pondělí 3. října 2016

Péče o pleť: ŘÍJEN

Tak to jsme si dali menší pauzičku. Trošku nás odsaď zmizelo, (se ani nedivím, já taky z tohodle online prostoru zmizela a uvažovala, že už nepřijdu), ale tak nevadí... popojedem, protože jsem zpátky, vezmeme to pomalu, ale jistě. Doufám. A čím tak asi by bylo dobré začít po měsíční abstinenci? Co takto aktuální péče o pleť?

Chtěla bych říct, že zrovna v tuto chvíli se svou pletí nejsem vůbec spokojená. A nejspíš za to vůbec nemůže používaná kosmetika. Teda on za to mohl jeden krém a jedno sérum, co jsem během září používala asi vždycky tři dny a urychleně musela přestat... ale teď za to může ten zpropadený PMS. Víte o tom, že už čtyři dny večeřím čokoládu? Co večeřím... podruhé večeřím. Ano, čokoláda v deset večer potěší nejvíce. A nebojte, neomezuji se, děti už spí, takže je celá jenom pro mě! No nic, to trošku odbíháme, takže ta péče o pleť, zrovna teď třetího října na sebe ráno i večer...



Murad Daily Cleansing Foam je prostě průměrná. Jako jo, vyčistí. Odličuje docela s problémy, ale že ji používám ráno, tak to nevadí. Dobrý je, že nějak výrazně nevysušuje, pleť nechává opravdu čistou na dotek, bez filmů a povlaků. Obsahuje alkohol a voní po alkoholu, ale časem jsem si zvykla, i když tedy přiznávám, že ze začátku mě to fakt štvalo. Ale nakonec jsme si nijak nevadily. A musím Murad pěnu pochválit za výdrž, ji mám otevřenou snad déle než půl roku a pořád mi tam zbývá asi pětina.

Martina Gebhardt Salvia tonikum mi přijde taky obyčejné. Jako asi to pěkně voní, není to ani nějaký extra průser, co si tak pamatuji, tak to v sobě nemá glycerin, ale za to spoustu výtažků, jak už to u Martiny umí... ale jinak prostě nevím. Jako fajn, ale rozhodně mi chybět nebude, až to dojde, což bude nejspíš brzy.

Mad Hippie oční krém je taková novinka. Jak už jsem naznačila na telefonogramu, tak pumpička pumpí moc. Ale musím se pochválit a včera večer se mi povedlo pumpnout přesně akorát. Tak uvidíme, jestli budu ve vítězné řadě pokračovat. No a jinak mi taky přijde, že krém ve větším množství než akorát dráždí oči. Takže asi to spíš nepotřebujete, i když ten obal docela svádí k tomu, abych všechno odpustila a jen se utopila v potisku kytiček.

Mad Hippie céčkové sérum miluji. Myslela jsem si o něm, že je to nejlepší možné sérum, už když jsem ho používala poprvé. A mám ho podruhé a během prvního týdne používání jsem došla k tomu samému závěru. Opravdu to zesvětluje různé pigmentace, urychluje to hojení a mám to ráda. Nemám moc ráda cenovku a že to rychle ubývá. Z úsporných důvodů tak používám sérum jen ráno... ale je mi to až líto, protože používání dvakrát denně má asi tak čtyřikrát lepší výsledky.

Naruko Narcissus Total Defence Night Repairing Dew je tzv. esence. Esence jsou hodně in v Asii. Jsem k nim měla trošku předsudky, takže jsem si nikdy žádnou nekoupila. Tuhle jsem dostala od kamarádky. Taky jsem dostala jednu od čtenářky. A obě mě tak nějak přesvědčily o tom, že nějakou tu esenci asi ve svém životě potřebuji. Esence to je hybrid mezi tonikem a sérem. A přesně tam v posloupnosti péči taky patří. Jen já ho používám až pod Mad Hippie séru, protože tahle esence je hustší. Je to vlastně skoro až takový gel. Trošku si myslím, že jak jsem to doma roky skladovala, tak aktivní látky jsou už dávno v trapu. Ale i tak se mi to líbí. Hydratuje to, že už nepotřebuji ani krém. Jakože to až tak rozjasňuje a vyhlazuje pleť. A bez silikonů i bez glycerinu, jestli si to dobře pamatuji. Asi potřebuji nové balení, co bude ještě efektivně aktivní.

