pondělí 31. října 2016

Vzorkovala jsem: Lioele BB krémy

Jsem zastánce bezsilikonových makeupů. Dokonce naprosto přírodních makeupů. Ale. Jak to říct. Abych neurazila boha bezsilikonových makeupů a přírodní kosmetiky. Jsem prostě stará. A už nejsem úplně cílovka těch sypkých minerálních makeupů. Jako ještě je občas dám bez problémů. Ale jindy už mi to nedělá dobře. V minerálním makeupu vypadám starší. To nechceš! Jsem tedy odkázaná spíš na krémové, tekuté a takové i makové makeupy. No a tam prostě ty přírodní konzistence často pokulhávají a silikony občas docela znatelně chybí. Člověk si zvykne, jasně, prostě ty nesilikony a další přírodní složky si vybírají svou daň. A to si tak zvykáte a zvykáte a najednou vám to ani nepřijde a vlastně je to v pohodě a funguje to.

Ale pak si na sebe najednou namažete po dlouhé době něco silikonového. No to je špatně řečené, silikony na sebe mažu občas v makeupech, ale prostě BB krémy ... tak to je jiná liga. Je to krémové, hebké, sametové. Na rozdíl od makeupu se to úžasně roztírá, okamžitě to přilne k pokožce, dokonale to vyrovná texturu pleti, vyplní vrásky, vyhladí, zjemní a prostě to vypadá skvěle. Co vypadá skvěle... ono to navíc vypadá skvěle s minimálním úsilím. BB krém prostě namažete, nemusíte řešit nějaké jakože pořádné rozmazání, kterým štětcem, jak zapudrovat, jaký dát podklad. Ne, prostě BB namažete, je to krycí, je to boží, je to krémová peřinka pro unavenou pleť. Je to tak jednoduché a přitom to funguje hned a stačí si jen tak máznout.

Občas si proto říkám, proč se vůbec ještě vracet k těm přírodním variantám, když nakonec ta silikonová asie je tak jednoduchá na použití, kryje, vypadá dobře, vydrží dlouho, je příjemná a je to jako pohlazení. Jasně... já vím... složení. Ale nebyl by život s BB jednodušší? A tak jsem se vypravila, děvenka nedokonalá, hledat to dokonalé krytí ve vzorcích BB krémů, co mám doma. Našla jsem tento sample pack od Lioele a směle se do toho pustila.

Pokud Lioele neznáte, tak vězte, že je to docela známá značka. Cenově spadá někam do středu, BB krém rozhodně nekoupíte za pět dolarů, ale zase do dvaceti dolarů se vejdete bez problémů. Jejich krémy mají pověst jako vhodné pro problematickou, jako hodně krycí a hodně přirozené. To jsem zrovna potřebovala, protože jsem procházela pleťovou apokalypsou, kvůli boosteru od Paula’s Choice a masky od Tata Harper. Není všechno pleťové zlato, co se velkou cenovkou třpytí. No ale to je pohádka pro jiný den. V tuhle chvíli snad jen můžu říct, že alespoň bylo co zakrývat, a bylo tak i poznat, jak moc to tedy kryje. Ke každému krému jsem se snažila najít i složení, pak taky nafotit to krytí a vymyslet, co si o tom myslím na základě vzorků, které mi většinou vydržely tak na pět dní každý jeden BB.



LioeleBB: Beyond - Triple - Dollish

Beyond The Solution BB
Přišel mi hodně mastný. A že obsahuje nejvíc olejů. No dobře po utfg složení, jsem zjistila, že tento obsahuje jako jediný z trojice vůbec nějaké oleje. A taky nejvíc silikonů. Takže proto asi je nejvíc mastný. Z toho tak jako vyplývá, že mi na obličeji přišel opravdu těžký. Hodně těžký. Skoro až tak, že mi to vadilo, ulepeně těžké, cítila jsem to na sobě, ze začátku skoro až příjemně, taková extra péče, na zimu možná fajn, ale pak si to prostě nedokázalo na pleť sednout a začalo to být spíš otravné. A neříkám, třeba v zimě nebo na studenější podzim je to fajn záležitost, ale do té doby mi vzorky nevydržely, takže musím říct, že za mě fakt ne. Navíc jsem měla problém i s odstínem. Nejdřív měl výrazně šedý podtón, což mi až tak nevadilo, ale tohle bylo až moc šedosvětlé. No a pak během dne pomalu oxidoval, až po obědě to na mě začalo být až moc tmavé. Takže si vyberme no. Krytí bych označila za vyšší střední, skoro až plné, tak v tomhle pověsti nelhaly. Vlastně musím říct, že na to jak hnusnou pleť jsem zrovna měla, to vůbec nevypadalo špatně.

