neděle 7. února 2016

Mini masky: Elemental Herbology, S5, Mádara, Laneige

Malá balení pleťových masek jsou prostě a jednoduše ta nejlepší. Podle mě by se masky ani ve velkých baleních prodávat nemusely. Prostě tyto miniatury vedou. Sbalíte je kamkoliv. Spotřebujete je v rozumnou dobu, takže můžete kupovat pořád nové a nové. V koupelně na poličce vypadají roztomile. Nezabírají moc místa a vůbec jsou prostě boží. Prostě lepších 5 malých masek než jedna velká. Což mi připomíná, že momentálně toužím po malém balení masek od Peter Thomas Roth, které by měli nabízet i v české Sephoře. Ještěže tu Sephoru mám tak daleko...




Mádara Peel Mask
Bylo to slibné. Konzistence se mi líbí, snadno se to nanáší, na pleti to pálí jenom chvilku. A nechá to pokožku hodně jemnou. Stejně to ale na Evolve nemá. I když jsou si ty masky hodně podobné, jeden podstatný rozdíl je ten, že Evolve má delší dobu působení. Účinky Evolve totiž pozoruji třeba i druhý až třetí den po použití. Mádara sice udělá hladkou pleť, s troškou štěstí to vydrží do druhého rána, ale to je tak asi všechno. Kde je zrychlená regenerace? Kde je nějaké to vytáhnutí neplech z pleti? Kde je můj soukromý noční photoshop? (Víte o tom, že v Adobe mají jednu celou stránku o tom, jak používat výraz photoshop? Pořád si nejsem jistá, jestli to fakt myslí vážně nebo co, ale tak nějak tuším, že jsem ten výraz použila špatně.)

Laneige Water Sleeping Pack
Ani vám nebudu říkat, jak dlouho jsem tuto masku chtěla vyzkoušet. Prý nejlepší spací asijská maska. High end. Čemuž odpovídá i ta cena, že ano. Bohužel tomu už příliš neodpovídá složení. Nebo spíš odpovídá high endu a asijskému původu, ale ta cena není něco, co bych byla ochotná akceptovat za takové složení. Voda, silikonek, glycerin a další hydratační složky, alkohol a teprve potom začínají aktivní látky, které opravdu něco přinesou pleti. A tak jsem byla ráda, že jsem narazila na toto malé balení, stálo mě určitě pod deset dolarů a vydrželo opravdu dlouho, protože nepotřebujete na jedno použití moc. Konzistence je hodně příjemná, namodralý skoro až gel, ale krémový gel, snadno se roztírá. Vsakuje se bohužel pomalu a zanechává docela lepivý pocit. Lepení se prý neobjeví, když toho dáte jen malinko (vyčetla jsem), ale mi přišlo, že když toho dám málo, tak to nic nedělá, takže jsem toho asi dávala moc a navíc jsem to před spaním smývala, protože mi to lepilo jinak na polštář. Takže jsem to vlastně používala úplně špatně a není překvapení, že zázračných účinků jsem se tedy nedočkala. Moje chyba naprosto jasně. Nejlepší na masce je její konzistence a ten pocit, který máte tak hodinu od nanesení. Úplně jsem cítila, jak kdyby se najednou pleť napila zhluboka a ještě jednou a znovu. Ten pocit, že jste měly obrovskou žízeň a konečně dojdete v lese ke studánce a napijete se v horkém letním odpoledni studené čerstvé vody. Takže jo, věřím tomu, že na hydrataci to funguje. Bohužel rozjasňujících a regeneračních účinků jsem si nevšimla, i když to maska slibuje. Tím bych ji zařadila do základní kategorie pro dehydratovanou a možná i suchou pleť, ale pro mě to bylo moc základní a tolik peněz za plné balení nedám.

S5 Vitality Mask
Já vůbec ty hydratační masky pro suchou pleť tak nějak moc ocenit neumím. Takže ani S5 jsem moc neocenila. Nebo tedy jako tohle by měla být extra šetrná vyžírací kyselinová maska pro citlivou pleť. Ani vlastně ne kyselinová, jsou v tom prý vyžírací enzymy, co mají stejný efekt jako kyseliny. Ale nevím, na mě to působí spíš jako normální hydratační maska. Po nanesení tak jemně vypne pleť, to je to aloe v tom. Rozhodně lepí méně než Laneige. Jinak konzistenci má hodně podobnou, jen místo modré to je tak jako žluto-okrovo-hnědé. Neštípe to, podle mě to ani nic nevyžírá, spíš to jen tak zklidní pleť a po smytí se žádný extra zázrak nekoná, alespoň u mě ne. A přitom to stojí v plném balení tolik peněz. Na druhou stranu to má o dost lepší složení než Laneige.

