neděle 17. července 2011

Tvářenka: jak začít

Tvářenky: 1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl 

Jestli jste si doteď tvářenku nemalovala, tak tady je několik mých tipů pro naprosté začátečnice.

Výběr tvářenky
Začátečníkovi úplně stačí jakákoliv tvářenka. Hlavním požadavkem v tomto případě bude malá pigmentace a snadná manipulace. Takže zamiřte do drogérie a vyberte si jakoukoliv pudrovou slisovanou tvářenku ze zdejšího sortimentu, prostě to nejjednodušší, co je k mání. Můžete to klidně pojat jako testovací misi a kupte to nejlevnější, co najdete. Tvářenky od NYC nebo od essence Vás finančně vůbec nezruinují, i kdybyste to balení měla za dva týdny, až to budete umět, vyhodit. Nars, Chanel, Sleek a všechny ostatní vysoce-pigmentované-se-super-výdrží-a-trvanlivostí-za-mastné-peníze tvářenky si kupte, až budete vědět, jak barevně a kam to chcete.

moje první - Maybelline

Výběr odstínu
Bezpečnou variantou je tělová tvářenka. Jako jo, můžete se dlouho zkoumat v zrcadle a odhadovat barevnou škálu svého přirozeného červenání a pak to samé provést i u poliček v drogérii s využitím virtuální paměti. Ale jednodušší asi bude, když koupíte prostě tvářenku dohněda, jen o pár tónů tmavší, než je vaše přirozená barva pleti. Velkou výhodou je, že tato tvářenka bude velmi nenápadná, takže se nějaké nedostatky a přešlapy aplikace ještě snesou. Nevýhodou ovšem je, že s vysokou pravděpodobností to nebude ta Vaše barva a bude to vypadat tak mdle. Můžete taky vyzkoušet intuitivní nákup a kupte si prostě barvu, která se Vám bude nejvíc líbit. V běžné drogérii těch barev stejně není moc na výběr.

Výběr štětce
Pro začátek si můžete vystačit i s přiloženým štětečkem, i když asi brzy poznáte, že by to chtělo upgrade. Pro dokonalé rozetření a rozmazání okrajů nanesené tvářenky pak použijte první štětec, který už doma máte. Třeba ten nejlevnější kabuki k tomu taky dobře poslouží.

Použijte rtěnku
A nebo zapomeňte na předchozí rady a vyzkoušejte pro začátek svou oblíbenou rtěnku. Ta Vám barevně sedí a líbí se Vám, takže na tvářích to až takový průšvih taky nebude... na trénování prostě ideální varianta. Pokud chcete rtěnku použít jako tvářenku, nejdříve naneste větší množství rtěnky na hřbet ruky a poté ukazováčkem lehce šmrdlejte po nanesené barvě. Takto se barva zahřeje, její aplikace na tvář bude snadnější a rtěnka se bude lépe roztírat do ztracena. Po zahřátí naneste ukazováčkem na vytipovaná místa...

asi takové množství by mohlo stačit

Když to s barvou přeženete  
Můžete zkusit všechno přepudrovat a pořádně rozmazat. Např. Complexion Perfectin od e.l.f. mi celkem spolehlivě sežere intenzivní červenou a růžovou tvářenku z pleti. Je pravda, že ten pudr je právě na toto stavěný a regulovat červenou v obličeji má v popisu práce, no ale mě to celkem nasírá. Ovšem jestli to s tvářenkou moc neumíte, tak toto je vlastnost, která se Vám může hodit... A nebo to raději všechno odličte a začněte znova.



Tak co máte už teď rádi tvářenky? 


2 komentáře:

  1. super navod!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s těmi radami souhlasím.. Moje první byla až moc pigmentovaná (něco jako tady ta Tvá růžová) a když jsem se ji pak pokoušela rozmazat, udělala jsem si akorát fleky po celém obličeji :D :D Už jsem na tom naštěstí daleko lépe :D
    Nicca,
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...