celkom dve veci kyselinu salycilovu ktora bola mega uzasna a potom niancinamid (teraz fakt dufam ze som to napisala spravne) po ktorom som si isla rozskrabat tvar napriek tomu ze v inych kremoch mi ako zlozka neprekaza :D rozhodne mi teda ale ta salycilova kyselina bude chybat lebo to je absolutny lifesaver :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. salicylová je pro mě lepší od cosrx, vadilo mi, že TO pění a navíc o dost víc vysušovala. niacinamide od TO mě taky osypalo, jedna z mála věcí od nich, co jsem ani nespotřebovala a po týdnu používání jsem věnovala nové mamince.

      Vymazat
    2. Cosrx lepší newž Bravura? Ta byla tvoje oblíbená, ne?

      Vymazat
    3. a tak obojí se používá jinak. bravura dávám tak jednou týdně, jako peeling před maskou. cosrx pak každý den večer jako první tonikum. kdybych si měla vybrat jen jedno, tak lepší cosrx.

      Vymazat
  2. Pripadny koniec The Ordinary asi prezijem v dusevnom zdravi. Mala som 3 veci, u jednej som nepostrehla ucinky, druha je uzivatelsky totalne neprivetiva a z tretej som sa nehorazne vyhadzala ako uz davno nie.
    Zato UNT, to je o inom. Som si prednedavnom kupila par veci a som fakt pozitivne prekvapena.
    Budem musiet tuto znacku este viac preskumat.
    Derma E bola o nicom, som rada, ze uz je prec. A Vichy peeling je OK, kupila som si kvoli peknej flaske:-D
    Tesim sa na clanok o InstaNaturals. Chcela som od nich asi vsetko, ale vzdy sa naslo nieco dolezitejsie a potom ma to nejako preslo.
    Lucc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že jsme se tak pěkně shodly. UNT je fakt super, Derma E taky zatím víceméně všechno o ničem. InstaNaturals bude, mám doma ještě jeden krém, co ho musím nejdřív vyzkoušet... ale řekla bych, že do konce roku to bude.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...