čtvrtek 17. ledna 2013

10 věcí, které byste měli v roce 2013 vyzkoušet: #4 Kate

Tak a tento bod je prostě bez pardónu... Kate rtěnku musíte mít doma všechny. Měl by na to být nějaký zákon nebo něco nebo alespoň směrnice, protože takový poklad se v drogérii hned tak nevidí. Skvělá pigmentace, úžasná výdrž, široký výběr barev, ovocná parfemace, ultra hezké balení a přístupná cena. Myslím, že tento rok si zkompletuji svůj domácí Kate sortiment. Jestli to doma zatím nemáte, tak se připravte, že za rok přijdu, zkontroluji si ... a jestli ji opět doma mít nebudete, tak vám dám dva černé puntíky a poznámku do žákovské!

Recenze na tyto rtěnky tady byla nedávno, není třeba opakovat, co už bylo sepsáno, takže dneska vám jenom ukážu dva další odstíny, které jsem mezitím koupila, a dáme si rozchod.



Odstín 20 je růžový, něco mezi hot pink až magenta, podle mě celkem nositelná v lehké vrstvě a celkem výrazná v plné kráse. Ovšem je pravda, že jsem ji měla za ty dva měsíce možná jenom jednou, protože zrovna teď na tuto barvu nejsem naladěná, což tedy jako je dost zvláštní, proč jsem ji vůbec kupovala?... asi jsem měla pocit, že mi taková barva ve sbírce chybí. Ovšem je dost dobře možné, že můj její popis je dost mimo...


Odstín 110... mám takový pocit, že jsem ho celkem pomluvila. Ale není to tak špatné, je to docela nositelný odstín a v okamžiku, kdy jsem ho zkusila, tak mě naprosto dostala ta sametovost a hebkost. Docela se to i podařilo zachytit na fotce, je vidět, že je mnohem matnější než 20. Trošku tedy zvýrazňuje suché rty a tak, to je na té mojí fotce taky vidět, protože jsem fotila narychlo bez nějaké balzámové nebo peelingové přípravy rtů. Ale konzistence a pudrovitost je neuvěřitelně luxusní a moc dobře se ta červená nosí.


Tento týden jsem náhodou zašla do Rossmanna na Letné (tam na Letenském náměstí hned u zastávky tramvaje, vedle je i dm, která taky stála docela za to a vyplenila jsem tam stojan alverde, ale o tom zase až někdy jindy). A je to docela veliký Rossmann, takže veliké jsou i stojany dekorativní kosmetiky. Sice jsem neměla moc čas, všechno jsem jenom prolítla, hledala jsem nějakou nevybrakovanou kolekci essence, ale to jsem moc nepochodila (zůstatek Snow Jam byl tři laky a jedna tužka na oči). Ovšem jsem tak jako procházela kolem dvojnásobného stojanu Rimmel a koutkem očka jsem zahlédla, že tam mají nějakou dlouhou řadu rtěnek. Tak jsem se dva kroky vrátila, podívala se zblízka a čuměla jsem, jak mladý jelen v lednové říji... oni tam mají víc těchto Kate rtěnek než je obvyklé! Červené obaly sice ne, ale koupíte 16 i tuto 20, ještě další odstíny měli navíc, snad 19, 26... tak nějak, prostě ty odstíny z jarní kolekce minulého roku. Všechny za 129,- a to je levněji než na Asosu nebo Feeluniqueu. Trošku to ve mně vzbudilo naději, že třeba i ty červené se k nám někdy dostanou. Ovšem vůbec netuším, ve kterých drogériích takovou luxusní rozšířenou nabídku najdete, třeba v našich maloměstkých filiálkách se stále nachází jenom základní odstíny v okleštěné nabídce. Tak asi... já nevím... hledejte, šmudlové!

47 komentářů:

  1. Tam kam chodím já je výběr mizerný, a i tak jsem z toho mála jednu vybrala a zakoupila, vyzkoušela a poslala dál..pro mě bohužel žádný hit:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele jako... včera nic. dneska nic! si to znamenám a zítra asi naposledy!

