pátek 18. ledna 2013

10 věcí, které byste měli v roce 2013 vyzkoušet: #3 meteoritky

Nebudu vám lhát... na těch posledních třech místech se svedl krutý, ukrutný boj o umístění. Asi třikrát jsem změnila pořadí, pak se to tak jako ustálilo, pak jsem se rozhodla, co tedy bude na druhém místě, jedničku a trojku jsem mezi sebou asi třikrát ještě prohodila... a nakonec (hlavně kvůli ceně) jsem na třetí místo šoupla dračí kule. No jo... dračí kule už neseženete, ale tak jarní limitka vypadá opravdu povedeně, ano je tam zase rádoby fialová a růžová... a já už fakt nevím, co s tím, protože prostě je chci. Možná si najdu nového koníčka: sbírání limitovaných edicí koulí od Guerlain. (zatím jsem sbírala akorát limitované edice essence, ale tak nějak mě už to nebaví... možná je na čase upgradovat... ale zase nekradu a mám dvě děti, které potřebují jíst... no fakt nevim!)


Každopádně, co přesně je na těch koulích tak úžasného? Vlastně nic moc, ale taky všechno. Je to totiž Guerlain... že ano! Nejsem bůhví jaký fanatický adorant značek, ale Guerlain má ráda i Černá Moora a to je moje dvojče, takže tak.  A navíc to balení meteoritů je naprosto úžasné. Je trošku škoda, že běžný smrtelník jedno balení spotřebuje možná řádově za několik let. Ono to totiž vůbec neubývá. A takový maniak jako já, který nejspíš na jaře bude vlastnit novou tu limitku... tak já to asi nespotřebuji do konce života. Nebojím se toho, perly a ještě navíc od Guerlain se přeci zkazit nemůžou, to ne. Ale víte jak supercool by bylo, kdybych tu krabičku měla konečně prázdnou a mohla ji použít na něco jiného? No prostě ultrasupercool. Jenomže to asi nenastane. To bych ty meteoritky musela fakt spotřebovat... a mě tam neubylo za dva měsíce skoro nic... jen ty čtyři kuličky. A nebo bych ty koule musela někam přendat... což by asi tak nějak pokazilo požitek z používání, takže taky nic. Jo jenomže jarní limitka je balená v papíru, tak teď nevím. Na jednu stranu ji chci, na druhou bych chtěla za ty prachy normální plechovku a na třetí stranu se mi moc líbí jarní papír barevně a designově.


Myslím, že meteority jsou záležitost, která není jednoznačná. Spousta lidí je miluje, ale spousta lidí si myslí, že jsou zbytečné a nejsou na pleti vidět. Na pleti tedy jako vidět jsou, s dovolením. Otázkou je, jestli bych to ocenila třeba před deseti lety... možná ne, ale dneska to ocením. Makeup zafixovaný meteoritama je najednou hezčí, pleť vypadá odpočatěji, vypnutěji, svěžeji. A já vypadám tak nějak asi mladší a hezčí. Moc nechápu, jak přesně to Guerlain dělá. Protože při bližším pohledu zahlédnu leda tak nějakou tu třpytečku. Jo jsou tam třpytečky, abych nezapomněla, ale nevadí mi. A kromě třpyteček je tam pak už jenom hladká pleť. Trošku nepochopitelně, protože nějak přehnaně hladkou pleť fakt nemám. Ale až taková věda to nejspíš nebude, protože existují i jiné pudry, které dokáží opticky vyhladit pleť, a některé to zvládnou i bez třpyteček. Takže vlastně běžná věc, až si tak člověk pomyslí, proč se nedělají takové všechny pudry a proč některé pudry jenom trapně matují.


Při focení jsem nějak opominula jednu kuličku, protože by jich mělo být vlastně šest. Asi jsem nepoznala tu béžovou, si tipuji, ale tak to si tam domyslíte. Ona je stejně výsledná barva taková ... žádná. Maximálně, když se snažím, tam zahlédnu trošku fialové. Musím se taky přiznat, že meteority jsou pro mě jednoduše fixační pudr, který vylepší vzhled pleti. Pro takové to lokální rozjasnění nebo jako tvářenku... ani omylem, já mám ráda lesk jako blesk a jablíčka jak malovaná, což kule moc neposkytnou, ani kdybych se extrémně snažila. 



