sobota 23. ledna 2016

Právě teď: korektory

Se musím tedy přiznat, že nejsem vyložený fanoušek ani jednoho z těchto korektorů. Chtěla bych zpátky theBalm. Už snad půl roku po něm smutním, okamžitě od té doby, co mi došel. Ale řekla jsem si, že prostě to nejde. Nebudu si kupovat nový korektor, když mám doma tohle všechno. A to mám ještě pocit, že někde je doma něco ještě korektorového schovaného, na co jsem už dávno zapomněla. Navíc mám v těch korektorech všechno. Rozjasňující, prý krémový, hutně krycí, méně krycí, minerální... prostě to mám. Tak proč kupovat něco nového a ponořila jsem se do domácích zásob.

No a tedy nevím, ale řekla bych, že spíš děkuji nechci. No dobře tak špatné to zase úplně není, zvykáme si na sebe, takže nákup nového korektoru zatím není na programu dne ani noci, ale jednou mi trpělivost dojde... takže co je přesně na těchto korektorech špatně?


Collection Lasting Perfection Concealer (1)
Vlastně ani nevím, proč ho moc nepoužívám. Trošku mi vadí, že kryje až moc. Je opravdu hodně těžké odhadnout jak malé a ještě menší množství si máte na tu nedokonalost dát. A ať toho dávám sebemíň, stejně toho mám vždycky až moc a musím roztírat až do míst, kam jsem roztírat nechtěla. No prostě je s tím moc práce. Ale jednu věc mám na něm ráda. Moc pěkně se míchá s makeupem. Takže nejdřív korektor jen orientačně nanést a pak teprve makeup, štětcem a tenká vrstva. Díky korektoru získá makeup mnohem větší krycí schopnosti, navíc to vypadá přirozeně a vydrží to celý den.



Maybelline Age Rewind (asi ten nejsvětlejší)
Velmi hypovaná záležitost, a jak můžete vidět, jsem z toho urvala tu hubku, protože mi nevyhovovala (přičemž za sousloví mi nevyhovovala si dosaďte spíše expresivnější výrazivo). No a pak s tím mám další ještě jeden... problémy. Docela málo kryje. Navíc při krytí nedokonalostí vysušuje. A zvýrazňuje suché šupinky. Takže je naprosto nepoužitelný pro třeba pupínky, co už mají na sobě nějaký ten stroupek. Jo a skoro vůbec to nevydrží. Jsem si myslela, že bych to třeba i používala místo makeupu, jakože nouzově. Konzistenci to má na to docela dobrou, tekutě krémovou, a jde docela dobře rozetřít do ztracena. No ale nic moc teda. Ošupinkovala jsem se a krytí po hodině pryč. Ono beztak je to korektor spíš pod oči... tak dejme tomu, slabší krytí mi pod očima nevadí, ale že je to rychle pryč, není zrovna výhra ani pod očima.

L’Oreal Lumi Magique (1 Light)
Týjo, taková zbytečnost, za tolik peněz. Možná to rozjasní a trošku málo zakryje. Ale fakt málo. Konzistence je příjemně krémová. Odstín se mi líbí hodně. Co se mi ale nelíbí, je výdrž. A během pár hodin bych mohla korektor vyškrabávat z vrásek kolem očí. No nic moc prostě. A to asi nechceš. Ani nechcete.



Dermacol Make-up Cover (208 a 210)
Už nevím, kdo mi to kdy doporučil jako korektor. Dokonce jako náhradu za theBalm. No ani za zlatý oko, fakt ne. Nebo takto, ty krycí schopnosti jsou mimořádné. Tohle prostě zakryje všechno. Problém ovšem je, že to je vidět. A to docela dost. Prostě po nanesení skoro pohoda, když si na tom tedy dám záležet, protože nanášení je dost opruz, nesmíte toho dát moc. No ale po nanesení se to během půl hodiny docela vybarví, vysráží se a vytvoří takovou až skoro krustičku. Dá se s tím tedy čarovat, pokud se naučíte dávat úplně minimální množství. I to kryje hodně a alespoň to vypadá docela přirozeně a nesráží se to. Takže nakonec jo, asi jsme si nakonec na sebe zvykli, ale zabírá to ráno docela hodně času... i když tedy občas mám pocit, že bych snad udělala líp, kdybych to naplácala na celý obličej, sice by byl potom krustičkovatý, ale alespoň bych eliminovala krustičkové ostrůvky rozeseté po celém ploše nerovnoměrně a nestabilně. Jako makeup by mě krustička alespoň tak pěkně sjednocovala, barevně i texturou.