      Vymazat
    2. No nene, dnešek se mi teda počítá, páč už jsem jí doma koupenou měla!:-P

      Vymazat
    3. naopak, to je ještě horší... měla a opustila ji. fuj! styď se!

      Vymazat
  2. Tak ta stodesítka vypadá skvěle :) Nedělá žlutější zoubky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi trochu jo, ale já to totiž moc neřeším. rozhodně to není tragické, některé rtěnky mi dělají mnohem žlutější zuby.

      Vymazat
  3. přiznám se, že nemám ani 1kate. Já si rtěnky nekupuju, tedy s vyjimkou těch katalogových, které kupuju z nudy, ale pak je stejně víceméně nenosím; rty prostě zanedbávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no... taky si znamenám! možná bys to měla napravit tento rok a začít s kate!

      Vymazat
    2. když jsem začala s očním krémem a poctivým mazáním těla a prvními pokusy s minerálním makeupem, tak bych asi mohla začít i s kate, co by ne, budu se o to intenzivne pokoušet :)

      Vymazat
  4. Tak teda rozkaz! Ja ji vyzkousim, nejak se ze me stava rtenkova lady, tak zacnu s Kate :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konečně někdo, kdo ocení moje rady! děkuji.

      Vymazat
  5. Mě by zajímalo, co sis pořídila nového od alverde...že bych se inspirovala a taky tam zajela. Naposled jsem si v tom letenském dm pořídila ve výprodeji od alverde růžovou tvářenku (odstín 04 tuším) a je tak skvělá, že mě mrzí, že už jí nevyrábí a nemůžu se zásobit. Kate Rimmel mám odstín 07, nebylo by od věci cestou z dm kouknout do Rossmanna a rozšířit sbírku...díky za tip. Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli se ti líbí 07 (to je taková tělová ne?), tak tam měli z té rozšířené řady asi 19... výraznější tělová (tedy ne tělová, spíš taková ta my lips but better takže tělová do růžova, růžovo neutrální... tak nějak), strašně krásná, jsem tam nad ní asi pět minut přemýšlela a nakonec jsem ji tam nechala. podle odstínů na asosu nebo feelunique mi přišla ta barva taková škaredá a nijaká... ale teď když jsem ji viděla na živo.... ach.

      no ale měla jsem v kabelce už alverde pudr (nechápu proč, když se skoro nepudruji), fialovou řasenku (byla v tom stojanu poslední a ještě nikdy jsem ji neviděla, takže i když mám doma zrovna asi osm řasenek, tak jsem musela) a ten gel na obočí. taky tam měli úplně plný stojan šminek pro děti, co byly minulý rok, ale asi to je jako nanovo, protože tam navíc byla barevná řasenka na vlasy... sice nevím, na co bych ji použila (tedy vím na co... na vlasy, ale proč?), ovšem chci ji!

      Vymazat
    2. No tak to do toho Rossmanna fakt musím, to je jasný!
      Jinak ten gel na obočí už mám a přijde mi fajn, pudr bych asi neupotřebila a na fialovoou řasenku jsem taky koukala, ale mám 2 v zásobě (mimochodem jednu z nich od F&F z nějaké akce asi za 90 korun a je super). Ale zajímalo by mě, jaká bude ta tvoje, i když teď si nevzpomínám, že bych u tebe někdy četle recenzi na řasenku...
      Z té loňské dětské kolekce jsem zásobená těma červenýma tužkama, které jsi tak vychvalovala (právem) a pro jistotu jsem si koupila i tu červenou tužku z klasické řady, takže dětské kolekci se letos pokusím vyhnout.
      Jo a neměla jsi tu Kate 20 náhodou nějaký pátek ve škole? Jednou jsem tě potkala na chodbě a měla jsi takhle nějak výraznou rtěnku a vypadalo to skvěle! K.

