úterý 2. července 2013

Bilance za červen

Dneska se mi zdá, že to bude dost divoké. Hlavně tyhle články teď píše snad každý. A nechci si tedy bůhví jak fandit (navíc při příležitosti poslední soutěže mi některé z vás zašeptaly do ouška, že jsem namyšlená a až moc sebevědomá), ale stejně mi přijde, že jsem tady s tím byla první! (Asi přece jen budu dost namyšlená, když si nedokážu nechat to chlubení jen pro sebe.) Což mi připomíná, že jsem vám ještě neprozradila svou inspiraci, kterou jsem čerpala tady, protože ty její empties posty naprosto zbožňuji. No a nákupy jsem k tomu přidala z vlastní iniciativy, měli byste vědět, že ještě před tím, než jsem měla blog, jsem měla v šatně (jó, kde jsou ty časy, kdy jsem bydlela v bytech, které měly šatnu!) hned na raně za dveřmi za rohem na první poličce papírek, kam jsem si čárkovala spotřebu a nákupy. Zvláštní trošku je, že v té době jsem to víceméně udržovala vyrovnané, celková bilance bývala třeba +5 kusů za rok. Nebo jednou se mi dokonce povedla asi -36 kusů za rok, což jsem považovala za svůj veliký úspěch. No... tak to nebudeme protahovat, navíc třeba zrovna tento měsíc je ta bilance docela umírněná a dopočítáme se pouze +5 kusů.

Nejdřív ta spotřeba... tak ta byla značně turbulentní i na mě. Mám ten pocit. 20 plných kusů... no schválně, kdo to v červnu dal? No přeci já! (když jsem u té namyšlenosti, že ano!) No... k tomu jsem si říkala, že bych mohla něco povyhazovat, ale nechám to další měsíce... to budou teprve v té mojí sbírce čistky!



** NevO Dead Sea Spa Body Butter with shea butter, Milk & Honey (z Ladyboxu)
Prostě máslo na tělo. Něco, co si nekupuji, když to dostanu, tak to na sebe patlám, jen abych to spotřebovala a stejně mi to trvá strašně dlouho. Tahle piksla mi vydržela půl roku. A asi byla docela v pohodě, dost mi to vonělo, pěkně to hydratovalo... ale prostě pravděpodobnost, že bych si toto koupila za své vlastní peníze, je fakt mizivá. Jo a to se ani nezmiňuji o tom složení, které bych u něčeho, co si říká, že prý z Mrtvého moře, moc nečekala.

** Reniu Coconut Sugar Rub, Pineapple influsion (z Ladyboxu)
V posledních měsících jsem docela propadala tělovým peelingům. Nebo to je docela silné slovo "propadla"... spíš jsem se tak snažila zjistit, co na tom kdo máte. Zatím jsem to nezjistila, jako jo tělové peelingy jsou asi fajn, ale dost to leze do peněz, protože snad všechny, co jsem vyzkoušela, docela rychle ubývají. Tohle minibalení bylo snad na čtyřikrát? Což, pokud se nepletu, dává dvacet korun na sprchu... a to je to ještě z levného kraje a stejně mi to přijde drahé!

**** Lana Bella Blissful Baby Balm (recenze)
Ano, ano, ano... takto má vonět správné miminko. Jsem si tu plechovku šetřila jen pro to, abych příležitostně inhalovala. Super hutné říkejmetomu máslo, chce to na nohy ponožky a fakt mi to voní. Nikomu v mém okolí to nevoní tak pěkně. Navíc ani nikdo v mém okolí tak pěkně nevoní, takže si laskavě všichni trhněte nohou! Tohle máslo je super! Jo a tenkrát si už ani nepamatuji, kdo ho vyhrál v té soutěži, ale zajímalo by mě, jestli jí voněl... (tedy pokud mě ta dotyčná stále čte?)