Everyday Minerals Multitasking Corrector
Tak nakonec je mým nejlepším momentálním korektorem minerální EDM, který jsem už jednou pomluvila. Že málo kryje. Což je pravda. Docela málo kryje. Tedy kryje tak nějak středně, ale už jsem měla v ruce minerální korektory, které tedy kryly víc. Taky mi přijde, že výdrž by mohla být větší. Ale jinak je to docela fajn. Hlavně teď moc až tak krytí nepotřebuji, na mega krytí mám Dermacol. A největší výhodou EDM je, že zakryje přijatelně snad všechno. Dokonce i když je něco šupinkatého a suchého. Jen snad pod oči mi nevyhovuje, protože tam mi brutálně vysušuje. 


Na závěr jsem se chtěla zeptat, jestli si mám koupit nějaký další korektor. A jaký vlastně. Jakože který mi doporučíte. Ale snad se raději ani ptát nebudu, protože s tolika korektory doma nemám pocit, že si nový korektor zasloužím. Navíc když nejsem úplně korektorový fanoušek a dost často to nepoužívám ani neprožívám. Takže nic prostě, nový korektor nebude. A až spotřebuji dva z této nabídky, tak teprve budu mít nárok na nákup nového korektoru. Takže někdy tak zhruba v roce 2023. Potkáme se?

39 komentářů:

  1. Jj s korektormi je to tazke. Tiez som zatial nenasla ten pravy, ale ani ja nie som korektorovy maniak, takze som v poho.
    Ked cosi, tak pouzijem Max Factor Mastertouch Under Eye Concealer, popripade tu zeleno-hnedu tycinku od Oriflame, ktoru si kupujem znova a znova uz od puberty :-D
    Lucc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé oriflame tyčinka. tu jsem taky používala. asi dvakrát jsem ji koupila, ale pak u mámy v práci přestaly dealovat oriflame a začaly s avonem. (no a já začala nakupovat sama na netu)

      Vymazat
  2. Roky jsem používala na pupínky Dermacol Cover, ale pleť se mi už zlepšila (ťuk ťuk) a tak občas ten jeden, dva pupínky přemáznu NARS Radiant Creamy Concealer. Je hodně hutný a zakryje vše. Dermacol mě hodně vysušoval a možná akné i zhoršoval. Pod oči jich mám více, většinou z drogérie a tak nějak stále hledám. Ale asi teď půjdu do Clarins, nebo Urban Decay, ty jsou krycí, ale né moc hutné. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak dermacol naštěstí nezhoršuje u mě akné, ale možná trošku vysušuje. a pod oči bych si ho rozhodně nedala. nars jsem chtěla taky vyzkoušet, ale fakt jsem si nedokázala ospravedlnit nákup, když mám doma tolik korektorů a stejně je nějak extrémně neprožívám. tak třeba, až něco spotřebuji.

      Vymazat
  3. Lumíka mám taky, ale já jsem k němu méně shovívavá - nevidím rozdíl před použitím a po použití. Zkoušela jsem v kombinaci s jiným krycím korektorem, ale to mi začne cuckovatět... Bohužel je asi nekonečný, furt se mi nedaří ho vyplácat. O dost raději mám Airbrush Clinique, nebo Instaint concealer Clarins. Když mi jednou za měsíc vyraší nějaká nepěkná záležitost, použiju Catrice. Já spíš řeším oční okolí, pupínky naštěstí minimálně - na to mi drogerka stačí. Jen mě tak napadá - pokud s korektorem vypadáš hůř než bez něj, nebylo by lepší ho vyhodit či darovat a koupit si jeden perfektní? Já jsem v poslední době došla k názoru, že už nejsem tak mladá, abych si na sebe plácala kosmetiku, která nejen že nezkrášluje, ale v horším případě spíš zeškareďuje (teď mě nenapadlo lepší slušné slovo).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já tedy u lumíka rozdíl vidím. není to nic úplně zázračného, ale stačí mi to. o to víc mě mrzí, že se slévá. a už jsem to zvažovala, že něco vyhodím, hlavně dermacol jsem už držela nad košem ten světlý odstín, protože na mě vypadá dost často jako omítka... ale zatím jsem si ho nechala. jako ono když si dám fakt tu práci, tak občas prostě překvapí, jak pěkně to vypadá. a pak si tedy jednou nedám pozor a zas to vypadá blbě. a tak občas s nějakým tím korektorem stojím nad košem a pořád nemám to srdce ho vyhodit. ale úplně chápu, jak to myslíš. chtěla bych být tak silná.

