středa 28. září 2011

Linky - mezilinky

Tento článek je úvodním pro další seriál o líčení, tentokráte na téma oční linky. Nebudu troškařit a začnu rovnou pokročilejším postupem aneb tightlining. Český název mezilinka jsem si šmoulovsky vymyslela, pokud náhodou víte o nějakém lepším a zažitějším označení, tak sem s ním... Do té doby tomu budu říkat mezilinka.

Takže co to taková mezilinka je? Je to linka kreslená mezi řasy. A jen tak mimochodem je to linka vedená v oblasti mezi vnější a vnitřní linkou oka, mezilinka se maluje jakoby přesně na hranu víčka, kde rostou řasy. Mezilinka je skvělá pro nenápadné líčení a jen lehké zvýraznění očí. Mezilinka je ale také úžasná jako začáteční bod výrazného líčení očí, protože linku na víčko můžete pak přidat vždy a vrchní linka s mezilinkou vypadá tak jako způsobněji a profesionálněji.



Mezilinka se maluje nejlépe širším plochým štětečkem, někdo doporučuje rovný, někdo má raději zkosený... já používám zkosený, protože už mám dva takové doma, normální linku s nimi moc namalovat neumím, tak alespoň někdy se upotřebí. Nejjednodušší je mezilinku malovat zespodu řas a jen tak lehce hranou štětečku ťupkovat (nikdy jsem nechápala, jak si vyťupkovat linku a přitom tento trik se můžete dočíst všude - no tightlining mě naučilo). Nejlíp se to naučíte podle jednoho skvělého videa, pokud jste už dokoukali, tak přesně tak si to taky dělám. No a pokud se Vám nechce koukat celé video, tak:
  • 2:10 spodní mezilinka
  • 3:15 horní mezilinka
  • 4:10 můžete si názorně prohlédnout výsledek.


Je pravda, že lisované pudrové linky jsou pravděpodobně nejlepší pro mezilinku. No ale znáte to... kreativitě se meze nekladou, fondy na makeup nejsou nekonečné a možností v naší drogérii není příliš, shrnuto a podtrženo já používám na mezilinku gelovou linkou ve dvou variantách: TANF Gel Pot a Stila Smudge Pot. Obojí jsou hnědé /bronzové, takže výsledky nejsou až tak dramatické, jak bych dosáhla s černou linkou. (No ale černá mi došla, třeba mi nějakou donese Ježíšek... a zrovna ten Tightline Caked Eye Liner od Laury Mercier bych opravdu chtěla.) A nakonec ještě finální vzhled s řasenkou:

14 komentářů:

  1. pěkné, moc pěkné:) zítra do školy to vyzkouším:))

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám stejně k modrým očím raději hnědou :-). A jen tak mimochodem, ta linka na tobě vypadá moc hezky....

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná linka, ale stejně se mi to nejvíc líbí přirozeně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. lenka: děkuji.
    lenka: taky mám raději hnědou.
    anonymní: a přirozeně je i moje nejoblíbenější, je to tak nejméně náročné na ranní přípravu.

    OdpovědětVymazat
  5. Hani, ženo, ženo jak ty to děláš..paráda !!! líbí se mi jak linka tak bezlinka XDDDD

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem to stejně nějak nepobrala.. jako tu spodní ještě možná, ale tu horní prostě nechápu jak to dělá přes ty řasy a že si nevypíchne oko.

    OdpovědětVymazat
  7. snbbibi: tak teď nevím a určitě to není falešná skromnost. mě to přijde jako úplně normální oči s naprosto normální linkou... ale děkuji.

    dejnicka: dělá se to zespodu řas, koukáš se trošku nahoru a jakoby tím štětečkem jezdíš po řasách a ťupkuješ mezi. jako ono to jde i zeshora, ale to zase moc nejde mně, přijde mi, že to tam vždycky vyťapkám takovou vachrlatou linku a nedokážu se strefit mezi řasy. jinak ti asi moc nepomůžu, to chce jen potrénovat a bude.

    OdpovědětVymazat
  8. medzilinka sa mi paci, robievam ju pomocou skoseneho stetca a ciernych tienov, na opticke zhustenie mihalnic a vytvarovanie tvaru oka pod okuliarmi, normalnu linku cez den nepouzivam, iba medzi.

    OdpovědětVymazat
  9. Aha, takže mezilinku si asi běžně dělám, a ten efekt se mi líbí moc, akorát mám problém: dokonalé odlíčení. A je jedno, zda s obyč nebo voděodolnými linkami. Prostě se každé ráno probudím a načernalé žmolky v koutcích očí... Jak to odličuješ? Klidně celý postup, prosím, protože asi vážně dělám něco blbě.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak gelové jdou docela ztuha, to uznávám. ale ty illamasqua zapečené jdou snadno, nejsou voděodolné, což nic moc, když prší nebo brečí, ale na odlíčení v pohodě je to prostě v pohodě.

      Vymazat
    2. Tak chyba bude zřejmě ještě někde jinde. Většinou totiž používám takové ty klasické tekuté linky v kalamáříku, má takové třeba Gabriella Salvete (já mám jiné)- no, tekuté jsou dost, vodu taky nevydrží a přesto je problém to komplet sundat. Achjoo. Jen "čekám", kdy z toho budu mít v očích nějaký zdravotní problém...

      Vymazat
    3. tý jo, tak já myslím, že to je asi chyba. ty klasické tekuté jsou snad doporučované jen na klasickou linku, nesmí se dávat na vnitřní linky, dokonce ani na dolní linku se to nedoporučuje. prostě by neměly být moc blízko oka (což jako si myslím, že není zrovna výherní vlastnost u linek na oči... proto klasické linky používám jen minimálně na slavnostní příležitosti) - no asi taky záleží na značce, ale určitě jsem na některých četla varování, že nejsou určené pro vnitřní linky.

      tak jak to tak vypadá, ty si ty zapečené prostě budeš muset koupit...

      Vymazat
  10. Néé, ne vnitřní linka. Kreslím ji těsně nad/na linii horních řas. Občas se mi z toho povede ta mezilinka, občas je to klasická linka. A když o tom tak přemýšlím, dělají mi to i jiné linky (ty gelové a někdy i tužky). Asi na to mám blbý tvar oka/řas/víček/whatever... Což je ale opravdu důvod, koupit si pořádné náčiní (tedy cake liner), protože přece si neuženu záněty a slepotu, že jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele už nad tím nedumej, prostě si kup cake liners a je to vyřešený...

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...