pátek 21. prosince 2018

Levně a účinně: tělové krémy a másla, aneb čím jsem se letos mazala

Takže ten drahý a oblíbený tělový krém jsem vám už ukázala. Zas ale pořád mi ta zlatá jabka pod barákem nerostou, takže samozřejmě se tím předraženým máslem nemažu pořád, spíš si ho tak jako dávkuji za odměnu každou neděli, Takže teď se pojďme podívat na spolehlivé mazaly, co mě letos mazaly. (#špatnápoezie)

Pokud jde o každodenní mazání, tak mám na to docela hodně požadavků. Zaprvé mě to nesmí otravovat. Musí se to namazat hned a nemělo by se to roztírat donekonečna. Což bohužel je často slabá stránka třeba alverde mlík i másel, takže některé z nich mě dost štvou. Stejně si je ale většinou koupím znovu. Dalším požadavkem totiž je, že by to nemělo stát víc než dvě stovky. No a naposledy by to třeba mohlo i nějak hezky vonět. Na účinky úplně náročná nejsem, nemám vyloženě suchou nebo jinak problematickou pokožku, takže mi stačí prostě průměrné mazání. Jo a vlastně ještě upřednostňuji přírodní složení, ale zas na něm ani úplně netrvám.


Cien Honeymelon Body Butter

Tohoto tělového másla je opravdu kopec a koupíte ho za stovku v Lidlu. Kupuji si ho celkem pravidelně asi jednou za rok, už jsem měla variantu snad kakaové máslo, mango a teď tento melounový. Pokud jde o parfemaci, tak mi nepřijde, že by to vonělo nějak výrazně, takže vlastně mi je nakonec jedno, kterou variantu mám doma. Jako jo, při mazání to voní a je to příjemně cítit, ale zas žádná z těch vůní není nijak extrémně výjimečná, že bych po ní toužila stále znovu a znovu.

Máslo si kupuji hlavně proto, že stojí tak nějak stovku a je ho opravdu hodně, navíc na pokožce je mi opravdu příjemné, lehce se roztírá, vlastně se hned vsakuje a navíc ho na kůži cítím nějakou dobu, i ráno si připadám jako namazaná. Celkově je toto velmi příjemná varianta tělového másla, které je dostupné, levné a navíc odvede svou práci bez nějakých trapných kompromisů.



Cien Nature Body Butter Tonka Bean & Shea Butter

Nedávno v Lidlu jsem ale narazila ještě na jedno máslo, které říká, že je přírodní. Úplně jsem si od toho moc neslibovala, ale taky to stálo tak stovku a vypadalo to na první pohled sympaticky. A musím uznat, že po rozbalení mě máslo dostalo. Tohle mi totiž naprosto skvěle voní. Voní to totiž tak jako čokoládově pikantně, ani ne jak pravá čokoláda, spíš jako čokoládová pochoutka, či nějaká směska s hřebíčkem a takovým tím teplým kořením, skořice, zázvor nebo perníkové koření, ale nevoní jak toto koření, spíš ten pocit z vůně je stejně teplý a uklidňující.

Bohužel máslo trošku pokulhává ve výkonech. A já tu vůni mám fakt ráda, zamilovala jsem se na první otevření, ale příště si v Lidlu raději koupím tu předchozí variantu. Ono se to totiž fakt špatně rozmazává, musí se to pořádně vmasírovat, jinak zůstávají bílé šmouhy. Navíc mi přijde, že se máslo ani nevsakuje úplně do pokožky, nechává za sebou takový hutnější film, nemám to moc ráda. Možná úplně nějaká suchá a šupinkatá pokožka tohle ocení víc, ale mně přijde, že to na dotek pak i trošku lepí. Ale fajn je, že to z pokožky docela dlouho cítím, takže té vůně si užívám fakt na maximum.