Jo a ještě ta vůně, kterou snad miluje každý. Tak bez té bych se docela obešla. Není sice špatná, ale přijde mi sladká a třeba zrovna k těm fialovým dračím se mi moc nehodí. Spíš mě vůně vyrušuje, než že bych chodila fetovat, to fakt ne. Ale taky mi nevadí, je to spíš tak, že já to beru... ta vůně k meteoritkům patří, je tam, vždycky tam byla a vždycky tam bude... kvůli mě to asi měnit nebudou... a tak prostě já si zvyknu. Co jiného bych asi tam měla říkat, však jsou to Météorites de Guerlain.

48 komentářů:

  1. Uznávám, že je to naprosto činaná věcička, ale já bych to fakt nevyužila. Ještě stále jsem ve fázi "chci matnou pleť a nic jinýho a to celej den" a ani toho ne vždy dosáhnu. Takže tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. Megs mi po kliknutí píše page not found.

      Vymazat
    2. jooo, mi to taky píše. i u viennettky. už možná druhý nebo i třetí den. tak nějak nevím...

      a ty černé tečky ti snad už ani počítat nebudu... ale znamenám si.

      Vymazat
    3. Tak za deset let to nejspíš budu potřebovat i já. To uznávám. :-) A to jsem zatím vyznavač pleti dokonale matné a barevně sjednocené (a odpůrce tvářenek, zastávám názor, že mi to nesluší a proč bych si měla dobrovolně malovat červené tváře, když se všemožného přirozeného začervenání, jímž moje pleť reaguje na sebemenší změnu teploty, snažím zbavit). Zatím mi stačí se kvalitně vyspat, hodně pít a netrpět aktuálně žádnou chřipkou, která způsobuje nazelenou barvu obličeje. Vyznávám kůži dokonale matnou a bledou. Když už Sněhurkovský typ, tak už ať to stojí za to. :-) (Od přírody taková jsem, prostě se v obličeji neopálím. Tak to holt podporuju, když už mi to bylo dáno do vínku, nezměním to. Tam, kde odstatní získavají po pobytu na slunci vzhled obyvatel jižních krajů, já za srovnatelnou dobu chytám jemně zdravou barvu, kterou má běžná populace někdy na začátku dubna a prohlašuje u toho, že už by to fakt chtělo se opálit.)

      Vymazat
    4. no počkej, Dejničko, ono se to najednou zlomí a už je budeš taky milovat;-)!!

      Vymazat
    5. lilith: no... tak mě taky v srpnu okolí říká, že prý "a proč ses přes léto neopálila?" ale bez tvářenky si svůj život představit nedokážu. zato bez pudru kdykoliv!

      color beam: tak teď si jí to nandala!

      Vymazat
  2. Chjo, začíná to nenápadně tvářenkama od MUA a koulema to (skoro) končí... ty jsou tak krásný... a ten jejich kompaktní bronzovej pudr je taky nádhernej... Jsem fakt zvědavá, co bude č. 2 a 1 :)

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. absolútne luxusný kozmetický šperk, asi tak by som to definovala ja :D do tej jarnej limitky som mala vážne namierené, ale ako balenie-papier ma rozhodne sklamalo :/

    OdpovědětVymazat
  4. Sice mám meteoritky ze základní řady 03, ale ta jarní limitka se mi neskutečně líbí. Zprvu jsem byla strašně překvapená kolik třpytek koule obsahují a ta vůně...ta vůně - aspirin a fialky. Ale jak píšeš, už jsem si pomalu zvykla :-) Za ty prachy si nemůžu dovolit remcat. No a ta limitka..taky živím dvě děti tak uvidím, ale spíš asi ne bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo dvě děti... to člověku hned chybí peníze až moc často na takové mnohem podstatnější věci, jako je například nová limitka guerlainu...

      Vymazat
  5. Ááách..nádhera :)..chtěla jsem si meteoritky už několikrát koupit v Sephoře..ale z nějakýho důvodu mi to tam vždycky prodavačky rozmluvily..takže místo meteoritků jsem odcházela s něčím jiným :D..ale myslím, že těm z jarní kolekce si už rozmluvit nenechám :D..

