úterý 12. ledna 2016

Bourjois Heathy Mix Serum makeup

* koupené na Asosu

Tento makeup mě přivedl k zamyšlení, co vlastně musí takový makeup splňovat, abych se přiměla k tomu, že ho budu pravidelně používat. Nemusí být perfektní, ale abych pro něj měla využití, tak by měl:

  • poskytovat dostatečné krytí
  • mít SPF faktor
  • dokázat nahradit denní krém

Přiznávám, že málokterý makeup dokáže splnit všechny tři podmínky, a to ani nemluvím o těch dalším minoritních požadavcích, jako třeba výdrž, snadné nanášení a tak. Ale minimálně jednu z těchto podmínek by makeup v mojí koupelně splňovat měl. A taky hlavně přirozenost, na tom v poslední době fakt ujíždím, aby nebyl makeup poznat ani zblízka. No proto jsem dost rozpačitá z tohoto zázraku od Bourjois, protože ten nesplňuje ani jedno.





Takže jsem musela aktivovat všechny své emocionální a iracionální motivace, jakože Bourjois makeupy mám ráda a že všichni je mají rádi a že tento makeup má mnoho příznivců... a přinutila jsem se ho používat. Ale z dlouhodobého hlediska fakt nevím, protože v podstatě ho můžu použít jenom, když mám docela hezkou pleť už bez makeupu, když nejdu ven, takže nepotřebuji SPF, a když mám vychytaný denní hydratační krém, protože tento Bourjois zázrak navíc dost vysušuje.

Přitom ale Bourjois má i dost výhod, které mluví v jeho prospěch. Jednou z nich je jeho vzhled na pokožce. Je opravdu moc pěkný. Přirozený, až neviditelný. Navíc efekt vydrží celý den, makeup má na mně výdrž a celý den vypadá opravdu hezky. Jo a navíc makeup tak pěkně ovocně voní. Fakt škoda, že dostatečně nekryje, ani když se navrství, ve více vrstvách je navíc na pleti vidět. A taky vysušuje. Jo vysušuje. Nemá vyloženě matující efekt, spíš bych to nazvala mat s lehkým rozjasněním, takový ten sametový efekt. Ale zvýrazní suchá místa, šupinky a vůbec takové ty suché nedokonalosti. Když k tomu přidáme, že další výraznější nedokonalosti to nedokáže zakrýt... tak prostě jako k čemu mi to je? To můžu použít jenom, když nemám suchá místa a nemám větší třeba pupínky. Vzhledem k tomu, že prvotním účelem jakéhokoliv makeupu v mojí koupelně je zakrytí pupínků... tak co no. A to mám zrovna teď docela pěknou pleť, takže potřebuji zakrýt třeba jenom tři neplechy... a ani to Bourjois nezvládne? A navíc mi ukáže šupinky, kde jsem ani nevěděla, že tam jsou? Fakt ne díky.

Jenomže pak přijde jeden takový moment, který mi řekne, že až tak marné to s tím Bourjois nebude. Makeup má obsahovat vitamíny a nějaké ty ovocné výtažky a tak. A mimo to tedy obsahuje i silikony, mi konzistence přijde spíš tekutá než silikonová, ale je i silikonová. Ovšem póry mi to neucpává a akné nezpůsobuje. Možná kdybych ho používala dlouhodobě každý den, ale já dala maximálně dva týdny v kuse a pak jsem vždy sáhla po něčem více krycím. Od té doby po Bourjois sahám dost nesystematicky. A nechala jsem si ho na zimu, protože v létě mě dost stresovalo, že nemá SPF, což se ale ukázalo jako ne úplně ideální řešení, protože teď v zimě to zase docela vysušuje a dávám přednost spíš něčemu hutnějšímu, olejovějšímu a krémovějšímu. No fakt? K čemu to tedy vlastně je?





Další problém mám s odstínem. Je totiž moc žlutý, na mě tak všeobecně jsou nejsvětlejší odstíny Bourjois (tedy 51) vždycky žluté. Naštěstí je to taková neutrálnější žlutá a naštěstí taky není makeup moc krycí, takže dejme tomu, že to snesu. I kvůli odstínu si musím dávat jenom slabší vrstvu, což zase snižuje už tak malou krycí schopnost. Makeup se nejlíp nanáší asi štětcem, pak vypadá hezky. Dlaněmi to je taky docela fajn, při nanášení prsty mi přijde, že ještě víc vyniknou suchá místa a makeup působí nejméně přirozeně.