**** Nivea Baby Bottom Ointment
Nejlepší mazadlo na pupínky. Kam se hrabe takový Sudokrem! Fakt jako, zapomeňte na Sudo a raději vyzkoušejte mimiprdelkokrémy. Navíc, když jsem měla fakt špatnou pleť, tak jsem to klidně mazala celoplošně... v takovém případě mi Sudokrém ucpává póry a dělá víc škody než užitku. Tohle ne, tohle vysuší, matuje a vůbec. Jinak hodně záleží na obsahu zinku, který za to všechno podle mě může, takže já hledám nový prdelkokrém s co největším obsahem zinku... zatím na sebe nouzově mažu Sudokrém, ale bych si měla raději rychle vybrat. No a nebo prostě zajdu do lékárny a koupím Cicalfate, který taky obsahuje zinek a dokonce ho lékárnice doporučují na pupínky. Jo a abych nezapomněla... tak samozřejmě je to dost bílé a pokud máte dojem, že Sudokrém nejde rozmazat, tak tohle nejde rozmazat asi tak dvakrát hůř, takže použití jenom na doma!

*** Bourjois Micellar Cleansing Water
Jsem se nad tím zamýšlela, proč nejsem až tak na tu Bioderma micelárku... zjistila jsem, že je to možná tím, že si málo maluji oči. Navíc se po odlíčení většinou jdu ještě umýt a vyčistit pleť nějakým gelem a tak, případně opravdu tonizujícím tonikem. A když už si maluji oči, tak je odličuji krémem nebo olejem nebo nějakým prostě balmem, protože to odličuje líp. No a abych to uzavřela, tak tahle micelárka mi přišla dost stejná jako Bioderma, z čehož usuzuji, že si Biodermu nejspíš nikdy nekoupím a když už budu mít náladu na micelárku, tak tahle Bourjois je docela v pohodě!

** Terra Naturi Reinigung Schaum, Gurke & Hamamelis (recenze)
Přijde mi, že jsem v recenzi byla možná až moc přísná. Jo voní jako panák slivovice, ale nevysušuje, docela pěkně čistí, pěna je sice skupenství pifpafpuf-ajetopryč... ale stálo to jen jedno euro a docela ráda jsem to vlastně dopoužívala.


**** Yves Rocher Tradition de Hammam maska na vlasy a pleť
**** Yves Rocher Tradition de Hammam sprchový olej
Zahájila jsem deyvesrocherizaci své domácnosti. V YR obchodě jsem už nebyla asi čtvrt roku, minimálně dalšího čtvrt roku návštěvu neplánuji, protože ten jejich věrnostní systém mě minule dost dostal, že je to výsměch a já při uplatnění nasbírané věrnostní kartičky na 400 Kč slevu na výrobek za ten krém zaplatila vlastně snad o deset korun víc, než kdybych se na to vybodla a koupila to za jejich akční ceny. Hodlám spotřebovat všechen YR, který mám doma, a nebudu se ohlížet zpátky. Což zrovna u řady Tradition de Hammam bude dost těžké, protože tu vůni zbožňuji!


*** šípkový olej (nevím značku, byl přelitý v lahvičce od Raw Gaia)
No... MSM Beauty Spray do Raw Gaia je v originále lepší než tento můj rádobypokus.

***** ricinový olej z lékárny (na OCM)
Nikdy jsem neměla problém s jeho koupí, až mě to občas překvapí, když si někdo stěžuje, že mu ricinový olej v lékárně neprodali, protože je prý nebezpečný.

*** Of a Simple Nature, arganový olej (na OCM)
Tak nějak jsem arganovému oleji asi nepropadla.

* Duck Island sprchový gel/koupelová pěna (z Ladyboxu)
Docela to smrdělo, ale ta lahvička je dost boží, takže si ji schovám... a mohla bych si do toho třeba namíchat ty oleje na OCM.


*** The Face Shop Lovely Me:Ex BB Cream s Pucou (recenze)
Můj nejspíš nejoblíbenější BB krém. Hlavě díky odstínu, který byl prostě dělaný přesně pro mě. Ale tento měsíc jsem zatnula zuby a vypatlala ho, pravděpodobnost, že si ho koupím znovu, není velká, protože mám doma tolik BB, že to snad ani není možné. Mým současným cílem je množství eliminovat na polovinu. Nevím, jak moc budu úspěšná, bohužel jsem také začala najednou používat i makeupy a znovu jsem propadla minerálním makeupům, takže většina mých BB krémů jen leží/stojí/schovává se a čeká... Tak ale dejme si nějaký realistický termín, třeba do pěti let?

