pondělí 12. října 2015

Spotřebováno za září: vzorkové šílenství

No jinak se to totiž nazvat snad ani nedá. Vzorky jsem spotřebovávala, vzorky jsem nakupovala. Vzorky se mnou cestovaly na minidovolenou. Vzorky byly prostě všude. No a protože je toho fakt hodně, rozhodla jsem se strukturu spotřebovacího článku upravit. Psát budu jenom o tom, co mně osobně přijde zajímavé. Ty nezajímavé věci jsem ani nefotila, ani jsem si nepsala jejich seznam. Ono i těch zajímavých bylo více než dost.

Jinak, kdo si píše statistiku (asi jenom já), tak si to pro sebe napíšu:
spotřebováno 46 (13 plných a 33 vzorků různé velikosti)
nakoupeno 44 (17 plných a 27 vzorků)





Začneme nákupy, které byly velmi zajímavé. Ale opravdu velmi. O tom svědčí už jen ten fakt, že spoustu těch věcí jsem hned otevřela a začala používat. Třeba Vapour makeupy: tekutý s výhradami v pohodě klidně doporučím, v tyčince je snad jen hloupý vtip, ale možná to ještě přehodnotím. Nebo May Lindstrom: jedno velké aaach. Lékořicový prášek: vůbec mi to nevoní jako pendrek, ale pokud to fakt dělá, to co vidím, že to dělá (tedy jakože viditelně to bělí pigmentové skvrny, ale může to dělat i něco jiného v mé péči o pleť, to zatím nevylučuji), tak je to prostě bomba. A těším se, až vyzkouším všechny ty vzorky. Třeba Odacité nebo Good Genes, taky Alpha H, Aurelia, těším se vlastně i na ty Skin Food a čistý tanaka prášek.

No a teď už letem světem o té mojí spotřebě.


Hydraluron Moisture Jelly mi přišlo průměrné. Nebo abych to objasnila. Nemám problém s hydratací. Dokonce i tak nějak dodržuji pitný režim bez problémů a nejvíc mi na pití chutná čistá voda. Prostě s hydratací nemám problém. Cokoliv určeného na hydrataci mi přišlo vždycky průměrné. Všechna možná hydratační séra a krémy a zázraky... prostě nuda. Vlastně to nedělá nic a na kvalitě pleti se to u mě neprojeví. Na Hydraluronu je super to, že se rychle vstřebává, nezanechává žádný lepivý film nebo cokoliv a vůbec mi přišel takový krásně základní... a v podstatě jsem si nevšimla, jestli jsem ho namazala, nebo ne.

Bare Minerals Complexion Rescue mi přišel vzorek akorát do rány. Fakt to byla náhoda jak... super. Zrovna jsem dočetla jednu fakt pochvalnou recenzi na tento zázrak a říkala si, že to snad budu muset vyzkoušet, až mi došlo, že jsem vlastně v té nedávné náloži vzorků, co jsem dostala, dostala i tento zázrak. A za mě asi nic moc. Málo to kryje, zvýrazňuje to suchá místa i nedokonalosti a vůbec mi to na pleti nebylo příjemné. Takže asi tak.

BioAroma odličovací olej mě příjemně překvapil a trošku zklamal. Bohužel totiž neemulzifikuje, takže ho musím smývat hadříkem. Což je docela škoda, protože třeba takový Silk Naturals jde smýt jenom vodou. Ale jinak jsem se zamilovala do té vůně. Ach můj bože... to je taková krása. Odličuje to tak nějak standardně, jako každý jiný odličovací olej nebo odličovací balzám, co mám doma. Prostě taková klasika. Ale ta vůně, ach ta vůně!

Vapour Foundation snad ani netřeba dále komentovat. V nákupech vidíte, že jsem konečně podlehla plnému balení a jen tak pro srandu jsem k tomu přidala i tu tyčinku, čehož dost lituji, protože ta mi zatím přijde dost nepoužitelná. Ale krémový makeup je v pohodě. Je mi strašně příjemný na obličeji, krytí to má střední, ale většinu dní mi to stačí. Prozatímní výhrady: je to na obličeji cítit, což je dáno tou výrazně olejovou konzistencí, tak prostě si docela dlouho uvědomujete, že jste si na obličej namazaly nějaký ten olej... no a s tím je bohužel spjatá naprostá otěruneodolnost, on makeup na obličeji i vydrží celý den, ale prostě jakmile se vám něco dotkne obličeje, tak to je pryč. Bohužel, ale hodlám Vapour určitě ještě podrobit zkoumání, třeba mi zatím přijde, že má výrazný pečující efekt... a s těma výhradama si možná ještě nějak poradím.


Syncare Neoderm je přesně takový, jak to z jeho složení čekáte. Nebo alespoň já čekala. Má to takovou silikonovou, vazkou, trošku lepivou, nevsakující se konzistenci. Asi tak nějak jako Cicaplast od LRP. Cicaplast jsem neměla ráda, fakt silikonové lepící peklo, co nic nedělalo. Takže ani Neoderm u mě moc neuspěl... možná o něco lepší než Cicaplast? Možná ne. Nevím, si to vyzkoušejte sami, vzorky mají u Syncare v pohodě i finančně přístupné.

