čtvrtek 7. července 2011

Tvářenka: jak si to vybarvíš, takové to máš.

Tvářenky: 1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl 

Jaké formy tvářenky existují, jsem probrala v prvním díle. Teď je načase se podívat na barevnou škálu. Toto bude článek trošku o ničem, nejspíš se tady nic nového nedozvíte, přijde mi (velmi sebekriticky), že kvalita fotografií taky nic moc (jak kdyby mi foťák naprosto sežvýkal všechny barvy dohromady a vyplivl jen takovou neidentifikovatelnou směsici sobě navzájem podobných odstínů... a to světlo taky mohlo být lepší), ale za to Vám trošku ukážu, jaké tvářenky se mi líbí. Následující odstíny jsou opět jen namátkovým pohledem do mé sbírky a vzala jsem to po třech...



Hnědé, neutrální odstíny
Pro mě velmi nudná a nezáživná kategorie, to, co na obrázku vidíte, je moje celá sbírka těchto odstínů. Ale i tak... hnědá tvářenka má jednu výhodu - je velmi přirozená a na pleti nenápadná. No nic pro mě, tak popojedem.




Světle růžová
Růžová tvářenka je mým favoritem, v této kategorii jsem nevěděla, kam sáhnout dřív a co vyfotit. Úplně světle růžová je většinou téměř neviditelná na pleti, ale stále přidá určitý lesk odpočatosti a takovou zdravou barvu. Je to prostě barva, kterou byste měly, kdybyste se v noci vyspaly do růžova. Takže s takovou tvářenkou není snad možné šlápnout vedle. (No teď si možná vymýšlím, jako vím, že jsou nějaké různé barevné typy a teplé a studené odstíny pleti, takže růžová, která sluší mě, někomu slušet nemusí...)




Tmavě růžová
Překvapivě jsem nasbírala celkem velké množství těchto výrazných barev. S takovou barvou se musí opravdu opatrně, chce to lehkou ruku, letmé mávnutí štětcem a dokonalé rozetření. Odměnou je opravdu výrazný vzhled, který také velmi často může hraničit s cirkusovým líčením klaunů.




Oranžová
Aneb nezbytnost pro toto a všechna ostatní léta. Můžeme jim říkat broskvové nebo tak podobně, ale prostě oranžová vypadá na opálené pleti jinak a lépe. Kdybych si takovou nádheru nanesla v zimě na vybledlý obličej, rozhodně bych se nedočkala toho zdravého pohledu, kterého si užívám nyní každé ráno.




Oranžovočervené do růžova
Tady by se hodilo pojmenování korálové, ale upřímně... já tu svoji opravdu opravdicky korálovou tvářenku ještě stále hledám, takže zůstaneme u normálního barevného označení. Jo a v tomto případě se foťák vyřádil, takže barvy naprosto neodpovídají realitě...




Červená
Opět další výrazné barvy. Já osobně musím s červenou opravdu opatrně, kousek sem a kousek tam a už vypadám jak od cirkusu. Není to můj oblíbený odstín...




Fialová
Fialovou tvářenku jsem až donedávna považovala za naprostý úlet, který se ovšem postupem času proměnil jemně a nenápadně v dosud nepřiznanou a před sebou samou tajenou slabost. Mám takový pocit, že fialových tvářenek se na tomto blogu ještě dočkáme...



No a jaké jsou Vaše oblíbené odstíny tvářenky? A podle čeho si vybíráte? Nebo jen tak bezhlavě házíte do košíků odstíny a doma kompletujete sbírku barev stejně jako já?



11 komentářů:

  1. já mám tvářenku jen jednu od Dermacolu, ale stejně ji moc nepoužívám :D prostě s tím neumím

    OdpovědětVymazat
  2. Já se opravdu zoufale snažím najít růžovou tvářenku, co mi bude slušet :-) Přesně takovou, jak píšeš. Ale asi nic, ještě mám v záloze jeden odstín od mac, který se mi strašně líbí, ale nikdy jsem ho nezkusila a když nic, tak růžovou asi fakt budu muset odepsat. Já dlouho nosila hlavně neutrálky, trošku do cihlova, než jsem si jednou v depresi koupila fialovou, protože se mi prostě strašně líbila. No a od té doby jich už mám víc a pokud kupuju naslepo a nechci šlápnou vedle, jdu po fialových. Svoji korálovou jsem našla, takže na léto mám vystaráno, ještě bych ráda našla nějakou broskvovou, ale asi moje broskev vypadá jinak než všech ostatních lidí, jelikož všechny tvářenky, co jsem zatím viděla a které jsou označovány za broskvové, mi přišly buď moc oranžové nebo růžové. Tak uvidíme.
    Jinak fakt hnědou hnědou mám jednu a myslím, že každý, kdo se jen trochu maluje, by ji měl doma mít, protože je to naprostý must-have na konturování obličeje a umí to fakt zázraky (nanápadný námět na další naučný článek :-) ).

