středa 2. ledna 2019

Spotřebováno: Avéne, Alpha-H, Sulwhasoo a včelička

Tak máme za sebou adventní blogondář, máme za sebou Vánoce a přežírání na Silvestra, takže je na čase se vrátit do reality a normálního života. Já třeba jdu dneska po dvou týdnech do práce. Trošku se bojím, že mě to bude bolet... protože se nám za ty dva týdny volna doma dost posunul biorytmus, běžně chodíme spát v jednu a vstáváme v jedenáct. Závidím svým dětem, že ještě dneska mají jeden den spánku, zatímco já vstávala standardně o půl páté. (No dobře v pět, po opakovaném zamáčknutí budíku.)

Ale vraťme se ke spotřebované rekapitulaci. Tahle je za listopad. V listopadu mě plně udeřila vlna zimních limitek, hlavně od alverde, a to se nakupovalo úplně samo. Dobrou zprávou je, že zrovna mazání na tělo mi doma začínalo docházet. Špatná zpráva je, že pod vlivem této skutečnosti jsem toho nakoupila tolik, že se snad mám čím mazat do konce roku. A to jsem si chtěla koupit mazání jen tak pro radost třeba v L’Occitane nebo The Body Shop. No a teď si tedy rozhodně nepotřebuji koupit další mazání, což mě trošku mrzí.

V nákupech tam pak můžete vidět panickou objednávku na The Ordinary, když ohlásili, že končí, beztak nekončí... Taky tam je takový menší nákupní záchvat v Lidlu a jasně, že něco málo i iHerb. To je vše. Celkem to bylo 37 kusů a k tomu 7 platýnkových masek.

No a spotřebovala jsem dokonce 9 platýnkových masek, 28 plných kusů a 7 vzorků. Bohužel spotřeba byla neskutečně nudná, prostě nějaká ta mazadla, nic výjimečného, takže do dnešního výběru se dostalo jen minimum produktů, které by stály za řeč.






Avéne Cicalfate je moje taková stálice. Tak moc stálá, že občas mi ani nedojde, jak moc na to spoléhám a jak moc mám tento krém ráda, dokud mi to nedojde. Teď mi došel v listopadu a já si ani nekoupila nový, protože už mi přišel okoukaný, tak k čemu to kupovat. No a zrovna včera jsem sáhla na jeho místo na poličce, že se tím namažu... a nic, nebyl. Stýská se mi, chybí mi, musím si pořídit nový. A k čemu to je? Je to skvělé na podrážděnou pleť, na regeneraci, na obnovu a na hojení. Lokálně i na celý obličej, tohle v koupelně brzy potřebuji znovu.

Alpha-H Liquid Gold Smoothing And Perfecting Mask byla prostě průměrná. Na to, jak moc tato značka dostává různých hajpů a kdoví čeho, tak prostě nic moc. Navíc mi na obličeji i trošku štípala, ale účinky tomu neodpovídaly. Ani si snad nebudu hledat cenu, protože si myslím, že to nebude úplně pro šetřílky.

Sulwhasoo First Care Activating Serum EX pořád nedokážu asi plně pochopit. Jako v Asii si na těchto first treatment esencích, tonerech, lotionech, sérech a bůhvíčeho dost zakládají. Ale já pořád nevím. Mělo by to zvyšovat totiž působení aktivních složek vší další kosmetiky, kterou na sebe namažete potom. Ale já to úplně nevidím. Zatím. No koupila jsem si víc těchto minilahviček, tak tomu dám ještě chvíli šanci a uvidíme, ale zatím je to pro mě spíš zklamání, protože ty zázraky tam nevidím.


Kyselinová foot mask se včeličkou Bioaoua byla prostě špatná. Chápu, byl to náhodný levný noname nákup na eBay, ale stejně jsem od toho alespoň nějaký výkon čekala. Nestalo se ovšem nic. Absolutně vůbec nic. Fakt ne. Ani jedna šupinka a suchá tvrdá kůžička se mi neoloupala. Což mě tedy dost zklamalo.


No a to je vše. Jsem říkala, že nic zajímavého...

13 komentářů:

  1. Co se týče first esencí tak mám Benton Fermentation Essence. Úplně jsem neměla představu, co by to mělo dělat. Chvilku mi trvalo než jsem to zařadila do péče, ale ve finále mi přijde, že to trošku sjednocuje a projasňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže to s ní mám ještě vydržet a pozorovat jo? jen mi tedy přijde, že zrovna na sjednocení a projasnění používám spoustu dalších látek, takže tohle je asi zbytečné... no nevím, ještě jsem si neudělala konečný názor.

      Vymazat
    2. no výsledky jsou dost nenápadný, žádný vystřelení na měsíc. Bohužel.

      Vymazat
  2. Tyjo, kde jsi sehnala tu alverde limitku tymián a mandarinka? Já po ní všude koukala a nenašla. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi někde v brně úplně náhodou, myslím, že v kampusu. ale teď už asi nebude.

      Vymazat
  3. Jakou má Sulwhasoo parfemaci? Měla jsem ginseng serum. Nebylo to špatné, Su:m37 mě přišlo lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. parfemace je bylinková. jako nevadí mi, ale ani bych po ní s nadšením nesáhla.

      Vymazat
  4. Krasne vyhypovane veci. Ja si na sebe jen tak neco neplacnu, soustredim se na eko bio kosmetiku. Jojo ale ted, ted se nehnu ani na krok od Calcia pantotenika od lekarny. Mam hnusnou rymu a s hlavou v hrnci s vincentkou si libuju, ze si na tu pakici kuzi na nose muzu placnout trochu ropy ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ? jinak mě ta eko bio kosmetika asi tak nějak přešla a mám raději účinnou kosmetiku. to všechny možné eko bio hypy často nejsou.

      Vymazat
    2. Ne ja se jen smeju jak si to hlidam a pak stejne nedam dopustit na oavedcenou chemickou klasiku. Jinak na účinnou kosmetiku sem se tu naucila, adoptovala jsem retinoly a kyselinu salycilovou :)

      Vymazat
    3. aha. mi to tak přijde docela časté. mám třeba kamarádku, co taky chce používat eco bio, ale když na to přijde, tak vlastně na problémy s pokožkou, ekzémy a tak, jí nejllíp pomáhají bariérové krémy z lékárny na bázi parafínu.

      Vymazat
  5. Masky z Aliexpress od Bioaqua mám velice ráda, měla jsem nějakou s Aloe vera a ještě další a za mě to jsou top masky. :) Každý to má hold asi jinak, no :)

    OdpovědětVymazat
  6. Plátýnkové masky mě nějak nechytly... Ale za to doporučení pěny od Balea (se nemůžu rozhodnout, jak to vlastně skloňovat, takže neskloňuju) jsem hodně vděčná. Ona je s tím taková sranda. A ještě to něco dělá... A hezky voní... Asi toho potřebuju vagón. Metra. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...