No zase jsem se zakecala, je tady totiž ta jedna vlastnost, která se mi líbí. Hodně líbí. Podle mě ten makeup rozjasňuje. Ne okamžitě, ale dlouhodobě, jako péče. Překvapilo mě to, protože po pár dnech pravidelného používání mi pokaždé přišlo, že moje pigmentové skvrny jsou jemnější. Hledala jsem důvody a našla je v těch ovocných extraktech. Protože jinak je ten makeup tak nějak prostě jenom klasická směska silikonů. Skoro bych řekla až nadprůměrně silikonová směska silikonů. A sice sama mám k tomuto svému objevu určitý skeptický postoj, ale stejně mi přijde, že večer po odlíčení mám pleť sjednocenější a hezčí než je běžné. Dokonce bych snad řekla, že večer po odlíčení je pleť sjednocenější, než byla ráno po nanesení makeupu.




Celé to malé krytí si můžete prohlédnout na mojí skvrnité pleti, v jedné i dvou vrstvách makeupu. Nutno říct, že toto jsem fotila po létě, někdy asi v říjnu, takže jsou vidět hodně pigmentové skvrny, ať už po pupínku nebo kvůli sluníčku. A je i vidět, že makeup to tak jenom mírně maskoval, ale vidět pořád jsou.

Za zmínku ještě stojí, že lahvička sice vypadá bytelně a skleněně, ale je neuvěřitelně lehká a plastová. Já se tedy s makeupem nakonec sžila, ale znovu bych si ho spíš nekoupila. Vzala jsem ho na milost jenom kvůli tomu, že podle mě má určitý pečující efekt na pokožce. I když je pravda, že teď posledních pár týdnů jsem z něj byla nešťastná, protože docela vysušoval a na pleti nevypadal hezky. Nakonec jsem ho míchala ráno s kapkou oleje, to pak sice vypadal opravdu hezky, ale zase se během dne tak divně vysrážel na obličeji... no nic moc. No ale kousla jsem se a ty zbytky spotřebovala. Hurá je to z domu. (Aha, tak možná sice pečuje, ale tak všeobecně toto asi nebyla příliš pozitivní recenze.)

složení: Aqua (Water) • Dimethicone • Cyclopentasiloxane• PEG-10 Dimethicone • Butylene Glycol • Aluminum StarchOctenylsuccinate • Phenoxyethanol • Sodium Chloride •Disteardimonium Hectorite • Disodium Stearoyl Glutamate •Dimethicone Crosspolymer • Tocopheryl Acetate • Glycerin • AlcoholDenat. • Parfum (Fragrance) • Panthenol • Aluminum Hydroxide• Litchi Chinensis Pericarp Extract • Silica • Lycium Barbarum FruitExtract • Pantolactone • Punica Granatum Extract • PotassiumSorbate • Sorbic Acid [+/- (May Contain) : CI 77007 (Ultramarines)• CI 77019 (Mica) • CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides)• CI 77891 (Titanium Dioxide)] 10BMT001-1

8 komentářů:

  1. Mě zase naprosto zklamal makeup od Dermacolu, roky jsem ho používala, byl supr a najednou není, změnili mu ttž složení, takže blbě kryje a má úplně jiný odstín, než ten původní :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mi dermacol kosmetika nikdy nevyhovovala, mám tedy ozkoušený jeden makeup (pohroma) a jednu řasenku (trošku menší pohroma)... takže nemám ozkoušené ani všechny ty hypované a blogo tlačené dermacol makeupy v poslední době.

      Vymazat
  2. Hele tak mě napadá, vyzkoušelas od Bourjois ten jejich CC Cream? Já osobně nesnáším třeba Helthy mix z podobných důvodů jak píšeš o serum, absolutně mi nesedí (malé krytí, suchá místa) Ale CC je podle mě zázrak, krytí je opravdu na jiném levelu, je více krémový, hydratační, spf jen 15, složení sice podobný silikonový koktejl, ale ten efekt stojí za to. Mám už 3 balení a to je co říct. Vyzkoušela jsem kde co (hlavně tedy high end a mmu) ale tento se blíží nejvíc k dokonalosti. Prubni ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CC jsem nezkoušela. jako ono nutno říct, že bych si hlavně neměla kupovat žádný makeup, ideálně tak tři roky... ale píšu si ho na seznam.

      Vymazat
  3. Docela škoda, jsem měla v plánu na něj mrknout, protože si ho vizážisté chválí, že vypadá přirozeně a je lehký. Jenže na tu moji přesušenou pleť... a navíc to složení teda nic moc. Tím spíš, že to má být "healthy mix serum".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na přesušenou pleť bych to fakt neviděla jako optimální makeup. ale lehký je, to mají vizážisté pravdu. i když jenom v lehké vrstvě, při vrstvení je sice pořád lehký, ale na pleti je vidět.

      Vymazat
  4. Měla jsem v plánu si ho koupit, ale raději ještě počkám. :D Teď mám Revlon Colourstay a to je bomba. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za recenzi, zatim jsem slyšela samou chvlu, tak jsem ráda, že si můžu přečíst i střízlivý názor. Takový makeup bych opravdu nevyužila.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...