      Vymazat
    2. No jo, malé s přestávkami už 3 měsíce rostou zuby, na to je loreal krátký.... Já se sebou taky občas bojuju, ale vložených hrůz se snad už jsem schopná bez milosti zbavit. Naposledy letěl 100% Pure make-up, naštěstí jsem ho kupovala ještě před zdražením, jinak by mě asi kleplo.

      Vymazat
    3. tak vyložených hrůz se taky zbavuji. ale tyhle korektory jsou tak jako na pomezí. někdy si říkám, jo strašný. ale jindy zase, jé pěkný.

      Vymazat
    4. Chápu - taky mám jeden takový (Astor Perfect stay), který doma držím jen kvůli barvě. Někdy je výsledek super, jindy děs běs, cuckuje. Přitom oční krém pod ním je stejný,... Záhada.

      Vymazat
  4. Hm, a já zakotvila právě u The Balm a nic jiného od té doby nepoužívám. Přišla jsem na něj právě tady.:) Jo a ještě mám na cestě korektor od NARS, na něj jsem hodně zvědavá. Dermacol makeup cover mám taky, ale ten použiju max. tak když se mi udělá na noze modřina, aby moc neprosvítalapřes silonky. Minerální korektor jsem měla kdysi Bare minerals ve vzorku a díky za to, protože byl naprosto strašný. Zakryl houby a vytáhl šupinky, opravdu kauf. Jo a dřív jsem ráda používala pod oči Match perfection od Rimmel, ten teď nosím v záchranné kosmetické taštičce. Je celkem dobrý, ale co mám The Balm, tak ráno nic jiného nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no thebalm je super ne? minerální korektory jsou náhodou fajn. jsou to jediné korektory, které na sobě snesu bez makeupu. všechny ostatní krémové nebo tuhé jsou vždycky (bez makeupu na čisté pleti) vidět. alespoň já je vidím. ale minerální nikdy, jdou velmi dobře rozetřít do ztracena. docela mě mrzí, že jsem už stará, takže je nemůžu dávat pod oči. dřív to bývalo dost dobrý i tam. ale je pravda, že některé minerální asi trošku víc vysušují. tento EDM naštěstí ne.

      Vymazat
    2. Jo, věřím že jiné značky mají minerální korektory dobré, ale už asi zkoušet nebudu - the Balm je prostě super. Akorát mám pocit, že by si zasloužil lepší štětec. Čím ho nanášíš? (nepočítám teda houbičku, někdy ji použiju, ale mám radši štětce).

      Vymazat
    3. nejčastěji jsem nanášela jakýmsi noname štětcem z ebay, umělé štětiny, placatý, na krémové produkty. a pak jsem tedy ale rozmazávala a rozťupkávala prstem, to se mi osvědčilo nejlépe. pod oči se mi nejlíp zase osvědčila ta minihoubička, ale strašně mě štvala, jak je malá, tak jsem ji nakonec vyhodila a ťupkala prstem i pod očima.

      Vymazat
    4. Hm, koukám že jsem na tom stejně, až na to rozmazání prstem, zkusím. Pod oči mi taky přijde houbička lepší ale děsně mě štve.

      Vymazat
  5. Ja mam celkem rada Bourjois Healthy mix- nepotrebuju moc velke kryti, spis jen na sjednoceni a na to je fajn. I kdyz ted v zime jsem si vsimla ze mi nejak vysusuje ocni okoli, ale celkove mam ted suchou plet! Jinak rozjasnujici miluju YSL Touche Éclat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozjasňující jsem měla ráda spíš Elizabeth Arden pero. ale stejně mi na kruhy pod očima nejlépe funguje nějaký žlutý korektor spolu s makeupem.