Petal Fresh Restoring Body Butter Honey & Coconut

Tohle máslo jsem už jednou recenzovala. Byla to jiná varianta a milovala jsem ji. Voněla tak ovocně a tak úžasně exoticky, jak dovolená u moře. Tohle voní taky super. Cítím tam mnohem víc med, vlastně mi to voní trošku jako čaj s mlíkem a se spoustou medu, jen si odmyslete ten čaj. Kokos tam vlastně skoro vůbec necítím. Celkově je to taková teplá podzimní vůně, naprosto nekonfliktní a taková uklidňující. Bohužel se ale na pokožce až tak nedrží, to mě docela mrzí.

Konzistencí je toto hutné máslo, ale kouzelné. Na pokožce se totiž promění na lehké mazání, co okamžitě rozmažete, hned se to vsákne a ničemu to nevadí. Pak se to ale promění zase zpátky na hutné máslo, takže pokožka to opravdu pozná, že jste se namazali něčím hutnějším a výživnějším. Momentálně je tohle tak nějak moje nejvíc pečující máslo, tak akorát na zimu a všechnu tu vysušenou pokožku.



Balea Bodyschaum Mousse-to-Oil

I tato pěna se dostala do článku minulý rok jako něco oblíbeného a skvělého. Až jsem litovala, že to byla pouze limitka a že jsem si to nemohla koupit znovu. A tak jsem si to letos pojistila a koupila jsem si jich víc. Na téhle pěně totiž miluji snad úplně všechno. Voní mi to úžasně, baví mě ta pěnová konzistence, která se roztírá jako sen, ale která zároveň není úplně slabý čajíček. Baví mě, že je to hned namazané a navíc je s tím sranda.

No pokud to prostě ještě nemáte, tak byste měli rychle utíkat do nejbližší drogérie a pořídit si svou vlastní. Protože zase je na tom napsané, že limited, takže až se to vyprodá už to tady zase nebude.


alverde Tělová másla limitovaná edice

Honba za limitovanými edicemi tělových másel alverde patří k mé každoroční tradici, je ovšem nutno říct, že v posledních letech je to snad čím dál tím víc snadnější, vypadá to, že v německé centrále si uvědomili, že i trb kdesi na dalekém východě se chce v zimě mazat vánoční limitkou. Takže to napětí, ve které drogérii to ještě mají a kde to ještě nemají, se trošku vytratilo. Ale pořád zůstalo to hezké a voňavé mazání.

Alverde másla tedy bohužel mají trošku slabší okamžiky při mazání a vůbec manipulaci, protože jsou mírně těžší, hutnější a špatně se roztírají. I v tomto se tedy zlepšují, ale stejně by to mohlo být ještě lepší. Na druhou stranu to ale úžasně voní a asi mě to hned tak neomrzí. A to balení je tak malé a roztomilé...


Jinak tedy musím říct, že na takové to běžné každodenní mazání mi většinou vyhovuje alverde, některé varianty se sice hůř mažou, ale cena a dostupnost, stejně tak i složení jsou jasné taháky a alverde u mě vyhrává nad všemi možnými dalšími drogérkově dostupnými krémy.

3 komentáře:

  1. Ja mela z lidlu cien naturals brezovy olej na celulitidu. Nejdriv jsem si nemohla na tu zvlastni sladkou vuni zvyknout, ale pak se mi zacala libit a ty ucinky! Uz jsem ho tam nevidela a je to tak 3 roky co jsem ho kupovala. Jestli jej nekdy budou mit urcite koupim znovu. Penu z dmka jsem drzela nekolikrat v ruce...pri predstave jak to aplikuji jsem to radsi vratila zpet do regalu...no asi ji teda zkusim 😀😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si myslím, že poměr cena k účinkům to v lidlu u kosmetiku vychází hodně dobře. olej jsem neměla, ale tu velkou pikslu krému si klidně někdy koupím zase znovu.

      Vymazat
  2. limitky od Alverde sem si nechala najezit a nelituju :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...