***** Skin Food Mushroom Multi Care BB Cream
BB krémy od Skin Food mám snad nejraději z těch velkých značek. Vyzkoušela jsem už myslím sedm druhů a žádný mě nezklamal. Stejně tak i tento houbičkový, i když přiznávám, že ten odstín mě při prvním požití položil... je tak jakoby trošilinku... možná i trošku víc... ehm... oranžový. Kupodivu se docela rozetře. Těchto pytlíků mám ještě zásobu, takže konečný verdikt si dáme třeba někdy příště?

** label.m Gentle Cleansing Shampoo (ze Senzaboxu)
Prostě šampón... umývá to vlasy... lepší než šampón Pure Fiji (můj momentální favorit) to není... jinak dost průměr. Ale při používání jsem zažila dost retro, protože mi to voní přesně jako pánský Fahrenheit od Diora, což byla kdysi dávno první opravdová voňavka mého prvního opravdového přítele... tak jako ty smyslové zážitky při používání tohoto šampónu byly prostě dost retro... jakože fajn.

** Sebamed Hand and Nail Balm (z Ladyboxu)
Krém na ruce... další věc, o které vám toho moc nepovím. Maže to, docela se to vsakuje, snad to i hydratuje, ale přišlo mi, že konzistence je hodně silikonová.

**** Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream (recenze)
Tento krém na nehty není špatný... až na to, že jsem ho měla doma snad tři roky... tedy neměla jsem ho doma, byl to můj kabelkový krém na nehty... ale stejně měla jsem ho tedy v kabelce asi tři roky... a už mě fakt nudil! Fest mě nudil! Je na čase se proto posunout dále. Ale špatný určitě není. Super voní, celkem rychle se vsakuje, docela pomáhá na záděry, plechovka je taky pěkná, dá se tím mazat i pusa, vlasy, cokoliv... Nově jsem si do kabelky přestěhovala bambucké máslo v malém balení od Saloos z nějakého Ladyboxu/Senzaboxu, jenomže to mě nudí už teď po dvou dnech, tak nevím, asi si s ním namažu a přestěhuji tam ten Cuticle Balm od SN.


*** Khadi Light Brown henna
A tady to bude dost schizofrenní hodnocení. Na Khadi hennu jsem se těšila. Má super pověst, dobře barví, snadno se nanáší, lehce se s ní aplikuje.... což je všechno naprosto pravda. A já jsem stejně zklamaná. Ta henna totiž barví až moc, schválně jsem si ještě vybrala ten nejsvětlejší odstín, pod tím už je jenom "bezbarvá" henna... a měla jsem si raději koupit tu blond, protože tohle barví až moc. Dobrý je to, že mi na celých vlasech chytla rovnoměrně, takže už nemám přírodní hombré. Blbý je, že celý ten rok, kdy jsem nechávala tmavě hennové vlasy odrůst a barvila blonďatou TANF hennou a těšila se ze své vlastní barvy vlasů s tím, že si nechám vlasy zkrátit na polovinu nebo víc, zbavím se zažrané Lush henny v konečkách a vůbec.... tak celý ten rok je někde, protože už mám zase tmavě hnědou, lehce do červena barvu. Blond ash se mi někam ztratila a nejsem si moc jistá, že se znovu ukáže.

A na závěr ještě shrnutí třech kusů, které jsem vypotřebovala někdy už dávno, ale totálně jsem na ně zapomněla, protože jsou buďto bez obalu nebo jsem obal urychleně recyklovala.
*** Figs & Rouge Balzám (ze Senzaboxu)
Trošku patlavý, ale jo... proč ne.
* červené mýdlo/šampón od Beija Flor-Naturals (nákup)
Jako šampón strašný. Jako mýdlo normálka.
*** Raw Gaia bábovičky (recenze)
Ach ta čokoláda.


