úterý 22. září 2015

Tělová másla z iHerb za $10 a méně

No jo, podzim se blíží. Což já tedy tento týden velmi úspěšně ignoruji a je mi horko. Ale nevadí, už od začátku září se pilně mažu, vytáhla jsem ze šuplíků svoje mazací úlovky z iHerbu za poslední rok a mažu, protože kdo maže, ten jede. A kdo jede, ten třeba na to taky jednou dojede. 



Bath Petals Sicilian Blood Orange Body Butter a nejlepší je na tom obal.
Tak samozřejmě, že tohle jsem koupila kvůli obalu. Prostě ty plechovky... těm já odolat nedokážu. V balení je dokonce dřevěná špachtle na nabírání, no není to sladký? Konzistencí připomíná bambucké máslo, včetně toho, že má v sobě takové mini hrudečky. Teplem se všechno rozpouští a přijde mi to dokonce i méně mastné než obyčejné bambucké, nejsem zrovna bambu fanoušek. Ale Bath Petals varianta je příjemná. Dokonce jde i dobře nabrat, špachtle není potřeba. Nejlepší je ovšem ta vůně, voní to jak nějaké pomerančové a trošku přeslazené bonbony. Z pokožky to bohužel není moc cítit, taky se vsakuje pomalu... ta uživatelská přívětivost by vůbec mohla být větší.





Hugo Naturals Body Butter Uplifting Mango a nejlepší je na tom vůně.
Dobře uznávám. Hugo Naturals si u mě trošku vylepšili reputaci. Tohle tělové máslo je totiž boží. Nebo alespoň vůně je boží, konzistence je trošku otravná, taková moc mastná, moc tuhá, špatně se to nabírá, špachtli měli přibalit spíš sem. Protože tohle se musí nabírat nehtem, a když už se snažím normálně prstem, tak mě z toho pak bolí lůžko nehtu... tak moc je to tuhé. Takže špatně se to nabírá, docela špatně se to i roztírá, pomalu se to vsakuje, možná až nejpomaleji ze všech dnešních přítomných, dokonce si po tom přijdu trošku až ulepená... ale ta vůně, ta to všechno vynahrazuje. Zralé mango trošku šmrcnuté dalším sladkým ovocem, možná trošku jak broskve. Jen velká škoda, že není cítit potom z pokožky. Velká škoda! Pokožka je ovšem druhý den tak heboučká...





Aroma Naturals Pure Mango Butter a nejlepší je na tom konzistence.
Mangové máslo u mě nemá moc dobrou pověst, ale tady si ji vylepšilo. A dokonce podle složení je hned na prvním místě... a tohle tak krásně voní, což bude nejspíš práce těch Organic Fruit Aromas na konci složení, ale stejně: voní mi to jak nějaké mangové bonbony, trošku pikantní, jak zauzené, ale jen malinko, jinak je to sladké. A vůně je cítit i z pokožky po namazání. Skvělá je konzistence, je hodně krémová, ani ne tak máslová, jako spíš právě krémová, dobře se roztírá, i když pořád jde o docela velkou mastnotu.





Love & Toast Body Butter Clementine Crush a nejlepší na tom je, že úplně jako TBS.
Nebo možná asi vůni to má jinou. Ale pokud máte TBS másla rádi pro jejich konzistenci, která se velmi snadno roztírá, rychle se vsakuje, na pokožce vydrží až do rána krásně vonět a navíc je po nich kůže hebká a jemná... ale zase na druhou stranu se vám nelíbí ty silikony, přehnaná cenová politika a vůbec tak nějak to kašlání na složení... tak potom místo TBS zkuste tohle. I když tedy, když se nad tím zamyslím, tak možná cena až tak výhodná asi není. Když chcou za padesát gramů nějakých 7 dolarů, tak to 200 g vyjde na 28 dolarů. A to je snad víc než TBS, tak nic no. Tak si to kupte jenom proto, že to má hezčí složení, přitom ale komfort používání se vyrovná bez problémů silikonovému TBS. Dobře se to roztírá, hned se to vsakuje, je to výživné a voní to z pokožky jako mandarinka ještě druhý den.





Tak které si koupit? No pro mega výkony asi nejspíš Hugo Naturals. Pro takové to rychlé domácí mazání spíš Love & Toast. Pro plechovkové úchyláky tady máme Bath Petals. A pro mangové úchyláky Aroma Naturals. Prostě pro každého úchyláka něco, jinak tedy rozdíly mezi jednotlivými mastňáky (Hugo, Bath Petals a Aroma) jsou opravdu minimální, spíš jen ve vůni a konzistenci, ale na pokožce je všechno hodně mastné a máslovité tak nějak podobně. Love & Toast je naopak nejméně klasicky přírodní a nejvíce komerční, což znamená "nejsnadněji použitelný".

Jinak prohlašuji, že je naprosto náhodné, že je všechno do oranžova a navíc v nějaké citrusové nebo mangové parfemaci. Se mi to tak nějak sešlo nebo jsem asi trpěla nedostatkem vitamínu C? A jaký vitamín je vlastně nejvíc v mangu?

Jo a nevíte prosím vás někdo, za jak dlouho se tak jako spotřebuje jeden plný šuplík tělových másel, krémů a vůbec? Abych věděla, kdy můžu začít zase nakupovat.


2 komentáře:

  1. To vypadá pěkně, škoda, že se ti to sešlo všechno takhle ovocně, mnohem radši mám "jedlé" vůně, jako kafe, vanilku, karamel a čokoládu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, už se mě to pár měsíců drží... kupuji si všechno pomerančové, ani nevím proč.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...