    OdpovědětVymazat
  6. Já už jsem taky strašně zvědavá na ty první dvě místa:) Jinak tyhle perly jsou překrásný!!

    OdpovědětVymazat
  7. Nech toho.... :)
    Ale tak jo, přiznám se, že po nich toužím a včera jsem je očumovala na feelunique.. snad časem si je pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já je prostě chci a jednou je musím mít.

    OdpovědětVymazat
  9. Nikdy som ich neskúšala a ani nedržala v ruke, veľa blogeriek ich ospevuje. Ale mne z fotiek a popisu prídu nepotrebné, drahé a nepáči sa mi ten obal. Asi dneska budem za Hater of the day ale bez nich to asi prežijem. Teším sa na 1 a 2 miesto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano jsi hater of the day! fuj! a dávám opět černou tečku. (a to si nejsem jistá, jestli bych náhodou za meteoritky neměla dávat dvě černé tečky... pro jistotu!)

      Vymazat
  10. Ah jo, trb, toto byla podpásovka!! Zakazuju si tě číst, alespoň... no minimálně 1 den! Dračí kule už mám objednané - jo bohužel jsem je sehnala na netu. Ale abys to neměla tak lehké tak tady máš lákadla na která jsem narazila při hledání Meteoritů:

    http://www.ebay.com/itm/Holika-Holika-Midnight-Owl-2-Color-blusher-highlighter-Korea-cosmetic-/261152627040?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item826d338956

    http://cosmetic-love.com/toocoolforschool-play-cheek-angel-blusher.html
    doufám že ta fialová tvářenka / rozjasňovač ti nedá spát! :-P

    http://www.stylebible.ph/beauty/beauty-stylist/makeup-diaries-2012-eunice-lucero/page/2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hahahahaha (ďábelsky)
      sovičkovou tvářenku už mám doma (samozřejmě! a už asi půl roku!), too cool for school mě zatím nezaujalo a přijde mi spíš předražené, navíc nějaký lavender jsem teď nedávno koupila od skin food a ještě pořád nepoužila, takže mě jako fakt nemůžeš rozházet. si raději budu šetřit na ty jarní meteority.

      nějak to nevyšlo!

      Vymazat
    2. já mám i kočičkovou, přece nebudu troškařit!

      Vymazat
    3. Já mám taky kočičkovou, to by se mi mohlo počítat aspoň jako půlbodík, co? "mrk mrk"

      Vymazat
  11. Mě by zajímalo, zda jsou tyhle o tolik lepší než ty lisované? Nebo je to jedno a to samý?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si nejsem úplně jistá, slisované mě nikdy nelákaly. hlavně jsou drahé jak něco kvůli obalu! a pak jsou ty druhé, co nemají ten luxus obal, tak ty mi přijdou jak obyčejný pudr. jo a neobsahují třpytky. ale třeba se v tom pletu, jak říkám lisované mě nikdy nelákaly.

      Vymazat
    2. Rozdíl v nich je, ale záleží na každém zda je to rozdíl ve prospěch té či oné formy. Někteří (Moora, já) preferujeme slisované, a to z jednoho prostého důvodu: udělají jen jemný, sotva znatelný lesk na tváři, zatím kuličky mají zpravidla mnohem hruběji mleté třpytečky (hruběji ve smyslu rozjasňujícího pudru, né že by tam byly nějaké velké glitry). Prohlašuju o sobě a stále si za tím stojím, že nemám ráda třpytivý obličej, proto bych s kuličkami asi nevydržela. Ale napříč tomu mají fanynek víc než dost. (ale pár třpyteček se ve slisovaných taky najde, ale jen semo-tamo, pár kousků)
      A ano, obal na Meteorites Voyage je skutečně hříšně drahý, naproti tomu refily do něj stojí méně než Meteoritky-kuličky. To třetí, o kterém trb mluví, je skutečně jen pudr (nejspíš taky s nějakými skvělými, typicky guerlaními vlastnostmi, ale nemůžu říct, neznám).
      Verunka

      Vymazat
    3. ale třeba slisované v té zimní kolekci byly podle mě mnohem třpytkatější. a vůbec se mi nelíbily. s normálními slisovanými mám problém taky ten, že se mi nelíbí, vím, že barevně je to prostě klasika, jako ošklivá není, ale... nechytá mě, kdežto když vidím nějakou pěknou edici kuliček... tak mé srdíčko taje. tudíž u mě je ta preference čistě pocitová a emocionálně zabarvená, protože logicky by bylo lepší bez třpytek to s veru i moorou samozřejmě souhlasím... ale na obličeji naštěstí třpytky z kuliček za běžného dne nevidím, takže to nevadí a dávám přednost ukojení citům před rozumovými důvody.

