úterý 28. března 2017

Balance Me opalovací krém SPF25

* koupila jsem na balanceme.co.uk

Vím, že ještě není úplně sezóna opalovacích krémů, ale tento krém je spíš takový mimosezónní. Navíc sezóna opalovacích krémů na obličej by měla být celý rok. Takže jdeme na to. Balance Me opalovací krém miluji už druhým rokem a mám doma nové balení. To staré jsem asi před dvěma týdny rozstřihla a vykutala. Tak moc mám ten opalovací krém ráda. Jinak totiž nekutám nikdy nic. Víc toho snad ani psát nemusím. Že jo, že to chce ještě nějaké podrobnosti? Tak jdeme na to.

Balance Me je taková nenápadná značka. Nebo alespoň mně to tak přijde. Bílé funkční obaly, spíš hubenější. Je to sice plast, ale všechno všude správně těsní, nic se neláme a tak. Prostě lepší plast. Jinak značka prošla designovou inovací (a doufám, že pouze designovou) a nová podoba se mi až tak moc nelíbí, tahleta stará mi přišla hezčí. Ale tak nezáleží, co je venku, záleží, co nám krém nabídne vevnitř. A je toho docela hodně.



Věřím tomu, že krém není vhodný pro každého a pro všechny typy pleti. Když si představíte a popíšete opalovací krém s přírodním složením, tak většinou se vám objeví výrazy jako zinek, bělící, hutný, mastný a hlavně bílý. Tak nějak to je i v případě Balance Me, jen trošku moderně upgradováno. Krém třeba na první dobrou bělí. Pokud si ho dáte dostatečné množství, tedy hodně, a jen tak ho máznete, tak máte na obličeji trošku bílý nádech. Je třeba to lépe rozmazat, není to nic dramatického, stačí prostě pořádně mazat, tak dvakrát víc než třeba s nějakým asijským opalovacím gelem. Fakt to není nic závažného ani iritujícího, ale raději vám to tady povím na rovinu.

Další věcí je fakt, že krém je docela hutný. Ne moc, ale rozhodně je hutnější než třeba Steamcream. Nebo cokoliv opalovacího, co jsem vyzkoušela loni z Asie. Zas ale není se čemu divit, protože ten krém má v sobě podtitulek anti-aging. Jakože na starší a na sušší pleť. Na mladší ročníky (nesnáším vás!) a na hladkou jemnou pleť, která nepotřebuje mazat a o vráskám zatím jen četla v časopise (nesnáším vás ještě víc) (jo na vás se dívám!), tak na takovou pleť to asi nebude. Navíc v létě a v horku to nebyl loni tak úplně vhodný krém ani pro mě. Bylo to moc. Neucpával ani nedělal nějakou neplechu, ale nebylo mi to dvakrát příjemné se mazat tak mastně. 

Konzistencí ale to není jen mastný krém. Nejvíc bych ho asi přirovnala k různým zinkovým krémům. Takže krémy na opruzeniny u miminek a taky k Cicalfate. Po nanesení je totiž pokožka skoro až matná, taková jakože drsná na dotek a rozhodně není umaštěná nebo jakoby přehnaně namazaná. Přitom to ale není zinkový krém, když se podíváte na složení, tak minerálním filtrem je Titanium Dioxide. No a když už se díváme na to složení, není to impresivní? Krém je opravdu formulován jako anti-aging, navíc mi přijde, že tímto složením docela pěkně dokáže nahradit i normální hydratační denní krém. Na vodním základě, s kyselinou hyaluronovou, s extrakty, s rostlinnými i esenciálními oleji. Navíc s SPF25, což je pro mě v létě asi málo, ale v zimě mi to fakt vyhovovalo.


No a na pleti? Je to prostě něco úžasného. Tento krém mi totiž přijde jako takové ranní pohlazení. V zimě to zastoupilo nejen SPF, ale navíc i jakože coldcream, tedy ochranu pleti proti mrazu. Na podzim a na jaře mi to zase nahrazuje denní krém, občas denní krém (zrovna Steamcream) mažu, ale občas i vynechám a vím, že díky Balance Me se vlastně nic neděje. Navíc je to až magické, protože i když je krém hutnější a mastnější, než by se tak jako ráno hodilo, tak stejně to je pro mě ideální podklad pod makeup. Možná je to tím, že přeci jen stárnu (všechny vás nesnáším!) a prostě ty lehké konzistence a gelové vcukuletu už nejsou úplně pro mě.

Kdybych to měla shrnout, tak nové balení Balance Me opalovacího krému bych si koupila bez mrknutí oka. Však taky jsem si koupila na začátku roku, když oficiální stránky vyprodávaly staré designy s 30% slevou. A i když v létě se asi poohlédnu spíš v Asii, už mám na cestě jeden s gelovější konzistencí a s SPF50+, tak na podzim se k tomuto novému balení zase vrátím a nejspíš zase koupím další, protože tento krém doma potřebuji mít vždy. Líbí se mi pocit na pleti, líbí se mi složení. Není co řešit.