Kiko Solar Protect Serum je prostě blbost. To jsem se zas nechala zlákat barvičkama a zajímavou konzistencí a limitovaným množstvím a slevou, co nebyla zadarmo, a co já vím, čím vším. Hlavně mám tendenci toho dávat plnou pipetu. Protože věci s SPF se mají nanášet v dostatečném množství. No a když dám plnou pipetu, tak to zaprvé na obličeji trošku lepí a zadruhé je mi to až nepříjemné. No a zatřetí to z lahvičky ubývá nějak rychle. Mi přijde, že po týdnu jsem se fakt dostala do čtvrtiny nebo možná i třetiny. A přitom to SPF15 je fakt málo. Tak nevím, co s tím. Asi nic, stejně se to neprodává, protože to byla limitka. Takže já to na sebe během dalších dvou týdnů vypatlám celé a můžeme zapomenout, že jsem za tohle vůbec někdy těch pár stovek utratila.

Balance Me opalovací krém jsem měla ráda už loňskou zimu ve vzorku. Až jsem si pořídila plné balení. Je to sice hutnější krém, ale za studeného počasí mi to až tak nevadí. V létě to tedy nebylo nic moc, ale teď ... jak když najde.



Emptage Clear Glow čisticí olej je prostě fajn. Ono taky asi nejde na obyčejném odličovacím oleji s přírodním složením nic zkazit. Prostě je to mastné, odlíčí to všechno, nejde to moc umýt, jak je to mastné, a musí se to stáhnout hadříkem nebo tamponkem. Taková ta základní hladinka spokojenosti je očekávána při odličování i jen obyčejným jednodruhovým olejem. A jakýmkoliv mícháním a přidáváním dalších složek se jen můžete dostat výš. A to se Emptage dostalo. To tak krásně voní. A má to tak krásně příjemně hutnou konzistenci. Že prostě jo, je to fajn.

Lyonsleaf měsíčkové mýdlo je novinka v mém sortimentu. A já vám tedy nevím. Hlavně mě to trošku asi štípe v očích. Si na to musím dávat pozor a kolem očí nemydlit. Na to jsem nebyla úplně u svého předchozího mýdla zvyklá. Taky to málo pění, to mě překvapilo. A málo to voní. Skoro to ani nevoní. Ono vůbec za mě je Lyonsleaf zatím spíš zklamání na všech frontách kromě tělového másla.

Pixi Glow Tonic je moje stálice. I když mám teď náhradu z Asie, že ano, jak jste mohli vidět na telefonogramu. No každopádně Pixi tam mám zásobu ještě minimálně na měsíc, takže se s ním určitě nevidíme naposledy. Asi bychom se neviděli naposledy, ani kdybych tu zásobu neměla. Pixi prostě potřebuje v koupelně každý. Jemně odstraňuje odumřelé buňky, uvolňuje ucpané póry, urychluje regeneraci... co chtít víc.

Mad Hippie oční krém je z rána. To asi nepotřebujeme dále rozmazávat. Ale už jsem vám říkala, že včera večer se mi pumpičkou konečně podařilo pumpnout tak akorát?

Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide Booster mi přijde jako naprostá zbytečnost. Jako jediný efekt, co to zatím mělo, že mám nějak sušší pleť. Což ale může být důsledek toho probíhajícího PMS, že ano. Konzistencí to je voda. Možná trošku hustší voda. Vykašlala jsem se na doporučené míchání s krémem (no jo, takže zase moje chyba, že to nefunguje) a koncentrovaně tu vodu dávám přímo na pleť. No a podle mě to nedělá nic. Jen jak mám tu suchou pleť, tak ji mám takovou strupatou... ale možná je to účel. Žeby? Protože to slibuje hladší a jemnější pleť. Tak to je jasný, že se to nejdřív ostrupatí a pak svlíkne a vyloupne do krásy. Týjo... čekám asi velké věci.

Naruko Narcissus Total Defence Night Repairing Dew tady byl už ráno. Večer je pořád stejně fajn.

Akamuti heřmánková voda + Mylo Flóra olej je moje večerní olejová kombinace. Jako Raw Gaia kadidlová voda byla lepší. Voněla líp a podle mě i něco dělala. To s heřmánkovou jsme si asi moc do noty nepadly. Nedává totiž oleji žádnou přidanou hodnotu, tak mi to přijde. Zato olej Mylo je hodně fajn. Úplně nádherně voní, celkem dobře se vsakuje, nedělá neplechu, ráno ta probuzení taky nejsou špatná... je to fajn.