Nákupy byly dost chaotické. Něco Dioru, něco docela hodně až moc drogérky, osekaný Senzabox, něco málo minerálního makeupu, ještě míň asijské kosmetiky, tento měsíc dokonce jenom tři kusy, něco málo naprosto zbytečné přírodní kosmetiky, dva kusy užitečné přírodní kosmetiky a něco málo, co si nejsem ještě úplně jistá, co s tím udělám. 25 kusů celkově, což tedy asi není moc, ale je to samá dekorativka (jsem zjistila až při počítání), pečující kosmetiky je jenom 6 kusů, takže to asi bude ubývat dost pomalu, nehledě na to, že třeba ten BB krém nemám šanci spotřebovat ani během následujících takových pěti let, takže ho ani nebudu otvírat... a až ho otevřu, tak stejně asi bude moc tmavý... tak jo, jdu to zkusit otevřít teď, no a co myslíte... jo, je krásně světlý... tak já ho jdu asi vyzkoušet, čímž padá moje předsevzetí, že to ani nebudu raději otvírat. Tak asi nic. Jo a kdyby to někoho zajímalo, tak ty stíny Color Infaillible od L'Oreal mají ve Fashion Aréně parfumérce jenom za 111!

38 komentářů:

  1. No ten riciňák.. mně se lékárnice vždy ptají, nač ho chci, ale tak přeci, kdybych s tím chtěla otrávit manžela, tak jim o neřeknu, že :D
    Jinak mně tedy černá henna Khádí docela zklamala :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jakože khadi mi přišla v pohodě, fakt se s ní jednoducho manipuluje... ale ta barva tedy není studená hnědá ani omylem a hlavně je dost tmavá. jo a ještě jsem zapomněla a moc to nechápu, ale z vlasů jsem ji cítila asi týden a půl (jo myla jsem si mezitím vlasy asi třikrát, ale ta henna prostě byla pořád cítit)... ale uznávám, že jsem po ní měla úplně boží vlasy, takové jemné a hebké!

      Vymazat
  2. Nejsi nemocná? Tak málo asijské kosmetiky! Ale jinak jsi šikulka! Já jsem teď už několikátý měsíc na nervy z balzámu na rty od Body basicu, páč už několikátý měsíc je tam po dně a ať to mažu několikrát denně jak chci, tak ho furt nemůžu dopotřebovat!
    Nivea krém si teda píšu na nákupní lístek, dík.
    Bourjois micelárka ani náhodou není jako Bioderma! Ale omlouvá tě teda tvůj styl líčení a odličování, já maluju oči hodně výrazně a odličuju jenom micelárkou většinou, protože mě to nebaví a tohle je nejrychlejší.
    Jo a vlastně Burt's Bees Lemon Butter taky nějak nemůžu vypotřebovat- nechápu, že se ti rychle vsakuje, mně skoro vůbec, tak ho můžu matlat jenom před spaním, jinak mám od něj všechno opatlaný. A taky se mi do tý plechovky blbě leze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a zajímalo by mě, kdo si dovolil bejt tak drzej:-D

      Vymazat
    2. no někdo byl no.

      burtsbees: hele a nemáš tu novější verzi? ta prý je olejovitější a dá se použít jenom na noc. já mám tu starou a na prstech mě tedy nelepila, ale je pravda, že ta plechovka byla docela opatlaná.
      micelárka: si nemůžu pomoct (a samozřejmě mám doma biodermu v těch malých balení, takže na ni se to taky vztahuje), ale odlíčení olejem/krémem mi přijde o dost rychlejší než micelárka. hlavně s biodermou mi tam vždycky zůstala řasenka, možná na ty oči málo tlačím nebo to nedostatečně šmrdlám... nebo já už nevím.
      jo a z té asijské kosmetiky jsem byla sama dost překvapená.

      Vymazat
  3. Mno, kupovala jsem ho určitě tak dva roky zpátky, možná víc, tak nevim, kdy vyšla nová verze? Ale olejovitej mi nepřijde, právě spíš až moc tuhej.
    Tak třeba voděodolnou řasenku mi taky neodlíčí tak dobře, takže to používám dvoufázový odličovač (čistý olej mi teda nefungoval nevim proč vůbec, ale je fakt, že jsem zatím zkoušela jen dva), ale normál řasenku (a to mívám hoodně vrstev) v pohodě a nijak nedřu ani nešmudlám, jen ten tamponek nechám chvíli přiloženej a pak až "stírám".
    Krémem odličuješ jakým? Jsem to už zahlédla, ale nějak se toho bojim...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no... změnil se někdy před těmi 2-3 lety. má to jiné balení, než mám já, prý to má stříbrný okraj... no každopádně mně ten burtsbees přišel jako jedno z nejrychleji se vsakujících másel na nehty, co jsem kdy měla... tak teď nevím.
      krém mám zrovna od the all natural face... ten je fakt super. a pak mám nějaké asijské a ty jsou fakt na nic, jen opatlají a moc toho neodlíčí. jo a ještě mám od the balm a ten oči odlíčí úplně perfektně, ale zase zbytek obličeje neodlíčí (nechápu!)... což mi přijde dost jako handicap. a pak ještě kokosový olej, ten taky odlíčí všechno. taky mi to odlíčení přijde mnohem šetrnější než s micelárkou, ale nebudu tě přesvědčovat, prostě si bioderma person... v pohodě, já se s tím nějak smířím.