Elemental Herbology Facial Detox
Je pro mě osobně tou nejlepší jílovou maskou, kterou jsem kdy zkusila. Vždycky si říkám, tak jo je na čase si koupit plné balení, ale pak někde narazím na toto vzorkové, které překvapivě vychází o dost levněji než to plné... no a plné balení už zase nepotřebuji. V čem je tak skvělá? Dokáže totiž velmi dobře usměrnit už vyklubané pupínky. Některé přinutí úplně k ústupu a zabrání šíření infekce. Stejně tak čistí póry a brání celkově vzniku pupínků a tak. Na některé pupínky je sice krátká, ale každopádně je nějak usměrňuje a život je prostě s Facial Detox od Elemental Herbology příjemnější.


No a ... taky máte zrovna teď nutkavý pocit, že si musíte rychle a ještě dneska někde sehnat další miniaturu pleťové masky?

8 komentářů:

  1. Pekná zbierka masiek, niektoré z nich som chcela už dlhšie prubnúť ale našťastie si mi zachránila peňažnku :) Madára vyzerala sľubne a dúfala som že to bude podobné ako Evolve ale zjavne mi to nebolo dopriate :( Keď som písala priamo do Evolve odporučili mi tú S5 Vitality mask ako náhradu za tú ich kyselinovú, zjavne Evolve aj S5 spadajú pod jedného majiteľa/firmu (btw tú Evolve AHA zatiaľ nemajú ako vyrobiť pretože menili obaly a sťahovali výrobu). Škoda len tej cenovky na S5. Elemental herbology určite vyskúšam keď niekde natrafím na malé balenie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj Evolve a S5 je jeden výrobce. ale ta S5 vůbec není jako Evolve, možná konzistenci to má podobnou, takovou gelovou, ale to je všechno. účinky bych opravdu nesrovnávala. Facial Detox doporučuji. a vlastně třeba i Facial Glow, to je vyžírací maska od EH, která mi přišla opravdu hodně fajn. bohužel vzorky třeba na Naturisimo už mají docela docela drahé, ale občas se na ně dá narazit různě za dobrou cenu.

      Vymazat
  2. Na Herbatology se taky chystám už roky, co tu o ní čtu :-). Malá balení jsou super, ráda je střídám, pozná se z toho lépe než ze vzorečku, zda stojí za investici do plného. Dodělávám Mary Cohr - Ice Lift, já z ní nijak odvařená nebyla, ale příjemná byla dost, krom ní jsem koupila v balíčku ještě takové Essences Vitales olejovo-gelové sérum - když už jsem platila tu poštu z Francie :-P, ale zas mám nejsuprovější (praktickou) celootvíratelnou kosmetickou taštičku. To se vyplatí ;-). Plná je taky drahá jak pes.
    Co teď, nevim, svědí mě prsty - něco sama upatlám, vyměním si asi kelímky za čerstvou masku Lush, nebo pořídím aspoň Himalayu (peeling)... Nebo dej další tip. V záloze mám taky na seznamu La Chevre, od těch jsem kdysi brala svůj první krém na oči několik balení po sobě, měl nejlepší dávkovač, taky krém na pleť - jenže to mi bylo 22 :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt náhoda, poslední asi tři týdny přemýšlím, že potřebuji ve svém životě opět le chaton tvarohovou masku s medem. a pak je můj typ samozřejmě may lindstrom medová...

      Vymazat
    2. Takovýhle tipy neslyším ráda! Vyzkoušeno mám a boží je, to jó ;-)

      Vymazat
  3. ahoj, já myslím, že evolve neseženeš. už se nevyrábí a myslím, že i poslední zbytky už byly prodané všude možně.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak díky tobě už nějaký ten pátek používám Elemental Herbology a je to moje nejvíc nejoblíbenější maska! Pak mám i plné balení S5, ale moje pleť je asi její cílovka, protože mi dělá hodně dobře. Mám problémy s přesušenými místy, kde se mi tvoří už skoro něco jako lišejník a po téhle masce je vše takové jemné, hladké a bez šupinek. Mádaru bych zkusila asi tu druhou masku, jestli dobře chápu, tak tato je slupovací a to mi strašně pije krev :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc, mě to vždycky tak potěší, když někdo miluje to, co miluji i já. a EH detox si to zaslouží každou svou drahou librou na cenovce. no a S5 jsem na sebe dala znovu včera... a zase nic. ta maska prostě není pro mě. Mádara Peel není slupovací, je krémová a klasický umývací s AHA. taky mě to Peel nejdřív zmátlo. tu druhou jílovou od Mádara jsem ještě nezkoušela.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...