      Vymazat
    3. recenze na řasenky nepíšu, protože jsem vlastně z každou víceméně spokojená. což mě pořád děsí, že bych měla napsat recenzi na tu od gabrielly salvete... njn.

      tuhle 20 jsem určitě neměla. buď to to byla kate dvojka nebo devítka, ještě to mohla být illamasqua (ale ta je spíš červená), tyhle jsem nosila nejčastěji. a říkáš, že si mě potkala ve škole? a sakra, budu se muset nějak lépe maskovat!

      Vymazat
    4. Tak to asi byla dvojka, ta devítka už je taková tmavší než jsi měla. Já jsem měla tento semestr v pátek seminář na stejném patře, jako jsi učila, tak jsem tě tam párkrát zahlídla. Nemaskuj se, vždycky ti to slušelo, vypadala jsi tak jako autoritativně (ale v dobrém slova smyslu).
      ta 19 vypadá nádherně, líbí se mi i 14, ale tu u nás asi neseženu. Koupím si jí jakože za odměnu za státnici (sice už je z tohoto důvodu na cestě balíček z tanf, ladybox a chystám se na tu sadu do YR, ale to je fuk). K.

      Vymazat
    5. ha, ještěže už semestr skončil, bych se paranoidně ploužila chodbou každý pátek. říkáš autoritativně, jo?

      jinak odměnu schvaluji. to se musí!

      Vymazat
    6. Mise splněna, devatenáctka je doma a je fakt nádherná! Akorát v dm jsem ještě přikoupila krémové linky alverde ve výprodeji a vypadá to, že bych udělala líp, kdybych je tam nechala...
      A jo, autoritativně, ale jako tak sympaticky autoritativně, ta výrazná rtěnka to ještě jakoby podtrhuje... K.

      Vymazat
    7. ale ono to je vlastně dobře. já totiž nejsem žádný hej nebo počkej, ale pořádná autorita!

      Vymazat
  6. Splněno, dokonce dvakrát :)
    A gel na obočí od Alverde vlastním taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z toho gelu jsem zatím docela rozpačitá, benefit mi přijde lepší (ale taky je mnohanásobně dražší, že ano... takže svoji rozpačitost ještě hodlám překonat)

      Vymazat
    2. U něj jsem se v Sephoře zasekla, ale slečna prodavačka mi místo něj začala cpát tužku a ten set.. Tak nevím.. Ale Alverde mi docela vyhovuje, je to rychlovka, i když to s tužkou taky...

      Vymazat
    3. zatím mi hlavně přijde, že to alverde barví až moc. asi to budu muset nějak vychytat. protože benefit je prostě jen gel, sice vypadá hnědý, ale barva se na obočí ztratí, jen je to obočí pak hezčí, leskne se a vypadá upraveněji!

      Vymazat
  7. Když já na rtěnky nemám odvahu. Co do bělosti zubů by to mohlo být o moc lepší, jakékoli samodomácí bělící pokusy provozovat nechci, neb už takhle mám v prčicích sklovinu a bolí mě zuby po sladkém i studeném... ach jo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chápu, rtěnky nejsou pro každého... stejně si ale ten černý puntík píšu!

      Vymazat
    2. Každá rtěnka žlutou barvu zubů nezvýrazňuje - jen oranžová nebo červené s nádechem do žluta. Naopak rtěnky studené s modrým pigmentem (studená růžová, vínová, fuchsiová) žlutou barvu potlačují!
      No jo, ale ke rtěnkám si musí každý najít cestu sám. Já taky ještě loni do léta nenosila nic nebo jen lesk a pak jsem si dodala odvahu - tak když to může nosit trb tak proč né já, že? - a už jich mám doma asi 10. První byla od YSL v barvě kterou bych přísahala že si nikdy nekoupím - červeno vínovo hnědá. A byla to láska na první nanesení. Teď už jen vzdychám nad vyškrábaným obalem co mi zbyl. Byla sice nádherná ale taky nehorázně drahá! Rtěnku od Kate nemám, ale vypadá to že budu muset vyzkoušet, třeba se zamiluju podruhé a tentokrát mě to nezruinuje :-)

      Vymazat
    3. Mně jakékoli odstíny čehokoli do žluta stejně nesluší, takže to mě netrápí. :-) Jenže každá rtěnka připoutá na ústa pozornost (lesk tudíž snesu, to zas jo). A s mou barvou zubů se mi do toho nechce.