složení: Water, Cyclomethicone, Titanium Dioxide (Cl 77891), Glycerin, Dipropylene Glycol, Talc, Hydrogenated Polydecene, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetyl PEG/PPG-10/1, Dimethicone, Macadamia Intefrifolia Seed Oil, Polygyceryl-3 Diisotearate, Sorbitan Olivate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Squalane, Betaine, Magnesium Sulfate, Dimethicone, Distear-Dimonium Hectorite, Plyglutamic Acid, Iron Oxide (Cl 77492), Iron Oxide (Cl 77491), Bisabolol, Stearyl Glycyrrhetinate, Polymethyl Methacrylate, Allantoin, Hydrolyzed Collagen, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propyl Paraben, Butylparaben, Fragrance


Beyond The Solution BB Cream od Liole

Triple The Solution BB
Triple mi přišel asi nejlepší, nejlépe vypadal na mojí pleti, nejsnadněji se roztíral a přišlo mi, že i nejvíce kryl. Nebyl tak těžký a olejový jako Beyond a zároveň se mi s ním o chloupek lépe pracovalo než s Dollish. Na pleti byl nejlehčí a podle mě i nejlépe vypadal. Nebyl olejový a nebyl příliš těžký. Vlastně i jen s minimálním množstvím mi dokázal zakrýt, co jsem potřebovala schovat. Navíc mi i přijde, že z této trojice měl nejhezčí složení, silikony až daleko, ještě dál glycerin, no nejspíš kdybych zvažovala nákup nového BB, tak tento by byl od Lioele vítěz. Jen tedy na fotce to trošku mate, jsem se totiž nechala zmást tím lehčím složením a trošku jsem to s množstvím přehnala, což je na fotce tedy poznat. Takže poznámka bokem? Stačí jedna spíš tenčí vrstva, na nějaké přehnané vrstvení tady nejsme moc stavění.

složení: Water, Titanium Dioxide, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cyclopentasiloxane, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Glycerin, Arbutin, Sodium Hyaluronate, Cyclohexasiloxane, Zinc Oxide, Sorbitan Sesquioleate, Magnesium Sulfate, Talc, Yogurt Powder, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, Canaga Odorata Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Adenosin, Disteardimonium Hectorite, Polyglyceryl-4 Isostearate, Ozokerite, Beeswax, Propylene Carbonate, Zinc Stearate, Diisostearyl Malate, Hexyl Laurate, Triethoxycaprylylsilane, Dimethicone/Methicone Copolymer, Methylparaben, Phenoxyethanol, Butylapraben, Propylparaben, Fragrance, CI 77491, CI 77499


Triple The Solution BB Cream od Lioele

Dollish Veil Vita BB
Tenhle je taková ta jakože smart formula. Neboli chytrý BB. Tedy vlastně bílá konzistence, co má v sobě kapsle s barvou a roztíráním se mrtvolně bíle našedlá konzistence mění na obyčejnou tělovou, co by se měla dokonce až přizpůsobit odstínu pleti. A asi jo, asi se přizpůsobí, odstín mi přišel dost fajn. Pár těchto chytrých konzistencí jsem už vyzkoušela, nějaké asi Esteé Lauder, Etude House, neměl něco takového i Garnier? A musím prostě říct, že Lioele byl z nich nejlepší. Na rozdíl od všech ostatních docela obstojně kryl. Krytí bych označila tak za střední až vyšší střední. Naprosto skvěle se roztíral do ztracena a na pleti působil, jak kdyby nebyl. Přitom ale kryl. Dobře se s ním pracovalo štětcem i prsty, jediný, co bych vytkla, byla trošku těžší konzistence. Jako ona nebyla těžká, ale byla opravdu krémová, asi jako u všech možných BB krémů, takže jsem ho na pleti trošinku po nanesení cítila. Ale dalo se to docela obejít tím, že jsem si dávala pozor na množství a upřednostnila jednu tenkou vrstvu. No a pak to vypadá fakt pěkně... viz foto.

složení: Water, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Glycerin, Dipropylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, PEG-10 Dimethicone, Zinc Oxide, Hexydecyl Myristoyl Methylaminopropionate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Ethylhexyl Sailcylate, Talc, Disteardimonium Hectorite, Betaine, Portulaca Oleracea Extract, Jojoba Esters, Tocopheryl Acetate, Tocopheryl Linoleate, Hydrogenated Vegetable Oil, Cyclomethicone, Magnesium Sulfate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Hexastearate/Hexarosinate, Calcium Aluminum Borosilicate, Mica, C12-14 Pareth-3, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Silica, Glycosyl Trehalose, Polyester-1, Methicone, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Palmitic Acid, Silica Dimethyl Silylate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Aluminum Stearate, PEG-200, Retinol, Biotin, Ascorbyl Glucoside, Pearl Powder, Panthenol, Aluminum silicate, Ceramide 3, Cholesterol, BHT, Fragrance, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ultramarines, Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499)


Dollish Veil Vita BB Cream od Lioele

Kdybych to tak měla shrnout, tak povím, že Lioele BB krémy mi hodně důrazně ale příjemně připomněly, proč jsem mívala BB krém tak ráda a chtěla je vlastnit všechny. A sice pořád je mým cílem najít ten nejlepší a nejúžasnější přírodní makeup s dokonale čistým složením. Ale myslím, že se začnu prokousávat vším tím vzorkovým BB balastem, co mám ještě doma. Je to krémové, je to příjemné, je to krycí a je to jak ranní peřinka pro unavenou pleť. Možná se na to trošku připravte, dáme si výhledově něco málo BB? A který BB bych měla určitě ještě vyzkoušet?

