úterý 18. října 2016

Spotřebováno: Saloos, alverde, baby feet a jiné

Jsem si dala to předsevzetí, že dám dva články týdně. Zase pěkně, abychom se do toho dostali... no a vypadá to, že asi nic. Že to tady bude dál dost nepravidelné a nečekané. Vlastně i ty moje nákupy byly dost nečekané a na mě dost malé. Něco se prostě děje. Nakoupeno celkem 16 + 10 vzorků a spotřebováno 15 + 13 vzorků. Což dává vlastně zápornou bilanci. Nojo, to nakupování už není, co bývávalo. Masky na nohy jsem koupila špatně, The Ordinary jsem koupila, protože o tom furt někdo mlel, MOR jsem koupila, protože jsem dostala takový ten poukaz na narozeniny na slevu, věci z drogérie jsem koupila, protože jsem byla v drogérii a trapně jsem s sebou měla moc peněz. No a prostě jsem to neudržela.



Lulu and Boo Seaweed maska byla opravdu fajn. Nejlepší bylo, že opravdu vyčistila, ale přitom nebyla agresivní a nevysušila. Jako mně to až tak nebere, já vysušování skoro až ráda, ale tohle byla příjemná změna. A po masce jsem sahala vždycky, když jsem si přišla podrážděná a špinavá. Maska měla opravdu super konzistenci, která mě dost bavila, byly tam malinké částečky, ale celkově to bylo našlehané a krémově jemné, no zajímavé prostě. Úplně skvěle mi to vonělo a jako bonus jsem vypadala jako Shrek. Dobře se to smývá a pleť je po tom jemná a čistá. Nemám námitek a jo, si myslím, že to i stálo za svou cenu. (kupovala jsem v akci 1 + 1, dostala jsem olej zdarma) (recenze)

Badeanstalten Nektar mýdlo bylo prostě boží. Fakt jakože jedno z nejlepších mýdel, co jsem kdy zkusila. Vyčistilo, nenechalo povlak, dobře se smývalo, krásně vonělo. A navíc #jevtomMED. Nutno říct, že nebylo levné, si to už nepamatuji, ale tak kolem té stovky dánských korun asi stálo, takže čtyři stovky na naše... tak nějak. Ale vydrželo mi v koupelně rok a půl, až mě to pomalu začalo zmáhat, že chci něco nového a neokoukaného. Na druhou stranu to mýdlo je ale fakt hodně fajn, takže i tu dlouhou výdrž jsem mu odpustila.

Raw Gaia Frankincense Floral Water tak krásně voněla. I když se teprve pomalu učím oceňovat tyhle květinové a květové vody a přírodní tonika, stejně mám pořád pocit, že mezi nimi není rozdíl. Jakože rozdíl v okamžitém účinku. Prostě mokrá pleť, to si můžu klidně nastříkat uvařený čaj z rozprašovače... fakt tam nevidím rozdíl mezi obyčejnou vodou a tou květovou s velkou cenou. Ale pokud míchám vody s olejem na noc, tak už občas nějakou malinkou změničku zaznamenám. A třeba zrovna tahle kadidlová je prostě s olejem boží. Asi moje nejoblíbenější na míchání s olejem, spolu s vodou s vitamínem C. Přes noc to regeneruje, rozjasňuje, obnovuje, fajné to je. (recenze)


Garnier Densify šampon není úplně špatný. To je pravda. Opravdu pěkně voní. A dobře myje. Ale bohužel ty účinky prostě pokulhávají. Když vezmu, že by to měla být jen variace na řadu Fibralogy od Lorealu, tak prostě Loreal má asi tak desetkrát větší účinek na mě. Dokonce bych až řekla, že Garnier má účinky nulové a Loreal je proti tomu hvězda největší (opravdu zvyšuje objem vlasů v délkách a hustotu culíku). Ale je pravda, že Garnier asi lépe voní. Tak hezky ovocně.

alverde tělové mléko je z vánoční limitky a trvalo mi rok to spotřebovat. Je pravda, že ke konci jsem si krém šetřila. Protože to opravdu krásně vonělo. Tak ovocně a hezky. Sice mi to nepřišlo moc vonící po datlích, ale nevadilo. Konzistencí to bylo docela lehké tělové mléko, hned se vstřebalo. Mi vyhovovalo, zase nemám úplně suchou pokožku a nepotřebuji úplně výživnou nálož. Tyhle vánoční limitky od alverde mám fakt ráda, se už těším, co bude letos.