Kiehl’s Rare Earth Pore Cleansing Mask mi připomněla jílovou masku od Omorovicza. Má to příjemnou konzistenci, na pleti to trošku štípe a chladí, nevysušuje to... a nějaké ty čistící výsledky na pleti to má fakt malé, naprosto srovnatelné s jakoukoliv jinou jílovou maskou za desetinu ceny, jako třeba s Freemanem. (Nebo tedy beru to zpátky, Kiehl’s je dost levnější než Omorovicza, takže pětinová cena?)

Kiehls BB jsem měla vzorek už někdy před rokem. Už tenkrát se mi líbil, má docela zvláštní vůni, krytí je dostačující i pro nedokonalou pleť, vydrží celý den, má SPF, nemá silikony. Minule jsem napsala, že moje vnitřní zelená pizda se brání tomu složení, tentokrát mi na něm asi nic nevadí? Asi mi konečně došlo, že najít přírodní makeup, co mi bude vyhovovat, je možná snadné. Najít přírodní tekutý makeup je možná trošku složitější, ale pořád proveditelné. Ovšem najít přírodní tekutý makeup, co bude mít SPF minimálně 30... no já na takový ještě nenarazila, takže říkám spíš ano tady u Kiehlsů a spokojím se s tím, že nemá silikony, pěkně kryje a SPF má dokonce 50. Možná si ho pořídím na střídačku s Matisem.


Nuxe multifunkční olej... no tak já vám tedy nevím. Jako vůně asi jo, nebyla to láska na první setkání, ale asi bych si zvykla, i když víc mi rozhodně voněl třeba vlasový bamboo olej Kendi od Alterny nebo multifunkční od Caudalie. Jo a taky mě trošku zklamalo, že Nuxe prostě voní chviličku a je to pryč. No ale jako ještě... měla jsem jenom malý pytlíček, takže jsem si řekla, že vyzkouším na vlasy (proto taky Nuxe srovnávám s Kendi), tam je oleje potřeba tak jako nejmíň, že ano. A já vám tedy fakt nevím, ale přijde mi to po třech vyzkoušení, že je to dost průser. Nanášela jsem do mokrých, to neudělalo vůbec nic, ani mi potom vlasy nevoněly, prostě nic. Tak jsem další dvě aplikace vyzkoušela do suchých a bylo to asi takové:
Hele tak ale to není špatný, vlnky se mi tak jako definovaly a má to trochu efekt jako slaný sprej. Ale jo, to půjde, to se mi líbí.
Tak to ještě vyzkoušíme učesat. (Čekám, že to bude lesklé a hladké.)
Dokonce i vlasy mi jdou snad trošku snadněji učesat. Jo, to se mi líbí.
TVL, proč mám tak mastné vlasy?
Takže asi tak no, vlasy to mastí úplně nehorázně, navíc jako úplně trapně to z vlasů ani nevoní, takže nějak nevidím důvod proč to na sebe mazat. Jedině dát do konečků a vlasy si pak už nikdy nečesat.

MyChelle C Serum jsem měla ve dvou pytlíkových vzorcích a ty byly fakt maličké, mi přišlo, že sice to na obalu říkalo asi 1 ml, ale muselo tam toho být ještě míň, dva vzorky mi totiž vydržely přesně na 6 dní používání. No a během těch šesti dní jsem si ničeho nevšimla. Konzistence byla fajn, trošku gelová, ale rychle se vsakuje a hned na to můžete mazat třeba krém. Na druhou stranu je cena za MyChelle dost vysoká, za ty peníze si asi raději pořídím spíš Mad Hippie, u kterého jsem viděla výsledky už první týden používání. Nebo spíš zůstanu ještě u svého DIY C séra.


Koulikoro peeling je něco neskutečně geniálního. Chci toho mít doma minimálně kýbl. Což je dost blbý, protože se to u nás neprodává a 4 eura za kus plus nějaké to poštovné... no prostě ne. Tohle balení jsem koupila v Turecku v obyčejné drogérii a mám pocit, že mě to stálo asi 35 korun v přepočtu. To už se dá. Měla jsem si koupit alespoň dalších deset kousků. No jsem to neudělala, tak nic. Jo a proč je to tak skvělé? Že mám med v kosmetice ráda, asi víte. Ostatně je to vidět i na nákupech. A tohle je prostě peeling s medem. Voní to sladce. Ale zároveň kořeněně. Konzistence je hladká a zlatavá jako med, přitom tam je spousta dost drsných zrníček... přesně tak mám své mechanické peelingy ráda... drsně. Dělá to neskutečně jemnou pleť. A navíc to fakt super voní. Kupujte to po kilech... tedy pokud to někdy někde potkáte.