      Vymazat
    2. Trb, právě jsem se pustila do balzámové odličovací metody od Antipodes, ale potřebuju poradit. Prosím Tě, po ošudlání krémem/baůzámem/olejem, jak to pak stíráš, ten bordel? Zkoušela jsem navlhčené tamponky, ale to jich vypráskám strašně moc. Mušelínovkou je to zase prasárnička, protože s emi fakt nechce ob den prát a tolik jic zase na každodenní odličování nemám a u houbičky nezjistím, jestli mi tam něco z MU nezbylo.. =) Díky za radu..
      Jo a k tomu nehtovému zázraku od BurtsBees.. já mám právě tu olejovou verzi, asi 2 měsíce starou. Vůbec se to nevsakuje, vůně je dosta intenzivní, takže aplikace na noc mě spíš irituje a s kůžičkou mi to toho moc nedělá =(

      Vymazat
    3. Tak, že by? Stříbrnej okraj to má, stejně jako stříbrnej spodek plechovky.. ty jí máš zlatou? Nedaří se mit o z fotky vykoumat...
      Kokosák jsem měla od Saloosu a odličoval teda taky blbě a navíc mi to přišlo takové nepohodlné- když naberu prstema nechám rozpustit v dlaních, že to plácnu někam na tělo ok, ale jak s tím odličovat? A zas to furt nechávat povolovat ve vodní lázni a pak zas nechat tuhnout mi taky nepřijde úplně košer. Asi jsem na to barbar a lenoch:-D

      Vymazat
    4. mitsuuko de ak: většinou to jenom umývám vodou, prostě ten krém napatlám na obličej, pošmudlím včetně očí (ty až naposledy, abych si nešmudlila řasenku všude okolo) a umyji teplou vodou. když mám hodně nalíčené oči, tak je stírám mokrým tampónkem. občas, když se mi chce, tak nějakým tím hadříkem naznačím hot cleansing. ale většinou mi to stačí jen tou vodou. třeba ten tanf se krásně umyje a zanechá jen jakoby namazanou pleť. ale pak mám od etude house a ten se skoro vůbec neumývá a nechává podle mě silikony. já se stejně odličuji třeba v šest večer a v devět se teprve pořádně umývám, čistím pleť, případně krémuji. micelárka mě takto vysušovala... kdežto nějaký čistící krém stáhne makeup a je na pleti těch pár hodin příjemný. (i když asi to chce něco prostě přírodního, ten etude house fakt na pleti nesnesu a musím ho hned umýt gelem)

      dejnička: tak to máš ten nový. já mám celou plechovku žlutou (zlatá mi přijde jako trošku nadnesené označení). kokosákem se odličuji... buďto popatlám prsty a smyju (to mi ale nepřijde moc dobrý, nechá to hodně mastnotu) nebo častěji na mokrý tampónek trošku kokosáku a dál pokračuji jako s micelárkou. no a podle mě to odlíčí fakt líp. ovšem nedělám si iluze, mi přijde, že tuhle diskuzi spolu vedeme už pár let... a každá na to máme definitivně jiný názor.

      Vymazat
    5. Takže to nevidim jinak, než, že mě přijdeš někdy osobně odlíčit:-D

      Vymazat
    6. no... tak to by bylo zajímavé. hlavně většinou blogeríně píšou, že by měla přijít a někoho nalíčit, kdežto já bych měla odličovat... nonicno jdu si připravit vatu a olej!