AFY 24k Gold Foot Mask byla nejlepší slupovací maskou na nohy, co jsem kdy zkusila. Protože opravdu fungovala. Přesně tak, jak slibovala. Asi po čtyřech dnech od použití jsem se trošku začala loupat a docela slušně jsem se následující asi dva týdny loupala. Nebyl to úplně hardcore, takový ten, jak ho můžete vidět v popisných obrázcích, ale loupala jsem se pěkně. Asi nejvíc ze všech těchto baby feet masek, co jsem kdy zkusila. Jen tedy je tam jeden problém. Jsem si chtěla koupit tuhle masku do zásoby a přišlo mi něco jiného. Ten obal je sice podobný, ale vlastně jiný. A je na něm napsané, že prý měsíček a soft. To si nejsem úplně jistá, jestli soft efekt mě uspokojí. Takže co? Takže logicky jsem šla na eBay i podruhé a zase mi přišlo to s měsíčkem a soft. No nic, asi to vyzkouším a pak teprve přijmu nějaké závěry.


Saloos Hyaluronové sérum bylo fajn. Až na to, že mně tyhle hyaluronové zázraky nic nedělají. Fakt nic. Ale musím ocenit, že na rozdíl od kolegy z Nobilis Tilia mi Saloos neucpával póry. Taky se mi líbí, že to je velmi lehká konzistence, rychle se vsakuje, skvělý pod makeup i pod večerní olej. Klidně bych si ho vzala znovu, sice mi to nic nedělá, ale to je tím, že já nikdy neměla s hydratací problém. Takže bych to stejně mazala spíš jen tak preventivně. Za tu cenu by mi to ani nevadilo.

Azélique krém na oči podle mě taky nic nedělal. Jako proč ne, ale nějak marně hledám důvod pro opětovný nákup. Namazalo to, celkem rychle se to vsáklo, bez problémů pod makeup i pod korektor. Ale kruhy pod očima to nezničilo, tmavé ani opuchlé, vrásky to nezmizíkovalo, nějak přehnaně to asi ani nenamazalo, prostě takový průměr, neslaný a nemastný.

Paula’s Choice Resist 10% Niacinamide Booster byl podle mě průser. Až takový, že si v brzké době vyslouží svůj vlastní článek. A ano, teď už jsem si naprosto jistá, že klesající kvalita mé pleti v minulém měsíci byla vina tohoto boosteru. A že mi to ucpávalo póry.

The History of Whoo Whitening Essence Sunscreen SPF46 byl fajn. Trošku hutnější, ale pořád před hranicí nesnesitelnosti a dalo se to. Sice se vsakoval trošku pomaleji, ale po chvilce to šlo i s makeupem bez problémů. Moc krásně mi to taky vonělo, mělo to přívětivou narůžovělou barvu a líbila se mi konzistence. A když tak jako zhodnotím svůj letní projekt #opalujemesevzorkyebay, tak možná bych raději vlastnila plné balení Sulwhasoo Snowhite, ale i tento by stál za hřích.

3 komentáře:

  1. No ty jsi byla v září hodná a šikovná, jako vždy zajímavé postřehy :) O masce na nohy tedy slyším poprvé. Já měla takové nákupní záchvaty, že jsem se až bála to spočítat, úplně se za sebe stydím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. maska na nohy je fajn. když funguje, tak je to lepší než pemza a podobné vyčifuky. a když nefunguje, tak máš alespoň ten falešný pocit, že jsi pro svoje nohy něco udělala.

      Vymazat
    2. Tak já se po nějaké podívám, ať si rozšířím obzory :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...