Ostatně mám pocit, že krém je nejen mým oblíbeným. Často totiž bývá vyprodaný. Já už mám doma třetí tubu a pokaždé jsem před nákupem musela hledat, kde ho koupit, protože jak MyPure, tak Naturisimo, tak i LoveLula byly v tomto ohledu vybrakovaní. A tak jsem nakonec zakotvila u eshopu samotné značky. Sice se platí poštovné, ale dají vám k nákupu vzorečky, můžete si tam koupit i různé miniatury a často bývají různé slevy. Navíc opravdu krásně to balí a pošta je doma do týdne. A přiznám se, že mě dost láká prozkoumat jejich sortiment víc a pořádně do hloubky. Co jsem zatím zkusila (krém na ruce, odličovací balzám, mycí gel), bylo fakt super. I když výjimky se našly, BB za moc nestál, krém na oči byl průměrný, sprchový gel byl prostě sprchový gel a o tom vám prostě báseň nesložím, ale vyložený průser zatím žádný. Což mi připomíná, že mám doma ještě někde malá balení jejich rozjasňující masky a séra pro problematickou pleť, asi je na čase to vytáhnout a pořádně ozkoušet.



11 komentářů:

  1. Tak já budu hledat dál. Sháním nějaký krém na obličej s SPF, ale aby měl konzistenci Steamcreamu, nedělal neplechu na pleti, nebyl mastný ani moc bílý, fungoval a nebyl za tisíce. Snít můžu dál, vím.:) Nikdy jsem nechápala, jak může mít tolik lidí rádo opalovací krémy (teď mluvím obecně) - ta mastná konzistence a zápach není nic pro mě, na obličeji jen tak něco nesnesu (a spíš použiju tónovací krm s SPF nebo BB cream, i když to taky není ideál).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hm, tak tohle určitě není jak steamcream, je to hutnější a mastnější, ale zároveň po vsáknutí jakože sušší. líp to vysvětlit nedokážu. a jinak taky se opalovacími krému mažu, protože bych měla a musím, abych se nespálila, ale nevyžívám se v nich. a nesnáším opalovací krémy z lékárny, ty mi jsou pokaždé na kůži až nepříjemné. hele a nějaký z asie si nezkoušela?

      Vymazat
    2. Tak to je přesně Kimberly Sayer :-D. Jsem, s tím už otravná, ale je to fakt lehké mléko, nebělí ani náznakem, voní jako citronovej koláč, je obří, není za tisíce a má pěkné složení, spf30.

      Vymazat
    3. Já se vždycky mažu opalovákem jen s nejvyšším odporem (taky musím), a obličej radši nějakou dekorativkou s SPF. Asijský jsem ještě nezkoušela, máš nějaký tip?
      Ten Kimberley Sayer vypadá dobře, děkuju za tip. Zkusím nejdřív pohledat vzorek. Velkej je, to jo, ale já bych radši poloviční za poloviční cenu.:) Přece jen bych ho asi měla do roka spotřebovat, a pak mi to zas tak cenově výhodný nepřijde.

      Vymazat
    4. kimberly mi přijde asi o kousek těžší než steamcream, ale jinak mi taky vyhovovala. měla jsem jenom tedy vzorky, zrovna dneska jsem otevřela svůj asi pátý... a je fajn. z přírodního mě pak ještě napadá mychelle, ale ten asi ještě o kousek dražší.
      asijské vyber podle #opalujemesevzorkyzebay, účinky jsem měla asi nejraději history of whoo, konzistencí nature republic

      Vymazat
    5. No, mám dvě děti, mažu s ním i krk a dekolt, takže my ho spotřebujem - a jím se mazat odporný neni, i když menší balení mám taky radši, i kvůli převážení, což zrovna opalovací krémy s sebou taháme po cestách, že...

      Vymazat
  2. Jo jo, dobrý opalovací krém na obličej aby člověk pohledal :-/ Jsem už roky ve stádiu testování a o žádném zatím nemůžu říct, jo, ten je super :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem loni zkoušela různé vzorky z asijské kosmetiky a tam se náhodou daly najít krémy, co jsem měla fakt ráda. ale je pravda, že plné balení jsem si zatím nekoupila žádného.

      Vymazat
  3. Popis se mi fakt líbí, i přes svůj věk jsem pořád spíš mastnější, ale jak to (hezky) popisuješ, nemuselo by to být v rozporu s ním - tak asi na podzim?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele ale mi přijde, že to jakože nemastí během dne. jen při mazání je to trošku těžší na pleti. a myslím, že se dá i sehnat malé balení.

      Vymazat
  4. To zní jako dokonalý krém na obličej! :D Já měla od Balance Me jen odličovací bezvodý balzám, protože byl jako dárek v nějakém britském časopise. Ale tento typ produktů nemusím, tak jsem z něj nijak odvařená nebyla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...