      Vymazat
  6. Lumík od L´Oreal mám ráda pod oči, nepotřebuju zakrýt kruhy, jen projasnit, dlouho jsem ho teď nepoužívala, ale před nedávnem jsem si řekla, že potřebuju trošku pomoct ke "zdravému" vzhledu (stres, únava, atd.), tak jsem ho vytáhla a fakt pomáhá, takže jsem spokojená ;) a EDM zase dávám na pupence, musí se trošku vychytat nanášení, ale jinak mi vyhovuje 10x víc, než slavný Catrice ;) ale je pravda, že jináč korektory taky moc nepoužívám, takže jsem nevyzkoušela dostatečné množství různých značek, abych mohla porovnávat, raději vrazím peníze do něčeho příjemnějšího ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak jako lumík něco dělá, ale že by to byl zázrak. a za svou plnou cenu snad čtyři stovky? ještěže jsem ho kupovala za polovinu. no a vím, že jsem EDM pomlouvala, ale nakonec ho mám fakt ráda. jak se mi zlepšovala v posledním půl roce pleť, tak jsem měla EDM pořád raději. i když ze začátku mi vadilo, že není úplně krycí, jak jsem byla bývala zvyklá u minerálních korektorů... no a slavný catrice jsem zatím nezkoušela. ani na ruku, u nás catrice stejně není.

      Vymazat
    2. keď tak ti ten Catrice kľudne pošlem, je nepoužitý (jeden krát som ho skúšala a bol na mne do oranžova (tmavý aj keď najsvetlejší 01), ale inak vyhovuje snáď každému koho poznám, hold keď som biela tak na mňe všetko vyzerá buď oranžové alebo prasiatkové ružové. Dermacol mám už asi 4 roky (minule som sa až zdesila že ho už musím vymeniť/nahradiť) a je do ružova ale zakryje a pri dobrom rozmazaní to vyzerá celkom fajn, pokiaľ sa neopotím. Avšak prišla som na to že ak ho nepoužívam tak sa všetko hojí akosi rýchlejšie a nerobia sa šupinky. Lumíka mám už druhého a pomáha aspoň trošku na únavu pod oči, ale musím vyskúšať the balm alebo EDM, vyzerajú fajn

      Vymazat
    3. ahoj, tak pokud by ses ho ráda zbavila, tak budu taky ráda. jsem tedy taky světlá, takže najít dostatečně světlý korektor je docela náročné. jsem zvědavá na catrice. jo a překvapil mě ten dermacol, protože 208 je na mě snad až moc světlá, což se mi tedy často nestává. a navíc má takový divný podtón došeda.

      Vymazat
    4. 208 je můj odstín pleti v létě :D

      Vymazat
    5. fakt? na mě v létě vypadal strašně. teď v zimě má správný odstín tmavosti, ale blbou barvu, vypadá na mně jak šedá omítka.

      Vymazat
  7. Týjo, já tyhle drogérkové korektory nikdy ani nepoužívala (asi jsem neměla potřebu), až na covera, kterýho ho mám asi 7 let? překvapivě mi ta krustička nevadila, ale nyní mám pocit, že snad všechno, co na obličej "barevnýho" napatlám, je vidět...asi přibývající roky...jinak nyní zabrouzdávám do přírodnějších vod, i když jsem nenašla zatím náhradu za MAC Pro longwear :( určitě jsi slyšela o RMS, který je na mě až moc krémový a slévá se mi, jinak dost dobrý je z ty kupy vzorků, co jsem zkoušela určitě Hynt perfecting concealer, protože obsahuje více pigmentu, což mi vyhovuje ;) i když to si trochu protiřečím, protože nemám ráda "když je vidět", ale někdy/často musím zakrývat...jinak lepší než uncoverup mi přišel i HIRO space balm (amazingy), i když theBalm bude v tomto podobný ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná to bude věkem, taky mám v posledním půl roce pocit, že jakýkoliv makeup je prostě pohroma a je na obličeji vidět. musím dávat pozor na množství, na způsob nanášení, na výběr makeupu, na krém pod makeup - a občas to díky těmto proměnným dopadne s makeupem až katastrofálně, je prostě vidět. hlavně na tvářích. RMS jsem zkoušela ze vzorku, taky Vapour a ani jeden mě moc neoslovil. hlavně jak nejsem moc na ty korektory, tak se mi většinou nechce dávat za ně moc peněz, tak ty dvě stovky jsou pro mě strop. ale možná to časem přehodnotím.