      Vymazat
  8. Já mám doma dokonce dvě, hned se cítím líp... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konečně zase někdo, kdo chápe důležitost míti doma rtěnku kate!

      Vymazat
  9. Doufám, že dostanu hvězdičku. Mám 101, 01, 03, 05, 07, 08, 09. A potřebuju další. Mimochodem ty Rimmelky Lasting finish ze základní řady mají stejnou konzistenci i vůni. Už mám 3 a jsou fakt dobré, vřele doporučuju je aspoň omrknout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a 05 je asi víc tlumenější než ta 20?

      Vymazat
    2. přesně. pětka je tlumenější a myslím si, že možná i o něco světlejší! jo a tedy jako nevím, jestli bych ti náhodou neměla dát černý puntík za to, že jich máš víc než já...

      Vymazat
  10. Já mám dvě od Rimmelu už tak asi 4 roky, jsou to parádní rtěnky, jeden krásný nude odstín, druhý je malinový , mám pro ně velkou slabost:)

    OdpovědětVymazat
  11. Rtěnky z kolekce Rimmel by Kate jsou super, jsou krásně pigmentované, nádherně voní a sakra dlouho drží na rtech :) já mám odstín 01 a jsem s ním moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  12. hoho...aj ja mám dve...05 a 09 :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Mám ju doma dostanem červený bodík? A súhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  14. Přemýšlím o nich dlouho a přesvědčila jsi mě, příští týden pro nějakou hned naběhnu, kdybych narazila na "rozšířený" Kate sortiment, byla bych snad nejšťastnější...
    Ta 20 je úžasná, pro podobné ostíny bych zabíjela. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já teda novou rtěnku určitě nepotřebuju, ale tyhle vypadají fakt lákavě ... a hlavně sedím v kanceláři co by kamenem dohodil od zmíněného Rossmanna ... uvidíme, jak to dopadne :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Holky poraďte prosím, kam pro Kate do Prahy..U nás nikde nic a Prahu ještě nemám tak prozkoumanou, co se drogerií týče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přijde mi, že ten základní výběr asi osmi? barev mají snad v každé drogérii. (i když občas je to trošku přebrané)

      Vymazat
  17. Mě teda ty co jsem zkoušela přišly strašné, asi jsem vyjímka, nebo jsem měla nějaký zmetek, či co...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt jo? tomu snad ani nevěřím. každopádně si píšu černý puntík!

      Vymazat
  18. Už dlouho se jí snažím ukořistit :D

    OdpovědětVymazat
  19. Mám 05 a vůbec ji nepoužívám. Přiměla jsi mě ji vytáhnout a znovu zkusit. A fakt ne! Dělá mi scvrklé a vrásčité rty.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu? mně dělají takové sametové (hlavně ta červená řada). ale asi vysušují, což mně většinou moc nevadí, takže možná je to tím. ale jako i tobě si budu muset napsat černý puntík...

      Vymazat
  20. a všem ostatní, kteří stejně jako já, milují tyto rtěnky (nebo po nic zatím pouze touží), moc děkuji za komentáře a píši si tedy tu hvězdičku nebo tak nějak.

    OdpovědětVymazat
  21. Jéé konečně něco co taky mám :D :D Tahle rtěnka je super, mám dva odstíny a ten rlžový asi musím mít:D Mě ale ještě víc vyhovují Lip Seduction od Dermacolu:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...