Lyonsleaf heřmánkový balzám je prostě opruz. Hutný, mastný, nevsakuje se, na pleti až lepí. Představte si všechny ty negativní předsudky, co kdo máte o diy přírodních balzámech. Co jsou mastné a nevsakují se. Co smíchají bambucké, přidají k tomu oleje a mají hotovo. Co nemají nápad a taky kolem nich nápad neskákal ani krokem. A dostanete tento balzám. Je to nuda, byla to nuda od prvního použití, pak to byla tak dlouho nuda, co nic nedělalo, až se mi to zošklivělo a každý večer to na sebe mažu skoro až s nechutí. Jen aby to už bylo pryč. Jo a ani mi to nevoní. Není to smrad, ale nic příjemného mi to prostě nepřináší. A lepí mě to. Ale uznávám, že to ani neškodí a neucpává, a zbývá mi toho už jen kousek, tak to na sebe domažu.


Masky jsem opět zapomněla vyfotit, takže si je jen zrekapitulujeme letem světem: May Lindstrom Problem Solver a občas i Honey Mud, Tarika, Evolve, med, Mille Ulivi, alverde... a to je dneska vše.

13 komentářů:

  1. Musím říct, že bys mě docela dost nasrala, kdyby ses nevrátila, protože ses jedna asi ze 2-3 lidi, který ještě vůbec čtu a fakt teda nevím, kam by se můj život ubíral pak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jako víš co... stejně si myslím, že to tak někdy skončí. ale budu tedy brát tuto námitku v úvahu.

      Vymazat
  2. Já si taky klidně počkám dýl (i když ten loňský adventní, ten mě fakt bavil!), ale takové shrnutí aspoň občas , i kdyby to měly být stále podobné výrobky, to by mi chybělo fakt dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebyl kalendář už předloni? mi to přijde jako věčnost, co jsem naposledy psala každý den. tak uvidíme, k čemu se zmůžu/nezmůžu.

      Vymazat
  3. Já miluji ty tvé fotky, takové kosmetické tetris nebo puzzle , baví mě to :) A vždycky je co závidět, jelikož to jsou značky,které nepoužívám a většinou mají báječné obaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji. mě to hlavně dost uklidňuje si to skládat do tetrisu.

      Vymazat
  4. Jo, ten loňský adventní kalendář, jak je zmíněno výš, tak byl super. Letos by klidně mohl být zas, ale nechci zas klást časově přehnané požadavky :)) Jen kdyby se Ti chtělo… ;)
    Jinak Pixi tonikum mě baví a taky ho budu potřebovat znovu ;) Ale i to MG tonikum šalvěj mi vyhovuje na ráno, ale nějak to z řady Young bylo mému srdci blíž. Ale věci od MG mi celkově dost sedí (u přírodky je to skoro úkaz). Stejně tak Akamuti heřmánek, tam vidím fakt efekt zklidnění jak nikde, ale ten od Maat voní ještě líp, tak uvidíme časem. Stejně tak jsem se poučila ohledně těch přírodních balzámů (a jejich vlastností – přesně, jak píšeš) a tak od Lyonsleaf mám právě jen to tělové máslo a jako jo, spokojenost.
    A těší mě, že nepotřebuju zkoušet Paula’s Choice booster. „Jedovatý“ blog jsem měla sice ráda, ty výrobky mě tolik ale za srdíčko nechytají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stejně si myslím, že adventní kalendář byl předloni. letos nic takového neplánuji... ale zamyslím se teda. no a paulas’s choice zatím zklamání, hlavně když vezmu, že jsem si ty sety koupila dva a stálo to asi čtyři stovky... a nic.

      Vymazat
    2. Předloni, fakt..? No, ten čas letí šíleně. Tak se nechám překvapit, co bude letos ;)

      Dva sety a nulové výsledky nepotěší, ale zase jsem ráda, že jednou fakt ušetřím. Stejně i tak mám ten to-chcu-list dost dlouhý... (nebo spíš finančně náročný?)

      Vymazat
  5. Vážně uvažuji o tom, že se nechám semlít davem a ten telefonogram :D stáhnu, když jste se tam všechny přestěhovaly. Stejnak už tu není nic moc co číst, všude samá reklama, dokonce i ty se flákáš :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně stahuj, zas ale si od toho úplně neslibuj, mě už občas nebaví ani ten telefonogram. (jo a je tam mnohem víc reklam a mnohem víc primadon než na obyčejných blozích... proto mě to asi občas nebaví)

      Vymazat
  6. Ach jo, když jsi nepsala, měla jsem klid, teď si budu muset to Mad Hippie Céčko koupit, ptž nad Pixi Glow jsem taky dloouho váhala a teď bez něj nemůžu být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, zase nějaká ta pauza někdy bude... (ale mad hippie cečko je boží, to je pravda)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...