      Vymazat
    2. jo RMS, ani Vapour mě taktéž nevzaly za srdce...jak jsem psala, tak bych řekla, že lepší je HIRO Space balm než přeslavný Un-coverup...ještě mě napadá, že se si teď objednala vzorek Gressy minimalist serum corrective foundation (či tak nějak), tak jsem zvědavá, jaké bude mít vlastnosti a eventuálně se může použít jen na pupínky;) anebo mě napadá kanadský Sappho, ale z ameriky se moc nevyplatí objednávat...jo a používáš omoroviczu perfektor bb krém a jak jsi spokojená? posílala jsi mi jednou jejich cc a ten byl teda pro mě hrůza, protože jsem po něm byla bílá jako smrtka a nešlo mi to rozetřít...

      Vymazat
    3. omorovicza perfector bb: u mě zatím dobrý a rozhodně nelituji těch peněz, co jsem za to dala.

      Vymazat
  8. Já naštěstí nemám moc co zakrývat, kruhy nemám výrazné a pupínek vyraší jen občas. Momentálně střídám tekuté korektory od Alverde a Catrice a vyhovují mi oba. Snad o nich brzo napíšu na blogu, furt se mi nechce zpracovat fotky, protože jako tebe mě korektory zas tak neberou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alverde mi docela vyhovoval tuhý/krémový v kelímku. cream to powder nebo tak nějak. tekutý jsem nezkoušela, catrice taky ne. ale na ten tekutý alverde bych se mohla časem podívat...

      Vymazat
  9. Ja používam Dermacol Makeup Cover, ale zásadne len na nedokonalosti a pod makeup. Vtedy sa to celkom dá, a nevidno ho. A pod oči Rimmel Match Perfection :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  10. No, mám doma taky zásobu - aktuálně 7 kousků....

    A asi tak. Maybelline jsem moc moc chtěla a zatím to vypadá, že moc kámoši nebudeme... EDM zkoušet ani nemusím, všechno minerální s mojí pleti celé roky nekamarádí, ať dělám, co dělám a jsem s tímto stavem věci tak nějak smířená.

    Dermacol na sebe nepoužívám, ale při líčení ostatních to byl fajn pomocník. Např., když má člověk v obličeji "oheň", tak je to jediný produkt, který na to funguje.

    Lumíka od Loreal jsem nezkoušela pod oči, používala jsem YSL, což je stejná filozofie a byl moc fajn, ale je pravda, že to jen rozjasní, žádné kruhy nezakryje, výhoda YSL byla, že se dal vrstvit i na jiný korektor a nezlobil celý den - to jsem pak dala Maybelline affinitone a na něj YSL a pohoda. Zakryto a rozjasněno.

    Nákup dalších korektorů jsem si zakázala - takže "Čau v roce 2023, kdy můžeme pokračovat v debatě na tohle téma a případně si dát i tipy k nákupu" :D :D

    OdpovědětVymazat
  11. Dermacol cover jsem dávala na megabedary na krku, který jsem dnes opět po roce přivítala!! Neskladovala jsem ho nadarmo! Huraaa ... hele, ale pidikapku roztupu po celé celisti, to kryje jako bejk, jak rika ten muj...
    Že je Lumi na prd mi neříkej, protože jsem ho teď dostala a ještě nezkoušela a fakt jsem se na něj těšila!
    Jinak ja ted pouzivam na nedokonalosti - catcice korektor v kalisku a nově i ten tekutej a od Revlonu korektor z řady Colorstay, sem tam tuhej korektor od Manhattanu.
    Pod oči dávám od Rimmelu Match Perfection a sem tam si tam dam ten tekutej od Catrice. Chystám se na ten Lumi od Lorealu.

    Jinak doporučuju fakt ten korektor od Revlonu. U někoho jsem viděla, že ho dává i pod oči, ale jelikož obsahuje kyselinu salicylovou, tak já osobně bych ho tam teda nedávala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak dermacol zakryje nejspíš vše. je to vlastně moje chyba, že se od něj čekala krytí a přirozenost a snadné nanášení. to je taková nedosažitelná triáda s dermacolem.