      Vymazat
  4. Fíha, no teda toho bolo požehnane :) čo sa týka krému na pupínky, za se ba odporúčam Cutishelp Seborea, síce je pôvodne určený na seboroickú pleť, ale mne skvele zaberá (obsahuje konopný olej a zinok) na akýkoľvek pupák. Bourjois micelárka mi bohužiaľ neodlíči oči tak ako Bioderma, na jeden šup a olejom si oči odličovať neviem. Arganový olej je fajn na vlasové zábaly, aspoň mne sa osvedčil oveľa viac ako na pleť. Khadi farbu ja používam tmavohnedú, takže k svetlej sa vyjadriť neviem, ale je pravda, že ju cítim ešte asi po 4 umytiach. Chcela by som nájsť prírodnú farbu, ktorá skvele zafarbí aj šediny, ale to je asi utópia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no... něco s konopím jsem kdysi měla, nějakou konopnou mast, nebylo to nic moc, ale se zinkem to zní fakt pěkně!

      jinak ta khadi mě fakt překvapila, včera jsem si myla už po čtvrté vlasy a pořád ji tam cítím. to se mi ještě nestalo. ale zase jí musím přiznat, že šediny mi zamaskovala dost dobře.

      Vymazat
  5. Nature Republic Pure je světlejší než Fresh? Hmm, to je dobré vědět. I když já celkem dávám i ten Fresh. Jen mám pocit, že BB = ucpané póry. Alespoň ty mé, tedy. Ale to by mohl vyřešit dětský prdeláč. Škoda, že už nevyrábí můj oblíbený Alverdí. Na pupínky mě ho teda plácnout nenapadlo, ale na různé kožní problémy byl prostě the best! Nivea, zinek, Cicalfate... Hmm, to bude těžké. Jako vždy inspirace u trb veliká. Jen teda do bilančních článků mě nikdo nikdy nedostane :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je o dost světlejší. jakože ten fresh byl pro mě "wtf to asi nedám". kdežto tohle je takový světlounký... skoro až moc. a ten alverdí prdelkový jsem měla taky ráda, sice jsem si ho tenkrát skoro nemazala na sebe, ale pro ty moje prdelky to bylo super!

      Vymazat
  6. Taky bych brala takovou spotřebu, nemáš návod na to, jka se to dělá?:-). Mě se doma vše hromadí a hromadí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já fakt nevím. ale zase ... nemám tam skoro žádnou dekorativku. tu bych chtěla taky umět spotřebovávat rychle!

      Vymazat
  7. Z chronických "stěžovatelů" si nic nedělěj, obrážej blogy a kompenzujou si tam bolístky ze svých traumatických životů :-) Když se jim něco nelíbí - nechť přestanou číst a jdou si po svým, nikdo jim to nenutí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si z toho až tak nedělala, spíš mě to pobavilo. a je pravda, že tak občas i působím, ale to je spíš tím, že jsem stydlivá... každopádně děkuji moc za komentář.

      Vymazat
  8. To je spotřeba jako blázen! Jsem ráda, když dopatlám pět věcí a vždycky si říkám: "Ty jo, jsem FAKT dobrá, dala jsem PĚT věcí do dna!" :-D Tyhle Tvé články mi tu radost trošičku kazí. :-) (Ale jinak je čtu moc ráda.) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele, taky jsem si říkala, že tento měsíc je fakt přehnaný. normálně nemám v tom košíku, kde to skladuji, žádné místo, protože tam mám samé nákupy. tento měsíc se tam už nic nevešlo, protože tam byly samé prázdné piksly.

      Vymazat
  9. Úplně se mi zastesklo po tom NevO SPA balzámu a jeho vůni...chjo, sedm stovek bych za něj taky nedala, i když to bylo pravděpodobně to nejlepší tělové máslo co jsem kdy vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt jo? no špatné asi nebylo, ale přišlo mi docela silikonové. ale ta vůně byla docela dobrá, to souhlasím.

      Vymazat
  10. tu plechovku s tym maslom som vyhrala u teba na blogu a si mi ju poslala do anglicka ak si spominas akurat ze mi ju kradla spolubyvajuca (vzala aj peniaze takze toto som si uvedomila az ked sme sa stahovali) ale vonalo to fakt zvlastne,ako citronove salonky ktore mava moja babka na stromceku na vianoce:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mi to něco v paměti říkalo, že jsem to posílala na slovensko nebo ještě někam dál do ciziny! no každopádně jsem ráda, že ti došlo poštou v pořádku, i když spolubydlící ti to (a ani nic jiného) tedy krást nemusela.

      a mně se třeba po té vůni fakt stýská!