      Vymazat
    4. Aha, tak limitkové pododrůdy nesleduju :) Posuzovala jsem klasiku. V tom případě bych si nekoupila ani jedny (uff, konečně limitka, kterou vážně nemusím mít!), třpytky fakt nemusím. Jinak se mi to líbí všecko, aj ty kuličky, je to prostě rozkošné a rozkošně krásné... akorát pro mě nevyužitelné. (A ne, nemyslím si, že jim propadnu až překročím třicítku :D )
      Verunka

      Vymazat
  12. wau napriek tomu že su určené na líčenie, vyzeraju na zjedenie :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  13. v podstatě jsem ti odlehčila krabičku...ještě jsi mi za to nepoděkovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víš co, já má s tím děkováním přece problém.

      ale tedy... dík!

      Vymazat
  14. děkuji všem za komentáře, hlavně těm, kteří mají meteoritky rády nebo po nich touží. a jen tak mimochodem právě koukám na feelunique, že tam ty jarní už prodávají. tak já tedy nevím, že bych sama sebe svým vlastním článkem inspirovala a hned teď utratila ty hříšné peníze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen jdi do nich, beztak ti nedají spát, budeš o nich přemýšlet a nakonec je už neseženeš (protože jak známo, limitky mizí rychlejc než jeden mrkne, a o Guerlainu to platí dvojnásob) a pak na sebe akorát budeš nakrknutá...

      Vymazat
    2. zatím jsem odolala a pořád si myslím, že počkám, až přijdou k nám... a pak se teprve budu mlátit hlavou do zdi, až nepřijdou. (je důležité mít plán!)

      Vymazat
  15. Mladší a hezčí říkáš? Tak to asi ty meteoritky teda nutně potřebuju... a tu jarní limitku jsi mi neměla ukazovat. Jak je to růžový, tak to má u mě napůl vyhráno... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právě, jak je to růžový... a ještě s troškou fialový... tak jsem ztracená.

      Vymazat
  16. Meteority do každé rodiny :D

    v hlavě už mám sesumírovanej článek na tohle téma, včetně objasnění, co je co u těch pudrů, protože se dost pletou, ale teď ho ještě napsat (a navíc nějak stručně, aby u toho lidi neusnuli, protože ona se o tom koneckonců dá napsat celá esej)

    OdpovědětVymazat
  17. A ja tak doufala, ze napises, ze jsou k nicemu, jen je hezky pocit je pouzivat, ach jo!!! :)

    OdpovědětVymazat
  18. taky je mám na svém pomyslném wish listu... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám spadeno na tyhle

      http://www.feelunique.com/p/Guerlain-Meteorites-Perles-Du-Paradis---Sparkling-Illuminating-Powder-53g

      Vymazat
    2. jj to jsou přesně ony, ty jarní... taky bych je chtěla.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  19. Sice jsem pár dní odolávala, ale teď už jsou na cestě ke mně (ty jasní). Ach jo. :D
    Meteority mám doma dvoje, limitku Perles de Nuit a jedny ze stálé kolekce. A tyto jarní vypadají hodně dobře, jen to větší balení bude ještě více nespotřebovatelné, než ostatní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Feelunique se dá uplatnit sleva 10%, pokud si Guerlain nastavíš, jako VIP značku. :) To jen kdyby náhodou někdo nevěděl. S tou slevou už se ta cena dá přežít. :D

      Vymazat
    2. Vesper, kde se to tam nastavuje?
      Rejčka

      Vymazat
    3. my account - Preferences & VIP Club - Select VIP Brand

      ale nejsem tedy vesper.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...