      Vymazat
  12. Jsem rada, ze se jeste najde podobny korektorovy skladnik jako jsem ja. Jen teda obdivuju tvou silnou vuli, ze si nekoupis novy, dokud nespotrebujes ty, co mas doma, byt ti plne nevyhovuji. Za hindou toho dokonaleho doma hromadim a hromadim. Kupodivu se vracim nejvic k ELF HD concealer ( mam svetlenzluty,hezky rozjasni,zakryje velmi dobre, nevysusuje,ale ani neni moc hutny a staci ho kapka). Preferuju ho pred Narsem a dokoncem s nim oncas podvadim i novy HD od MUFE. Na prirozenejsi rozjasneni mam HD od NYX (se s temi HD roztrhl pytel,nechapu, pred tim to byl "proste korektor"). A do tretice je skvely v peru Astor SkinMatch. Fajn by byl i ten novy tekutak Camouflage od Catrice, ale ta jeho parfemace je vazne prehnana. Sice me to nedrazdi, ale s***.
    A jako korektor na zmetky mam asi ted nejvic oblibeny Full Cover od MUFE,ktery je vodeodolny, ani se nehne,maji mraky odstinu a vydrzi cely den. Tolik co do mych tipu.. A diky za jete nepoznane postrehy o Age Rewind, tohle nikdo nikde nezminil a dokud jsem to tu neprecetla u tebe, prahla jsem po nem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak víš co, já na ty korektory fakt moc nejsem a vlastně se bez nich obejdu. stačil by mi jenom edm na nedokonalosti. kruhy pod očima mám spíš jakoby napuchliny, což nezakryje žádný korektor. a na tmavé kruhy mi většinou stačí třeba matis bb. takže sice nejsem se situací s korektorama moc spokojená, ale na druhou stranu mě zrovna v této oblasti nebaví honit dokonalost. i když jasně, chtěla bych si vyzkoušet třeba NARS nebo MAC... ale nedokážu si ospravedlnit nákup. zatím.

      Vymazat
  13. Jsem rada, ze se jeste najde podobny korektorovy skladnik jako jsem ja. Jen teda obdivuju tvou silnou vuli, ze si nekoupis novy, dokud nespotrebujes ty, co mas doma, byt ti plne nevyhovuji. Za hindou toho dokonaleho doma hromadim a hromadim. Kupodivu se vracim nejvic k ELF HD concealer ( mam svetlenzluty,hezky rozjasni,zakryje velmi dobre, nevysusuje,ale ani neni moc hutny a staci ho kapka). Preferuju ho pred Narsem a dokoncem s nim oncas podvadim i novy HD od MUFE. Na prirozenejsi rozjasneni mam HD od NYX (se s temi HD roztrhl pytel,nechapu, pred tim to byl "proste korektor"). A do tretice je skvely v peru Astor SkinMatch. Fajn by byl i ten novy tekutak Camouflage od Catrice, ale ta jeho parfemace je vazne prehnana. Sice me to nedrazdi, ale s***.
    A jako korektor na zmetky mam asi ted nejvic oblibeny Full Cover od MUFE,ktery je vodeodolny, ani se nehne,maji mraky odstinu a vydrzi cely den. Tolik co do mych tipu.. A diky za jete nepoznane postrehy o Age Rewind, tohle nikdo nikde nezminil a dokud jsem to tu neprecetla u tebe, prahla jsem po nem.

    OdpovědětVymazat
  14. Lumika mam hned ve dvou odstinech. Uz dva roky. A nevim, co s nim..na korektor kryje malo, na rozjasnovac to taky nevidim a pod ocima nic nekoriguju. Nechapu, proc jsem si s odstupem pul roku kupovala tmavsi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je prostě jasný ne... si ho jednoduše potřebovala mít doma dvakrát.

      Vymazat
  15. Ten Dermacol som používala ako make-up v čase, keď som mala pleť v dosť zlom stave, na akné je úžasný lebo ho vie dokonale zakryť, ale je fakt, že vytvára desnú masku, momentálne už akné takmer nemám takže ho nepoužívam a ani nevlastním, ak treba niečo zakryť, tak siaham po Catrice Camouflage, momentálne stále preferujem tuhý pred tekutým. Na rozjasnenie očného okolia som raz skúšala YSL, slávny a fakt drahý korektor, ktorý ale rozjasňuje viditeľne, no nepotrebujem to až tak, aby som zaň dávala toľké peniaze.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...