pátek 15. srpna 2014

Mašle ve vlasech?

No dobře. Spíš taková pseudomašle. Která občas ani jako mašle nevypadá. Ale na tom až tak nezáleží, hlavní je, že takovýto drdol zvládnu udělat i poslepu, trvá mi to asi tak dvacet sekund, no dobře dvě minuty, když si chci nechat záležet, drží krásně celý den a nebolí mě z něho hlava. Víc od svého účesu opravdu nečekám.




Základem jsou vlasy, docela dlouhé vlasy, já mam asi tak pod lopatky. Tento drdol zásadně česu ze starých vlasů, takže minimálně dva dny nemytých, to, co vidíte na fotkách, nebylo myté tři dny a podle toho to taky vypadá, že ano. Trošku jsem jim pomohla suchým šamponem, což je taky vidět, protože kořínky jsou zašedlé... jakože ten Batiste tedy jako nic moc, prostě Lee Stafford je lepší. A navíc líp voní. No nic konec vsuvky a popojedem.

Takže potřebujete vlasy a gumičku. To je vše. Ideální jsou na to takové ty in gumičky, vykašlete se na invisibobble, nebo jak se to jmenuje, a kupujte na ebay, klidně seženete sadu několika kusů za dolar. Na výběr jich je hodně, zrovna na tento účes mi nejvíc vyhovují takové ty nejtenčí a nejlevnější, já moje kupovala asi před rokem za dolar deset kusů v různých barvách. S těma tlustšíma se mi v tomto případě hůř pracuje, prostě tyhle jsou na tohle nej.

Začnete tím, že si uděláte culík nahoře hlavy, kdo chce, tak nejdříve vlasy rozšeče, kdo je líný jako já, tak se na to vykašle, protože je to dost jedno. Až budete ten culík dělat, tak poslední provlékání vlasů gumičkou neprovlékněte až do konce, ale nechte ty konce volně plandat dolů. Pak následuje ta kreativní část, vlasy si různě povytahujte, ten pseudoculík různě utáhněte, rozprostřete, jak je libo. Já standardně culík vytahuji výše na hlavu a roztahuji.

Pak vezměte ty volné konce vlasů, viz šipka na obrázku dva. A obmotejte směrem nahoru kolem zbylých vlasů. Tam najděte mezi vlasy gumičku a konečky zastrčte do gumičky tak, jak ukazuje šipka na obrázku tři. A je hotovo. Na YouTube existuje spousta tutoriálů na to, jak udělat mašli ve vlasech, většinou vyžadují přesnost, píli, šikovné prsty, hladké vlasy, hřeben, asi tak milión pinetek, zrcadlo, milión času a nejlíp ještě někoho, kdo to udělá. Princip je ale v podstatě ten samý.




Konečná úprava záleží už jenom na vás. Můžete si s tím dát trošku víc práce, víc utáhnout, upevnit nějakou tou pinetkou a tak... a vytvořit si skutečnou OMLG mašli z vlasů. Taky jsem to tak kdysi občas nosila a je to dost efektivní, pořád mi ve škole někdo zkoumal vlasy, aby zjistil, jak jsem to udělala.

No ale jak stárnu, tak brutálně lenivím, takže to nosím uvolněnějším způsobem. Většinou vlasy ještě různě roztáhnu, pomelu a nechám žít svým vlastním životem. Největší výhodu tohoto účesu ale vidím v tom, že mě z něj nebolí hlava a vydrží mi opravdu celý den na jednom místě. Maximálně se to trošku rozpadne, tak pak jen stačí neposedné a vypadnuté zastrkat různě zpátky do gumičky a je zase vyřešeno.



11 komentářů:

  1. Téda ty máš ale vlasů! :) Vypadá to dobře! Pro mě je též prioritní, aby účes dobře držel a nebolela z něj hlava, takže ho určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. máš to pěkný, to zase jo a mít zase dlouhý vlasy, tak bych to taky ráda nosila, ale já jsem za poslední rok hodně radikálně zkrátila a prostříhala, odlehčila a jsem za to ráda, mýt musím každý den, tak to aspoň dobře schne. Ale když vidím takový krásný "zcuchtanec", tak závidím!

    OdpovědětVymazat
  3. mašle na vlasech je nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super tip, hned jsem si to v kanclu vyzkoušela:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej to je super... doufám, že to bylo taky super!

      Vymazat
  5. No jo, s takovýma vlasama se to češe... My, co máme vlásky tak jemné, že na nich mnohdy nedrží ani gumička, máme smůlu... :))

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá to krásně :). Já bych délku měla, jenže mi chybí hustota, takže zatím jsem se nedostala před bod 2, no ale snad se aspoň minimašlička ještě povede :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pro takové množství vlasů bych vraždila!

    OdpovědětVymazat
  8. týjo, všem vám fakt moc děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak přesně tenhle účes je taky můj nejoblíbenější! :D Máš hezké vlasy ty trdlo.. :) Nevěřím, že jsou tří denní! :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to hezky, škoda že není fotka ještě zepředu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...