    OdpovědětVymazat
  3. Když si to tak pěnkě rozebrala postrádám jen červenou (na zarudlé bledé pleti fakt není dobrý nápad mít něco co to ještě zvýrazní), oranžovočervenou a fialovou. Ostatní je bohatě zastoupeno.

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám jednu lícenku a tú si stále kupujem, lebo si myslím, že mi pristane a jej farba je fakt krásna :) je od miss sporty (nič moc značka, ale nemôžem si pomôcť :)) a odtieň Rose.. hoci to nie je celkom ružová a ťahá trošku do broskyňova až koralova :) iné farby sa mi veľmi nepáčia.. na večer sem tam použijem bronzer, ale radšej mám svieži vzhľad

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež mám doma asi všetky farby... jaj my zavislacky :D
    ..naopak mám zase rada výrazné líčka - oblúbené sú červená, tmavá ružová, fialová a pod.. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Asi mám taky skoro všechno - chybí mi nejspíš jen dofialova (takový barvy mě bůhvíproč děsí, mám pocit, že mi přece nemůžou slušet.)
    Mám hodně dohněda, bronzery používám jako tvářenku spolu s broskvovýma asi nejčastějš, ale nechybí mi ani neutrální růžovky, výrazný, růžovo cihlový, světlejší, dokonce i jednu dost červenou mám...vlastně tvářenky jsou oblastí, kde jsem se svou výbavou maximálně spokojená, mám jich hodně a různý barvy a docela se mi je i daří střídat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. čajová: tak si mi připomněla, že vlastně existuje ještě jedna skupina: signální jedovaté barvy. tak žádnou takovou doma nemám, ale plánuji si koupit růžovou.

    dashulka: fialová mě taky děsila, pak jsem zjistila, že nejkrásnější růžové jsou ty s modrými podtóny, no a bylo vymalováno.

    nina: taky bych to tak chtěla mít... těch ušetřených peněz...

    elle: tak já plánuji sepsat nějaký ten postup...

    rena: konturování taky plánuji a taky bronzery...

    day: no ale fialovou by si mít měla... teda jen na okraj.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je asi jediná věc z dekorativky, kterou mám jen jeden kus a už sem skoro na dně a děsím až se na to dno opravdu dostanu a budu zase muset jít vybírat novou:-(
    Holky akorát nechápu, jak se k té fialové líčíte, jak to vypadá na člověku a vůbec? Si to nějak nedokážu představit...

    OdpovědětVymazat
  9. Dejni, ono to není fialový jako nějaký ty jedovatý stíny (třeba ty Parfait Amour nebo tak). Zkus někdy v Mac Breathe of plum, ta Pretty Plum, co má Trb nafocenou má být její klon. To je moje naprosto HG tvářenka, zvlášť k výrazným nebo kouřovým očím. Výrazná, ale tak sofistikovaně, je Plum Attraction od Chanelu. Asi dost záleží na podtónu pleti, já skoro ve všech růžových vypadám jak od cirkusu, i když jsou hodně jemný nebo sheer.

    OdpovědětVymazat
  10. Díky Reni, kouknu na ní, stejně jsem si říkala, že až nadejde ten den, půjdu raději za Diankou než zkoušet něco vybrat sama a blbě:-D A na něco co jde k výrazným a kouřovým očím, to já slyším:-D

    OdpovědětVymazat
  11. dejnicka: já teda fialovou nosím klidně ke všemu. jsou dvě fialové, jedna do červena jako ta pretty plum a ta mi vůbec nesluší, takže se tomu spíš vyhýbám. a pak třeba ta sassy nebo essence stíny jsou prostě fialové do modra, když takovou nanesu lehce na tváře, tak se ta fialová barva ztratí, smíchá se s mojí vlastní barvou a vypadá to spíš hodně růžově, i když s takovým fialovým odleskem. nosím to k čemukoliv, v mém případě teda k téměř nulovému líčení očí...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...