11 komentářů:

  1. Když asi před 3-4 lety byly blogy plné asijských BB krémů, hrozně moc jsem je chtěla vyzkoušet. Jenže mě nikdy nevyhovaly odstíny, přišly mi tak trochu do šeda a hlavně světlé. Takže jsem si bohužel plné balení žádného nikdy nekoupila. Mamka ale už 3 roky používá jeden od Missha a je moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou světlé, pravda, a to je jedna z jejich největších předností. ale jsem taky světlá, takže jsme si souzeni, vlastně i ten šedivý podton je fajn, alespoň pro mě mnohem lepší než oranžový nebo žlutý, jaký se prodávají v drogérkách.

      Vymazat
  2. Perfektní rozdíl. Já mám ráda BBčka od Skin79 a Missha. :-)

    Kéž bych se já tak dokopala ke zkoušení vzorečků :-)

    Na blogu probíhá soutěž o novinky E-style: wormake.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti tak rozumím.... Sanžím se najít přesně to co ty. Kdyby existoval přírodní make-up s vlastnostmi silikonových asijských BB krémů tak bych po něm lapla všemi deseti.... Takže to střídám. Z BB krémů je za mě rozhodně jednička ten šnečí od SKIN79. Mám šnečí i od Mizonu a ten je o dost horší.... A navíc já jsem asi úchyl a mě ty šnečí tak nádherně voní! Já tu vůni zbožňuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šneci mi taky docela voní. hele ale třeba ten technologický pokrok a věda a výzkum... třeba to jednou k něčemu bude a vymyslí se přesně takový přírodní bb. možná se toho dožijeme.

      Vymazat
  4. Teda snad už jsem pomalu vyrostla (zestárla) z mýtů o topm, že drahá přírodní kosmetika je samospásná, ale tohle je pěkná rasovina - doufám, že šlo jen o časově omezené podráždění. BB nepoužívám, ale taky pořád koukám po něčem tekutém, póry prostě dost znatelné mám, i když už se tolik neprasej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bylo to hodně časově omezené a bylo vidět okamžitě zlepšení, jakmile jsem přestala paulas choice mazat. během asi pěti dnů mi všechno vyhnisalo a byl klid. no a pak mi otrnulo... a chtěla jsem vyzkoušet tu zázračnou masku od tata harper a osypala jsem se znovu.

      Vymazat
  5. Ja ten sivy podton mam rada, si pripadam tak sofistikovane vyzito ��. Mala som od missha, ked frcali. Mineralny mi uz tiez nesedi, mam suchu plet aj bez nich. A mne sa pozdava vzorka c.2 asi najviac.
    A ktoraze to maska od tata to tak doserinkala? Cistiaca ci ta rozjasnujuca? Mala som vzorku tej druhej a zeleny il s kurkumou mi spravil lepsiu sluzbu.
    PS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šedivý podtón mi právě taky vyhovuje, vypadám pak tak pěkně světle a jako princezna. no a s minerálním makeupem je to strašné. nejdřív mi zrušili tu značku, co mi vyhovovala a nevysušovala a překryla všechno, když jsem potřebovala. jsem po ní sahala v krizích ... a když jsem si chtěla koupit nové balení, tak už nebyla. a pak mě najednou začaly minerální makeupy vysušovat. což začalo asi před rokem a ještě stále si to beru jako osobní křivdu.

      jinak tata harper to byla moisturizing. měla jsem i tu rozjasňující a ta mi naštěstí nic neudělala, ale přišla mi taková neslaná nemastná, nedělala vlastně nic. ani dobrého, ale zase ani špatného.

      Vymazat
  6. Ahoj, používám BRTC a teď jsem si pořídila 2 různé BB od Dr.Jart. BRTC je lepší. :-)

    aangie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. brtc jsem taky kdysi vyzkoušela a vůbec jsem si ho teď nepamatovala, co dělal a jaký byl. tak ještěže mám blog a našla jsem, že jsem ho dokonce fotila na obličeji a že byl hodně fajn. měla jsem whitening and wrinkle. se podívám doma, jestli nemám ještě nějaké další vzorky, to by možná chtělo ještě prozkoumat. děkuji za tip!

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...