      Vymazat
  11. Prdelkokrem to neni, ale osvedcila se mi zinkova emulze Miraclean, ke koupi v lekarne, teda vyrabi to firma s kosmeticky lakavym nazvem EKOCHEM :o) tak jakoze eko nebo chem? no muzeme si vybrat.. :o) obal hnusny (nevim proc na mazadlo na kuzi namalujou chlapa svleceneho z kuze), slozeni moc neposoudim, jsem schopna odhalit parabeny a silikony a ty tam nejsou :o) ale hlavne to funguje, vydrzi pul roku a stoji kilo :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. miraclean jo? tu jsem taky ještě nezkoušela. to asi budu muset napravit.

      Vymazat
    2. Já to doma mám, ale je to hrozně tekutý a jenom o trošičku líp/víc to vysušuje než sudo.

      Vymazat
  12. fiha s tym Nivea kremom si ma trochu sokla..to by som nepovedala, ze to moze mat taketo vyuzitie..Jak si na to inak dosla? :) ja pouzivam na vyrazky Skinoren ale ten je na predpis, nedam na neho sice dopustit ale odkedy uz nechodim na kozne musim vzdy uprosovat lekarnicky nech mi ho predaju bez.nastastie vzdy podlahnu tak aspon nemusim hladat alternativy. Inak telove peelingy su moja najvacsia kozmeticka obsesia (hned po vonavkach:) asi si nemala este taky ten najfajnovejsi ak si im nepodlahla :) je pravda, ze sa minuju celkom rychlo ale to potesenie! Ja sa citim po dobrom peelingu ako po malej spa kure :) najlepsie su jednoznacne Bielenda a The Body Shop - Bielenda je lacna a perfektna a The Body Shop pomerne drahy ale naozaj je to pozuzlanicko :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo došla jsem na to před asi čtyřmi lety, tenkrát probíhala nějaká velká PR vlna od Sudokremu v Anglii, no a Sudokrem je taky původně určený na děti a na zadečky... takže jsem prostě vzala první opruzeninový krém, co jsem měla doma, a ono to fungovalo.

      Vymazat
  13. Nevím teda jak se jen tak z blogu pozná, že jsi namyšlená, ale zřejmě občas na to lidi mají nějakej soeciální čuch:) Si přečtou pár odstavců a mají jasno. Já mám jenom jasno v tom, že jsem taky měla to máslo od NevO a byla jsem z něj tedy dost nadšená, ale za sedm set bych si ho teda rozhodně nekoupila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no sedm stovek bych za mazadlo na tělo taky nedala, to je pravda! hele a namyšlenost se určitě pozná hned, však to je jasné!

      Vymazat
  14. Tyhle tvoje bilance miluju!! A zajimala by me ta vysledna barva po Khadi...jak moc hneda byla, tepla, studena? Nejake odlesky? A na Dior se tesim...doufam, ze je to ta ruzova verze?!=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no barva khadi mi přišla taková střední hnědá, u mně to vyšlo trošku do zrzava. odlesky asi zrzavý. rozhodně nejsou zlatý, jako byly s TANF.
      (no a dior... to ti fakt nevím, samozřejmě mám růžovou variantu, ale ještě jsem ji nepoužila... zato jsem v obchodě vyzkoušela tu oranžovou... a možná jsem si měla koupit tu? asi tak nějak)

      Vymazat
  15. Měla jsem v ruce z té Ice Cream kolekce stíny a strašně se mi líbily...ale vrátila jsem je do stojanu a byla hodná. A někdy bych chtěla vyzkoušet Burt's Bees, ale jsem zabržděná a s takovou si nikdy nic nekoupím.

    Jsem zvědavá na Urban Decay ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele a zrovna UD je to, co nevím, co s tím. jsem to dostala... a furt nevím, jestli to někomu jen tak věnovat nebo udělat soutěž. nebo možná vyzkoušet? nevím!

      Vymazat
    2. Nekecej a vyzkoušej to! Vůbec nevím, co to je a nechce se mi to hledat...i když si to asi raději najdu. Jsem zvědavá a k tomu napnutá jak kšandy ;)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...