Origins Checks and Balances Frothy face wash mi bude chybět. Nedávno byl v komentářích dotaz, co u Origins stojí za to, a tohle za to určitě stojí. Obrovsky příjemný čistící gel. Nebo spíš krém. Konzistence je hodně hutná, krémová, voní jako mintové bonbony. Stejně tak to na pleti i mírně chladí. Suchou pleť by to možná mohlo vysušovat, na mojí normální pleti jsem měla ráda ten naprosto čistý a osvěžující pocit po smytí, bez jakéhokoliv zbytkového filmu nebo takové té suprčupr vyživené pleti, co mně přijde spíš ještě pořád špinavá a hned bych jich znovu něčím umyla. Tak to s Origins ne, prostě jenom dokonalá čistota. Občas jsem používala i jako čistící masku, nanesla jsem na obličej a smývala až ve sprše třeba po deseti minutách. Taky fajn. Jo bude mi chybět.


Willow Tree Minerals Rejuvanation Mineral Treatment mi trošku zasel brouka do hlavy a jeden podzimní večer jsem už strávila brouzdáním Etsy a hledáním nočních pomocníků proti akné v pudrové podobě. Nakonec jsem tedy zastavila u tanaky a říkám si, že to by mi zatím mělo stačit. Ale trošku mi to vrtá hlavou. Proč? Protože z tohodle vzorku od WTM jsem nepoznala vůbec nic. Jako to bylo tak malé množství, že se to fakt nedalo. Vyzkoušela jsem asi dvakrát bodově, to jsem si změny nevšimla. A jednou jsem nanesla večer na obě tváře, ono se to bleskově usadilo na těch nejvíce mastných místech... ano nechala jsem olej vstřebat, ale když ten Laidbare se mi fakt moc nevsakuje... no a v podstatě se vlastně nic nestalo. I tak ale mám pocit, že potřebuji plné balení, abych to lépe prozkoumala. Možná počkám, jestli se něco pěkného nachomýtne na black friday, zatím si vystačím s tanakou.

No a to je dneska vše.

11 komentářů:

  1. Ty jo, to je vzorečků :-) Zajímalo by mě, kde je nakupuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naturisimo, ebay, u značek, něco občas dostanu jako dárek k nákupu. a hodně vzorků v tomto článku jsem dostala od čtenářek.

      Vymazat
    2. Na ebay se dají koupit/dostat i vzorky? Kurňa, nakupuji tam často,ale tohle nevím....

      Vymazat
  2. Tak o té lékořici prosím napsat co nejdříve!
    Mám 10ml Nuxe oleje - na obličej ne, na tělo je to málo, tak to zkusím jako Moora na vlasy. Jo ty konce jsou fajn, po hodině - panebože to musím okamžitě umýt! Asi k tomu budu chodit jen čuchat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechci se nějak unáhlit, takže asi to ještě potrvá, ale zatím jsem opravdu spokojená s výsledky. lékořici jsem na sebe dávala dvakrát, pokaždé jsem ji míchala s medem. a po použití jsem měla sjednocenou pleť, tak mi to vydrželo druhý den ráno, pak se začaly ty tmavší skvrny vracet, ale jakoby méně. že zčásti zmizely. nefunguje to na červené čerstvé fleky - ty totiž potřebují regenerovat. ale na ty tmavé hnědé podle mě zatím zázrak. opravdu to bělí. ale jak říkám, berme to s rezervou. i když tedy ten pytlík na Etsy nebyl drahý, možná tři stovky s poštovným...

      Vymazat
  3. Já Nuxe na vlasy nemůžu, taky mi je zmastí, ale miluju ho na obličej;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, tak na obličej už si to už nenamažu. tak možná příště.

      Vymazat
  4. Tak já jsem asi exot, ale ten Nuxe olejíček mi neskutečně smrdí, něco jako prošlý opalovací krém... :-)
    Aurelia jsem ve vzorcích měla, ano, ovlivnil mě hype :-) - čistič mi udělal rudou tvář (alergie? asi podruhé v životě asi - předtím naposledy na masku Yes to), krém nic moc, jo a nesedly mi jejich parfemace, jsou prostě divné, namíchali ty esenciální oleje nějak zvláštně.
    Těším se, co napíšeš na Alpha H Liquid gold.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a na tvůj popud a chválu jsem koupila Decleor noční balzám, tak jsem zvědavá teda - zatím po první noci moc dobrý :-)

      Vymazat
    2. jako sice mi Nuxe nepřišlo vůní nic skvělého, ale dalo se. a možná bych si zvykla a možná by se mi ta vůně časem i líbila. tak asi Aurelia vyzkouším brzy, to jsem fakt zvědavá, co to se mnou udělá. a gratuluji k Decleoru!

      Vymazat
  5. Taky mám poměrně dost ráda vzorky a tak se je snažím vyhledávat. Ono co si budeme povídat, někdy je kosmetika poměrně velký zásah do mojí levné peněženky a tak člověku nezbývá nic jiného, než prostě jít tímhle směrem. Na druhou stranu dneska se fakt dá sehnat i kvalita za poměrně rozumnou míru peněz. Chce to jen vědět, kde hledat. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...